FA Cup živě: Tottenham vs. Manchester City

Ve 4. kole anglického FA Cupu nás čeká velmi atraktivní souboj. Tottenham zahájil nový rok úspěšně a z posledních tří utkání ve všech soutěžích odešel neporažen. Ještě v lepším rozpoložení se však nachází Manchester City, který po triumfu na mistrovství světa klubů chytl výbornou formu a všechny své soupeře od té doby porazil.

Živý přenosKurzy
TottenhamMan CityTip

Pedro Porro a Jack Grealish při prosincovém střetnutí v lize Foto: Profimedia

FA Cup, 4. kolo živě: Tottenham vs. Manchester City v pátek od 21:00 na TV Tipsport

Soupeři se potkají již podruhé v této sezóně. Na začátku prosince Citizens hostili Spurs v lize, a i když v zápase dvakrát vedli, tak to nakonec stačilo pouze na bod (3:3). Tentokrát bude mít výhodu domácího prostředí Tottenham. Druhé měření sil v rámci Anglického poháru mohou diváci sledovat v pátek od 21:00 na TV Tipsport.

sipka Sledujte zápas Tottenham vs. Man City živě a zdarma

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na FA Cup: Citizens vstupují do pohárového šlágru jako favorit

Sázkové kanceláře favorizují hostující tým, na jehož vítězství vypsali kurz 1,63. Naopak na výhru domácího mužstva lidé sázejí v kurzu 4,84. U případné dělby bodů je potom kurz o něco nižší, a to 4,47. V případě nerozhodného stavu po 90 minutách čeká týmy odvetný zápas na Etihad Stadium.

Ostře sledovaný duel bude řídit rozhodčí Paul Tierney. Ten i v letošní sezóně potvrzuje skutečnost, že se nebojí rozdávat karty. 43letý anglický sudí v posledních pěti zápasech, které řídil, udělil dohromady 12 žlutých karet.

Informace před zápasem Tottenham vs. Manchester City
📅 Kdy: 26. 1. 2024 od 21:00
🌍 Kde: Tottenham Hotspur Stadium, Londýn
🏆 Soutěž: 4. kolo FA Cupu
Rozhodčí: Paul Tierney
Kurzy Tipsportu: 4,84 – 4,47 – 1,63
📺 Přímý přenos: TV Tipsport, Nova Sport 1

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Tottenham se musí obejít bez Sona

Nepříjemností pro domácí tým je absence nejlepšího střelce a kapitána – Sona. Opora Tottenhamu reprezentuje Jižní Koreu na Asijském poháru v Kataru. Spurs zatím odehráli bez svého kapitána dvě utkání a vůbec si v nich nevedli špatně.

Nejdříve potvrdili roli favorita a ve 3. kole FA Cupu porazili Burnley 1:0. Poté svěřenci australského manažera Angeho Postecogloua sehráli ligové utkání s Manchesterem United a z Old Trafford si odvezli cenný bod. Spurs dokonce měli v zápase střeleckou převahu a více drželi balón, konečná remíza ale byla vzhledem k počtu vyložených šancí na obou stranách pro oba týmy zasloužená.

Navzdory předsezónním očekáváním a ztrátě Harryho Kanea podává Tottenham v právě probíhajícím ročníku kvalitní výkony, což potvrzuje i průběžné páté místo v Premier League.

Son není jediným chybějícím hráčem. Kvůli reprezentačním povinnostem nenastoupí Bissouma a Sarr (účast na Africkém poháru národů). Z důvodu zranění zase do pátečního utkání nezasáhnou Giovani Lo Celso a Ben Davies.

Poslední vzájemný zápas Tottenhamu a Man City
Datum Soutěž Výsledek
03.12., 17:30 14. kolo Premier League Man City vs. Tottenham 3:3

City je od triumfu na mistrovství světa klubů ve velké formě, pomohl i návrat De Bruyneho

Lehký pokles formy Citizens z přelomu listopadu a prosince je definitivně pryč. Svěřenci Pepa Guardioly nejprve stvrdili pověst nejlepšího týmu na světě vítězstvím na mistrovství světa klubů v Saúdské Arábii, kde ve finále porazili brazilské Fluminense jednoznačně 4:0. Od tohoto triumfu Manchester City nenašel přemožitele a všechny své zápasy vyhrál.

Šňůra tří ligových výher za sebou katapultovala posledního vítěze Premier League na druhé místo. Citizens nyní ztrácí na vedoucí Liverpool 5 bodů, ale zároveň mají jedno utkání k dobru.

Velkým plusem je rovněž návrat klíčového hráče – Kevina De Bruyneho. Ten se po téměř čtyřech měsících zotavil ze zranění stehenního svalu a svému týmu pomohl už v pohárovém zápase s Huddersfieldem, kde si hned pár minut po pobytu na hřišti připsal asistenci. Návrat fanoušky oblíbeného belgického středopolaře si užil i manažer Pep Guardiola, jenž po zmíněném duelu prohlásil, že je 32letý fotbalista přesně typem hráče, který vyhrává zápasy a z tohoto důvodu je pro mužstvo nepostradatelný.

Poslední utkání absolvovali City v rámci Premier League na horké půdě Newcastlu. První poločas zvládli lépe Magpies a po 45 minutách odcházeli do kabin za stavu 2:1. Po přestávce ovšem opět zaúřadoval De Bruyne, který přišel na hřiště v 69. minutě a po pěti minutách vstřelil vyrovnávající branku. Pro oporu Citizens to zřejmě bylo málo, jelikož v první minutě nastaveného času asistoval u gólu střídajícího Bobba. Manchester City tak díky zlepšenému výkonu v druhém poločase utkání otočil a zvítězil 3:2.

Hosté budou v pátek rovněž bez svého nejlepšího střelce. Erling Haaland stále nedoléčil zraněné chodidlo a na marodce pobude minimálně ještě několik dalších dnů. K dispozici nejsou ani Stones a Akanji.

  • Datum, čas a místo zápasu: 26. 01. ve 21:00, Tottenham Hotspur Stadium (Londýn)

Tip na výsledek zápasu Tottenham vs. Manchester City ve 4. kole FA Cupu

Kevin De Bruyne se vrátil ve velké formě. U důležitého utkání s Tottenhamem je navíc velká pravděpodobnost, že se belgický středopolař objeví poprvé od svého návratu v základní sestavě.

TIP: Kevin De Bruyne dá gól

Vsaďte si u Tipsportu

Kde sledovat 4. kolo FA Cupu živě: fotbalové utkání Tottenham vs. Man City v televizi (TV), jak je to s online live streamy?

4. kolo FA Cupu mohou diváci sledovat na placeném televizním kanálu Nova Sport 1 nebo na streamovací platformě Voyo. Online live stream zase nabízí sázková kancelář Tipsport, u které si po registraci můžete na utkání vsadit z obsáhlé kurzové nabídky, a to jak před začátkem duelu, tak i v jeho průběhu (live).

Níže se můžete podívat na předzápasovou tiskovou konferenci Pepa Guardioly. Kouč Manchesteru City se na ní vyjádřil třeba ke zdravotnímu stavu Erlinga Haalanda.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Erling Haaland, Manchester City - Profimedia

Fotbal dnes - kalendář akcí 2023/24 a rozpis termínů na jednom místě

Chcete vědět, co se ve fotbale děje dnes, v tomto týdnu či v příštím měsíci? ✔️ Podívejte se na náš přehledný kalendář.

Vitor Roque zamířil do Barcelony

Fotbalové přestupy online: aktuální i nejdražší přestupy

Podívejte se na přehled těch nejdražších a nejzajímavějších transferů v aktuálním přestupovém okně. ⚽ A mějte tak přehled o dění na...

Jude Bellingham se raduje z výhry nad Deportivem Alavés

Fotbal v roce 2024: přehled největších akcí a hráčů ke sledování

Fotbal nabídne v roce 2024 plno zajímavých akcí. Podívejte se, co nás ve fotbale čeká. A přečtěte si, které hráče v roce 2024 sledovat.