Jak si vedli Češi v zahraničí: gól do sítě lídra i debut v MLS

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Po víkendu je na čase se podívat, jak se vedlo českým fotbalistům, kteří působí v zahraničí. Kromě Německa nebo Itálie zavítáme také do Nizozemska, Polska nebo na Slovensko. Povíme si také o debutu českého záložníka v zámořské Major League Soccer.

NěmeckoItálie
Další vybrané ligy

Pavel Bucha při svém debutu v MLS Foto: Profimedia

Jak si vedli Češi v zahraničí: Češi skórovali v Nizozemsku a na Slovensku

Fotbalový víkend je za námi. Můžeme se tedy ohlédnout za výkony Čechů v zahraničí. V Bundeslize si zahrálo pět českých fotbalistů. V Itálii jeden z Čechů opět naskočil v základní sestavě. Hřiště ale kvůli zranění opouštěl předčasně. V Nizozemsku nebo na Slovensku se našli čeští střelci. Zároveň náš přehled nepočítá s trojicí Vladimír Coufal, Tomáš Souček a Antonín Barák. Jejich kluby hrají totiž až pondělní dohrávky.

sipka Získejte bonus a vsaďte si na top evropské ligy

Sleduj průběh zápasu ZDE

Bundesliga: Češi byli u výher Leverkusenu a Hoffenheimu, Juráskovi se zranil konkurent

V německé Bundeslize si Leverkusen po 23. kole nadále drží osmibodový náskok na druhý Bayern. A to díky domácí výhře 2:1 nad Mohučí, u které byli i dva Češi. I když jen jako střídající hráči.

Patrik Schick šel do hry v 56. minutě a výrazněji se neprosadil. Svému týmu alespoň pomohl dvěma vyhranými vzdušnými souboji a od serveru WhoScored.com (z tohoto zdroje pochází i další známky v tomto článku) obdržel hodnocení 6,14. Adam Hložek naskočil až v 90. minutě a stihl toho tak ještě méně. Dostal známku 5,98.

Stejný časový úsek dostal na hřišti také Alex Král. Ten v dresu Unionu Berlín stihl tři doteky s míčem. Berlínský klub remizoval doma s nováčkem z Heidenheimu 2:2. Pro Union je každopádně důležité, že na barážovou příčku má náskok už osmi bodů.

Jediným Čechem v základní sestavě byl v Bundeslize Pavel Kadeřábek. Bývalý reprezentační obránce vydržel na hřišti celých 90 minut a podílel se na překvapivé výhře 3:2 v Dortmundu. Kadeřábek jednou vystřelil, dal jednu klíčovou přihrávku, vyhrál pět hlavičkových soubojů a připsal si známku 6,89.

U prvního tříbodového zápisu Hoffenheimu po osmi utkáních byl také David Jurásek. Ten zatím v Německu dostal největší prostor od svého zimního příchodu z Benficy. Zranil se totiž Juráskův konkurent Robert Skov a český levý bek tak nastoupil už ve 49. minutě. Na place ho povedenou kličkou přivítal Jadon Sancho, jinak ale Jurásek odcházel s hodnocením 6,42.

Dalších pět Čechů o víkendu v Bundeslize nenastoupilo. Jen na lavičce zůstali Václav Černý (Wolfsburg), Tomáš Koubek (Augsburg), Matěj Kovář (Leverkusen) a Jiří Pavlenka (Brémy). U Pavlenky je nicméně dobrou zprávou, že se vrátil po zranění prstu. Kvůli poraněnému kotníku v zápasové nominaci scházel Tomáš Čvančara (Mönchengladbach).

Češi v německé Bundeslize
Hráč Zápas ZS Min. G A ŽK/ČK
Adam Hložek 2:1 vs. Mohuč (D) NE 1 0 0 0/0
David Jurásek 3:2 vs. Dortmund (V) NE 41 0 0 0/0
Pavel Kadeřábek 3:2 vs. Dortmund (V)
ANO 90 0 0 0/0
Alex Král 2:2 vs. Heidenheim (D) NE 1 0 0 0/0
Patrik Schick 2:1 vs. Mohuč (D)
NE 34 0 0 0/0

Serie A: Jankto byl opět v základu, kvůli kolenu ale nedohrál

Protože Fiorentinu a Antonína Baráka čeká až pondělní dohrávka s Laziem, tak z víkendového dění v Serii A nám zbývá Jakub Jankto. Český křídelník podruhé v řadě nastoupil v základní sestavě, tentokrát doma proti Neapoli (1:1). Jankto jednou vystřelil, připsal si jednu klíčovou přihrávku a odnesl si známku 6,34. Duel pro něj ovšem skončil předčasně. V 61. minutě musel ze hřiště poté, co si poranil pravé koleno. Nadějně alespoň vypadalo to, že z trávníku odešel po svých.

Šanci v Serii A zatím marně vyhlíží Daniel Samek. Mladý záložník Lecce, kam v roce 2022 zamířil z pražské Slavie, chodí hrát hlavně za klubový mládežnický výběr. Tak tomu bylo i o víkendu. Ve druhé půli naskočil do utkání Primavery v Empoli (3:3).

Češi v italské Serii A
Hráč Zápas ZS Min. G A ŽK/ČK
Jakub Jankto 1:1 vs. Neapol (D) ANO 61 0 0 0/0

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Další ligy: Sejk se trefil na hřišti lídra, Vlkanova krásně asistoval

Náš přehled zakončíme pěti hráči mimo pět elitních evropských soutěží. V Nizozemsku se zastavíme hned u dvou jmen. Eredivisie za Twente hraje Michal Sadílek, který výrazně přispěl k domácí výhře 3:0 nad Go Ahead Eagles. Než v 77. minutě odešel ze hřiště, tak se vybojovanými míči podílel na prvním i třetím gólu. Celkově měl na kontě dvě klíčové přihrávky. Sadílek tak obdržel známku 6,75 a s Twente se nadále drží na třetím místě zajišťující postup do předkola Ligy mistrů.

Druhým Čechem, kterého v Nizozemsku zmíníme, je Václav Sejk. Ten ze Sparty hostuje v druholigové Rodě Kerkrade a v uplynulém kole dal v Eerste Divisie svůj druhý gól. Sejk střelou k tyči vyrovnával na hřišti prvního Willemu II na 2:2. Roda pak po vystřídání Sejka přidala i třetí zásah a přiblížila se domácím na rozdíl čtyř bodů.

Dále se budeme věnovat dvěma hráčům, kteří působí u našich sousedů. Za slovenský Ružomberok od září kope Jan Hladík, bývalý ofenzivní fotbalista Zbrojovky Brno. Nyní si Hladík připsal první gól v Niké lize, když z voleje skóroval proti Zlatým Moravcům. Po faulu na Hladíka se navíc pískala i penalta. Český fotbalista tak měl prsty ve venkovní výhře 4:2.

Sousedem Česka je i Polsko, kde působí Adam Vlkanova. Ten v zimě odešel z Plzně na hostování s opcí do Ruchu Chorzów. Tradiční klub bojuje o záchranu, o víkendu byl ale blízko výhry u lídra soutěže. Vlkanova krásným pasem našel svého spoluhráče, který neméně povedeně zakončil. V nastavení ale hosté o vedení přišli. To už Vlkanova sledoval z lavičky, na kterou usedl v 85. minutě.

Plzeň v zimním přestupovém období opustil také Pavel Bucha. Český záložník překvapivě přestoupil do Cincinnati. V jeho dresu už nastoupil do CONCACAF Champions Cupu, o víkendu ho pak čekala premiéra v Major League Soccer. Bucha byl u domácí remízy 0:0 s Torontem, když ze hřiště slezl až v nastavení. Z 50 doteků s míčem vyprodukoval jednu střelu a dostal známku 6,41.

Vybraní Češi v dalších ligách
Hráč Zápas ZS Min. G A ŽK/ČK
Pavel Bucha 0:0 vs. Toronto (D) ANO 90 0 0 0/0
Jan Hladík 4:2 vs. Zlaté Moravce (V) ANO 90 1 0 0/0
Michal Sadílek 3:0 vs. GA Eagles (D) ANO 77 0 0 0/0
Václav Sejk 3:2 vs. Willem II (V) ANO 79 1 0 0/0
Adam Vlkanova 1:1 vs. Jagiellonia (V) ANO 85 0 1 0/0

* Vysvětlivky: D = Doma, V = Venku, ZS = Základní sestava, Min. = Minuty, G = Góly, A = Asistence, ŽK/ČK = Žluté karty/Červené karty

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Ve čtvrtek je na programu lisabonské derby

Program TV vysílání fotbalových zápasů: týden 26.2.-3.3.

Derby týden je tu. Na co vše se můžete v týdnu od 26. února do 3. března těšit a která stanice odvysílá ty největší šlágry?

Česká fotbalová reprezentace

Česká fotbalová reprezentace - program, aktuality, soupiska

Přečtěte si aktuální informace o české ⚽ reprezentaci. V článku najdete program, výsledky ✔️ i nominaci českého národního týmu.

Erling Haaland, Manchester City - Profimedia

Fotbal dnes - kalendář akcí 2023/24 a rozpis termínů na jednom místě

Chcete vědět, co se ve fotbale děje dnes, v tomto týdnu či v příštím měsíci? ✔️ Podívejte se na náš přehledný kalendář.