Jak si vedli Češi v zahraničí: vítězné góly v Anglii a Itálii

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Je tu další díl přehledu, který mapuje, jak se vedlo Čechům v zahraničí. O víkendu jsme mohli vidět české střelce v Premier League i Serii A. Trefili se ale také Češi v Polsku, Maďarsku nebo na Slovensku. V článku dojde také na produktivního záložníka nebo na obránce, který pomohl k výhře nad lídrem.

AnglieNěmeckoItálie
Další vybrané ligy

Tomáš Souček se raduje z gólu do sítě Evertonu Foto: Profimedia

Jak si vedli Češi v zahraničí: čeští hráči skórovali v Premier League i Serii A

Fotbalový víkend v zahraničí byl zajímavý i pro Čechy. Právě naši reprezentanti totiž rozhodli o výhrách West Hamu nebo Cagliari. Zajímavé výkony pak byly k vidění i mimo ty nejprestižnější ligy. Přečtěte si souhrn toho nejdůležitějšího v podání českých fotbalistů.

sipka Sledujte fotbalové zápasy u Fortuny

Sleduj průběh zápasu ZDE

Premier League: Souček rozhodl parádní šajtlí

Minule se do našeho přehledu nedostali, protože West Ham hrál v Premier League až pondělní dohrávku. Tentokrát už ale Vladimír Coufal s Tomášem Součkem nechybějí. Oba odehráli 90 minut. Coufal na hřišti Evertonu vyhrál tři vzdušné souboje. Hned šestkrát také centroval. Server WhoScored.com (z tohoto zdroje pochází i další známky v tomto článku) ho ocenil hodnocením 7,24.

Ještě výraznější byl Souček. Reprezentační kapitán celý zápas totiž rozhodl. V nastavení si na hruď zpracoval centr a poté šajtlí napálil míč do sítě. Nejen za tento velice povedený gól dostal Souček známku 8,52. V defenzivě přidal i dvě zblokované střely. Po Součkově trefě domácí museli otevřít hru a Hammers opět skórovali. West Ham tak odjížděl s vítězstvím 3:1.

Češi v anglické Premier League
Hráč Zápas ZS Min. G A ŽK/ČK
Vladimír Coufal 3:1 vs. Everton (V) ANO 90 0 0 0/0
Tomáš Souček 3:1 vs. Everton (V) ANO 90 1 0 1/0

Bundesliga: Schick s Kadeřábkem byli u výher svých klubů

Z desítky Čechů v německé Bundeslize se ve víkendovém kole podívali na hřiště jen tři. V tomto ohledu si tedy čeští fotbalisté pohoršili, předtím jich totiž nastoupilo pět. Zlepšením naopak bylo to, že místo jednoho Čecha v základní sestavě jsme nyní viděli tři.

Začneme lídrem tabulky. Leverkusen po ztrátě Bayernu ve Freiburgu (2:2) věděl, že může mnichovskému celku odskočit už na 10 bodů. A to se mu po výhře v derby povedlo. U triumfu 2:0 v Kolíně nad Rýnem byl se známkou 6,54 také Patrik Schick.

V 38. minutě se podílel na vítězné brance, když tečoval centr z levé strany. Za Schicka si naběhl Jeremie Frimpong, který uklidil míč do sítě. Asistenci ale českému útočníkovi nakonec neuznali. Po Schickově teči se totiž balon ke střelci dostal ještě od domácího obránce.

O poháry pak v Německu bojuje Hoffenheim. Po špatném vstupu do jara dokázal podruhé v řadě vyhrát. Opět se na tom podílel Pavel Kadeřábek. Za svou roli při vítězství 2:1 nad Werderem Brémy obdržel hodnocení 6,57. V něm se skrývají tři centry, dva vyhrané vzdušné souboje, ale i žlutá karta, která pro Kadeřábka znamená stopku v příštím duelu proti Eintrachtu Frankfurt.

Posledním Čechem, který o víkendu zasáhl do bundesligových bojů, byl Václav Černý. Za Wolfsburg nastoupil proti Stuttgartu v základní sestavě, na hřišti ale strávil jen poločas. Během něj stihl jednu střelu a odcházel se známkou 6,28. Wolfsburg nakonec padl doma 2:3 a na jaře v Bundeslize ještě nevyhrál.

Jen lavičku o víkendu okusili Adam Hložek (Leverkusen), David Jurásek (Hoffenheim), Tomáš Koubek (Augsburg), Matěj Kovář (Leverkusen), Alex Král (Union Berlín) a Jiří Pavlenka (Brémy). Poraněný kotník nadále léčí Tomáš Čvančara (Mönchengladbach).

Češi v německé Bundeslize
Hráč Zápas ZS Min. G A ŽK/ČK
Václav Černý 2:3 vs. Stuttgart (D) ANO 45 0 0 0/0
Pavel Kadeřábek 2:1 vs. Brémy (D) ANO 90 0 0 1/0
Patrik Schick 2:0 vs. Kolín n. R. (V) ANO 65 0 0 0/0

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Serie A: Jankto ukončil střelecký půst

Důležité body získalo v Serii A Cagliari. Za jedinou branku zápasu v Empoli přitom vděčí Jakubu Janktovi. Ten protrhl dlouhý střelecký půst. Předtím se totiž v soutěžním duelu naposledy trefil v září 2022, kdy skóroval ještě za Spartu. Tentokrát Jankto dobře umístěnou dorážkou dostal 18. Cagliari na 23 bodů. Stejně bodů má na první nesestupové příčce 17. Verona. Český křídelník si odnesl známku 7,44.

Zatímco Jankto nastoupil v základu, tak Antonín Barák začal na lavičce. Odehrál ale celý druhý poločas při bezbrankové remíze proti Torinu. Stavem nepohnuly ani dvě střely českého záložníka, který za svou práci dostal známku 6,00.

Mezi české fotbalisty hrající v Serii A by se rád zařadil také Daniel Samek. Bývalý záložník Slavie patří Lecce, zatím ale naskakuje jen do utkání Primavery. Za mládežnický výběr si kopnul i o víkendu, kdy odehrál závěr zápasu proti Torinu (1:0).

Češi v italské Serii A
Hráč Zápas ZS Min. G A ŽK/ČK
Antonín Barák 0:0 vs. Torino (V) NE 45 0 0 1/0
Jakub Jankto 1:0 vs. Empoli (V) ANO 77 1 0 0/0

Další ligy: Janoškova skvělá sezona pokračuje, Zmrhal se trefil v derby

Tentokrát bylo opravdu z čeho vybírat. V našem výběru pěti hráčů, kteří zaujali mimo nejsledovanější ligy, jsme vynechali i některé střelce nebo brankáře s čistým kontem. Odstartujeme to ve 2. Bundeslize a Tomášem Kalasem. Český stoper pomohl Schalke k výhře 3:1 nad vedoucím St. Pauli. Velice solidní známku 7,71 si vysloužil i díky 11 vyhraným hlavičkovým soubojům.

Ve 2. lize ještě zůstaneme. Tentokrát díky Dominiku Janoškovi, který v nizozemské Eerste Divisie zapsal osmou asistenci sezony. I díky němu tak Jong Utrecht z Bredy odjížděl s porážkou 1:3. Domácí se nadále drží na příčkách, které zajišťují baráž o Eredivisie. Sám Janošek prožívá skvělou sezonu, když ke zmiňovaným osmi asistencím přidal také 11 gólů. Je čtvrtým nejproduktivnějším hráčem soutěže.

Teď už se přesuneme ke střelcům. Na Slovensku se odehrálo derby mezi Slovanem a Trnavou. Na konečných 2:0 pro bratislavský klub upravil Jaromír Zmrhal, který nastoupil v nastavení první půle. Je tedy i jeho zásluha, že Slovan po víkendu vede Niké ligu o 16 bodů.

Zatímco Zmrhal zvyšoval skóre, tak Tomáš Přikryl dokonce rozhodl o výhře. A to v Polsku v dresy Warty Poznaň. Ta vyhrála na půdě Cracovie 1:0. Přikrylův moment přišel v 79. minutě, kdy se k němu po rohu dostal odražený balon. Bývalý hráč Olomouce, Sparty nebo Mladé Boleslavi poté vypustil velice pěknou ránu. Warta po tomto triumfu navýšila náskok na sestupové příčky na pět bodů.

Náš přehled zakončíme v Maďarsku. Zde se střelecky prosadil Jakub Plšek, jeho přesná hlavička ale na výhru na hřišti DVTK nestačila. Puskás Akadémia po remíze 1:1 ztrácí čtyři body na pohárové příčky. Přímo pro Plška šlo o šestý zásah tohoto ročníku.

Vybraní Češi v dalších ligách
Hráč Zápas ZS Min. G A ŽK/ČK
Dominik Janošek 3:1 vs. Jong Utrecht (D) ANO 90 0 1 0/0
Tomáš Kalas 3:1 vs. St. Pauli (D) ANO 90 0 0 0/0
Jakub Plšek 1:1 vs. DVTK (V) ANO 90 1 0 0/0
Tomáš Přikryl 1:0 vs. Cracovia (V) ANO 81 1 0 0/0
Jaromír Zmrhal 2:0 vs. Trnava (D) NE 45 1 0 0/0

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Juventus s Atalantou bojují o každou pozici

Program TV vysílání fotbalových zápasů: týden 4.3.-10.3.

České týmy vstupují do osmifinále evropských pohárů, pokračují také boje o titul. Na co se můžete v týdnu od 4. do 10. března těšit?

Česká fotbalová reprezentace

Česká fotbalová reprezentace - program, aktuality, soupiska

Přečtěte si aktuální informace o české ⚽ reprezentaci. V článku najdete program, výsledky ✔️ i nominaci českého národního týmu.

Erling Haaland, Manchester City - Profimedia

Fotbal dnes - kalendář akcí 2023/24 a rozpis termínů na jednom místě

Chcete vědět, co se ve fotbale děje dnes, v tomto týdnu či v příštím měsíci? ✔️ Podívejte se na náš přehledný kalendář.