Jak si vedli Češi v zahraničí: víkend přinesl tři české střelce

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Start nového týdne už tradičně patří ohlédnutí za výkony českých krajánků. Ve výběru ze zahraničních lig tentokrát nebude chybět trio našich střelců, ale dojde také na asistence či čisté konto.

AnglieNěmeckoItálie
Další vybrané ligy

Filip Kaloč musel být po svém gólu ošetřován Foto: ČTK / imago sportfotodienst / wolfstone-photo

Jak si vedli Češi v zahraničí: z gólů se čeští střelci radovali v Německu a na Slovensku

Níže se opět podíváme, jak se o víkendu dařilo českým fotbalistům v zahraničí. Kromě Anglie, Španělska, Německa a Itálie se vydáme také k našim slovenským a polským sousedům. Přečtěte si, jak si vedli Češi.

sipka Sledujte fotbal živě a zdarma na Fortuna TV

Sleduj průběh zápasu ZDE

Premier League: Češi se podíleli na gólu, West Ham ale dostal pětku

West Ham prohrál podruhé v řadě a má už jen teoretickou šanci na to, že si v Premier League vykope evropské poháry. Tentokrát Hammers zažili katastrofální vstup do utkání na půdě Crystal Palace. Za 20 minut dostali tři góly a nakonec padli 2:5.

Na jednom ze zásahů hostů se přitom podíleli oba Češi. Vladimír Coufal poslal dlouhý balon do vápna a našel hlavu Tomáše Součka. Reprezentační kapitán sklepl na Michaila Antonia, který ještě v první půli snížil na 1:4.

Ani tato asistence ale Součka na hřišti neudržela. Trenér David Moyes ho o poločase stáhnul a český záložník odcházel s hodnocením 6,54, které mu udělil server WhoScored.com (z tohoto zdroje pochází i další známky v tomto článku). To Coufal si vysokou porážku vytrpěl na trávníku až do konce. Během 90 minut vyhrál jeden vzdušný duel a obdržel známku 5,62.

Češi v anglické Premier League
Hráč Zápas ZS Min. G A ŽK/ČK
Vladimír Coufal 2:5 vs. Crystal Palace (V) ANO 90 0 0 0/0
Tomáš Souček 2:5 vs. Crystal Palace (V)
ANO 45 0 1 1/0

Bundesliga: české trio bylo u sedmibrankové přestřelky

O víkendu jsme v německé Bundeslize mohli sledovat v akci čtyři české fotbalisty. A rovnou tři z nich v jednom zápase. Do základní sestavy se ovšem vešel jen jeden, konkrétně Pavel Kadeřábek. Ten na hřišti strávil celých 90 minut a podepsal se tak pod divokou výhru Hoffenheimu nad Mönchengladbachem (4:3). Český obránce zapsal hned tři střely a jednou byl úspěšný v hlavičkovém souboji. Znamenalo to hodnocení 6,56.

To David Jurásek za domácí střídal až v nastavení druhé půle. Stihl tři doteky s míčem a odnesl si známku 6,16. O něco více prostoru dostal na hřišti hostující Tomáš Čvančara. Za 20 minut se ale také výrazněji neprosadil, když se balonu dotkl sedmkrát. To vše s hodnocením 6,03.

Hoffenheim tedy čtyři kola před koncem ještě může snít o evropských pohárech, na které ztrácí šest bodů. Mönchengladbach se naopak musí ohlížet za sebe. Od barážové příčky ho dělí jen čtyři body.

Úplně jiné starosti má Leverkusen. Bayer oslavil historicky první ligový titul a do Dortmundu tak jel hájit svou čest. A také sérii neporazitelnosti. Ta se po plichtě 1:1 natáhla už na 45 soutěžních zápasů.

V roli žolíka u toho byl také Patrik Schick, který šel na plac v 83. minutě za nepříznivého stavu 0:1. Českého útočníka nakonec nemuselo mrzet, že nedotáhl jeden nadějný brejk. Hosté totiž vyrovnali v sedmé minutě nastavení a zmiňovaná šňůra bez porážky tak pokračuje. Schick za svůj výkon dostal známku 6,04.

Dalších šest českých fotbalistů jsme na německých trávnících neviděli. Na lavičce seděli Tomáš Koubek (Augsburg), Matěj Kovář (Leverkusen) a Alex Král (Union Berlín). V zápasové nominaci chyběli Václav Černý (Wolfsburg), Adam Hložek (Leverkusen) a Jiří Pavlenka (Brémy).

Češi v německé Bundeslize
Hráč Zápas ZS Min. G A ŽK/ČK
Tomáš Čvančara 3:4 vs. Hoffenheim (V) NE 20 0 0 1/0
David Jurásek 4:3 vs. Gladbach (D) NE 1 0 0 0/0
Pavel Kadeřábek 4:3 vs. Gladbach (D)
ANO 90 0 0 0/0
Patrik Schick 1:1 vs. Dortmund (V) NE 7 0 0 0/0

Serie A: z Čechů nastoupil jen Barák

O víkendu se v italské lize představil jen jeden Čech. Antonín Barák byl u triumfu Fiorentiny 2:0 na hřišti Salernitany. Za Violu odehrál téměř celý zápas, předvedl dvě klíčové přihrávky a připsal si hodnocení 6,36. Hosté v Serii A zvítězili poprvé od února a nadále mohou pokukovat po pohárových příčkách. Na sedmé Lazio ztrácejí z devátého místa pět bodů. A mají utkání k dobru.

Jakub Jankto jen z lavičky sledoval, jak Cagliari překvapilo favorizovaný Juventus. Klub ze Sardinie vedl už o dvě branky, nakonec se ale body dělily za remízu 2:2. Cagliari i nadále bojuje o záchranu. V této bitvě má na první sestupovou pozici náskok čtyř bodů.

V Itálii pokračovala také mládežnická Primavera. Celé utkání odehrál Daniel Samek. Mladíci Lecce v pondělní dohrávce porazili své vrstevníky ze Sampdorie a jsou velice blízko tomu, aby si zajistili setrvání v soutěži. Na sestupovou příčku mají čtyři kola před koncem náskok 11 bodů.

Češi v italské Serii A
Hráč Zápas ZS Min. G A ŽK/ČK
Antonín Barák 2:0 vs. Salernitana (V) ANO 87 0 0 0/0

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Další ligy: Češi skórovali v Německu a na Slovensku, Vaclík opět vychytal čisté konto

Byla o něm řeč už před týdnem. Tehdy jsme Tomáše Vaclíka zmiňovali v souvislosti s jeho prvním čistým kontem za španělské Albacete. Nyní český gólman přidal druhé, když na půdě Eldense čtyřmi zákroky pomohl k triumfu 1:0. Albacete díky těmto třem bodům o skóre vyšplhalo mimo sestupové pásmo druhé ligy.

Tuhý boj o přežití ve druhé nejvyšší soutěži prožívá i Kaiserslautern s Filipem Kaločem. Tradičnímu klubu momentálně na příčku zajišťující setrvání v 2. Bundeslize scházejí dva body. A to i po záchranářském souboji proti Wehenu. Kaloč se na remíze 1:1 podílel brankou, když se po rohu prosadil hlavou. Místo oslav ho nejprve čekalo ošetření po tvrdém střetu s protihráčem. Až pak si mohl vychutnat první trefu ve druhé lize.

Zatímco Albacete a Kaiserslautern to mají hodně natěsno, tak Ruch Chorzów se téměř určitě bude poroučet z polské Ekstraklasy. Na záchranu ztrácí pět kol před koncem už 11 bodů. Přikovaný na posledním místě zůstal po porážce 2:3 s Widzewem, kdy asistenci zapsal Adam Vlkanova. Záložník hostující z Viktorie Plzeň našel v akci dvou střídajících hráčů přízemním centrem Milosze Kozaka.

Jistou záchranu má po víkendu Skalica, která v Niké lize vyhrála na hřišti Michalovců 3:1. Setrvání ve slovenské nejvyšší soutěži trefil vítězným gólem Daniel Smékal. Host z ostravského Baníku zakončil povedený brejk. Pro Smékala šlo o sedmý soutěžní zásah v ročníku.

Dokonce devět jich už na Slovensku v této sezoně zvládl Christophe Kabongo. Na ten devátý si ale musel počkat. Útočník české jednadvacítky o víkendu v klubových barvách skóroval poprvé od října. Po sérii odrazů se zorientoval ve vápně a upravil na konečných 1:2 v zápase Podbrezové se Žilinou. Podbrezová tak zůstává ve skupině o titul šestá. Na pátý Ružomberok jí chybí už devět bodů.

Vybraní Češi v dalších ligách
Hráč Zápas ZS Min. G A ŽK/ČK
Christophe Kabongo 1:2 vs. Žilina (D) NE 23 1 0 0/0
Filip Kaloč 1:1 vs. Wehen (D) ANO 90 1 0 0/0
Daniel Smékal 3:1 vs. Michalovce (V) ANO 88 1 0 0/0
Tomáš Vaclík 1:0 vs. Eldense (V) ANO 90 0 0 0/0
Adam Vlkanova 2:3 vs. Widzew (D) NE 20 0 1 0/0

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Týden začne ve velkém stylu milánským derby

Program TV vysílání fotbalových zápasů: týden 22.4.-28.4.

Na co vše se můžete v týdnu od 22. do 28. dubna těšit a která stanice odvysílá ty největší šlágry?

Česká fotbalová reprezentace

Česká fotbalová reprezentace - program, aktuality, soupiska

Přečtěte si aktuální informace o české ⚽ reprezentaci. V článku najdete program, výsledky ✔️ i nominaci českého národního týmu.

Erling Haaland, Manchester City - Profimedia

Fotbal dnes - kalendář akcí 2023/24 a rozpis termínů na jednom místě

Chcete vědět, co se ve fotbale děje dnes, v tomto týdnu či v příštím měsíci? ✔️ Podívejte se na náš přehledný kalendář.