Bundesliga živě: Borussia Dortmund vs. Bayern Mnichov live

Po El Clásicu se schyluje k dalšímu velkému zápasu na evropském kontinentu. Tento víkend se dočkáme tzv. Der Klassikeru, utkání Borussie Dortmund s Bayernem Mnichov. Špička bundesligy je zatím velmi vyrovnaná a Bayern na vedoucí Leverkusen ztrácí dva body a čtvrtý Dortmund čtyři. Kdo si do dalších bojů vylepší svoji pozici, jaké jsou kurzy, na to se pokusíme odpovědět v článku.

Přímý přenosKurzy – Dortmund
BayernH2HTIP

Youssoufa Moukoko se v dresu Borussie Dortmund raduje z branky Foto: Profimedia

Borussia Dortmund vs. Bayern Mnichov: bundesliga živě

Bundesliga už léta patří k nejatraktivnějším ligám a nejinak tomu je i letos. Padá mnoho branek a všichni se těší, že utkání dvou největších favoritů na titul rovněž nabídne góly. V posledních osmi vzájemných zápasech vždy padly minimálně čtyři branky, což slibuje dobrou podívanou z obou stran. Utkání mezi Borussií Dortmund a Bayernem Mnichov sledujte v sobotu 4. 11. od 18:30 na Betanu.

sipka Zaregistrujte se a sledujte utkání Borussia Dortmund vs. Bayern živě

Sleduj průběh zápasu ZDE

V Der Klassikeru je favoritem Bayern, ale jaké jsou kurzy?

Utkání gigantů bundesligy tradičně přináší mnoho branek. Momentálně má lepší výchozí pozici v tabulce Bayern. Ten si nyní uřízl pořádnou ostudu, když prohrál v poháru s třetiligovým Saarbrückenem 1:2. Lze tedy čekat, že k utkání s Dortmundem přistoupí velmi odpovědně a bude chtít odčinit nečekané pohárové vyřazení.

Dortmund v posledním utkání zvítězil s Hoffenheimem 1:0 a postoupil do dalšího kola DFB Pokalu. Případné vítězství s úhlavním rivalem by mohlo do Vestfálska přinést pozitivní energii do dalších bojů. Oba týmy letos v lize ještě neprohrály a budou chtít prodloužit svoji neporazitelnost, o to bude utkání pikantnější.

Kurzy však mluví jasně, favoritem utkání je hostující Bayern Mnichov v kurzu 1,83. To na domácí Borussii je vypsán kurz 3,70 a na remízu 4,30.

Utkání bude mít na starosti německý rozhodčí Deniz Aytekin, ten naposledy soudcoval utkání Kolína nad Rýnem s Borussií Mönchengladbach (3:1).

Informace před zápasem Borussia Dortmund vs. Bayern Mnichov
🕡 Kdy: 04. 11. 2023 od 18:30
🌍 Kde: Signal Iduna Park (Westfalenstadion), Dortmund
🏆 Soutěž: Bundesliga 10. kolo 2023/24
Rozhodčí: Deniz Aytekin, Německo
Kurzy Betana: 3,70 – 4,30 – 1,83
📺 Přímý přenos: Nova Sport 3, Betano TV

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Dortmund ztrácí na čelo čtyři body

Dortmund měl pomalejší rozjezd, když si v prvních třech kolech připsal dvě remízy, pak následovalo pět ligových vítězství za sebou. V posledním kole však Borussia ztratila. Po přestřelce ve Frankfurtu 3:3 si odvezla jen bod. Následně si poradila v poháru s Hoffenheimem (1:0) a ve Vestfálsku jistě panuje lepší nálada než v Bavorsku.

Dortmund zatím bojuje o vavříny na všech frontách. V Lize mistrů byl vylosován do skupiny smrti s Newcastlem, AC Milán a PSG a zatím o skóre drží postupové druhé místo. Na čelo bundesligy ztrácí čtyři body, když v posledním utkání ztratil s Frankfurtem. Zápas nezačal pro Borussii dobře, když už v 25. minutě prohrávala 0:2, na konci první půle snížila a v 58. minutě vyrovnal mladíček Moukoko. Poté obě strany přidaly ještě po gólu a odešly smírně 3:3 po krásném utkání.

Pro Dortmund bylo důležité, že se nevzdal a nasazení chtěl prodat i v zápase s Hoffenheimem. Ten se ukázal jako tuhý protivník. Vyrovnané utkání na konci první půle rozhodl veterán a kapitán Marco Reus a po vítězství 1:0 Dortmund postoupil do dalšího kola poháru.

Edina Terziće dobrá forma kapitána jistě těší, stejně jako u Youssoufy Moukoka. A v poháru se výborně ukázal další mladík Jamie Bynoe-Gittens, který Hoffenheimu dělal ze strany obrovské problémy a přihrál na rozhodující branku Reuse. Zdá se, že Dortmund je naladěn na domácí utkání s Bayernem více než dobře.

Posledních 5 zápasů Borussie Dortmund
24. 10. 2023 Dortmund – Hoffenheim 1:0
21. 10. 2023 Frankfurt – Dortmund 3:3
07. 10. 2023 Newcastle – Dortmund
0:1
03. 10. 2023 Dortmund – Brémy
1:0
30. 09. 2023 Dortmund – Union Berlín
4:2

Bayern v lize ještě neprohrál, ale uřízl si ostudu v poháru

Bayern se v lize dotahuje na Leverkusen a dýchá mu na záda. Dva body jsou nicotná ztráta, která se může umazat během jednoho kola. Poslední kolo navíc Bayern zdemoloval Darmstadt 8:0 a dalším hattrickem se zaskvěl Harry Kane. Tomu německá Bundesliga sedla a velmi rychle se aklimatizoval. O tom svědčí i skvělých dvanáct branek, co zatím v uplynulých devíti zápasech nastřílel.

Po Darmstadtu se mluvilo o další demolici, která měla přijít v poháru. Bayern přijel ve středu 1. 11. k outsiderovi do třetiligového Saarbrückenu. Když v 16. minutě rozvlnil síť Thomas Müller, vypadalo to, že vše půjde podle plánu, ale nebylo tomu tak. Notně pozměněná sestava Bayernu sice měla více ze hry a Saarbrücken mačkala, poločas však skončil 1:1, když na konci první půle Bayern inkasoval.

V druhém poločase všechna snaha Bavorů šla na zmar, protože brankář Saarbrückenu Tim Schreiber místy čaroval. V 6. minutě nastavení druhé půle přišel šok, když z ojedinělé akce domácích udeřil Gaus. Bayern tak padl 1:2 a uřízl si obrovskou ostudu.

Nejen, že vypadl Bayern v poháru, ale Thomas Tuchel opětovně ztratil Matthijse de Ligta, který si utrhl vazy v koleni. Mimo je i Coman vinou poranění kotníku a Joshua Kimmich, který byl vyloučen s Darmstadtem. Naopak těšit může Tuchela návrat Goretzky a brankáře Neuera.

  • Datum, čas a místo zápasu: 4. 11. 2023 od 18:30, Signal Iduna Park (Westfalenstadion), Dortmund

Vzájemné zápasy mezi Borussií Dortmund a Bayernem Mnichov – H2H

Vzájemné zápasy bývají často vyhrocené, protože se v nich rozhoduje většinou o titulu. Přesto je Der Klassiker výrazně mladší než velké souboje a tradiční bitvy rivalů. Celkově je úspěšnější Bayern Mnichov, který má více než dvojnásobek vítězství.

  • Celkově týmy odehrály 125 zápasů. Bayern vyhrál 64x, Dortmund 31x, remíza byla 30x.
  • Za posledních 10 vzájemných zápasů 9x vyhrál Bayern a 1x utkání skončilo remízou.
  • Celkově padlo 406 branek. Bayern jich vstřelil 247, Dortmund 159.
  • Za posledních 10 vzájemných zápasů je průměr vstřelených branek 4,4 na zápas.
  • První vzájemné utkání se odehrálo 16. října 1965, Dortmund vyhrál 2:0, kdy Beckenbauer nedal penaltu.
  • Nejlepší střelec ve vzájemných utkáních je Robert Lewandowski, který vstřelil 32 branek (27 za Bayern, 5 za Dortmund).
  • Nejvíce utkání odehrál Thomas Müller, který se účastnil 38 zápasů.
  • Nejvyšší vítězství se odehrálo 27. 11. 1971, Bayern vyhrál 11:1.
  • Nejtvrdší utkání se stalo 7. 4. 2001, přineslo 10 žlutých a 3 červené karty.
  • Za obě družstva hrál například: Matthias Sammer, Robert Lewandowski, Mats Hummels, Mario Götze.
  • Někdy je Der Klassiker mylně označován jako derby, města jsou však přes 600 km od sebe, takže o derby se nejedná v žádném případě.
  • Za Borussii hráli tři čeští hráči: Patrik Berger, Tomáš Rosický, Jan Koller.
  • Jan Koller 9. 11. 2002 vstřelil v Der Klassikeru branku Bayernu. V 66. minutě vystřídal vyloučeného Jense Lehmanna a díky svému výkonu byl zvolen do sestavy kola jako brankář. Ačkoliv neinkasoval, porážce 2:1 však už nezabránil.
Posledních 10 vzájemných zápasů mezi Borussií Dortmund a Bayernem Mnichov
01. 04. 2023 Bundesliga Bayern – Dortmund 4:2
08. 10. 2022 Bundesliga
Dortmund – Bayern 2:2
23. 04. 2022 Bundesliga
Bayern – Dortmund
3:1
04. 12. 2021 Bundesliga
Dortmund – Bayern
2:3
17. 08. 2021 Superpohár Dortmund – Bayern
1:3
06. 03. 2021 Bundesliga Bayern – Dortmund 4:2
07. 11. 2020 Bundesliga Dortmund – Bayern 2:3
30. 09. 2020 Superpohár Dortmund – Bayern 2:3
26. 05. 2020 Bundesliga Dortmund – Bayern 0:1
09. 11. 2019 Bundesliga Bayern – Dortmund 4:0

TIP na utkání bundesligy Borussia Dortmund vs. Bayern Mnichov

V utkání padá většinou mnoho branek a všichni věří, že to tak bude i v tomto Der Klassikeru. Ve vzájemných utkáních má lepší bilanci Bayern a Dortmund bude chtít otočit kormidlem dějin, urvat vítězství a dotáhnout se na čelo bundesligy.

Bayern musí odčinit prohru z poháru, která způsobila celonárodní ostudu. Vítězství s vestfálským rivalem by mu výrazně pomohlo vylepšit si pošramocenou pověst. K tomu by mu měl pomoci Harry Kane, který působí jako nalezená náhrada za Lewandowskiho. K tomu směřuje i náš tip.

TIP: Harry Kane bude mít 3 a více střel na branku sipka Vsadit u Betana

Tip na utkání Borussia Dortmund vs. Bayern Mnichov - sledujte na Betano

Kde živě sledovat utkání Der Klassiker Borussia Dortmund vs. Bayern Mnichov? Přímý přenos v televizi, bude i live stream?

Největší zápas bundesligy mezi Borussií Dortmund a Bayernem Mnichov lze sledovat na stanici Nova Sport 3. Tento šlágr německé nejvyšší soutěže však můžete sledovat online například u Betana.

Na rozhovor s Nicem Schlotterbeckem z Borussie Dortmund se můžete podívat níže:

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Bayern slavil už jedenáctý titul v řadě

Německá Bundesliga 2023/24: informace, program zápasů a tabulka

Německá Bundesliga je jednou z nejlepších ⭐ soutěží v Evropě. Pozornost přitahuje atraktivním fotbalem ⚽ s řadou hvězd i skvělou...

Erling Haaland, Manchester City - Profimedia

Fotbal dnes - kalendář akcí 2023/24 a rozpis termínů na jednom místě

Chcete vědět, co se ve fotbale děje dnes, v tomto týdnu či v příštím měsíci? ✔️ Podívejte se na náš přehledný kalendář.

FC Barcelona - fanoušci, choreo - Profimedia

Jak začít sázet na fotbal – tipy na kurzové sázení online

Chcete sázet na fotbal a nevíte, jak na to? Poradíme vám, jak začít. Od výběru sázkovky a založení účtu až po jednotlivé typy sázek a kurzů...