MS ve fotbale žen 2023: finále Španělsko - Anglie živě

V neděli od 12:00 uvidíme největší zápas v ženském fotbale: Španělsko a Anglie si zahrajou o vítěznou trofej na MS 2023. Pro reprezentantky obou zemí jde o první finále v historii. Rozhodne se na Olympijském stadionu v Sydney. Podívejte se, co můžeme očekávat od souboje o zlato.

Přímý přenosPředzápasové kurzy
Španělsko ženy
Anglie ženy
Vzájemné zápasy, bilance
Tip na finále

Hráčky Anglie slaví gól na MS ve fotbale žen 2023 Foto: Profimedia

Fotbal ženy: Španělsko vs. Anglie živě ve finále MS 2023 v Austrálii – přímý přenos 20. 8. od 12:00

Ženskému fotbalu bude vládnout Španělsko, nebo Anglie. Před rokem se obě reprezentace střetly ve čtvrtfinále Eura, dnes je čeká ještě důležitější duel: finále mistrovství světa. Přímý přenos začíná v neděli 20. 8. ve 12:00 českého času. Zápas odvysílají stanice ČT Sport a Nova Sport 2.

sipka Získejte bonus zdarma za registraci u Tipsportu

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kdo je favorit před finále Španělsko vs. Anglie na MS ve fotbale žen 2023

Fotbalistky Španělska a Anglie se ještě nikdy nestřetly v hlavním turnaji mistrovství světa, přestože šampionát se hraje už od roku 1991. První vzájemný zápas na MS tak přinese až letošní finále v Austrálii.

Od rozhodujícího zápasu očekávají vyrovnanou podívanou jak bookmakeři sázkových kanceláří, tak superpočítač Opta, který podle serveru TheAnalyst.com přisuzuje Španělkám jen mírnou výhodu (35,9 % na výhru v základní hrací době, zatímco Anglii dává 33,7 %).

Angličanky však byly největší favortky na celkové vítězství před začátkem mistrovství. Španělky ovšem v posledních letech udělaly obrovský pokrok a už před startem MS ve fotbale žen 2023 byly považovány za třetí nejlepší výběr turnaje.

Finále MS ve fotbale žen 2023: Španělsko vs. Anglie
🕖 Kdy: 20. 8. 2023 od 12:00
🌍 Kde: Olympic Stadium, Sydney, Austrálie
🏆 Soutěž: Finále MS ve fotbale žen 2023
Rozhodčí: Tori Penso, USA
Kurzy Tipsport: 2,77 – 2,90 – 2,95
📺 Přímý přenos: ČT Sport, Nova Sport 2

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Španělky vstřelily nejvíc gólu na MS ve fotbale žen

Španělsko zatím dokázalo v play off vždy rozhodnout gólem ze hry. Jen jednou k tomu potřebovalo prodloužení – ve čtvrtfinále proti Nizozemsku, které rozhodla náhradnice Salma Paralluelo. Ta se další trefou podílela i na postupu přes Švédsko do finále MS.

Španělky v šesti odehraných zápasech na šampionátu vstřelily 17 gólů, nejvíce ze všech účastníků turnaje. Nemají sice jednoznačnou nejlepší kanonýrku, ale to může být výhodou. Střelecky už se prosadilo devět fotbalistek La Roja.

Po třech zásazích mají útočnice Hermoso a Redondo Ferrer a také záložnice Bonmati, která zářila už na jaře v ženské Lize mistrů, v níž výrazně přispěla k titulu Barcelony.

Španělská ženská reprezentace má vynikající tým, a to kouč Jorge Vilda nemůže úplně stoprocentně využít kvalit dvojnásobné nejlepší fotbalistky Evropy. Alexia Putellas se stále dostává do optimální formy, když se vrátila na trávník až na konci dubna po téměř ročním zranění kolena.

Největší hvězdy Španělsko Ž na MS 2023:

  • Aitana Bonmati (záložnice, Barcelona)
  • Alexia Putellas (záložnice, Barcelona)
  • Jennifer Hermoso (útočnice, Pachuca)
  • Mariona Caldentey (útočnice, Barcelona)
  • Olga Carmona (obránkyně, Real Madrid)
Cesta Španělek do finále MS žen 2023
21. 7. Španělsko vs. Kostarika 3:0
26. 7. Španělsko vs. Zambie 5:0
31. 7. Španělsko vs. Japonsko 0:4
5. 8. Španělsko vs. Švýcarsko (OF) 5:1
11. 8. Španělsko vs. Nizozemsko (ČF) 2:1 prod.
15. 8. Španělsko vs. Švédsko (SF) 2:1

sipka Jak sázet na fotbal – tipy na kurzové sázení online

Anglie si i bez zraněných hvězd vykopala první finálovou účast na MS

Na rozdíl od Španělek musely Angličanky do penaltového rozstřelu už v osmifinále proti Nigérii. A přestože hned první kop neproměnila Stanway, další Lionesses už nechybovaly a šampionky Eura prošly dál. Ve čtvrtfinále a semifinále pak Anglie rozhodla v základní hrací době.

Přitom právě v posledních dvou zápasech byly bez Lauren James, své nejproduktivnější hráčky. Záložnice James nemohla nastoupit do dvou zápasech kvůli trestu za červenou kartu v osmifinále. Její bilanci 3+3 dokázaly zastoupit především útočnice Hemp a Russo.

A tak se Anglie konečně probojovala do finále MS ve fotbale žen. Možná to není příliš překvapivé, vždyť jde o vítězky loňského mistrovství Evropy. Na šampionát do Austrálie ale neodcestovaly bez zraněných hvězd – zejména Mead a Williamson by jinak jistě patřily do sestavy.

Sarina Wiegman se ale s jejich absencí vypořádala i díky tomu, že v anglické Women's Super League mohla najít adekvátní zástupkyně. Nizozemská trenérka je přesto velmi konzervativní, na MS příliš nemění základní sestavu, tedy pokud ji k tomu nenutí vykartování James.

Největší hvězdy Anglie Ž na MS 2023:

  • Ella Toone (záložnice, Manchester United)
  • Lauren James (záložnice, Chelsea)
  • Alessia Russo (útočnice, Manchester United)
  • Lauren Hemp (útočnice, Manchester City)
  • Georgia Stanway (záložnice, Bayern Mnichov)
Cesta Angličanek do finále MS žen 2023
22. 7. Anglie vs. Haiti 1:0
28. 7. Anglie vs. Dánsko 1:0
1. 8. Anglie vs. Čína 6:1
7. 8. Anglie vs. Nigérie (OF) 1:0 pen.
12. 8. Anglie vs. Kolumbie (ČF) 2:1
16. 8. Anglie vs. Austrálie (SF) 3:1

Poslední zápasy Anglie vs. Španělsko ve fotbale žen

Naposledy se obě reprezentace potkaly více než před rokem, tehdy se střetly ve čtvrtfinále Eura 2022. Španělky byly blízko postupu, Anglie ale odvrátila vyřazení šest minut před koncem a následně otočila skóre v prodloužení. Díky tomu pak došla až ke kontinentálnímu zlatu.

Angličanky mají navrch i v historické bilanci, z 16 dosavadních střetnutí vyhrály 6, prohrály pouze 3.

Je však třeba připomenout, že španělský ženský fotbal udělal v posledních letech velký pokrok. To se odrazilo i na výsledcích utkání s Anglií. V posledních třech vzájemných duelech Anglie ani jednou nevyhrála po 90 minutách.

Výsledky Anglie ženy vs. Španělsko ženy (posledních 5 zápasů)

  • 2017 – Anglie vs. Španělsko 2:0 (Euro, skupina)
  • 2019 – Anglie vs. Španělsko 2:1 (příprava)
  • 2020 – Anglie vs. Španělsko 0:1 (SheBelieves Cup)
  • 2022 – Anglie vs. Španělsko 0:0 (Arnold Clark Cup)
  • 2022 – Anglie vs. Španělsko 2:1 pp. (Euro, ČF)

Tip na ženský fotbal: Španělsko vs. Anglie ve finále MS 2023

Oba týmy jsou v současné době velmi vyrovnané. Svědčí o tom jejich poslední vzájemné zápasy a také kurzy bookmakerů Tipsportu. Také naše redakce si myslí, že by letošní finále mohlo dojít do prodloužení.

Španělsko i Anglie už v play off potvrdily, že dokážou zareagovat na obdržený gól. Proto by nemusela rozhodnout první branka. Reprezentantky v obou týmech jsou schopné vyvinout dostatečný tlak, aby případně stihly vyrovnat.

TIP: Remíza po základní hrací době sipka Vsadit u Tipsportu

Tip na finále Anglie vs Španělsko - MS ve fotbale žen 2023

Kde sledovat finále MS ve fotbale žen 2023 – Anglie vs. Španělsko v televizi, online live stream

Zápas o zlaté medaile a nejcennější trofej v ženském fotbale můžete sledovat živě na obrazovkách ČT Sport. Kromě toho vysílá přímý přenos i komerční televizní stanice Nova Sport 2.

Online live stream u českých sázkových kanceláří není k dispozici, přenosy mezinárodních turnajů FIFA bohužel nejsou dostupné. Pokud vás zajímají jiné soutěže, podívejte se, kde sledovat fotbal online.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Erling Haaland, Manchester City - Profimedia

Fotbal dnes - kalendář akcí 2023/24 a rozpis termínů na jednom místě

Chcete vědět, co se ve fotbale děje dnes, v tomto týdnu či v příštím měsíci? ✔️ Podívejte se na náš přehledný kalendář.

Sparta

1. česká fotbalová liga: informace, program zápasů a tabulka

Nejvyšší fotbalová ⚽ soutěž v Česku se jmenuje Fortuna liga. Podívejte se na její program, ⏰ výsledky i aktuální tabulku.

Pohár pro vítěze Ligy mistrů

Liga mistrů UEFA 2023/2024: los, zápasy a tabulka

Liga mistrů je tou největší trofejí, kterou může fotbalista na klubové úrovni vyhrát. 🏅 Podívejte se na ✔️ program a výsledky této soutěže.