Jak si vedli Češi v zahraničí: v Itálii zářil český záložník

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Je tu další díl našeho ohlédnutí za výkony Čechů v zahraničí. Tradičně se podíváme za českými fotbalisty do Anglie, Německa a Itálie. Dojde ale také na naše krajánky v Nizozemsku, Rakousku nebo Polsku.

AnglieNěmeckoItálie
Další vybrané ligy

Antonín Barák se raduje z trefy proti Sassuolu Foto: Profimedia

Jak si vedli Češi v zahraničí: víkend nabídl české střelce, ale i jednoho vyloučeného

Po celém světě o víkendu pokračovaly fotbalové ligy. A k vidění v nich byli i Češi. Právě na jejich výkony se zaměříme v následujícím článku. Ukážeme si, kdo z našich legionářů skóroval, asistoval nebo vychytal čisté konto. Dojde ale i na jedno české vyloučení.

sipka Sledujte fotbal živě a zdarma u Betana

Sleduj průběh zápasu ZDE

Premier League: Češi pomohli obrat favorita z Liverpoolu

West Ham sice potřetí za sebou nevyhrál, tentokrát ovšem alespoň bodoval. A to rovnou se silným Liverpoolem, pro který šlo o další ztrátu v boji o titul. U remízy 2:2 byli v Londýně také Tomáš Souček s Vladimírem Coufalem. Oba jako členové základní sestavy.

Coufal na hřišti vydržel celý zápas a za dvě střely a čtyři vyhrané vzdušné souboje získal od serveru WhoScored.com (z tohoto zdroje pochází i další známky v tomto článku) hodnocení 6,88.

O trochu lepší známku – 6,96 – si vybojoval Souček. Reprezentační kapitán zapsal jeden střelecký pokus, dvě klíčové přihrávky a tři vyhrané hlavy. Zároveň ale sehrál nešťastnou roli při jednom z inkasovaných gólů. Míč se ve vápně postupně odrazil od Angela Ogbonny, Součka a brankáře Alphonse Aréoly až do sítě. Hammers jsou po plichtě osmí s pětibodovou ztrátou na pohárové příčky.

Češi v anglické Premier League
Hráč Zápas ZS Min. G A ŽK/ČK
Vladimír Coufal 2:2 vs. Liverpool (D) ANO 90 0 0 0/0
Tomáš Souček 2:2 vs. Liverpool (D)
ANO 74 0 0 0/0

Bundesliga: Čvančara se vrátil do základu, Jurásek má první asistenci

Evropské poháry si stále může vykopat také Hoffenheim. Ten si ale rozhodně nepomohl porážkou 2:3 v Bochumi. Hosté prohrávali už o tři branky, když v 73. minutě snížil Andrej Kramarić. Ten využil české spolupráce. Pavel Kadeřábek nacentroval na Davida Juráska, jehož střelu následně chorvatský útočník tečoval do sítě.

Kadeřábek nastoupil v základu a k jedné klíčové přihrávce přidal pět vyhraných hlaviček. Za to vše dostal známku 6,90. To Jurásek, pro něhož šlo o první bundesligovou asistenci, naskočil v 56. minutě. Kromě jedné střely stihl i dvě klíčové přihrávky a vysloužil si hodnocení 6,98. Hoffenheim ale zapnul až příliš pozdě a tři kola před koncem mu na poháry chybí šest bodů.

Od českých obránců přejdeme k útočníkům. Za mistrovský Leverkusen vyběhl v základu proti Stuttgartu (2:2) Patrik Schick. Reprezentační tahoun vyslal na hostující bránu tři střely, ani jedna se ale neujala. Nejblíže gólu byl zhruba po 30 minutách, kdy z dorážky pálil nad. Bayer nicméně vyrovnáním v šesté minutě nastavení natáhl sérii bez prohry na 46 duelů a Schick si odnesl známku 6,17.

Dalším českým forvardem, který figuroval v základní jedenáctce, byl Tomáš Čvančara. Ten po vyléčení kotníku naskakoval pouze jako žolík a od začátku tak nastoupil poprvé od 9. prosince. Čvančara si připsal tři střely a jednu klíčovou přihrávku s hodnocením 6,59. Na prolomení obrany Unionu Berlín to ale nestačilo. Po domácí remíze 0:0 má Mönchengladbach náskok jen čtyř bodů na baráž.

Dalších šest českých fotbalistů se na německé trávníky nepodívalo. Na lavičce seděli Tomáš Koubek (Augsburg) a Matěj Kovář (Leverkusen). V zápasové nominaci chyběli Václav Černý (Wolfsburg), Adam Hložek (Leverkusen), Alex Král (Union Berlín) a Jiří Pavlenka (Brémy).

Češi v německé Bundeslize
Hráč Zápas ZS Min. G A ŽK/ČK
Tomáš Čvančara 0:0 vs. Union (D) ANO 66 0 0 0/0
David Jurásek 2:3 vs. Bochum (V) NE 34 0 1 0/0
Pavel Kadeřábek 2:3 vs. Bochum (V)
ANO 90 0 0 0/0
Patrik Schick 2:2 vs. Stuttgart (D) ANO 74 0 0 0/0

Serie A: Barák při pětigólové show Fiorentiny skóroval i asistoval

Cagliari s Jakubem Janktem dohrává 34. kolo až v pondělí. V našem reportu o Češích v Serii A tak je pouze Antonín Barák. S jeho výkonem při výhře Fiorentiny 5:1 nad Sassuolem si ale v našem přehledu bohatě vystačíme.

Barák v utkání jeden gól dal a na další nahrál. To vše mezi 62. a 66. minutou. Navrátilec do české reprezentace mohl skórovat ještě jednou. Nejprve ale byla proti tyč a následnou dorážku vyrazil hostující brankář. I tak mohl být náš záložník více než spokojený. Celkem vyslal pět střel s hodnocením 8,76. Fiorentina i díky němu stále bojuje o poháry, na které ztrácí pět bodů.

Po víkendu nadále platí, že na první minuty v Serii A stále čeká Daniel Samek. Toho čekal už klasický program v podobě zátěže za mládežnický výběr Lecce. V rámci Primavery z toho byla remíza 1:1 na půdě Cagliari. Samek hrál od začátku a mladíci Lecce si po tomto kole definitivně pojistili záchranu.

Češi v italské Serii A
Hráč Zápas ZS Min. G A ŽK/ČK
Antonín Barák 5:1 vs. Sassuolo (D) ANO 90 1 1 0/0

Další ligy: trefili se Kaloč se Sejkem, v Polsku byl ale vyloučen Hanousek

Minulý týden se na titulní fotografii našeho přehledu dostal Filip Kaloč, který se poprvé trefil ve 2. Bundeslize. Tentokrát je to pro něj bez fotky, záložník Kaiserslauternu ale opět skóroval. O záchranu bojující hosté vyrazili na půdu Kielu, což byl před uplynulým kolem lídr soutěže. To Kaiserslautern nezastavilo a odvezl si výhru 3:1. Vítězným gólem byl právě zásah Kaloče, který z hranice vápna vyslal povedenou přízemní ránu. Tradiční německý klub tak má na barážovou příčku náskok jednoho bodu.

Druhou ligu hraje také Václav Sejk. V nizozemské Eerste Divisie ale s Rodou Kerkrade usiluje o postup. Do krámu se tak Rodě nehodí venkovní remíza 1:1 s béčkem Ajaxu. Byl to zmiňovaný Sejk, kdo poslal hosty do vedení, jeho sedmý zásah za celek z Kerkrade ale výhru nepřinesl. Roda je druhá a má bod náskok na třetí příčku, která už neznamená přímý postup.

Týmy na třetím až osmém místě čeká play-off o posunutí se do Eredivisie. Sedmou pozici drží Breda s Dominikem Janoškem. I jeho čekalo utkání proti rezervě slavného klubu. Do Bredy přijelo Jong PSV, všechny tři body ale zůstaly doma. Na triumfu 2:0 se Janošek podílel asistencí, která byla už jeho 10. v sezoně.

Dobrý český výkon přidáme i z obranných řad. Gólman Adam Stejskal kryl v bráně Tirolu Innsbruck pět střel a pomohl k potvrzení záchrany v nejvyšší rakouské soutěži. Nevyzráli na něj střelci Austrie Lustenau. Zároveň může Stejskal se svým mančaftem ještě zabojovat o play-off o Konferenční ligu, na které mu tři kola před koncem chybějí tři body.

Ne všichni čeští krajánci ale budou na uplynulý víkend vzpomínat v dobrém. To platí pro Marka Hanouska, který byl vyloučen už v 15. minutě duelu Widzewu s Rakówem. Českého záložníka dostal do úzkých jeho brankář. Hanousek si od něj převzal míč na hranici velkého vápna a vyhnul se dvěma soupeřům. Zdálo se, že mu to vyjde i u třetího protivníka. Po odehrání balonu ale pokračoval v pohybu a došlápl protihráči na holeň. Vše zachytil VAR a vylučovalo se. Widzew, který je ve středu tabulky, poté padl 0:1.

Vybraní Češi v dalších ligách
Hráč Zápas ZS Min. G A ŽK/ČK
Marek Hanousek 0:1 vs. Raków (D) ANO 15 0 0 0/1
Dominik Janošek 2:0 vs. Jong PSV (D) ANO 90 0 1 0/0
Filip Kaloč 3:1 vs. Kiel (V) ANO 90 1 0 0/0
Václav Sejk 1:1 vs. Jong Ajax (V) ANO 90 1 0 0/0
Adam Stejskal 0:0. vs. A. Lustenau (D) ANO 90 0 0 0/0

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Na úvod týdne je na programu souboj Barcelony s Valencií

Program TV vysílání fotbalových zápasů: týden 29.4.-5.5.

Na co vše se můžete v týdnu od 29. dubna do 5. května těšit a která stanice odvysílá ty největší šlágry?

Česká fotbalová reprezentace

Česká fotbalová reprezentace - program, aktuality, soupiska

Přečtěte si aktuální informace o české ⚽ reprezentaci. V článku najdete program, výsledky ✔️ i nominaci českého národního týmu.

Erling Haaland, Manchester City - Profimedia

Fotbal dnes - kalendář akcí 2023/24 a rozpis termínů na jednom místě

Chcete vědět, co se ve fotbale děje dnes, v tomto týdnu či v příštím měsíci? ✔️ Podívejte se na náš přehledný kalendář.