EFL Cup: Chelsea vs. Liverpool živě v televizi

Neděle je ve znamení finále anglického ligového poháru. Chelsea se utká ve slavném Wembley s Liverpoolem. Poslední měření sil přineslo krutý debakl pro Chelsea, kterou Liverpool ponížil vítězstvím 4:1. Chelsea tak má příležitost oplatit Liverpoolu porážku a zároveň zvednout nad hlavu trofej a vylepšit zatím ne úplně povedenou sezónu.

Živý přenos – Kurzy – Chelsea
Liverpool – H2H – TIP

Hráči Liverpoolu se radují z branky proti Lutonu Foto: Profimedia/ČTK

EFL Cup živě: Chelsea vs Liverpool online v livestreamu

Anglický ligový pohár dospěl do finále, v kterém se utká Chelsea s Liverpoolem. Poslední měření sil vyšlo lépe pro Liverpool. Kdo zvedne nad hlavu vytouženou trofej sledujte již dnes od 16:00 na Tipsport TV.

sipka Zaregistrujte se a sledujte finále anglického poháru

Sleduj průběh zápasu ZDE

Chelsea vs. Liverpool: Reds jsou proti Blues favoritem, jaké jsou kurzy?

Chelsea bude zachraňovat v tomto utkání zpackanou sezónu a vidina trofeje bude obrovskou motivací.

Liverpool je zatím ve hře o čtyři trofeje a chtěl by je nejlépe uzmout všechny. První může získat už dnes.

Favoritem finále EFL Cupu je podle sázkových kanceláří Liverpool, na který je vypsán kurz 2,18. To na Chelsea je kurz 3,07. Na remízu je vypsán kurz 3,82.

Ostatní sázkové příležitosti ZDE.

Rozhodčím zápasu bude Chris Kavanagh, který rozdá zhruba čtyři žluté karty za zápas.

Informace před zápasem Chelsea vs. Liverpool
🕡 Kdy: 25. 02. 2024 od 16:00
🌍 Kde: Wembley Stadium, Londýn
🏆 Soutěž: EFL Cup, finále
Rozhodčí: Chris Kavanagh
Kurzy Tipsportu: 3,07 – 3,82 – 2,18
📺 Přímý přenos: Nova Sport 2, Tipsport TV

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Chelsea nabírá formu, proti City vybojovala remízu

Na konci ledna a na začátku února Chelsea vyfasovala dva nepěkné debakly. Napřed jí smetl její dnešní soupeř z Liverpoolu 1:4, aby pak Blues zkousli další nepěknou porážku s Wolverhamptonem 2:4.

Od té doby se modří až nečekaně zvedli. První vlaštovkou bylo vítězství v FA Cupu proti Aston Ville, kterou porazili 3:1. Stejným výsledkem si následně poradili v Premier League s Crystal Palace. Otestovat vzrůstající formu mohli v následujícím zápase, v kterém přijela na půdu Manchesteru City.

Předchozí měření sil přineslo parádní přestřelku 4:4 a i nyní byl zápas nahoru dolů a šance měly obě mužstva. Branku nakonec vsítil ve 42. minutě Sterling a Chelsea šla nečekaně do vedení. V druhé půli se Citizens nadechli k drtivému náporu, z kterého vydolovali vyrovnávací branku v 83. minutě. Chelsea další tlak ustála a přivezla si nečekanou remízu 1:1.

V anglickém ligovém poháru si Chelsea poradila s pěti týmy, včetně prvoligového Brightonu (1:0) a Newcastlu (2:1). V semifinálovém dvojutkání s druholigovým Middlesbrough si však Blues uřízli pořádnou ostudu, když na jeho hřišti padli 0:1. Odvetu na domácím hřišti zvládli naopak s velkým přehledem a zvítězili 6:1.

Trenéra Pochettina může těšit, že se mu pomalu vyprazdňuje marodka, to platí hlavně o Nkunkuovi, který se pomalu dostává do zápasového rytmu. Nejistý start má před finále Thiago Silva. Brazilského veterána trápí poranění třísel.

Zápasy Chelsea v EFL Cupu
23. 01. 2024 Semifinále Chelsea - Middlesbrough 6:1
09. 01. 2024 Semifinále Middlesbrough - Chelsea 1:0
19. 12. 2023 Čtvrtfinále Chelsea - Newcastle 2:1
01. 11. 2023 Osmifinále Chelsea - Blackburn 2:0
27. 09. 2023 1/16-finále Chelsea - Brighton 1:0
30. 08. 2023 1/32-finále Chelsea - Wimbledon 2:1

Liverpool stále vede ligu, naposledy přejel Luton

Reds více než dost decimují zranění. Chybí brankář Allison, Trend Alexander-Arnold, Diogo Jota, Curtis Jones a znovu i nedávno navrátivší Thiago. Dlouhodobě chybí Matip. To ale není všechno. Obnovené zranění stehna si přivodil Mohamed Salah a fit momentálně nejsou ani Dominic Szoboszlai a Darwin Núñez. Jürgen Klopp tak musí dělat nouzová řešení, které mu prozatím vychází.

V posledním zápase jeho poslepovaný tým narazil na nováčka z Lutonu. Ten se zprvu ukázal jako houževnatý soupeř, když statečně odolával nájezdům domácích Reds. Navíc ve 12. minutě rozvlnil síť Ogbene a Liverpool prohrával. Ačkoliv přicházely šance, tak ty většinou končily na skvěle chytajícím Kaminskim. První půle tak dopadla překvapivě příznivě pro nováčky z Lutonu.

V druhé půli Liverpool ještě více zvýšil tempo a její vysoce nátlaková hra přinesla svoje ovoce. Mac Allister z rohu poslal balón na hlavu van Dijka a kapitán Reds se nemýlil. O dvě minuty později opět Mac Allister vyslal střílený centr do vápna a našel hlavu Gakpa, který zblízka dal na 2:1. Následně síť za Kaminskim, který místy předváděl až heroický výkon, rozvlnil ještě aktivní Díaz a Harvey Elliot. Liverpool tak zvítězil 4:1.

Cesta anglickým ligovým pohárem vedla pro Reds přes čtyři soupeře. Hlavně semifinálový dvojzápas s Fulhamem byl velmi vyrovnaný a po výhře 2:1 a remíze 1:1 se nakonec z postupu do finále radoval Liverpool.

Zápasy Liverpoolu v EFL Cupu
24. 01. 2024 Semifinále Fulham - Liverpool 1:1
10. 01. 2024 Semifinále Liverpool - Fulham 2:1
20. 12. 2023 Čtvrtfinále Liverpool - West Ham 5:1
01. 11. 2023 Osmifinále Bournemouth - Liverpool
1:2
27. 09. 2023 1/16-finále Liverpool - Leicester 3:1

• Datum, čas a místo zápasu: 25. 2. 2024 od 16:00, Wembley Stadium, Londýn

Vzájemné zápasy mezi Chelsea a Liverpoolem – H2H

Poslední vzájemný zápas ukázal parádní podívanou ze strany Liverpoolu, který smetl Chelsea 4:1. V historii vzájemných zápasů nejsou výjimkou bezbrankové remízy.

Posledních 5 vzájemných zápasů mezi Liverpoolem a Chelsea
31. 01. 2024 Premier League Liverpool - Chelsea 4:1
09. 04. 2023 Premier League Chelsea - Liverpool 1:1
09. 10. 2022 Premier League Chelsea - Liverpool 0:0
16. 03. 2022 Premier League Liverpool - Chelsea 0:0
20. 01. 2022 FA Cup Chelsea - Liverpool 0:1

TIP na finále anglického ligového poháru: Chelsea vs. Liverpool

Oba týmy si budou chtít dokráčet pro první trofej v sezóně. Výrazně více je důležitá pro londýnský celek, který může zlepšit dojem z této nepříliš povedené sezóny.

Klíčové pro oba celky bude, jak se poperou s četnými absencemi v kádrech. Liverpool se i přes vzestupnou formu Blues jeví lépe. V posledních třech utkáních Reds vždy ve druhém poločase dokázali zvýšit nasazení a přejet svého soupeře. K tomu směřuje i náš tip.

TIP: Liverpool vyhraje 2. poločas sipka Vsadit u Tipsportu

Tip na utkání Chelsea vs. Liverpool - Tipsport

Kde živě sledovat utkání Chelsea FC vs. Liverpool FC? Přímý přenos v televizi, bude i live stream?

Zápas Chelsea s Liverpoolem lze sledovat na stanici Nova Sport 2. Variantou sledování přenosu v livestreamu skrze sázkovou kancelář Tipsport. U té si můžete na utkání vsadit live.

Na tiskovou konferenci trenéra Chelsea Pochettina se můžete podívat níže:

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Man City

Anglická Premier League: informace, program zápasů a tabulka

Nejsledovanější fotbalovou ⚽ ligou světa je Premier League. Přečtěte si ☝️ informace o sezoně 2023/24 i o historii anglické ligy.

FC Barcelona - fanoušci, choreo - Profimedia

Jak začít sázet na fotbal – tipy na kurzové sázení online

Chcete sázet na fotbal a nevíte, jak na to? Poradíme vám, jak začít. Od výběru sázkovky a založení účtu až po jednotlivé typy sázek a kurzů...

Erling Haaland, Manchester City - Profimedia

Fotbal dnes - kalendář akcí 2023/24 a rozpis termínů na jednom místě

Chcete vědět, co se ve fotbale děje dnes, v tomto týdnu či v příštím měsíci? ✔️ Podívejte se na náš přehledný kalendář.