Premier League: Manchester City vs. West Ham v neděli živě

Jediná výhra dělí Manchester City od historického čtvrtého mistrovského titulu v Premier League v řadě. Říká se však, že poslední krok bývá ten nejtěžší, což už několikrát v minulosti pocítil i hegemon anglického fotbalu. Proti bude tentokrát West Ham.

Živý přenosKurzy
Man CityWest HamTip

Guardiola s Fodenem mají před sebou poslední krok k titulu Foto: Profimedia

Premier League, 38. kolo: Manchester City vs. West Ham o titul už dnes živě

Obrovský boj mezi Manchesterem City a Arsenalem o nadvládu nad Premier League dospěje do svého konce. V lepší výchozí pozici vstupují do posledního kola Citizens, kterým stačí jakýmkoliv způsobem porazit doma West Ham a budou moci slavit další zápis do rekordních tabulek. Nenechte si dramatický závěr sezony ujít a sledujte možnou korunovaci v neděli od 17:00 živě na CANAL+ Sport.

sipka Získejte bonus za registraci a vsaďte si na zápas u SynotTipu ZDE

Sleduj průběh zápasu ZDE

Man City by si měli titul pohlídat, jsou favoritem zápasu. Jaké jsou kurzy?

Suverénní Manchester City proti trápícímu se West Hamu, čistě podle papírových předpokladů by mělo jít o jednoznačnou záležitost. Kladivářům už navíc o nic nejde, z devátého místa se nemohou posunout ani jedním směrem a sezonu v podstatě dohrávají.

Jenže Citizens rozhodně nechybí smysl pro drama. Ze sedmi titulů získaných v novém tisícíletí hned čtyřikrát přidali rozhodující zářez až v úplně posledním kole a rozhodně se nedá říci, že by šlo pokaždé o snadno splněnou povinnost. Každý fotbalový fanoušek si pamatuje památný obrat proti QPR z roku 2012 a slavný rozhodující gól Agüera. Nejde však o jediný případ, také před dvěma lety si tým už pod vedením Pepa Guardioly situaci výrazně zkomplikoval a s Aston Villou musel rovněž otáčet až v závěru utkání.

Je vidět, že o kvalitu soupeře ani tak moc nejde, Villans tehdy skončili až čtrnáctí, QPR před dvanácti lety dokonce sedmnáctí. S trochou nadsázky to vypadá, jako by si to City chtěli sami ztížit, aby pro ně triumf nebyl až tak snadný. Proto se ani nezdá tak důležité, že West Ham na Etihad Stadium naposledy bodoval v roce 2015, což ze současných kádrů pamatují jen De Bruyne a na druhé straně Creswell s Antoniem.

Klíčové informace o utkání Manchester City - West Ham
📅 Kdy: 19. 5. 2024 od 17:00
🌍 Kde: Etihad Stadium, Manchester
🏆 Fáze: Premier League, 38. kolo
⚽ Rozhodčí: John Brooks
✅ Kurzy SynotTipu: 1,11 - 12,00 - 22,10
📺 Přímý přenos: CANAL+ Sport

Zaregistruj se online a vsaď si u SYNOT TIP

Man City mohou jako první v Anglii získat čtyři tituly v řadě

City pod Pepem Guardiolou pokračují v přepisování historie. V minulé sezoně získali treble, což se jim podařilo jako teprve osmému týmu v Evropě. Letos mohou dokázat něco, co v Anglii ještě vůbec nikdo nesvedl, totiž ovládnout nejvyšší domácí soutěž počtvrté v řadě. Dosud jsou rekordem zápisy Huddersfieldu, Arsenalu, Liverpoolu, Manchesteru United a právě City se třemi tituly za sebou.

Sám španělský manažer přiznává, že pokud se to jeho týmu podaří dotáhnout do úspěšného konce, půjde o jeden z největších triumfů jeho kariéry. A že je z čeho vybírat! Arsenal byl ale v aktuální sezoně opravdu zdatným konkurentem a Citizens dlouho museli být takřka bezchybní, aby se udrželi ve hře.

A že byli. Osm ligových výher v řadě vrátilo klub do sedla a zajistilo nejlepší výchozí pozici do úplného finiše. Ne vždy se vítězství rodila snadno, stačí vzpomenout úterní dohrávku na půdě Tottenhamu. Manchesterskému celku to příliš nešlo a kdyby Son proměnil svůj samostatný nájezd, mohlo teď vše vypadat plně jinak.

Sezonu City tak dost možná zachránil zákrok náhradníka Stefana Ortegy. Zkušený gólman kryje záda Edersonovi a za normálních okolností do hry zasahuje jen při jeho zranění. Jedno takové ale přišlo právě během utkání v Londýně a Němec tak musel do brány. Opět však ukázal, že se na něj tým může spolehnout, kromě Sona pochytal i pár dalších velmi dobrých šancí Tottenhamu a hlavně díky němu Haalandovy dvě trefy stačily na tři body.

Ortega se mezi tři tyče postaví i v nedělním rozhodujícím duelu proti West Hamu, Ederson kvůli zlomenině očnice v letošním ročníku dohrál. Kromě toho má ale Guardiola k dispozici kompletní kádr, zpět je po menším šrámu Aké, De Bruyne pak v minulém kole nebezpečný faul soupeře přečkal bez komplikací. Opět by tak měl servírovat míče k nohám Erlinga Haalanda, jenž se znovu rozjel a v posledních čtyřech zápasech nasázel sedm branek.

sipka Trefí se Erling Haaland i proti West Hamu? Vsaďte si u Synottipu

Norský kanonýr měl letos nezvykle mnoho slabších období, zastoupili ho ale jiní. Foden dal v Premier League 17 gólů a na dalších osm nahrál a jeho růst mezi absolutní superhvězdy nezůstal bez povšimnutí, před pár dny byl totiž jmenován nejlepším hráčem soutěže.

Premier League, čelo tabulky

Zápasy Výhry Remízy Prohry Skóre Body
Manchester City 37 27 7 3 93:33 88
Arsenal 37 27 5 5 89:28 86

West Ham se rozloučí s manažerem Moyesem, co bude s Čechy?

Kladiváře už žádný tlak nesvírá, na osmý Manchester United ztrácejí pět bodů, nedostižný je pak i jejich náskok na desátý Brighton. Znamená to solidní umístění v horní polovině tabulky, ale zároveň nesplnění cíle v podobě další účasti v evropských pohárech. Loňský vítěz Konferenční ligy letos velmi slušně bojoval o soutěž výše, skončil ale ve čtvrtfinále na neporazitelném Leverkusenu.

sipka Bayer čekají poslední dva zápasy v sezoně, udrží neporazitelnost? Vyberte si z nabídky Synotu a získejte bonus za registraci

Sezona West Hamu tak nemůže být označena za žádný propadák, přesto z nějakého důvodu vlastně po celou dobu působila mnohem rozpačitěji, než jak nakonec dopadne. Na vině je i několik nepříjemných debaklů, hlavně venku Hammers schytali nepopulárního "bůra" na Fulhamu, Chelsea i Crystalu Palace, dokonce ještě o gól více dostali doma od Arsenalu. Co mají všechny tyto týmy společného? Jsou z Londýna, podobné výsledky v derby zápasech fanoušci nekoušou dobře.

Reagovalo tak i vedení klubu a West Ham už s předstihem oznámil, že se po skončení sezony rozloučí s manažerem Davidem Moyesem. Skotský trenér byl ještě před rokem oslavován za zisk evropské trofeje, nyní už ale poznává tvrdou realitu svého řemesla. Zatím nepotvrzené informace hovoří o tom, že na lavičce by ho měl od léta nahradit Španěl Julen Lopetegui.

Otázka je, jak velký rozsah změn Kladiváře čeká. S každým zvratem na postu hlavního kouče pochopitelně upadá většina hráčského kádru do nejistoty, nový manažer přichází vždy s vlastními představami a také vysněnými posilami. Může se to dotknout i dvojice českých reprezentantů, Tomáše Součka a Vladimíra Coufala.

Hlavně druhý jmenovaný zveřejnil na svém účtu na sociální síti poděkování fanouškům West Hamu, které nápadně připomínalo loučení. Případná změna klubu by se však každopádně s největší pravděpodobností řešila až po mistrovství Evropy, na němž by ani jeden z Čechů neměl chybět.

  • Datum, čas a místo zápasu: 19. 5. 2024 v 17:00, Etihad Stadium (Manchester)

Tip na utkání Manchester City vs. West Ham

O dramatech v závěrečných zápasech v situaci, kdy má Manchester City šanci získat mistrovský titul, už byla řeč výše. Ze čtyř takových případů hned třikrát prohrával, a tak by asi nemohlo nikoho překvapit, kdyby si vše alespoň dočasně zkomplikoval i tentokrát. Na vstřelený gól West Hamu v úvodním dějství je poměrně zajímavý kurz,

TIP: West Ham dá gól v první půli sipka Získat bonus u Synotu

Zkomplikují si Citizens opět situaci?

Kde živě sledovat utkání Manchester City vs. West Ham? K dispozici přímý přenos v televizi, je někde live stream?

Utkání Premier League vysílají v letošní sezoně televizní kanály CANAL+ Sport. Možná rozhodující duel celé sezony mezi Manchesterem City a West Hamem si lze naladit konkrétně na hlavním programu této společnosti. České sázkové kanceláře streamy bohužel nabízet nemohou. Na zápas si ale rozhodně můžete vsadit live, a to například u Synottipu.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři SYNOT TIP

SYNOT TIP - získej skvělé bonusy

Zaregistruj se online u SYNOT TIPu a získej zdarma 500,-, bonus až 10 000 Kč ke vkladu a "sázku bez rizika" 500 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u SYNOT TIP

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Man City

Anglická Premier League: informace, program zápasů a tabulka

Nejsledovanější fotbalovou ⚽ ligou světa je Premier League. Přečtěte si ☝️ informace o sezoně 2023/24 i o historii anglické ligy.

Aston Villa si může zajistit Ligu mistrů, proti ale bude i Salah

Program TV vysílání fotbalových zápasů: týden 13.5.-19.5.

Na co vše se můžete v týdnu od 13. do 19. května těšit a která stanice odvysílá ty největší šlágry?

Patrik Schick slaví gól proti Bochumi

Jak si vedli Češi v zahraničí: góly i zařazení do sestavy kola

Fotbalový víkend je za námi. Opět se tedy podíváme, jak se vyvedl českým hráčům, kteří působí v zahraničí.