Jak si vedli Češi v zahraničí: premiérový gól i vítězné derby

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Je tu nový týden a s ním i přehled toho, jak se o víkendu vedlo Čechům, kteří působí v zahraničí. V Německu se na českém reprezentantovi vyfauloval obránce soupeře. V Polsku dokázal Čech skórovat v bitvě o titul. Ne všem se ale dařilo. Na Slovensku jeden český hráč neproměnil penaltu.

AnglieNěmeckoItálie
Další vybrané ligy

Patrik Schick byl u výhry Leverkusenu nad Wolfsburgem Foto: Profimedia/ IMAGO

Jak si vedli Češi v zahraničí: bývalý sparťan se poprvé trefil v Polsku

V minulém přehledu se to jen hemžilo českými střelci. Tentokrát si představíme jen jednoho, konkrétně v polské Ekstraklase. I tak ale bude za čím se ohlížet. A to jak v těch nejsledovanějších ligách, tak mimo ně. Přečtěte si, jak na tom o uplynulém víkendu byli Češi v zahraničí.

sipka Zaregistrujte se u Betana a získejte bonus

Sleduj průběh zápasu ZDE

Premier League: Češi byli u bláznivého zápasu West Hamu

Zápas dvou rozdílných poločasů má za sebou v anglické lize West Ham. Ve druhé půli nakonec dohnal dvoubrankové manko a remizoval doma s Burnley 2:2. Hammers opět nastoupili i s dvěma Čechy v základu.

Vladimír Coufal odehrál plnou porci minut, připsal si dvě klíčové přihrávky, dva vyhrané vzdušné souboje a jeho tečovaný centr skončil na břevně. Od serveru WhoScored.com (z tohoto zdroje pochází i další známky v tomto článku) dostal hodnocení 6,78.

Celé utkání na hřišti strávil i Tomáš Souček. Za svůj výkon obdržel známku 6,59, když jednou vystřelil na bránu a viděl žlutou kartu.

Češi v anglické Premier League
Hráč Zápas ZS Min. G A ŽK/ČK
Vladimír Coufal 2:2 vs. Burnley (D) ANO 90 0 0 0/0
Tomáš Souček 2:2 vs. Burnley (D) ANO 90 0 0 1/0

Bundesliga: na Schickovi se vyfauloval obránce

V německé bundeslize máme rovnou desítku českých fotbalistů. O víkendu se ale na hřiště dostali jen čtyři. Z toho v základní sestavě nastoupil jen jeden z nich. Šlo o Patrika Schicka, který byl u výhry Leverkusenu 2:0 nad Wolfsburgem. Nebyl to ovšem Schickův zápas. Z placu odcházel v 76. minutě bez jediné střely a nakonec dostal známku 6,34. K vítězství ale přispěl tím, že po faulu na něj viděl druhou žlutou kartu obránce Moritz Jenz.

Jen malý prostor na to, aby něco předvedl, dostal Adam Hložek. Na hřiště šel až v 90. minutě a obdržel hodnocení 6,03. Pokračuje tak v nízkém vytížení. V posledních pěti ligových duelech zná jen dva scénáře. Tím prvním je zmiňovaný nástup v poslední minutě. Tím druhým pak setrvání na lavičce.

Dříve než Hložek se z lavičky o víkendu zvedl David Jurásek. Ten při prohře Hoffenheimu 1:3 ve Frankfurtu naskočil v 55. minutě. Hosté už ale v té době prohrávali a hráli v oslabení. Hoffenheim nakonec duel končil dokonce jen s devíti muži na trávníku. Jurásek se tak dopředu moc nedostal. Jednou fauloval a zapsal známku 5,98.

Jako střídající šel do hry také Alex Král. Když v 66. minutě vstoupil na pažit, tak Union už prohrával ve Stuttgartu 0:2. Chvíli na to navíc šel do deseti. Utkání tímto výsledkem nakonec i skončilo a Král stihl na hřišti rozdat osm přihrávek s hodnocením 6,12.

Tím končí výčet Čechů, kteří byli v akci v minulém bundesligovém kole. Jen na lavičce zůstali brankáři Tomáš Koubek (Augsburg) a Jiří Pavlenka (Brémy). V zápasové nominaci pak chyběli Václav Černý (Wolfsburg), Tomáš Čvančara (Mönchengladbach), Pavel Kadeřábek (Hoffenheim) a Matěj Kovář (Leverkusen).

Češi v německé Bundeslize
Hráč Zápas ZS Min. G A ŽK/ČK
Adam Hložek 2:0 vs. Wolfsburg (D) NE 1 0 0 0/0
David Jurásek 1:3 vs. Frankfurt (V) NE 35 0 0 0/0
Alex Král 0:2 vs. Stuttgart (V) NE 24 0 0 0/0
Patrik Schick 2:0 vs. Wolfsburg (D)
ANO 76 0 0 0/0

Serie A: Jankto byl při přestřelce opět v základu

Počtvrté za sebou se v základní sestavě Cagliari objevil Jakub Jankto. A tým ze Sardinie ve stejném počtu utkání v řadě neprohrál. Tentokrát doma porazil poslední Salernitanu 4:2. Mužstvo vedené koučem Claudiem Ranierim je tak tak 14. místě, v nabité tabulce má ale na sestupové příčky náskok jen dvou bodů. Jankto byl ze hřiště stažen v 66. minutě. Do té doby stihl 24 doteků s míčem a odnášel si známku 6,24.

To Fiorentina bojuje o evropské poháry, Antonín Barák ale osobně moc důvodů ke spokojenosti nemá. O víkendu odehrál jen část nastavení, ve kterém navíc Viola inkasovala doma proti AS Řím na konečných 2:2. Českému ofenzivnímu záložníkovi nenapočítali ani jeden dotek s balonem a bylo mu uděleno hodnocení 5,90.

Jednou budeme na tomto místě možná popisovat výkony Daniela Samka v Serii A. Záložník Lecce ale na svůj debut v nejvyšší soutěži zatím čeká. O víkendu alespoň opět hrál za mládežnický výběr. Do utkání Primavery v Janově nastoupil v základu, během 85 minut na hřišti ale porážce 0:1 nezabránil.

Češi v italské Serii A
Hráč Zápas ZS Min. G A ŽK/ČK
Antonín Barák 2:2 vs. AS Řím (D) NE 1 0 0 0/0
Jakub Jankto 4:2 vs. Salernitana (D) ANO 66 0 0 0/0

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Další ligy: Sáček skóroval v bitvě o titul, Brabec triumfoval v derby

Poté, co jsme prošli ty nejsledovanější soutěže, se podíváme na ty s menší pozorností. Jdeme na Slovensko, kde začala nadstavba Niké ligy. Tomáš Poznar naskočil až v 81. minutě, hned byl ale vidět. A to v dobrém i špatném. Poznar byl faulován ve vápně a následně si stoupl k penaltě. Tu ale brankář Dunajské Stredy vyrazil na tyč. Přesto Trnava vyhrála doma 3:0.

Zatímco Poznarovi se skórovat nepodařilo, tak gólový účet si v Polsku otevřel Michal Sáček. Bývalý sparťan dával druhou branku Jagiellonie Białystok proti Śląsku Wrocław. Sáček, který se usadil na pozici pravého beka, ve skluzu poslal míč pod břevno. Jaga tak i díky jeho zásahu porazila doma Śląsk 3:1 a přeskočila klub z Wrocławi na prvním místě Ekstraklasy.

Bojem o titul zamíchal i Jakub Brabec. Aris Soluň se sice zdá se už nepohne z pátého místa, v městském derby ale porazil venku PAOK 1:0. Právě kvůli této prohře PAOK přišel o první flek. Řecká liga tak zůstává naprosto otevřená. První čtyři mužstva dělí jen pět bodů. Brabec odehrál v derby o Soluň celé utkání a musel být pořád ve střehu. Aris měl míč na kopačkách jen 26 % času.

Balon rozhodně nepřekážel Pavlu Buchovi. I ve třetím kole Major League Soccer nastoupil v základní sestavě Cincinnati a proti D.C. United vyslal 37 přihrávek. Jeho úspěšnost přitom činila obdivuhodných 94,6 %. Pokud budeme počítat jen fotbalisty, kteří stihli více než pět přihrávek, tak šlo o nejvyšší úspěšnost ze všech aktérů na hřišti. Český záložník také jednou vystřelil, utkání ale skončilo remízou 0:0. Za své snažení dostal Bucha známku 7,58.

Dokonce dvakrát vypálil během duelu Twente proti Spartě Rotterdam Michal Sadílek. Český reprezentant byl u domácího triumfu 2:1, zapsal hodnocení 6,62 a celek z Enschede bral třetí výhru za sebou. V příštím kole čeká Twente vedoucí PSV, na které z třetího místa ztrácí už 16 bodů. Nadějnější by to mohlo být se stíháním druhého Feyenoordu. Na rotterdamský klub chybí Sadílkovi a spol. šest bodů.

Vybraní Češi v dalších ligách
Hráč Zápas ZS Min. G A ŽK/ČK
Jakub Brabec 1:0 vs. PAOK (V) ANO 90 0 0 0/0
Pavel Bucha 0:0 vs. D.C. United (D) ANO 83 0 0 0/0
Tomáš Poznar 3:0 vs. Dunajská Streda (D) NE 9 0 0 0/0
Michal Sadílek 2:1 vs. Sparta Rott. (D) ANO 90 0 0 1/0
Michal Sáček 3:1 vs. Śląsk Wrocław ANO 90 1 0 0/0

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Souboj Chelsea s Newcastlem bude o udržení naděje na poháry

Program TV vysílání fotbalových zápasů: týden 11.3.-17.3.

Na co vše se můžete v týdnu od 11. do 17. března těšit a která stanice odvysílá ty největší šlágry?

Česká fotbalová reprezentace

Česká fotbalová reprezentace - program, aktuality, soupiska

Přečtěte si aktuální informace o české ⚽ reprezentaci. V článku najdete program, výsledky ✔️ i nominaci českého národního týmu.

Erling Haaland, Manchester City - Profimedia

Fotbal dnes - kalendář akcí 2023/24 a rozpis termínů na jednom místě

Chcete vědět, co se ve fotbale děje dnes, v tomto týdnu či v příštím měsíci? ✔️ Podívejte se na náš přehledný kalendář.