Jak si vedli Češi v zahraničí: dvě asistence i zahozená penalta

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Přinášíme další ohlédnutí za výkony Čechů v zahraničí. V Bundeslize se dvěma asistencemi blýskl obránce Hoffenheimu. Kvůli zranění naopak v Německu nedohrál forvard Leverkusenu. V našem přehledu se kromě špičkových lig podíváme také do Nizozemska, Polska, Rakouska nebo Řecka.

AnglieNěmeckoItálie
Další vybrané ligy

Pavel Kadeřábek v zápase proti Augsburgu Foto: ČTK / imago sportfotodienst / Oliver Zimmermann

Jak si vedli Češi v zahraničí: český obránce zapsal dvě asistence, Češi ale byli i u vlastního gólu nebo vyloučení

Projděte si s námi, jak se o uplynulém víkendu dařilo českým fotbalistům v zahraničí. Podíváme se na dvě asistence v Německu, návrat do sestavy v Itálii nebo čisté konto v Rakousku. Dojde ale i na negativa. Konkrétně na zranění, neproměněnou penaltu, vlastní gól nebo vyloučení.

sipka Sledujte fotbal živě a zdarma u Betana

Sleduj průběh zápasu ZDE

Premier League: Češi dostali jen poločas, obrat už proběhl bez nich

West Ham na pátý pokus konečně naplno bodoval. Tentokrát k tomu příliš nepřispěli Češi Vladimír Coufal a Tomáš Souček. Oba sice nastoupili od začátku, po poločase proti Wolves ale byli ze hřiště staženi. Hostující Hammers v té chvíli prohrávali 0:1 a nevystřelili ani jednou na bránu.

Coufal obdržel za svůj výkon od webu WhoScored.com (z tohoto zdroje pochází i další známky v tomto článku) hodnocení 5,99. Souček dostal známku 5,91, když se kromě jedné klíčové přihrávky výrazněji do statistik nezapsal. Hosté nakonec bez českého dua utkání otočili a do Londýna si po vítězné trefě přímo z rohu přivezli výhru 2:1.

Češi v anglické Premier League
Hráč Zápas ZS Min. G A ŽK/ČK
Vladimír Coufal 2:1 vs. Wolves (V) ANO 45 0 0 0/0
Tomáš Souček 2:1 vs. Wolves (V)
ANO 45 0 0 0/0

Bundesliga: Kadeřábek dvakrát asistoval, bohužel se ale zranil Hložek

V Bundeslize se situace českých fotbalistů oproti předchozímu víkendu o něco zlepšila. Předtím nastoupili čtyři, tentokrát jich hrálo šest. Abyste viděli celou šestici Čechů, tak přitom stačilo pustit si tři zápasy.

Z řady vyčníval Pavel Kadeřábek. Ten při výhře Hoffenheimu 3:1 nad Augsburgem nahrál na dva góly. Před tím prvním přízemním centrem našel Wouta Weghorsta. U toho posledního pak vzduchem poslal do úniku Ihlase Beboua. Za to vše si vysloužil známku 8,48. Lépe na tom byl už jen zmiňovaný Weghorst.

Zatímco Kadeřábek už kariéru v národním týmu ukončil, tak o nominaci na Euro bojuje David Jurásek. V Hoffenheimu se začíná pořádně zabydlovat, když proti Augsburgu odehrál třetí duel za sebou v základní sestavě. Dostal se i ke dvěma střelám a odcházel s hodnocením 6,25.

Následovaly dva české souboje. V zápase Unionu Berlín s Leverkusenem nastoupil za hosty od začátku Adam Hložek. První zařazení do ligového základu po necelém měsíci ale pro českého forvarda nedopadlo dobře. Stihl jednu střelu, než musel ve 32. minutě ze hřiště. Na vině byl poraněný kotník, který může Hložka vyřadit ze hry až na čtyři týdny. Za omezenou dobu na trávníku dostal bývalý hráč Sparty známku 6,29.

Podobný čas na pažitu strávil také Alex Král. Za Union nastoupil v průběhu druhé půle. Zapsal dvě střely a jeden vyhraný hlavičkový souboj. Stačilo to na hodnocení 6,42, porážku 0:1 ale neodvrátil. Bayer tak po vítězství v Berlíně dělí jen jedna výhra od zisku historicky prvního německého titulu.

Posledním bundesligovým utkáním, ve kterém se představili Češi, byl duel Wolfsburgu s Mönchengladbachem. Za domácí naskočil v 73. minutě Václav Černý (6,09), za hosty poté v 82. minutě Tomáš Čvančara (6,07). Ani jeden z nich utkání výrazněji neovlivnil. Spokojenější ale mohl být Čvančara. Gladbach totiž zvítězil 3:1.

Další čtveřice českých fotbalistů už žádné minuty nepřidala. Na lavičce seděli Tomáš Koubek (Augsburg), Matěj Kovář (Leverkusen), Jiří Pavlenka (Brémy) a Patrik Schick (Leverkusen).

Češi v německé Bundeslize
Hráč Zápas ZS Min. G A ŽK/ČK
Václav Černý 1:3 vs. Gladbach (D) NE 17 0 0 0/0
Tomáš Čvančara 3:1 vs. Wolfsburg (V) NE 8 0 0 0/0
Adam Hložek 1:0 vs. Union Berlín (V) ANO 33 0 0 0/0
David Jurásek 3:1 vs. Augsburg (D) ANO 75 0 0 1/0
Pavel Kadeřábek 3:1 vs. Augsburg (D)
ANO 90 0 2 1/0
Alex Král 0:1 vs. Leverkusen (D) NE 27 0 0 0/0

Serie A: Barák se po několika měsících vrátil do základu

Před týdnem jsme si trochu postěžovali, že toho nemůžeme moc napsat o Antonínu Barákovi, který ve Fiorentině téměř nehraje. Naše volání bylo vyslyšeno. Český ofenzivní záložník totiž poprvé od prosince nastoupil v lize v základu, a to konkrétně na půdě Juventusu.

Na hřišti vydržel zhruba hodinu, během níž stihl jednou vystřelit na bránu a vynutit si na svou osobu dva fauly. Za svůj výkon dostal známku 6,48. Fiorentině se ovšem po prohře 0:1 vzdálily pohárové příčky.

Jen o záchranu pak bojuje Cagliari s Jakubem Janktem. Tento křídelník ovšem sledoval triumf 2:1 nad Atalantou jen z lavičky. Ani na ni se o víkendu v Serii A nedostal Daniel Samek. Lecce tohoto talentovaného záložníka zatím zatěžuje v mládežnickém výběru, který remizoval se Sassuolem 1:1. Samek odkopal plnou porci minut.

Češi v italské Serii A
Hráč Zápas ZS Min. G A ŽK/ČK
Antonín Barák 0:1 vs. Juventus (V) ANO 61 0 0 0/0

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Další ligy: Sadílek se přiblížil Lize mistrů, na víkend by ale nejraději zapomněli Brabec, Janošek nebo Přikryl

Z top evropských lig míříme do těch ne tolik sledovaných. Vybrali jsme pět výkonů českých hráčů, které přes víkend zaujaly. Ať už pozitivně, nebo negativně. Začneme odzadu. Čisté konto vychytal Vítězslav Jaroš, který z anglického Liverpoolu hostuje ve Sturmu Graz. Přispěl tak k výhře 1:0 nad Lincem. A protože vedoucí Salcburk jen remizoval, živí Jaroš stále naději na rakouský titul. Sturm Graz ze druhého místa ztrácí tři body.

Jdeme o řadu výš, tedy do obrany. Minule jsme zmiňovali trefu Jakuba Brabce. Tentokrát bohužel český stoper zapsal vlastní gól. Aris Soluň mohl doma s Panathinaikosem vyrovnat na 1:1, soupeř ale v 90. minutě vykopl míč z brankové čáry. Ani ne o dvě minuty později přišel brejk hostů, na jehož konci byl právě Brabec, který si srazil míč do sítě. Aris zůstává pátý s velkým odstupem na týmy okolo sebe.

Ze středu obrany se přesuneme do srdce zálohy. Ve středové řadě Twente se ukázal Michal Sadílek, který odehrál 90 minut proti Fortuně Sittard. Sadílek při výhře 2:0 zaznamenal dvě klíčové přihrávky, dvakrát byl faulován a vyhrál tři vzdušné souboje. To vše s hodnocením 7,43. Pět kol před koncem to pro Twente vypadá velice dobře. Celek z Enschede je třetí s osmibodovým náskokem na čtvrtý Alkmaar. Třetí flek přitom přináší postup do předkol Ligy mistrů.

O patro níž hraje v Nizozemsku Dominik Janošek. Při remíze Bredy v Groningenu nepotvrdil roli jednoho z tahounů. Nedal totiž penaltu, hosté ovšem z následné dorážky přece jen skórovali. Po plichtě 1:1 bude muset Breda o účast v baráži o postup do Eredivisie ještě bojovat.

Nešťastný víkend za sebou má i Tomáš Přikryl. Ten s Wartou Poznaň hraje o setrvání v polské Ekstraklase. Warta mohla zapsat cenný bod na hřišti druhého Slasku Wroclaw, domácí ale v nastavení trefili výhru 2:1. U toho už nebyl Přikryl, který byl po dvou žlutých kartách vyloučen už ve 49. minutě. Nepomůže tak svému týmu v důležitém záchranářském souboji proti Koroně Kielce.

Vybraní Češi v dalších ligách
Hráč Zápas ZS Min. G A ŽK/ČK
Jakub Brabec 0:2 vs. Panathinaikos (D) ANO 90 0 0 0/0
Dominik Janošek 1:1 vs. Groningen (V) ANO 90 0 0 0/0
Vítězslav Jaroš 1:0 vs. LASK Linec (D) ANO 90 0 0 0/0
Tomáš Přikryl 1:2 vs. Slask Wroclaw (V) ANO 49 0 0 2/1
Michal Sadílek 2:0 vs. Fortuna Sitt. (D) ANO 90 0 0 0/0

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Poslední EURO vyhrála Itálie

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024: program, výsledky, skupiny

Na mistrovství Evropy bude v roce 2024 poprvé v historii 24 týmů a mezi nimi i Česko. Hrát se bude od června do července v Německu.

Pohár pro vítěze Ligy národů

Liga národů UEFA 2024/2025: tabulky skupin, program a výsledky

Podívejte se na ty nejdůležitější informace o Lize národů UEFA. Češi hrají v ročníku 2024/25 ligu B s Albánií, Gruzií a Ukrajinou.

Erling Haaland, Manchester City - Profimedia

Fotbal dnes - kalendář akcí 2023/24 a rozpis termínů na jednom místě

Chcete vědět, co se ve fotbale děje dnes, v tomto týdnu či v příštím měsíci? ✔️ Podívejte se na náš přehledný kalendář.