Jak si vedli Češi v zahraničí: oslavy titulu i čtyři střelci

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Se začátkem nového týdne se opět ohlížíme za výkony českých fotbalistů v zahraničí. Tentokrát dojde na oslavy historicky prvního titulu, čtyři české střelce nebo premiérové čisté konto v novém klubu.

AnglieNěmeckoItálie
Další vybrané ligy

Patrik Schick o víkendu oslavil titul s Leverkusenem Foto: ČTK / imago sportfotodienst / Anke Waelischmiller/Sven Simon

Jak si vedli Češi v zahraničí: české trio získalo titul, další čtveřice Čechů skórovala

O uplynulém víkendu čeští fotbalisté opět vyběhli na evropské trávníky. Podíváme se za nimi do Anglie, Španělska, Německa i Itálie. Chybět ale nebudou ani zmínky o výkonech Čechů v Nizozemsku, Polsku nebo Maďarsku. Přečtěte si, kdo oslavil historický titul a kdo z Čechů se gólově prosadil.

sipka Sledujte fotbalové zápasy na TV Tipsport

Sleduj průběh zápasu ZDE

Premier League: Češi prohru West Hamu neodvrátili

Minulý týden zapsal Tomáš Souček 200. zápas za West Ham, když Hammers prohráli v Evropské lize na půdě Leverkusenu 0:2. Totožným výsledkem padl londýnský klub o víkendu v Premier League, když doma nestačil na Fulham. Vypadá to tedy, že West Ham už nezaútočí na příčky zajišťující evropské poháry.

Kapitán národního týmu šel na hřiště v 69. minutě už za nepříznivého stavu a o několik minut později dal hostující Andreas Pereira i svůj druhý gól. Souček stihl během svého pobytu na trávníku vyslat jednu klíčovou přihrávku a vyhrát jeden hlavičkový souboj. Za to mu server WhoScored.com (z tohoto zdroje pochází i další známky v tomto článku) udělil hodnocení 6,22.

Zatímco jeden Čech šel v 69. minutě na plac, druhý z něj v té době slezl. Vladimír Coufal zaznamenal jednu střelu, jednou byl úspěšný ve vzduchu a rovněž byl jednou faulován. Stačilo to na známku 6,11.

Češi v anglické Premier League
Hráč Zápas ZS Min. G A ŽK/ČK
Vladimír Coufal 0:2 vs. Fulham (D) ANO 69 0 0 0/0
Tomáš Souček 0:2 vs. Fulham (D)
NE 21 0 0 0/0

Bundesliga: Češi slavili s Leverkusenem, Kadeřábkův gól na body nestačil

Cestu po Německu, ve kterém o víkendu nastoupilo pět českých fotbalistů, začínáme v Leverkusenu. Zde trojice Čechů v neděli oslavila historicky první ligový titul Bayeru. Za Die Werkself nastoupil jen Patrik Schick, který proti Brémám (5:0) odehrál zhruba 30 minut. Místo na hřišti mu přepustil jeho konkurent Victor Boniface, který zaznamenal gól a asistenci. Český útočník si připsal jednu střelu na bránu a odcházel s hodnocením 6,35.

Na bundesligové trefy jsme zvyklí právě od Schicka, o víkendu ale pálil jeden český obránce. Pavel Kadeřábek po dvou asistencích z přechozího kola tentokrát hlavou otevřel skóre v duelu Mainzu s Hoffenheimem. Kadeřábek byl ve vzduchu úspěšný celkem třikrát a odnesl si známku 7,01. Ve druhé půli ale domácí dali čtyři branky a utkání otočili.

Do druhého poločasu už nenaskočil David Jurásek. Pro něj šlo o čtvrté střetnutí v řadě, které začal v základní sestavě Hoffenheimu. Levý obránce, který v Německu hostuje z Benficy Lisabon, v úvodním dějství dvakrát fauloval. Jinak se do statistik výrazněji nezapsal, což znamenalo hodnocení 6,32.

V základní jedenáctce svého klubu nastoupil také Alex Král. Na důvěru od začátku přitom čekal přes dva měsíce. Český záložník si po aktivním výkonu, který zahrnoval čtyři střelecké pokusy, vysloužil známku 6,80. Na body to ale nestačilo. Union Berlín prohrál v Augsburgu 0:2 a na barážovou příčku už má náskok jen tří bodů.

Starosti se záchranou může mít v závěru ročníku také Mönchengladbach. Ten doma padl 1:2 s Dortmundem a na baráž má pět kol před koncem k dobru pět bodů. Porážku domácích v duelu dvou Borussií mohl odvrátit střídající Tomáš Čvančara. Český forvard měl v nastavení dvě šance. Jednou ale pálil do gólmana, podruhé pak hlavičkoval nad bránu. To vše znamenalo hodnocení 5,99.

Další pětice českých fotbalistů do bundesligových utkání nenastoupila. Na lavičce seděli Václav Černý (Wolfsburg), Tomáš Koubek (Augsburg) a Matěj Kovář (Leverkusen). Kvůli zranění v zápasové nominaci chyběli Adam Hložek (Leverkusen) a Jiří Pavlenka (Brémy).

Češi v německé Bundeslize
Hráč Zápas ZS Min. G A ŽK/ČK
Tomáš Čvančara 1:2 vs. Dortmund (D) NE 26 0 0 0/0
David Jurásek 1:4 vs. Mainz (V) ANO 45 0 0 0/0
Pavel Kadeřábek 1:4 vs. Mainz (V)
ANO 82 1 0 0/0
Alex Král 0:2 vs. Augsburg (V) ANO 90 0 0 0/0
Patrik Schick 5:0 vs. Brémy (D) NE 28 0 0 0/0

Serie A: český záložník střídal už po půlhodině

V Serii A se tentokrát dlouho nezdržíme. Fiorentinu a Antonína Baráka totiž čeká až pondělní dohrávka s Janovem. Daniel Samek pak o víkendu pokračoval v herním vytížení v mládežnickém výběru Lecce. V Primaveře zapsal 24 minut při porážce na hřišti mladíků z Lazia.

K víkendovému utkání Serie A tak z Čechů vyběhl jen Jakub Jankto. Po dvou duelech, které strávil jen na lavičce, se český křídelník vrátil do základu. Cagliari hrálo na půdě vedoucího Interu, Jankto byl ale stažen už po necelé půlhodině.

Trenér Claudio Ranieri uvedl, že mu střídání tohoto Čecha bylo líto, protože hrál dobře. Podle svých slov ale potřeboval do hry dostat dalšího záložníka. Jankto za tuto krátkou dobu zapsal dva centry a byl hodnocen známkou 5,87. Cagliari nakonec urvalo cenný bod a na sestupové příčky má náskok čtyř bodů.

Češi v italské Serii A
Hráč Zápas ZS Min. G A ŽK/ČK
Jakub Jankto 2:2 vs. Inter (V) ANO 29 0 0 0/0

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Další ligy: Vaclík má první čisté konto, Češi se trefili v Nizozemsku, Polsku a Maďarsku

Bylo to překvapení. Tomáš Vaclík v únoru zakotvil v Albacete, které hraje druhou španělskou ligu. A český brankář nyní v novém klubu vychytal své první čisté konto. Proti Tenerife musel zasahovat jen jednou a domácí si připsali důležitou výhru 1:0. Na opuštění sestupových vod ale Albacete stále chybí jeden bod.

Od gólmana přejdeme k ofenzivním hráčům. Asistenci si o víkendu připsal Jakub Plšek. Ten připravil čtvrtou trefu Puskáse na půdě Mezokovesdu. Vítězství 4:0 korunoval Jakov Puljić, kterého Plšek našel centrem z levé strany. Puskás Akadémia tak dál bojuje o evropské poháry, na které ztrácí šest bodů.

V Maďarsku ještě zůstaneme. Za Kisvardu se prosadil Jaroslav Navrátil. Otevřel střelecký účet domácího zápasu s Újpestí. Navrátil dostal krásnou přihrávku za obranu a přeloboval hostujícího brankáře. Nasměroval tak Kisvardu k pohodlné výhře 4:1. Se záchranou to ale bude složitější. Pět kol před koncem na ni jeho klubu chybí 10 bodů.

Dalším českým střelcem byl o víkendu Tomáš Pekhart. Jeho přesná hlavička ale nakonec výhru na půdě Rakówa nepřinesla. Legia si odvezla bod za remízu 1:1. Zbytek sezony bude každopádně pro klub z Varšavy ještě nesmírně zajímavý. Ze šestého místa Legia ztrácí stejný počet bodů na první Jagiellonii.

Výlet mimo ty nejlepší evropské soutěže jsme začali ve druhé lize. A také ho v ní uzavřeme. Václav Sejk si v páteční předehrávce druhé nizozemské nejvyšší soutěže připsal svůj šestý zásah za Rodu Kerkrade. Odnesl to Oss, který na Rodu nestačil poměrem 1:4. Mužstvo z Kerkrade tak drží přímé postupové místo do Eredivisie.

Vybraní Češi v dalších ligách
Hráč Zápas ZS Min. G A ŽK/ČK
Jaroslav Navrátil 4:1 vs. Újpest (D) ANO 89 1 0 0/0
Tomáš Pekhart 1:1 vs. Raków (V) ANO 59 1 0 0/0
Jakub Plšek 4:0 vs. Mezokovesd (V) ANO 66 0 1 0/0
Václav Sejk 4:1 vs. Oss (V) ANO 67 1 0 0/0
Tomáš Vaclík 1:0 vs. Tenerife (D) ANO 90 0 0 0/0

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Cole Palmer zachraňuje letos Chelsea od pohromy

Program TV vysílání fotbalových zápasů: týden 15.4.-21.4.

Na co vše se můžete v týdnu od 15. do 21. dubna těšit a která stanice odvysílá ty největší šlágry?

Česká fotbalová reprezentace

Česká fotbalová reprezentace - program, aktuality, soupiska

Přečtěte si aktuální informace o české ⚽ reprezentaci. V článku najdete program, výsledky ✔️ i nominaci českého národního týmu.

Erling Haaland, Manchester City - Profimedia

Fotbal dnes - kalendář akcí 2023/24 a rozpis termínů na jednom místě

Chcete vědět, co se ve fotbale děje dnes, v tomto týdnu či v příštím měsíci? ✔️ Podívejte se na náš přehledný kalendář.