Zápas o 3. místo na MS ve fotbale: Chorvatsko vs. Maroko živě

Některá mužstva do zápasů o třetí místo složitě hledají motivaci, to však pro Chorvatsko ani Maroko určitě neplatí. Bronzové medaile by byly podtržením jejich úspěšné cesty šampionátem, během níž oba týmy opakovaně překvapovaly fanoušky i fotbalové odborníky. Navíc spolu mají tak trochu nevyřízený účet hned z úvodu letošního MS. Předposlední zápas krásného turnaje začíná v sobotu od 16:00.

AKTUALIZACE: Chorvatsko vyhrálo nad Marokem 2:1 a odváží si tak bronzové medaile. Skóre otevřel v 7. minutě Gvardiol, už v 9. minutě ale srovnal Dari. Rozhodnutí přišlo krátce před přestávkou, když se ve 42. minutě prosadil Oršić.

Živý přenosKurzyPreviewTip

Týmy Chorvatska a Maroka se potkaly už ve skupině Foto: Profimedia

Chorvatsko vs. Maroko na MS ve fotbale 2022 – sledujte šampionát v Kataru živě

Dva srdnaté boje proti favoritům přinesly dvě velká zklamání. Chorvatsko i Maroko žily svůj zlatý sen, ale jejich fotbalová pohádka skončila v semifinále. Nad síly Chorvatů byla Argentina. Snažili se, byli často u míče, stříleli, avšak většinou mimo bránu. Sami naopak lacino inkasovali.

Také Maroko se činilo a předvedlo svůj nejofenzivnější výkon na šampionátu. Jenže Francouzi ukázali, že jsou mistry světa právem a africkému mužstvu udělili lekci z efektivity – své šance dokázali na rozdíl od nich využívat. Kdo z poražených se z prohry vzpamatuje lépe a bude hladovější po cenné medaili, se dozvíme v sobotu od 16:00 v přímém přenosu na programech ČT sport a Nova Action.

sipka Vsaďte si na MS v Kataru u Betana a získejte bonus zdarma

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na zápas Chorvatsko vs. Maroko v utkání o bronz na MS ve fotbale 2022

I před utkáním o 3. místo se Maročané nacházejí v pozici, která je jim dobře známá – podle sázkových kurzů se jim věří méně než jejich soupeři, v tomto případě Chorvatsku.

Jenže Maroko už v této roli dokázalo opakovaně šokovat svět, když na své pouti šampionátem porazilo Belgii, Španělsko a Portugalsko. Podaří se mu překvapit i tentokrát? Bookmakeři Betana to vidí následovně: 2,35 na výhru Chorvatska, zatímco na vítězství Maroka je kurz 2,95.

sipka Nepřehlédněte: Kompletní info o MS ve fotbale 2022 na jednom místě

Informace před zápasem Chorvatsko vs. Maroko
🕒 Kdy: 17. 12. 2022 od 16:00
🌎 Kde: Khalifa International Stadium (Al Rayyan)
🏆 Fáze: Zápas o 3. místo
📌 Rozhodčí: Abdulrahman Al-Jassim (Katar)
✅ Kurzy Betana: 2,35 – 3,40 – 2,95
📺 Živý přenos: ČT sport, ČT sport Plus, Nova Action, Voyo

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Chorvatsku se v semifinále nic nedařilo, bude mu tentokrát štěstěna znovu nakloněna?

Chorvatská jízda turnajem byla dlouho vítězná, a nutno dodat, že také šťastná. V přímém souboji o postup ze skupiny F proti Belgii Chorvaté opakovaně přežili klinickou smrt, když kanonýr Rudých ďáblů Romelu Lukaku nedokázal proměnit ani ty nejvyloženější brankové příležitosti. V osmifinále i čtvrtfinále vždy prohrávali, ale s Japonskem i s Brazílií dokázali vyrovnat a následně uspět v penaltové loterii.

Tam mimo jiné zářil gólman Dominik Livaković – tři penalty chytil Japoncům, jednu Brazilcům. V semifinále ale neměl svůj den. Nejprve nejistým vyběhnutím zavinil penaltu, a úplně čisté svědomí nemohl mít ani při druhé inkasované brance. Až příliš dlouho bez hnutí sledoval, jak se k němu ze soupeřovy poloviny přibližuje Julián Álvarez. Spoléhal na obranu, která poněkud komicky selhala, a pak už nestihl zasáhnout.

Chorvaté hráli v úvodu sympaticky, ale bohužel pro ně se dopustili několika naivních, trestuhodných chyb. Argentinci díky tomu dvakrát dali gól po snadném průchodu skrz střed hřiště. Do šaten šli tedy za stavu 0:2 a připomínali boxera, kterého před KO úderem zachránil gong a konec kola.

Obraz hry se nezměnil ani ve druhém poločase, kde si Lionel Messi ukázkově povodil Joška Gvardiola, jednu z mladých hvězd katarského MS, a připravil třetí gól. V defenzivě to od Chorvatů byla slabota, a moc lépe se jim nevedlo ani vpředu, kde nedokázali být nebezpeční.

Kapitán Luka Modrić byl sice opět všude, nezkazil téměř žádný míč, nehrál alibisticky, ale nikdo ze spoluhráčů se k němu nepřidal. Centry ani střely nelétaly, kam měly, přicházely buď moc brzy, nebo pozdě. Trenér Zlatko Dalić tedy má na čem pracovat, pokud chce na stříbro z MS 2018 navázat další medailí, což by byl pro zemi s necelými čtyřmi miliony obyvatel znovu obrovský úspěch.

Chorvatsko vs. Maroko – statistiky na MS 2022
Kategorie Chorvatsko Maroko
Výhry po 90 minutách 1 3
Výhry po penaltách 2 1
Skóre 6:6 5:3
Nejvíce gólů Andrej Kramarić, 2 Youssef En-Nesyri, 2
Brankáři a čistá konta Dominik Livaković, 2 Yassine Bounou, 3

Pro Maroko by bronzové medaile měly zlatý lesk, jenže trápí ho zranění

Už postupem do semifinále dosáhlo Maroko historického úspěchu nejen pro sebe, ale i pro celou Afriku. Žádný zástupce tohoto kontinentu nikdy nedošel na fotbalovém MS tak daleko a získaná medaile by výjimečný počin zapsala do dějin ještě výrazněji. Jenže nejdůležitější otázkou zůstává, v jakém složení se o ni Maročané budou pokoušet.

Kapitán Romain Saiss, základní stavební kámen obrany, která na MS až do semifinále inkasovala pouze jednou, a to ještě po vlastním gólu, musel proti Francii střídat už ve 21. minutě. Další stálice obranných řad, Nayef Aguard, se zranila během rozcvičky před utkáním. A aby toho nebylo málo, do druhého poločasu už nenastoupil krajní bek Noussair Mazraoui, rovněž opora, který si zřejmě zhoršil dřívější zdravotní trable.

To jsou ohromné rány, které se na dříve nejlepší obraně turnaje podepsaly. Nepřišli si na ni střelci Chorvatska, Belgie, Španělska ani Portugalska, až Francouzům se to povedlo. Marockým lékařům a masérům tak začíná závod s časem – musí se pokusit dát zmíněné opory dohromady, bude-li to vůbec možné.

Celkově se Maroko v semifinále předvedlo v dobrém světle. Vytvářelo si nebezpečné příležitosti, jen je pokaždé prováhalo. Z nadějných situací tak mnohdy nevzešla ani střela. Maročané si jsou těchto nedostatků vědomi a nejspíš se už teď nemohou dočkat utkání o bronz.

Po porážce s Francií jste neviděli zlomené hráče ani uplakané tváře. Naopak, Maročanům z očí plálo odhodlání a trenér Walid Regragui ještě na hřišti svolal všechny k sobě. Určitě jim připomínal, že turnaj tímto nekončí a že stále mohou dosáhnout fantastického výsledku. Je jisté, že pro něj udělají maximum.

Zápasy o 3. místo na předchozích MS ve fotbale
MS 1998 Chorvatsko - Nizozemsko 2:1
MS 2002 Turecko - Jižní Korea 3:2
MS 2006 Německo - Portugalsko 3:1
MS 2010 Německo - Uruguay 3:2
MS 2014 Nizozemsko - Brazílie 3:0
MS 2018 Belgie - Anglie 2:0
  • Datum a čas zápasu: 17. 12. od 16:00, Khalifa International Stadium

Chorvatsko má s medailovými boji výrazně více zkušeností než Maroko. V jeho sbírce se vyjímá bronz ze šampionátu v roce 1998, a také stříbro z MS 2018, na něž si dobře pamatuje i několik členů současné soupisky. To by tedy mohlo hrát v jeho prospěch, protože Maroko je v této fázi mistrovství světa úplným nováčkem.

Oba týmy se střetly ve skupinové fázi. Bezbranková remíza příliš vzruchu nepřinesla – Maročané pozorně bránili a Chorvaté si s nimi nevěděli rady, o čemž svědčí fakt, že měli za celé utkání pouze 4 střely (fotbalisté Maroka 2).

Myslíme si, že i tentokrát budou Chorvaté tvořit a Maročané spíše bořit. A jelikož marockou obranu decimují zranění a není jisté, v jakém složení a v jaké kondici nastoupí, předpokládáme, že si bronz z Kataru odvezou Chorvaté.

TIP: Výhra Chorvatska v kurzu 2,35 sipka Vsadit u Betana

Vsaďte si u Betana

Kde sledovat zápas o 3. místo na MS ve fotbale 2022: zápas Chorvatsko vs. Maroko živě, co online streamy?

Utkání Chorvatsko vs. Maroko vysílají v přímém přenosu v sobotu od 16:00 stanice ČT sport a Nova Action, které jsou volně dostupné v rámci základní nabídky televizních programů. Online se dá zápas živě sledovat také na platformě ČT sport Plus a na streamovací službě Voyo.

České sázkové kanceláře livestreamy z mistrovství světa nenabízejí, můžete ale určitě využít pestré nabídky LIVE sázek a rychle tak reagovat na aktuální vývoj šampionátu. Ten je totiž na nečekané zvraty a překvapivé výsledky velmi bohatý.

Na přípravu obou mužstev před sobotním soubojem se podívejte ve videu níže.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Argentina - Francie

Argentina vs. Francie už v neděli ve finále MS 2022

Je to tady! Už v neděli pozná fotbalový svět svého krále. Bude jím Messiho Argentina, nebo titul obhájí Francie v čele s Mbappém?

Pohár pro vítěze mistrovství světa ve fotbale

Mistrovství světa ve fotbale: program zápasů a tabulky skupin

Po čtyřech letech se ty nejlepší fotbalové ⚽ reprezentace opět utkají na jednom turnaji. Je tu mistrovství světa, 🏅 které v roce 2022...

Stadium 974 v Kataru

Program zápasů a TV vysílání mistrovství světa ve fotbale

Mistrovství světa ve fotbale ⚽ letos nezvykle odvysílají dvě ✌️ televizní společnosti. Podívejte se, jak si Česká televize a Nova rozdělí...