Jak si vedli Češi v zahraničí: víkendu vévodí góly v Bundeslize

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Po víkendu opět přinášíme souhrn toho, jak se vedlo českým hráčům v zahraničí. Například v Německu české duo skórovalo při další výhře Leverkusenu. České střelce jsme ale evidovali také v Nizozemsku, USA nebo na Slovensku.

AnglieNěmeckoItálie
Další vybrané ligy

Adam Hložek a Patrik Schick na pozápasové děkovačce po výhře nad Freiburgem Foto: Profimedia/ IMAGO

Jak si vedli Češi v zahraničí: čeští střelci úřadovali v Německu, ale třeba i v USA

V předchozím souhrnu výkonů Čechů v zahraničí jsme sotva našli nějakého českého střelce. Tentokrát je to o poznání lepší. Češi skórovali v Německu, Nizozemsku, USA nebo na Slovensku. Přidáme i další zajímavá česká představení. Podívejte se, jak se o víkendu dařilo našim hráčům v zahraničních ligách.

sipka Sledujte fotbalové zápasy na TV Tipsport

Sleduj průběh zápasu ZDE

Premier League: Coufal asistoval u jediné branky West Hamu

West Ham v Premier League podruhé v řadě remizoval. A u domácí plichty 1:1 s Aston Villou opět byli i oba Češi ve službách Hammers. Vladimír Coufal dokonce u vedoucího gólu West Hamu zapsal asistenci, když svým centrem našel hlavu Michaila Antonia. Pravý bek přidal také dvě střely a od serveru WhoScored.com (z tohoto zdroje pochází i další známky v tomto článku) obdržel hodnocení 6,88.

Coufal před svým gólovým centrem dostal na pravé straně míč od Tomáše Součka. Reprezentační kapitán se mohl podílet i na případné vítězné brance Hammers. V nastavení byl hodně aktivní v mele, která se strhla před bránou Villy. Po hře rukou ale nebyla trefa Jarroda Bowena uznána. Jinak Souček zvládl také jednu střelu a vyhrál tři hlavičkové souboje. Za to všechno dostal známku 7,08.

Češi v anglické Premier League
Hráč Zápas ZS Min. G A ŽK/ČK
Vladimír Coufal 1:1 vs. Aston Villa (D) ANO 90 0 1 0/0
Tomáš Souček 1:1 vs. Aston Villa (D)
ANO 90 0 0 0/0

Bundesliga: Leverkusen udělal i díky trefám Hložka a Schicka další krok k titulu

Na bundesligové trávníky o víkendu vyběhlo pět českých fotbalistů. Z toho čtyři jako hráči základní sestavy. Je v podstatě povinností začít ve Freiburgu, kam o víkendu zajížděl Leverkusen. A v jeho základu byli i Patrik Schick a Adam Hložek.

V minulém přehledu jsme přitom uváděli, že Hložek pokračuje v malém herním vytížení. Zapojení od začátku ale využil skvěle. Před první a třetí brankou hostů rozjel útočnou akci. Druhý gól dokonce sám dal, když se k němu dostal míč po neúspěšném Schickově zakončení. Hložek byl celkově střelecky aktivní, když vypálil hned pětkrát. Za své snažení si odnesl známku 7,42.

Pokud jde o Schicka, tak jsme si říkali, že je škoda, že jsme spíše nenapsali souhrn Evropské ligy. Český útočník totiž ve čtvrtek dvěma trefami vyřadil Karabach. Vidět ale byl i v lize. Po centru Jeremieho Frimponga odrazil balon o obě tyče, poté ale míč doputoval do sítě. Šlo nakonec o vítězný zásah. Schick tak v Bundeslize skóroval poprvé od prosince a zapsal hodnocení 8,06.

Dva Čechy v základu jsme mohli sledovat také v utkání Hoffenheimu se Stuttgartem. Po drobném zranění se do zahajovací jedenáctky vrátil Pavel Kadeřábek. Z placu slezl v 78. minutě, do té doby však stihl jednou vystřelit a vyslat jednu klíčovou přihrávku. Na odvrácení domácí prohry 0:3 to ale nestačilo. Kadeřábek také viděl žlutou kartu a odcházel se známkou 6,05.

Zatímco Kadeřábek je v Hoffenheimu stálicí, tak David Jurásek si svou pozici v klubu teprve buduje. Proti Stuttgartu poprvé od příchodu na hostování z Benficy nastoupil od začátku. A na hřišti vydržel celých 90 minut. Při zmiňované porážce jednou vystřelil a připsal si jednu klíčovou přihrávku. Znamenalo to hodnocení 6,51.

Až v závěru utkání o víkendu nastoupil Alex Král. Záložník Unionu Berlín zasáhl do hry v 85. minutě, za omezenou dobu si připsal tři doteky s míčem a dostal známku 5,89. Krále, který se nevešel do aktuální reprezentační nominace, může alespoň těšit, že Union porazil Werder Brémy 2:1. Na barážovou příčku tak má solidní náskok devíti bodů.

Zbývající pětice Čechů už se do bundesligových bojů nezapojila. Na lavičce seděli Václav Černý (Wolfsburg), Tomáš Koubek (Augsburg), Matěj Kovář (Leverkusen) a Jiří Pavlenka (Brémy). Mimo zápasovou nominaci nadále zůstává Tomáš Čvančara (Mönchengladbach), který léčí poraněný kotník.

Češi v německé Bundeslize
Hráč Zápas ZS Min. G A ŽK/ČK
Adam Hložek 3:2 vs. Freiburg (V) ANO 83 1 0 0/0
David Jurásek 0:3 vs. Stuttgart (D) ANO 90 0 0 0/0
Pavel Kadeřábek 0:3 vs. Stuttgart (D) ANO 78 0 0 1/0
Alex Král 2:1 vs. Brémy (D) NE 5 0 0 0/0
Patrik Schick 3:2 vs. Freiburg (V)
ANO 76 1 1 0/0

Itálie: Jankto si střihl jen poločas, Barákův zápas byl odložen

Víkendové kolo Serie A poznamenala smutná událost. Několik hodin před utkáním Fiorentiny proti Atalantě postihla generálního ředitele Violy srdeční zástava. Zmiňovaný duel byl odložen, proto se tedy v našem přehledu nepodíváme na výkon Antonína Baráka, který se minulý týden vrátil do reprezentační nominace. Šéf Joe Barone je každopádně nadále v kritickém stavu.

Z našich krajánků v italské nejvyšší soutěži tak můžeme referovat jen o Jakubu Janktovi. Ten popáté v řadě nastoupil v základní sestavě, při prohře 0:1 v Monze ale odehrál jen poločas. Během něj jednou vystřelil mimo bránu a dostal známku 6,09. Celky z konce tabulky ale v 29. kole vesměs prohrávaly. Náskok Cagliari na sestupové pozice se tedy nezměnil. Janktův tým má stále k dobru dva body.

Čtyřbodový náskok na tyto příčky má Lecce. Tomuto klubu patří i Daniel Samek, český záložník ale na svůj debut v Serii A stále čeká. Nastupuje především za mládežnický výběr v Primaveře, kde si kopnul i o víkendu. V základní sestavě byl u remízy s mladíky z Fiorentiny (1:1).

Češi v italské Serii A
Hráč Zápas ZS Min. G A ŽK/ČK
Jakub Jankto 0:1 vs. Monza (V) ANO 45 0 0 0/0

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Další ligy: Hladík skóroval i asistoval, Sejk přiblížil Rodu k postupu

Náš výlet do dalších lig začneme na Slovensku. Tamní Niké liga už prožívá nadstavbu a ve skupině o titul zazářil Jan Hladík. Ružomberoku pomohl ke třem bodům ze hřiště Podbrezové, když si při výhře 2:0 připsal gól a asistenci. Hladík přitom nastoupil až do druhého poločasu. Ružomberok tak stále může zaútočit na příčky zajišťující postup do předkol Evropské konferenční ligy.

Úplně jiné starosti má na Slovensku Daniel Smékal. Se Skalicou bojuje o udržení, po víkendu to ale vypadá opět o něco lépe. Skalica vyhrála 3:1 v Trenčíně a host z Baníku Ostrava k tomu přispěl asistencí. Smékal při brejku povedeně přenesl hru z pravé strany na Róberta Matejova a hosté otevřeli skóre. Skalica má tedy i Smékalovou zásluhou náskok 10 bodů na barážovou pozici.

U našich sousedů ještě zůstaneme. Ze Slovenska se přesouváme do Rakouska. Také zde už je rozjetá nadstavba. Pouhé dva body na první Salcburk ztrácí Sturm Graz, v jehož brance se usadil Vítězslav Jaroš. Kmenový gólman Liverpoolu prožil dobrý týden, když v pátek byl premiérově nominován do národního týmu. V neděli pak čistým kontem pomohl k výhře 4:0 v Klagenfurtu.

Z brány jdeme rovnou do útoku. V Nizozemsku se na hostování v druholigové Rodě Kerkrade počtvrté trefil Václav Sejk. Tentokrát skóroval na hřišti Maastrichtu, kde Roda nakonec zvítězila 3:0. Sejk si ve vápně jedním dotekem míč zpracoval a druhým ho poslal přesně k tyči. I díky němu tak žlutočerní o bod drží druhé místo, které znamená přímý postup do Eredivisie.

Přehled krajánků zakončíme v daleké Americe. Místní Major League Soccer o víkendu nabídla čtvrté kolo a v sezoně poprvé od začátku hrál také Tomáš Ostrák. Český fotbalista patří do kádru St. Louis City a v duelu na půdě Los Angeles Galaxy srovnal na 1:1, když si šanci připravil dobrým presinkem. Oba soupeři se nakonec rozešli smírně po remíze 3:3. Ostrák celkově zapsal dvě střely a dostal známku 6,96.

Vybraní Češi v dalších ligách
Hráč Zápas ZS Min. G A ŽK/ČK
Jan Hladík 2:0 vs. Podbrezová (V) NE 45 1 1 0/0
Vítězslav Jaroš 4:0 vs. Klagenfurt (V) ANO 90 0 0 0/0
Tomáš Ostrák 3:3 vs. LA Galaxy (V) ANO 60 1 0 0/0
Václav Sejk 3:0 vs. Maastricht (V) ANO 74 1 0 0/0
Daniel Smékal 3:1 vs. Trenčín (V) ANO 81 0 1 1/0

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Česká fotbalová reprezentace

Česká fotbalová reprezentace - program, aktuality, soupiska

Přečtěte si aktuální informace o české ⚽ reprezentaci. V článku najdete program, výsledky ✔️ i nominaci českého národního týmu.

Čeští reprezentanti do 21 let děkují fanouškům po výhře nad Slovenskem v listopadu 2023

Česká fotbalová reprezentace do 21 let: program, soupiska

Přečtěte si vše o české reprezentaci do 21 let. ⚽ V článku najdete aktualizovanou soupisku, program zápasů i historické rekordy. ✔️

Čeští fanoušci se mohou těšit na měření sil s Haalandem

Program TV vysílání fotbalových zápasů: týden 18.3.-24.3.

Na co vše se můžete v týdnu od 18. do 24. března těšit a která stanice odvysílá ty největší šlágry?