Community Shield: Manchester City vs. Arsenal živě

Fotbalový kolotoč se rozbíhá také v Anglii, a to jako již tradičně soubojem o Community Shield. O první trofej v sezoně se utkají Manchester City a Arsenal. Sledujte atraktivní duel ze stadionu Wembley živě v livestreamu na Tipsport TV.

Živý přenosKurzy – Preview – Tip

Erling Haaland je nejlepší střelec Premier League Foto: Profimedia

Community Shield, Superpohár: Manchester City vs. Arsenal v neděli živě

Loňská sezona skončila totální nadvládou Manchesteru City. Ten oslavil historický treble a nesmazatelně se zapsal do (nejen) anglických fotbalových dějin. Největším soupeřem byl Guardiolově partě Arsenal a bude to právě on, kdo se mu pokusí zhatit cestu k první trofeji nového ročníku. Tradiční souboj o Community Shield sledujte v neděli od 17:00 živě v live streamu na TV Tipsport.

sipka Sledujte utkání Manchester City vs. Arsenal v online live streamu ZDE

Sleduj průběh zápasu ZDE

Manchester City je favoritem na první trofej. Jaké jsou kurzy?

Za normálních okolností to bývá souboj vítěze Premier League s vítězem FA Cupu. Jenže obě tyto nejprestižnější anglické trofeje v uplynulé sezoně opanoval Manchester City, a tak byl tentokrát k zahájení velkého fotbalového dění na anglické půdě přizván druhý tým ligové tabulky, tedy Arsenal.

Už z tohoto úvodu by mělo být tak trochu patrné, který z týmů vstupuje do utkání v roli favorita. Citizens jsou vládcem anglického fotbalu posledních let, zatímco Arsenal sice svou ztrátu každou sezonou dotahuje, svému soupeři se ale zatím nevyrovnal. Kurz na vítězství City v jakékoliv podobě činí 1,42.

Na druhou stranu jde ale o úvodní zápas celé sezony, který ne vždy dopadá podle papírových předpokladů. Ostatně i v loňské historické sezoně Guardiolův tým právě boj o Community Shield prohrál s Liverpoolem. Pokud byste si chtěli vsadit na úspěch Arsenalu, můžete využít kurzu u Tipsportu 2,84. V případě remízy po 90 minutách by se přešlo rovnou k penaltovému rozstřelu.

Utkání se jako již tradičně odehraje v londýnském Wembley. Loňský ročník byl výjimkou vzhledem ke konání ženského mistrovství Evropy, a tak se zápas přestěhoval do Leicesteru. Hlavním rozhodčím bude Stuart Attwell.

Klíčové informace o utkání Manchester City - Arsenal
Kdy: 06. 08. 2023 od 17:00
Kde: Wembley, Londýn
Fáze: Community Shield
Rozhodčí: Stuart Attwell
Kurzy Tipsportu: 1,77 - 3,86 - 4,22
Přímý přenos: TV Tipsport, Nova Sport 1

Manchester City dotahuje Gvardiola, napodobí snovou sezonu?

Vlastně to byl jeden ze symbolických momentů celé sezony. Když přesně před rokem Erling Haaland debutoval v soutěžním zápase v dresu Citizens, jeho tým se musel v boji o první trofej sklonit před Liverpoolem a sám Haaland v závěru neproměnil příležitost, kterou by za normálních okolností dával i poslepu. Místo vzteku či lítosti ale svou minelu doprovodil širokým úsměvem.

Jako by tím do celého světa ohlásil: "Tak si to užijte, tohle bylo naposledy!" Následovalo 52 branek ve všech soutěžích, historický treble a hlavně splnění toho, kvůli čemu Haaland do Manchesteru přicházel, tedy konečně triumf v Lize mistrů. Obhájit takovou sezonu sice bývá většinou ještě těžší, pokud by to ale měl někdo dokázat, je to zřejmě právě tento tým.

Citizens ovšem v létě přišli o jednoho ze svých kapitánů, lídra a střelce řady klíčových gólů Ilkaye Gundogana. Odešel také křídelník Mahrez, ten už ale k tahounům úplně nepatřil. Prvního jmenovaného nahradil chorvatský záložník Kovačić z Chelsea, posilu na pravou stranu útoku ještě údajně Guardiola a spol. hledají.

Prioritu ale mají momentálně jinde. Už tak napěchovanou řadu skvělých obránců by měl v nejbližších dnech ještě rozšířit další Chorvat a zároveň jeden z objevů loňského mistrovství světa. Na spadnutí je totiž příchod levonohého stopera Gvardiola z Lipska za částku pohybující se kolem 90 milionů liber. Tím by se Gvardiol měl stát vůbec nejdražším obráncem v historii fotbalu.

Není přitom jasné, na jaký přesně post si ho Guardiola vyhlédl. V systému se třemi stopery a Stonesem, který se z pravé straně stahuje do středu hřiště, by se nabízela pozice levého středního obránce. Tu ale v minulé sezoně skvělým způsobem zastával Nizozemec Aké. Má španělský lodivod v rukávu další nečekaný trumf? V přípravě příliš neexperimentoval, City ale odehráli jen tři duely.

Výsledky letní přípravy
Man City Arsenal
Atlético Madrid 1:2 Monako 2:1 pen.
Bayern 2:1 Barcelona 5:3
Yokohama 5:3 Manchester United 0:2

MLS All-Stars 5:0
Norimberk 1:1
Watford 1:1

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Arsenal vzal přípravu důkladněji, bude se chtít přiblížit vrcholu

Už už to chvílemi vypadalo, že by Arsenal mohl svou spanilou jízdu dotáhnout až k zisku nečekaného, ale o to cennějšího ligového titulu. V závěru sezony ale Kanonýrům přeci jen trochu došel dech, přišlo slabší období, zbytečné ztráty a hlavně debakl ve vzájemném utkání, který bitvu o trofej z Premier League minimálně psychologicky zlomil.

Přesto Arsenal musel být s uplynulým ročníkem nadmíru spokojen. Místo očekávaného boje o nejlepší čtyřku byl až do poslední chvíle na dosah prvenství a přestože trofej nakonec nezískal, výrazně se největšímu gigantovi anglické kopané přiblížil. V létě navíc učinil další kroky k tomu, aby ho mohl z trůnu sesadit už úplně.

Nejdražším Angličanem v historii se stal záložník Declan Rice, který vyztuží střed pole. Z Chelsea dorazil ofenzivní univerzál Havertz, z Ajaxu zase obránce Timber. V posledních dnech se navíc spekuluje ještě o možném příchodu brankáře Rayi z Brentfordu. Zajímavým černým koněm by pak mohl být nívrat útočníka Baloguna z hostování v Remeši, kde nasázel v minulé sezoně 21 ligových branek. Odešel přitom pouze Granit Xhaka.

Právě nedostatečná šířka kádru přitom byla jedním z hlavních problémů Arsenalu, což si evidentně uvedomuje i sám manažer Arteta. Ta navíc bude hned v úvodu pořádně prozkoušena, jelikož kvůli zranění kolena na několik týdnů vypadl útočník Gabriel Jesus a k dispozici nejsou ani Zinchenko či Elneny.

Arsenal má za sebou poměrně vydařenou a hlavně vydatnou přípravu. Odehrál hned šest duelů, z nichž prohrál pouze s Manchesterem United 0:2. Toto zaváhání ale napravil a v posledních dvou zápasech dokázal zdolat Barcelonu i Monako.

  • Datum, čas a místo zápasu: 6. 8. v 17:00, Wembley

Man City a Arsenal by měli i v začínající sezoně představovat dva největší konkurenty v boji o titul. Také proto se ale nedá očekávat, že by oba manažeři chtěli hned v prvním utkání nového ročníku odhalit všechny své karty. Přeci jen prestiž Community Shield není až taková, a tak by se mohl hrát spíše otevřený fotbal. Sázka na to, že se oba týmy minimálně jednou prosadí v obou poločasech, samozřejmě není pravděpodobná, vzhledem k výši kurzu by se ale mohla vyplatit.

TIP: Oba týmy dají gól v obou poločasech sipka Získat bonus u Tipsportu

Tip

Kde živě sledovat utkání Manchester City vs. Arsenal? Přímý přenos v televizi, bude i live stream

Souboj o první trofej sezony v anglickém fotbale odvysílá v přímém přenosu placený televizní kanál Nova Sport 1. Existují ale i varianty bezplatné. Jednou z nich je sledování živého livestreamu na Tipsport TV. Na zápas si také samozřejmě můžete vsadit live.

Na souhrn celého loňského utkání o Community Shield se můžete podívat v přiloženém videu. My jsme vám ho ale rovnou přetočili na šanci Haalanda, která dost možná změnila celý anglický fotbal.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Man City

Anglická Premier League: informace, program zápasů a tabulka

Nejsledovanější fotbalovou ⚽ ligou světa je Premier League. Přečtěte si ☝️ informace o sezoně 2023/24 i o historii anglické ligy.

Neapol

Kdo vyhrál titul: přehled mistrů evropských lig 2022/23

Fotbalová sezona 2022/23 je u svého konce. Podívejte se na přehled, kdo se v nejprestižnějších evropských ligách radoval z titulu.