Fotbalová Premier League: kurzy na vítěze, umístění, střelci

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Už v pátek se rozběhne nová sezona anglické Premier League. Titul obhajuje Manchester City, který je i hlavním favoritem. Největší šanci přerušit nadvládu Citizens by měl mít i letos Arsenal. Vrátí se do popředí Liverpool s Manchesterem United? Největšími kandidáty na sestup jsou letošní i loňští nováčci v čele s Lutonem.

Favoriti na titulBoj o poháry
Boj o záchranuNejlepší střelec

Haaland a Saliba Foto: Profimedia

Anglický fotbal – Premier League 2023/24: kurzy na mistrovský titul i další umístění

O vítězi anglické nejvyšší soutěže by se i v začínající sezoně mělo rozhodovat mezi Manchesterem City a Arsenalem. Tato dvojice ovládla minulý ročník Premier League, přičemž ostatní týmy zaostaly s velkým odstupem.

sipka Získejte bonus u Betano a vsaďte si na Premier League

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na jiné vítěze začínají na hodnotě 9,00, a to u Liverpoolu, který se po slabší sezoně bude chtít vrátit do boje o čelní pozice. Zcela bez šance nejsou ani další členové "Velké šestky", tedy Manchester United, Chelsea a Tottenham. Před něj už se ale v očích bookmakerů dostal Newcastle. Všechny ostatní týmy počínaje Brightonem pak už dle sázkových kanceláří mají větší šanci na sestup než na titul.

Kurzy na zisk titulu v Premier League 2023/24
Tým Kurz Tým Kurz
Manchester City 1,60 Brentford 500,00
Arsenal 6,00 Crystal Palace 750,00
Liverpool 9,00 Fulham 1000,00
Manchester United 12,00 Wolves 1500,00
Chelsea 17,00 Burnley 1500,00
Newcastle 17,00 Everton 1500,00
Tottenham 50,00 Bournemouth 2000,00
Brighton 75,00 Nottingham Forest 2500,00
Aston Villa 150,00 Sheffield United 3000,00
West Ham 250,00 Luton Town 3500,00

Cesta za titulem opět povede přes Manchester City

Největším favoritem na zisk mistrovského titulu je před začátkem sezony v Premier League už tak trochu tradičně Manchester City. Ten o svém triumfu na jaře rozhodl opět až v posledních kolech, kdy přeskočil dlouhou dobu vedoucí Arsenal a nakonec ho předstihl o pět bodů. Zajistil si tak třetí titul v řadě a pátý v posledních šesti letech.

Citizens ale přes léto prošli určitou obměnou. Tým opustily dlouholeté opory Gundogan a Mahrez, oba se přitom za dobu svého působení v Anglii blýskli celou řadou klíčových branek. Už tak trochu tradičně se navíc spekuluje i o odchodu Bernarda Silvy, jehož lanaří Barcelona i PSG.

Obhájce tří trofejí ale nezahálel ani v přestupové aktivitě směrem do klubu. Z chorvatského stopera Joška Gvardiola učinil nejdražšího obránce fotbalové historie, zálohu vyztužil jeho krajan Kovačić. Na větší roli jsou pak připraveni mladíci Foden a Palmer.

TIP: 1. Manchester City a 2. Arsenal sipka Vsadit v kurzu 4,25

City - Arsenal

Vyzyvatel z Arsenalu získal první trofej sezony, vrátí se i na ligový piedestal?

Několik let po sobě byl největším vyzyvatelem City v boji o titul Liverpool, který i jako jediný v poslední šestiletce dokázal nadvládu Guardiolovy ekipy přerušit. V loňské sezoně ale jeho pozici převzal Arsenal, jenž po letech strádání konečně učinil potřebný krok vzhůru a dlouhou dobu to dokonce vypadalo, že si kráčí pro ligový triumf.

Na jaře mu ale přeci jen trochu došel dech, doplatil na chybějící zkušenosti a také o něco užší kádr, kdy spoléhal po většinu sezony na stejnou jedenáctku. Tohoto problému si byl ale evidentně vědom i kouč Arteta, který tak svoje řady rozšířil. Nejde přitom jen o kvantitu, do Arsenalu dorazila obrovská kvalita, a to vlastně do všech řad.

Největší posilou je jednoznačně záložník Declan Rice, jenž se stal nejdražším Angličanem v historii. Do obrany přišel nizozemský univerzál Timber, konkurenci mezi třemi tyčemi zvýší Raya a v ofenzivě zase Havertz. Zajímavou divokou kartou by mohl být navrátilec z hostování Balogun, autor 21 branek v minulé sezoně Ligue 1.

Boj o Top 4 mezi tradičními kluby a Newcastlem

V posledním ročníku si kvalifikaci do Ligy mistrů svým ligovým umístěním vysloužily Manchester United a Newcastle. Ten tak narušil dlouhodobou podobu elitní šestice Premier League, z níž naopak vypadly dva londýnské celky, Tottenham a Chelsea.

Až pátý skončil Liverpool, který ale přes léto konečně provedl dlouho očekávanou obměnu záložní formace a před startem nové sezony se mu tak dávají ze zbytku startovního pole největší šance. Pomoci by k tomu měli především MacAllister a Szoboszlai, Reds navíc jednají o příchodu ještě dalšího středopolaře do základní sestavy, kterým by se mohl stát Caicedo nebo Lavia.

Modernější záloha by měla prospět také Mohamedu Salahovi. Ten před stárnoucími a méně pohyblivými Hendersonem či Fabinhem neměl takovou podporu, a tak byl často zdvojován a zároveň se musel více stahovat a tvořit hru. S příchodem šikovných techniků by se ale mohl opět více soustředit na střílení gólů. Těch v Premier League nasázel alespoň 22 ve čtyřech ze šesti ročníků a alespoň na tuto metu by se měl dostat i tentokrát.

TIP: Salah dá více než 21,5 gólů sipka Vsadit v kurzu 1,87

Salah

Manchesteru United vůbec nevyšel start nové éry pod manažerem ten Hagem, s přibývajícím časem a odchodem Ronalda se ale celý tým zlepšoval. Klíčovou by se mohla ukázat akvizice gólmana Onany, který by měl stylu hry nizozemského kouče sedět daleko více než zkušený de Gea. Kromě něj skončila také další stálice, stoper Maguire, jehož odchod by měl být vítanou změnou pro všechny strany. Z Chelsea ale dorazil další anglický reprezentant Mount a útočné vozby doplnil dánský mladík Hojlund.

Chelsea zažila sezonu hrůzy, když skončila až na ostudném dvanáctém místě. Londýnský klub i přes mohutné nákupy nenašel potřebnou stabilitu, vystřídal hned tři trenéry a působil značně nesourodým dojmem. Také Blues ale načínají novou éru pod vedením trenéra Pochettina a nového kapitána Jamese i s řadou dalších posil. Vrátí se do evropských pohárů?

Velmi spokojeni mohli být naopak přes léto v Newcastlu. Do St. James' Parku se po dlouhé době vrátí milionářská Liga mistrů, kouč Eddie Howe přitom pokračuje v postupné přestavbě svého mužstva. Z výrazných hráčů odešel jen Saint Maximin, který byl ale stejně velmi často zraněný a scházela mu produktivita. Dorazil naopak další křídelník Barney, záložník Tonali a obránce Livramento.

Velmi těžko čitelný je před výkopem nové edice anglické nejvyšší soutěže Tottenham. Ten jen krátce před úvodním kolem zřejmě opustí největší hvězda, útočník Harry Kane míří do Bayernu. Nový trenér Postecoglou ale jinak slibuje atraktivnější fotbal, což by mohlo k návratu do ideální formy pomoci Sonovi. Ten navíc bude mít po ruce špílmachra Maddisona, jenž dorazil ze sestoupivšího Leicesteru. V kádru Spurs je hned několik zajímavých mladíků, kteří by mohli dostat více prostoru v základní sestavě.

Problém se záchranou by měli mít nováčci posledních dvou sezon

Podle kurzů sázkové kanceláře Betano jsou největšími adepty na sestup nováčci. Nejmenší šance na udržení dávají bookmakeři Lutonu Town, na jehož sestup si lze vsadit v kurzu 1,35. Následuje Sheffiel United s kurzem 1,70. Třetímu nováčkovi z Burnley se věří o něco více, kurz na jeho sestup činí 4,00.

TIP: Luton Town skončí poslední sipka Vsadit v kurzu 2,40 Luton

V minulém ročníku se všechny tři nové týmy dokázaly zachránit, to ale neznamená, že by mohly být v klidu. Jak se často říká, druhá sezona bývá zpravidla ještě mnohem náročnější než ta první. Bude zajímavé sledovat, jak si s tím poradí Nottingham Forest (3,25), Bournemouth (3,50) a Fulham (4,50).

Kurzy největších adeptů na sestup dle Betana
Luton Town 1,35
Sheffield United 1,70
Nottingham Forest 3,25
Bournemouth 3,50
Burnley 4,00
Everton 4,00
Wolves 4,00
Fulham 4,50

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Kdo bude nejlepším střelcem Premier League? Jasným favoritem je norský zabiják

Kurzy na zisk koruny pro krále střelců favorizují novou kanonýra Manchesteru City Erlinga Haalanda. Ten už ve své první sezoně v Anglii překonal všechny střelecké rekordy a dominovat by měl i tentokrát. Vsadit si na jeho vítězství můžete v kurzu 1,55.

Z Premier League naopak mizí jeho největší konkurent, anglický ostrostřelec Harry Kane. Hlavním vyzyvatelem by tak měl být egyptský střelec Liverpoolu Mohamed Salah. Vsadit si ale můžete i na jiné hráče, a to jak tradiční tváře (Rashford, Son), tak nováčky (Hojlund).

Kurzy největších favoritů na zisk koruny krále střelců
Erling Haaland (Manchester City) 1,55
Mohamed Salah (Liverpool) 9,00
Darwin Núñez (Liverpool) 18,00
Marcus Rashford (Manchester United) 18,00
Rasmus Hojlund (Manchester United) 25,00
Cody Gakpo (Liverpool) 30,00
Gabriel Jesus (Arsenal) 30,00
Heung-min Son (Tottenham) 30,00

Vyberte si z mnoha dalších dlouhodobých sázek u Betana

Betano nabízí i množství dalších speciálních sázkových příležitostí na Premier League. Podívejte se na některé z nich a kdo je před sezonou favoritem:

  • Nejvíce asistencí: Kevin De Bruyne (3,50)
  • Nejvíce skórující tým: Manchester City (1,35)
  • Nejméně skórující tým: Luton Town (2,75)

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

1️⃣Kdy začíná sezona Premier League 2023/24?

Premier League vstoupí do sezony 2023/2024 v pátek 11. 8. 2022, kdy se utkají Burnley a Manchester City.

2️⃣Jaké jsou kurzy na vítěze Premier League?

Největším favoritem je Manchester City v kurzu 1,60. Podívejte se na kurzy dalších adeptů na titul.

3️⃣Kdo je podle kurzů favorit na nejlepšího střelce ligy?

Bookmakeři věří Erlingu Haalandovi, následují hráči Liverpoolu a Manchesteru United. Korunu krále by ale letos mohl získat i některý z dalších fotbalistů.

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Man City

Anglická Premier League: informace, program zápasů a tabulka

Nejsledovanější fotbalovou ⚽ ligou světa je Premier League. Přečtěte si ☝️ informace o sezoně 2023/24 i o historii anglické ligy.

Neapol

Kdo vyhrál titul: přehled mistrů evropských lig 2022/23

Fotbalová sezona 2022/23 je u svého konce. Podívejte se na přehled, kdo se v nejprestižnějších evropských ligách radoval z titulu.

Majitel Manchester City - Šejk Mansour

Vlastníci klubů v Premier League 2023/2024

Anglická Premier League je považována za nejlepší fotbalovou ligu na světě. Jsou v ní peníze a prestiž. Kdo však vlastní kluby v Premier...