Premier League: Aston Villa vs. Arsenal v sobotu živě

Arsenal vstupuje do 16. kola na vedoucí pozici tabulky, v sobotu ho ale čeká velmi těžká zkouška. Aston Villa doma ještě neztratila ani bod a v týdnu si dokonce vyšlápla i na Manchester City.

Živý přenosKurzyAston VillaArsenalTip

Rice se okamžitě stal oporou Arsenalu Foto: Profimedia/ IMAGO

Premier League, 16. kolo: Aston Villa vs. Arsenal už dnes živě

Před začátkem sezony by asi nikdo nečekal, že se Aston Villa ještě v prosinci bude držet na třetím místě tabulky Premier League. Unai Emery ale dokazuje, že jde o elitního kouče a především na domácím hřišti jsou Villans neporazitelní. Změnit to bude chtít vedoucí Arsenal, jenž vyhrál šestkrát v řadě. Šlágr víkendového programu sledujte v sobotu od 18:30 živě na CANAL+ Sport.

sipka Získejte bonus za registraci a vsaďte si na zápas u SynotTipu ZDE

Sleduj průběh zápasu ZDE

Arsenal je favoritem zápasu. Jaké jsou kurzy?

Kanonýři Aston Villu neporazili naposledy na začátku roku 2021, tentokrát je ale čeká docela jiný soupeř, než na jakého byli z posledních let zvyklí. Tým z Birminghamu šlape na plné obrátky, vyhrál pět z posledních šesti utkání a co je hlavní, na domácím hřišti ještě neztratil ani bod.

Přesto Arsenal přijíždí od Villa Parku jako lídr Premier League, tým s nejlepší formou v soutěži a tedy i jako favorit zápasu. U SynotTipu si lze na vítězství hostí vsadit v kurzu 2,09, zatímco výhra domácích je ohodnocena výrazně vyšším kurzem 3,56.

Sedmé vystoupení v sezoně čeká hlavního rozhodčího, kterým bude Australan Jarred Gillett. Ten letos v průměru rozdává téměř pět žlutých karet na zápas, udělil už také jednu červenou a nařídil jednu penaltu.

Klíčové informace o utkání Aston Villa - Arsenal
Kdy: 9. 12. 2023 od 18:30
Kde: Villa Park, Birmingham
Fáze: Premier League, 16. kolo
Rozhodčí: Jarred Gillett, Austrálie
Kurzy SynotTipu: 3,56 - 3,83 - 2,09
Přímý přenos: CANAL+ Sport

Zaregistruj se online a vsaď si u SYNOT TIP

Aston Villa přehrála Man City, Guardiola hovořil o útoku na titul

Sedm zápasů, 21 bodů, skóre 24:5. To je bilance Aston Villy v letošním sezoně na domácím hřišti. Naposledy kouzlo Villa Parku poznal největší favorit na titul a obhájce treblu Manchester City, který zde ve středu padl 0:1. Což o to, i Citizens čas od času prohrají, nestává se ale příliš často, že by prohráli zcela po zásluze.

Villans favorita jasně přehráli, na střely zvítězili 22:2, soupeři nedovolili ani jeden rohový kop, kromě držení míče byli ve všech statistických ukazatelích jednoznačně lepší. Byl to sice první letošní domácí souboj s protivníkem opravdu top kvality, už vysoké výhry nad pohárovými adepty Brightonem či West Hamem ale ukázaly, že se do Birminghamu pro body jezdit nebude.

Poklonu týmu vysekl i Pep Guardiola, který dokonce Aston Villu zařadil do reálného boje o titul. K tomu bude ještě muset zlepšit výkony na hřištích soupeřů, kde zatím posbírala jen jedenáct bodů a má zde i záporné skóre. Doma ale v současnosti ve fotbalové Evropě mnoho lepších celků není.

Zápas s City rozhodl jediným gólem jamajský driblér Leon Bailey, který se dostal do skvělé formy a prosadil se podruhé v řadě. Šanci od začátku začal konečně dostávat belgický záložník Tielemans a i on se za důvěru odvděčil asistencí. Ze základu naopak vypadla dlouholetá opora Cash a překvapivě také letní posila Diaby. Ta doplácí právě na aktuální výkonnost Baileyho a také fakt, že Emery sází hned na čtyři střední záložníky a vedle útočníka Watkinse je tak už jen jedno místo.

Premier League, čelo tabulky

Zápasy Výhry Remízy Prohry Skóre Body
Arsenal 15 11 3 1 33:14 36
Liverpool 15 10 4 1 34:14 34
Aston Villa 15 10 2 3 34:20 32
Man City 15 9 3 3 36:17 30

Arsenal zvládl divoký zápas, Rice se stal okamžitě oporou

Když v létě přicházel za astronomických 105 milionů liber, spousta lidí si klepala na čelo. Ve West Hamu sice podával dlouhodobě skvělé výkony, přesto kdekdo pochyboval o tom, jestli jde opravdu o tak elitního hráče, jak přestupová suma napovídá. Jde. Declan Rice v novém týmu ani nepotřeboval čas na aklimatizaci a okamžitě se zařadil ke klíčovým hráčům pro trenéra Artetu.

Kromě černé práce ve středu pole, která je sama o sobě neocenitelná, navíc anglický reprezentant přidává i ofenzivní nadstavbu. Proti Lutonu se trefil už potřetí v sezoně, má tak skvěle nakročeno k překonání svého osobního maxima čtyř gólů z minulého ročníku. Gól to byl navíc vítězný, Arsenalu zařídil tři body v souboji s nováčkem až v 94. minutě.

Byla to už šestá soutěžní výhra Gunners v řadě, díky čemuž je londýnský celek na čele jak Premier League, tak své skupiny Ligy mistrů. Arsenal čeká v příštím týdnu ještě utkání s PSV, do Nizozemska už ale pocestuje jako jistý postupující do osmifinále milionářské soutěže.

Jediným negativem v táboře Arsenalu tak je momentálně zřejmě přetrvávající problém v brance. David Raya vyrobil na hřišti Lutonu další chybu a po svém letním příchodu zatím příliš nedokazuje, že by měl na to být dlouholetou jedničkou aspiranta na ty nejvyšší příčky. Arteta zatím svého brankáře drží a mezi tři tyče ho zřejmě pošle i ve Villa Parku, pokračující matné výkony by ale mohly situaci změnit.

  • Datum, čas a místo zápasu: 9. 12. 2023 v 18:30, Villa Park (Birmingham)

Tip na utkání Aston Villa vs. Arsenal

Aston Villa je doma stoprocentní, rozhodně přitom nejde o žádné náhodné výsledky, Villans na svém hřišti soupeře jasně přehrávají a dopředu je žene skvěle atmosféra na stadionu, která hráče nenechá vypustit jediný souboj. Arsenal sice v posledních týdnech vyhrává, rozhodně ale není až tak přesvědčivý. V redakci věříme, že by kouzlo Villa Parku mohlo zapůsobit i na lídra tabulky.

TIP: Aston Villa vyhraje sipka Získat bonus u Synotu

Aston Villa je doma stoprocentní

Kde živě sledovat utkání Aston Villa vs. Arsenal? K dispozici přímý přenos v televizi, je někde live stream?

Utkání Premier League vysílají v letošní sezoně televizní kanály CANAL+ Sport. Atraktivní duel mezi Aston Villou a Arsenalem si lze naladit konkrétně na hlavním programu této společnosti. České sázkové kanceláře streamy bohužel nabízet nemohou. Na zápas si ale rozhodně můžete vsadit live.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři SYNOT TIP

SYNOT TIP - získej skvělé bonusy

Zaregistruj se online u SYNOT TIPu a získej zdarma 500,-, bonus až 10 000 Kč ke vkladu a "sázku bez rizika" 500 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u SYNOT TIP

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Man City

Anglická Premier League: informace, program zápasů a tabulka

Nejsledovanější fotbalovou ⚽ ligou světa je Premier League. Přečtěte si ☝️ informace o sezoně 2023/24 i o historii anglické ligy.

Listopad ozdobil svým gólem Garnacho

Největší události v Česku i zahraničí: listopad 2023

Gól roku můžeme uzavřít, vítězem se stane Alejandro Garnacho z Manchesteru United. Kromě toho patřil listopad především národním týmům.

Týden uzavře šlágr o čelo španělské ligy

Program TV vysílání fotbalových zápasů: týden 4.12.-10.12.

Které zápasy si můžete naladit v televizi v týdnu od 4. do 10. prosince? Poradíme vám, kdy a kde si pustit ty největší šlágry.