Kde bude hrát Messi? Po PSG se nabízí Saúdská Arábie i Barcelona

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Vyhrál mistrovství světa, na kterém nasázel sedm gólů. Argentinský kapitán Lionel Messi si tak ve své zemi zajistil nesmrtelnost. Na klubové scéně už ale tato hvězda v této sezoně tolik radosti nezažívá. V létě se tak očekává, že se bude stěhovat z Paris Saint-Germain. Přečtěte si, jak vypadají Messiho možnosti.

Messi v sezoně 2022/23Messiho možnosti pro sezonu 2023/24

Lionel Messi během utkání proti Ajacciu Foto: Profimedia

Lionel Messi v sezoně 2022/2023: od triumfu s Argentinou po problémy v PSG

Říká se, že člověk nemůže mít všechno. Zatímco v Barceloně byl Lionel Messi dlouhé roky uctívaný, tak v Argentině mu bylo neustále připomínáno, že není takovou legendou jako Diego Maradona. A to až do závěru loňského roku, kdy Messi dovedl svou zemi k titulu světových šampionů. Následně se ale pro argentinskou ikonu zase otočila situace v jeho současném klubu.

Po odchodu z finančně zdecimované Barcelony Messi v roce 2021 zakotvil v Paris Saint-Germain. A jeho druhá sezona ve Francii mu pořádně zhořkla. Neúspěch v Lize mistrů, problémy s fanoušky i trest od klubu za vynechání tréninku. To vše hrálo roli v tom, že Messi bude v létě nejspíše měnit klub. Přečtěte si, kam by mohl zamířit. A jak to celé vidí sázkové kanceláře.

sipka Sledujte francouzskou Ligue 1 živě na TV Tipsport

Sleduj průběh zápasu ZDE

Už dopředu bylo jasné, že Lionela Messiho čeká obrovsky důležitá sezona. Na reprezentační scéně tu bylo mistrovství světa v Kataru. A právě na Messiho se spoléhalo, že po 36 letech ukončí argentinské čekání na titul světových šampionů.

Na klubové úrovni pak Messi vstupoval do své druhé sezony v Paris Saint-Germain. V té první získal ligový titul, pro pařížský celek to ale bylo málo. Ultimátním cílem zůstával triumf v Lize mistrů. A Messi měl spolu s Kylianem Mbappém a Neymarem tuto trofej konečně přivézt do Paříže.

Navíc to mohl být poslední ročník, co si spolu tato tři ofenzivní esa zahrají. Messimu totiž po ročníku 2022/23 končí v PSG smlouva a nejen jeho budoucnost tak byla nejistá. Pojďme si připomenout, jaká vlastně byla právě končící sezona z pohledu sedminásobného vítěze Zlatého míče. A to jak na hřišti, tak mimo něj.

  • Červenec 2022: Sezona začala pro Messiho skvěle. S PSG vyhrál francouzský Superpohár, když při výhře 4:0 nad Nantes dal vítězný gól.
  • Listopad 2022: Klubový fotbal čekala pauza kvůli mistrovství světa v Kataru. PSG v lize za celý podzim jen dvakrát remizovalo. Dál šlo také v Lize mistrů, i když ve skupině skončilo až druhé o skóre za Benficou.
  • Prosinec 2022: Dočkal se. Messi Argentinu dotáhl k triumfu na světovém šampionátu. K němu pomohl sedmi brankami a třemi asistencemi a byl vyhlášen nejlepším hráčem mistrovství. Ve své domovské zemi se stal nesmrtelným.
  • Březen 2023: PSG se po mistrovství světa rozjíždělo jen pomalu, i přes ztráty v lize ale drželo první příčku. Průšvih ale přišel v Lize mistrů, kterou pařížský klub podruhé v řadě opustil už v osmifinále. Tentokrát PSG nedalo ani gól Bayernu (0:1 a 0:2). Reakce části fanoušků byla nelítostná. Messi i další hvězdy se dočkaly bučení.
  • Březen 2023: S houstnoucí atmosférou ve Francii se začalo spekulovat o tom, že Messi po sezoně PSG opustí. Mluvilo se i o jeho návratu domů do argentinského Rosária. V něm ale došlo k děsivé situaci. Jak informoval server The Athletic, tak výlohou obchodu, který vlastní Messiho tchán, prolétlo 14 kulek se vzkazem „Messi, čekáme na tebe“. Na to, co to mělo vše znamenat, se názory různí. Ve městě potýkajícím se s drogovými gangy mohlo jít o vzkaz právě jednoho z gangů s cílem upozornit na sebe a ukázat svou moc tím, že se nezdráhá vyhrožovat ani Messimu.
  • Duben 2023: PSG v lize nadále nezvykle často ztrácelo body, z první příčky ho ale nikdo odsunout nedokázal. Problém pro Messiho ale nastal po domácí prohře 1:3 s Lorientem, kdy Argentinec bez povolení klubu odletěl do Saúdské Arábie. Zde plní roli ambasadora, který má podpořit turismus v zemi. Messi zároveň zmeškal trénink a vedení klubu ho na dva týdny vyřadilo z kádru. Argentinec tak přišel o duel s Troyes (3:1).
  • Květen 2023: Čím dál častěji byl Messi ve světových médiích spojován s letním přestupem do Saúdské Arábie. Agentura Reuters informovala o tom, že Messi má na stole nabídku smlouvy od klubu Al-Hilal, která by mu ročně zajistila přes 400 milionů dolarů. To by z Messiho udělalo nejlépe placeného fotbalistu všech dob. Některá média dokonce uvedla, že jeho přestup do saúdské ligy je blízko. To na Instagramu popřel Messiho otec, který tvrdil, že o budoucnosti jeho syna se rozhodne až po konci sezony.
  • Květen 2023: Messi se omluvil za svou nepovolenou cestu do Saúdské Arábie a PSG jeho trest o týden zkrátilo. Byl tak u výhry nad Ajacciem (5:0), část fanoušků ale Messiho při jeho návratu přivítala bučením.

Turbulentní sezona Lionela Messiho stále není u konce. Jestli mu triumf na mistrovství světa měl přinést klid, tak v klubu se ho rozhodně nedočkal. Nezachránilo ho ani to, že s Paris Saint-Germain je blízko dalšího ligového titulu, když po 35 kolech má PSG na prvním místě náskok šesti bodů. Pro Pařížany by šlo o rekordní triumf. Žádný jiný klub nemá ve francouzské lize na kontě 11 titulů.

Pokud jde o individuální statistiky, tak to na první pohled nevypadá vůbec špatně. V právě probíhajícím ročníku se Messi podílel na téměř 40 gólech PSG. Neúspěch v Lize mistrů a události mimo hřiště ale zdá se jeho pařížskému příběhu dají hořký konec. Podívejte se na Messiho statistiky v sezoně 2022/23.

Lionel Messi v PSG v sezoně 2022/23
Soutěž Výsledek PSG Messiho statistiky
Ligue 1 1. místo po 35 kolech 29 zápasů, 15 gólů, 15 asistencí
Liga mistrů Konec v osmifinále 7 zápasů, 4 góly, 4 asistence
Coupe de France Konec v osmifinále 1 zápas
Francouzský Superpohár Vítěz 1 zápas, 1 gól

Kde bude hrát Lionel Messi v roce 2023? Ve hře je přestup do Saúdské Arábie i Barcelony

Po všem, co se v současném ročníku stalo, vypadá letní přesun Lionela Messiho nevyhnutelně. A už několik měsíců se čile spekuluje, kam tato argentinská legenda nakonec zamíří.

Celá situace zaujala i sázkové kanceláře, které vypsaly kurzy na Messiho příštího zaměstnavatele. Níže se dozvíte, jak Messiho budoucnost vidí bookmakeři Tipsportu.

Kurzy na Messiho příští klub

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Vypsané jsou kurzy na ty reálnější varianty i na ty bláznivé. Pojďme se krátce podívat na tři nejpravděpodobnější scénáře podle Tipsportu.

  1. Tým ze Saúdské Arábie: Tato linka je zatím v Messiho budoucím příběhu nejsilnější. Argentinec už je ambasadorem této země, která by ráda měla ve své lize v jeden čas jak Messiho, tak Cristiana Ronalda. Cílem má být saúdskou ligu zviditelnit a následně z toho vytěžit přidělení pořadatelství mistrovství světa. Agentura Reuters následně informovala o tom, že Messi už před sebou má rekordní nabídku z klubu Al-Hilal.
  2. Barcelona: Další možností je návrat do Messiho milované Barcelony. Právě zde strávil tento argentinský fotbalista drtivou většinu své kariéry a zapsal se mezi klubové legendy. S Barcelonou také čtyřikrát vyhrál Ligu mistrů. Messiho návrat je blízko třeba podle serveru 90min. Ten uvádí, že Barcelona věří, že bude moct Messiho příchod už brzy oznámit. Překážkou jsou finanční problémy klubu, kvůli kterým ostatně Messi v roce 2021 z Katalánska odcházel.
  3. Tým z MLS: O Messiho možném přesunu do Ameriky se také nespekuluje poprvé. V říjnu 2022 tyto spekulace nabraly na obrátkách, když renomovaný novinář David Ornstein uvedl, že v Interu Miami narůstá víra v to, že se povede Messiho přivést. V poslední době ale spekulace o podpisu v klubu spoluvlastněném Davidem Beckhamem trochu utichly.

Nejen v případě Messiho budoucnosti bude fascinující sledovat, co léto přinese. Sice tentokrát v letních měsících neuvidíme reprezentační akci formátu mistrovství světa nebo Evropy, přestupový kolotoč by nás ale měl naplno zabavit. A po krátké pauze pak už přijde sezona 2023/24.

1️⃣ Za co hraje Messi?

Lionel Messi momentálně hraje za francouzský klub Paris Saint-Germain. Na to, jak se mu v této sezoně daří, se podívejte ZDE.

2️⃣ Kam přestoupí Messi?

Aktuálně se nejvíce mluví o přesunu Messiho do saúdského Al-Hilalu nebo o jeho návratu do Barcelony. Více se dozvíte ZDE.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport nyní

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 300 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 300 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Cristiano Ronaldo s dresem svého nového klubu Al Nassr ze Saudské Arábie.

Saúdská Arábie fotbal: saúdská liga, informace, zápasy, tabulka

Začalo to Cristianem Ronaldem, v Saúdské Arábii už se ale fotbal posunul a tamní ligu nyní hraje řada hvězd. Vše se o ní dozvíte v našem...

Na ligový trůn se vrátila Barcelona

Španělská La Liga 2023/2024: informace, program zápasů a tabulka

Španělská La Liga se loni dostala pod nadvládu Barcelony. Real Madrid se ale chce vrátit na vrchol, stejně jako Atlético.

Erling Haaland, Manchester City - Profimedia

Fotbal dnes - kalendář akcí 2023/24 a rozpis termínů na jednom místě

Chcete vědět, co se ve fotbale děje dnes, v tomto týdnu či v příštím měsíci? ✔️ Podívejte se na náš přehledný kalendář, kde najdete...