Kdo vyhrál titul: přehled mistrů evropských lig 2022/23

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Fotbalová sezona 2022/23 je u svého konce. Podívejte se na přehled, kdo se v nejprestižnějších evropských ligách radoval z titulu a dalších prestižních trofejí.

ČeskoSlovensko – AnglieŠpanělskoNěmecko
ItálieFrancieNizozemskoPortugalsko
BelgieSkotskoRakouskoSrbsko
TureckoŠvýcarskoUkrajinaNorsko
DánskoChorvatskoŘeckoIzrael

Neapol Foto: Profimedia

Evropské fotbalové ligy: šampioni a pohároví účastníci sezony 2022/23

Máme za sebou vyvrcholení většiny nejsledovanějších evropských fotbalových soutěží. Sezona to byla zcela jedinečná už jen nezvyklou přestávkou z důvodu konání mistrovství světa v listopadu a prosinci loňského kalendářního roku. Jarní program týmů tak byl následně obzvláště náročný, o to více pak pro účastníky evropských pohárů. Jak se situace promítla do konečných tabulek domácích soutěží? Přinášíme přehled vítězů i postupujících do pohárů ze dvaceti nejlepších lig dle žebříčku UEFA. Nezapomínáme ani na Slovensko, které je v pořadí momentálně až na 28. místě.

sipka Získejte bonus za registraci a sázejte na nejlepší fotbalové ligy světa

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Česko: Fortuna liga 2022/23

V české nejvyšší soutěži se o titul podruhé v řadě hrálo až do nadstavby. Do ní vstupovala v lepší pozici Sparta, její odvěký rival ze Slavie ale zůstával ve hře a oba týmy navíc čekalo klíčové vzájemné utkání na Letné. To nakonec zvládli domácí a ve zbývajících kolech už si titul pohlídali. Z ligového prvenství se Sparta radovala po dlouhých devíti letech. Díky tomu si zajistila také účast ve třetím předkole Ligy mistrů.

sipka O rozhodujících momentech sezony mistrovské Sparty si více přečtěte zde

Druhé místo nakonec zbylo na Slavii, přestože se ještě v posledním kole bodově na svého soupeře dotáhla. O mistrovi už však bylo v tu chvíli rozhodnuto, klíčovým kritériem byla lepší výchozí pozice Sparty po základní části Fortuna ligy. Sešívaní začnou ve třetím předkole Evropské ligy. Třetí skončila s velkou ztrátou Plzeň a čtvrté místo v dramatickém boji o poslední pohárovou příčku uhájili Bohemians. Oba týmy budou usilovat o Konferenční ligu.

sipka Přehled, na koho mohou české týmy narazit v předkolech evropských pohárů

Také v MOL Cupu si to o trofej rozdaly Sparta se Slavií. V tomto případě ale byli úspěšnější sešívaní, kteří ve finále zvítězili 2:0.

Pořadí Tým Skóre Body Evropa
1. Sparta 76:33 78 3. předkolo LM
2. Slavia 98:31 78 3. předkolo EL
3. Plzeň 60:38 61 2. předkolo EKL
4. Bohemians 56:58 52 2. předkolo EKL
Pohár Vítěz Finalista Výsledek Evropa
MOL Cup Slavia Sparta 2:0 3. předkolo EL

Slovensko: Fortuna liga 2022/23

U našich východních sousedů už popáté v řadě dominoval Slovan Bratislava. Tentokrát se na titul ve Fortuna lize nadřel, konečný náskok na druhou Dunajskou Stredu činil jen dva body.

Také na Slovensku o všem důležitém rozhodovala nadstavba. Po základní části se tabulka rozdělila do dvou šestičlenných skupin. Nejlepší šestice hrála o titul, přičemž první tři týmy si zajistily účast v pohárech. Zbylá tři mužstva k sobě přibrala ještě vítěze skupiny o záchranu a společně si to tato čtveřice rozdala o poslední místenku do Evropy. Nejúspěšnější byla nakonec Žilina, která byla po základní části pátá a po nadstavbě dokonce až šestá. V play-off ale předčila dva soupeře a nakonec slaví.

Stejně jako třetí Trnava, která si evropské poháry zajistila už díky ligovému umístění, své nasazení ale ještě vylepšila vítězstvím v poháru.

Pořadí Tým Skóre Body Evropa
1. Slovan Bratislava 65:32 69 1. předkolo LM
2. Dunajská Streda 54:29 67 1. předkolo EKL
3. Trnava 55:38 52 2. předkolo EKL
4. Žilina 49:53 39 1. předkolo EKL
Pohár Vítěz Finalista Výsledek Evropa
Slovnaft Cup Trnava Slovan 3:1 2. předkolo EKL

Anglie: Premier League 2022/23

Anglickému fotbalu momentálně vládne Manchester City, který získal historický treble. Tým Pepa Guardioly ovládl ligu popáté z posledních šesti sezon. V té letošní mu sice dlouho vzdoroval znovuzrozený Arsenal, i jemu ale nakonec v závěru došel dech a na favorita nestačil.

Tradiční boj o nejlepší čtyřku a s ní související účast v Lize mistrů tentokrát dopadl nejlépe pro Manchester United a mezi elitu se po dlouhé době vrátí také Newcastle. Jen s Evropskou ligou se musí smířit Liverpool, naopak velkým úspěchem skončilo tažení šestého Brightonu a sedmé Aston Villy.

Citizens svou dominanci potvrdili i v nejprestižnějším anglickém poháru, FA Cupu, když v historicky prvním finálovém manchesterském derby porazili United. Ti si už dříve připsali alespoň vítězství v Carabao Cupu. Úvodní utkání sezony zvané Community Shield pak už loni v létě vyhrál Liverpool. Do Evropy se ale netradičně dostal i čtrnáctý celek tabulky, West Ham totiž ovládl pražské finále Konferenční ligy.

Pořadí Tým Skóre Body Evropa
1. Manchester City 94:33 89 Skupina LM
2. Arsenal 88:43 84 Skupina LM
3. Manchester United 58:43 75 Skupina LM
4. Newcastle 68:33 71 Skupina LM
5. Liverpool 75:47 67 Skupina EL
6. Brighton 72:53 62 Skupina EL
7. Aston Villa 51:46 61 Skupina EKL
Pohár Vítěz Finalista Výsledek Evropa
FA Cup Manchester City Manchester United 2:1 Skupina LM
Carabao Cup Manchester United Newcastle 2:0 Skupina LM
Community Shield Liverpool Manchester City 3:1 Skupina EL
Liga mistrů Manchester City Inter 1:0 Skupina LM
Konferenční liga West Ham Fiorentina 2:1 Skupina EL

Španělsko: La Liga 2022/23

Tříleté čekání na návrat na španělský trůn ukončila Barcelona. Ta si už s velkým předstihem pojistila titul a i přes lehké vypuštění závěru sezony zvítězila s náskokem deseti bodů. Vyrovnanou přetlačovanou mezi madridskými velkokluby nakonec těsně vyhrál Real před Atléticem, do Ligy mistrů se pak probojoval také Real Sociedad.

Milionářskou soutěž si však na podzim zahraje nakonec v lize až dvanáctá Sevilla. Ta totiž už tak trochu tradičně ovládla Evropskou ligu a díky tomu si zahraje mezi elitou. Španělsko tak celkem do Evropy vyšle hned osm mužstev, a to včetně Villarrealu, Betisu a Osasuny.

Poslední jmenovaný tým dokonce sahal i po trofeji, ve finále královského poháru ale padl s Realem Madrid. Ten pro změnu ve finále Superpoháru nestačil na Barcelonu, která tak zapsala hned dvě trofeje.

Pořadí Tým Skóre Body Evropa
1. Barcelona 70:20 88 Skupina LM
2. Real Madrid 75:36 78 Skupina LM
3. Atlético Madrid 70:33 77 Skupina LM
4. Real Sociedad 51:35 71 Skupina LM
5. Villarreal 59:40 64 Skupina EL
6. Betis 46:41 60 Skupina EL
7. Osasuna 37:42 53 4. předkolo EKL
Pohár Vítěz Finalista Výsledek Evropa
Copa del Rey Real Madrid Osasuna 2:1 Skupina LM
Superpohár Barcelona Real Madrid 3:1 Skupina LM
Evropská liga Sevilla AS Řím 2:1 pen. Skupina LM

Německo: Bundesliga 2022/23

Už už to vypadalo, že po dlouhých deseti letech skončí nadvláda Bayernu nad německým fotbalem. Dortmundu stačilo v posledním kole na domácím hřišti jakýmkoliv způsobem zdolat Mohuč a bez ohledu na cokoliv jiného by slavil mistrovský titul. Jenže Borussia totálně selhala, získala pouze bod a Bundesligu tak znovu vyhrál mnichovský celek...

Do Ligy mistrů se znovu dostalo také Lipsko a vůbec poprvé v historii i Union Berlín. Zbylé pohárové příčky si pak pro sebe uzmul Freiburg a Leverkusen, i když tentokrát bohužel s výrazně nižším přispěním Patrika Schicka. Ten kvůli vleklým zraněním zvládl jen tři ligové trefy. O něco lépe se ve své první sezoně v Německu vedlo Hložkovi a pěti góly.

Lipsko bylo cítit i v dalších soutěžích. V Superpoháru na úvod sezony v divoké přestřelce padlo s Bayernem, na úplný závěr ročníku ale získalo DFB Pokal po výhře nad Frankfurtem. Německý pohár ovládlo už podruhé v řadě.

Pořadí Tým Skóre Body Evropa
1. Bayern 92:38 71 Skupina LM
2. Dortmund 83:44 71 Skupina LM
3. RB Lipsko 64:41 66 Skupina LM
4. Union Berlín 51:38 62 Skupina LM
5. Freiburg 51:44 59 Skupina EL
6. Leverkusen 57:49 50 4. předkolo EKL
Pohár Vítěz Finalista Výsledek Evropa
DFB Pokal RB Lipsko Frankfurt 2:0 Skupina LM
Superpohár Bayern RB Lipsko 5:3 Skupina LM

Itálie: Serie A 2022/23

Serie A nabídla překvapivého, ale o to dominantnějšího mistra. Neapol nepatřila mezi největší favority, nakonec ale slavila s největším náskokem ze všech elitních soutěží, ligu vyhrála o 16 bodů. Radovala se poprvé od éry Diega Maradony na přelomu 80. a 90. let.

Italský fotbal jinak opět poznamenaly aféry spojené se slavným Juventusem. Tomu bylo nejprve odebráno 10 bodů, kvůli čemuž vypadl z boje o první čtyřku. Následně ale klub uspěl s odvoláním a body mu byly vráceny, čímž se dostal zpět na druhé místo. Nakonec ale došlo k druhému odečtu a Juventus si v příští sezoně zahraje jen o Konferenční ligu.

Ligu mistrů budou hrát Lazio a oba milánské velkokluby. Pátá skončila Atalanta a šestý AS Řím. Další dvě trofeje získal Inter. Italské celky byly hodně vidět i v evropských pohárech, ve všech třech případech ale nakonec tahaly za kratší konec. Inter prohrál finále LM, AS Řím finále EL a Fiorentina finále EKL.

Pořadí Tým Skóre Body Evropa
1. Neapol 77:28 90 Skupina LM
2. Lazio 60:30 74 Skupina LM
3. Inter 71:42 72 Skupina LM
4. AC Milán 64:43 70 Skupina LM
5. Atalanta 66:48 64 Skupina EL
6. AS Řím 50:38 63 Skupina EL
7. Juventus 56:33 62 4. předkolo EKL
Pohár Vítěz Finalista Výsledek Evropa
Coppa Italia Inter Fiorentina 2:1 Skupina LM
Superpohár Inter AC Milán 3:0 Skupina LM

Francie: Ligue 1 2022/23

Splněná povinnost. Tak by se dalo nazvat působení PSG v aktuálním ročníku francouzské ligy, o žádnou krasojízdu ale rozhodně nešlo. Důkazem budiž i výsledný pouze jednobodový náskok na druhé místo. A tak skončila éra Lionela Messiho v Paříži.

Na druhé místo překvapivě dosáhlo Lens. Předkolo Ligy mistrů si zahraje Marseille, do Evropské ligy jde Rennes a dramatický finiš o poslední pohárové umístění nejlépe zvládlo Lille.

Velice zajímavé bylo složení finálové dvojice francouzského poháru. O trofej se utkalo Tolouse a Nantes a do Evropy se nakonec dostal první zmíněný tým po vysoké výhře 5:1.

Pořadí Tým Skóre Body Evropa
1. PSG 89:40 85 Skupina LM
2. Lens 68:28 84 Skupina LM
3. Marseille 67:40 73 3. předkolo LM
4. Rennes 69:39 68 Skupina EL
5. Lille 65:44 67 4. předkolo EKL
Pohár Vítěz Finalista Výsledek Evropa
Coupe de France Toulouse Nantes 5:1 Skupina EL

Nizozemsko: Eredivisie 2022/23

Na nizozemský trůn se po šesti letech vrátil Feyenoord. Titul si zajistil už s předstihem, hlavně Ajax totiž až nezvykle často ztrácel body a nakonec skončil až třetí a v příštím ročníku Ligy mistrů bude chybět. Druhé místo si zajistilo PSV a půjde do třetího předkola milionářské soutěže. Zároveň získalo i zbylé dvě trofeje.

Týmy na pátém až osmém místě si to rozdaly v dodatečném play-off o Konferenční ligu. V něm nakonec uspělo Twente, které ostatně páté bylo už po základní části. Oči pro pláč zůstaly pro Spartu Rotterdam, Utrecht a Heerenveen. Pokud by vás tak překvapilo, že páté Twente má lepší výchozí pozici pro Evropu než čtvrtý Alkmaar, je to právě z tohoto důvodu.

Pořadí Tým Skóre Body Evropa
1. Feyenoord 81:30 82 Skupina LM
2. PSV 89:40 75 3. předkolo LM
3. Ajax 86:38 69 4. předkolo EL
4. Alkmaar 68:35 67 3. předkolo EKL
5. Twente 66:27 64 4. předkolo EKL
Pohár Vítěz Finalista Výsledek Evropa
KNVB Beker PSV Ajax 2:1 3. předkolo LM
Superpohár PSV Ajax 5:3 3. předkolo LM

Portugalsko: Liga Portugal 2022/23

Portugalská nejvyšší soutěž přinesla už tak trochu tradičně souboj Benfiky s Portem. Po tříleté pauze se na vrchol vrátila Benfica, která vyhrála o dva body. Porto si spravilo chuť alespoň v dalších soutěžích, ovládlo všechny tři.

Šanci na LM si vysloužila také Braga, o soutěž níže jde lisabonský Sporting. Teprve pdoruhé ve své historii se do Evropy protlačila také pátá Arouca, šestý pak skončil Guimaraes.

Pořadí Tým Skóre Body Evropa
1. Benfica 82:20 87 Skupina LM
2. Porto 73:22 85 Skupina LM
3. Braga 75:30 78 3. předkolo LM
4. Sporting 71:32 74 Skupina EL
5. Arouca 36:37 54 3. předkolo EKL
6. Guimaraes 34:39 53 2. předkolo EKL
Pohár Vítěz Finalista Výsledek Evropa
Taca de Portugal Porto Braga 2:0 Skupina LM
Ligový pohár Porto Sporting 2:0 Skupina LM
Superpohár Porto Tondela 3:0 Skupina LM

Belgie: Jupiler Pro League 2022/23

Belgická Jupiler Pro League přinesla v závěru jara nevídané drama. Hrací systém poslal první čtyři týmy do dodatečné nadstavby o titul, rozpůlil jim ale získaný počet bodů. Tím se situace vyrovnala a o titul se hrálo doslova až do poslední vteřiny. V nastavení posledního kola se v dresu svého mateřského klubu prosadil Alderweireld a zajistil Antverpám první titul od roku 1957. O pouhý bod zpět zůstaly Genk a Royale Union, Bruggy tentokrát skončily se ztrátou čtvrté.

Další čtyři týmy v osudí si to stejným principem rozdaly o jednu zbývající pozici do Konferenční ligy. Gent nakonec s přehledem předčil Cercle Bruggy, Lutych i Westerlo.

Pořadí Tým Skóre Body Evropa
1. Antverpy 10:8 47 4. předkolo LM
2. Genk 10:10 46 2. předkolo LM
3. Royale Union SG 8:8 46 4. předkolo EL
4. Bruggy 10:12 36 2. předkolo EKL
5. Gent 17:6 44 2. předkolo EKL
Pohár Vítěz Finalista Výsledek Evropa
Pohár Antverpy Mechelen 2:0 4. předkolo LM
Superpohár Bruggy Gent 1:0 2. předkolo EKL

Skotsko: Premiership 2022/23

Skotskou ligu podruhé v řadě ovládl Celtic. Tomu nakonec těsně unikla stobodová hranice, to ho ale příliš mrzet nemusí. Druhé místo patří Rangers. Zajímavé je, že už třetí Aberdeen skončil se záporným skóre. Příští sezona velmi brzy začne i Hearts a Hibernianu, které čekají předkola EKL.

Celtic svou skvělou sezonu korunoval i výhrami v dalších dvou skotských soutěžích.

Pořadí Tým Skóre Body Evropa
1. Celtic 114:34 99 Skupina LM
2. Rangers 93:37 92 3. předkolo LM
3. Aberdeen 56:60 57 4. předkolo EL
4. Hearts 63:57 54 3. předkolo EKL
5. Hibernian 57:59 52 2. předkolo EKL
Pohár Vítěz Finalista Výsledek Evropa
Pohár Celtic Inverness 3:1 Skupina LM
Ligový pohár Celtic Rangers 2:1 Skupina LM

sipka Vybrané evropské soutěže lze sledovat v přímých přenosech Betana

Sleduj průběh zápasu ZDE

Rakousko: Bundesliga 2022/23

Rakouská Bundesliga se po základní části rozdělila na dvě poloviny. Velký náskok ale měl Salcburk, následně ho v poklidu uhájil a oslavil desátý titul v řadě. Poháry si zahrají také Sturm Graz, LASK a Rapid Vídeň.

Na šestém místě zůstal Klagenfurt, ten se ale nekvalifikoval. Pátý tým tabulky, Austria Vídeň, si to pak rozdal s vítězem druhé poloviny tabulky. Austria nakonec v play-off udelala Lustenau a i ona si zahraje poháry.

Pořadí Tým Skóre Body Evropa
1. Salcburk 67:22 49 Skupina LM
2. Sturm Graz 57:29 42 3. předkolo LM
3. LASK 54:38 35 4. předkolo EL
4. Rapid Vídeň 50:47 25 3. předkolo EKL
5. Austria Vídeň 55:52 24 4. předkolo EKL
Pohár Vítěz Finalista Výsledek Evropa
OFB Cup Sturm Graz Rapid Vídeň 2:0 3. předkolo LM

Srbsko: Super Liga 2022/23

Podobným formátem jako rakouská liga se hraje i ta srbská. Nadstavba ale vůbec nic nezměnila, titul získala s obrovským náskokem Crvena Zvezda Bělehrad. I pořadí na dalších místech zůstalo beze změny, druhé skončilo TSC, třetí Cukaricki, čtvrtý Partizan a pátá Vojvodina. CZ dokonala double i výhrou v poháru.

Pořadí Tým Skóre Body Evropa
1. CZ Bělehrad 96:19 97 Skupina LM
2. TSC 66:32 75 3. předkolo LM
3. Cukaricki 65:38 75 4. předkolo EL
4. Partizan 68:34 71 3. předkolo EKL
5. Vojvodina 59:35 63 2. předkolo EKL
Pohár Vítěz Finalista Výsledek Evropa
Pohár CZ Bělehrad Cukaricki 2:1 Skupina LM

Turecko: Superliga 2022/23

Po čtyřech letech se na výsluní v Turecku opět vrátil slavný Galatasaray. Těsný souboj o druhou příčku nakonec vyhrálo Fenerbahce, které získalo i trofej v domácím poháru. Třetí místo zbylo na Besiktas, poháry si zahraje také Adana Demirspor. Trabzonspor, který vyhrál Superpohár, tentokrát zůstal mimo pohárové pozice, stejně jako přemožitel Slavie z EKL Sivasspor.

Pořadí Tým Skóre Body Evropa
1. Galatasaray 80:27 85 2. předkolo LM
2. Fenerbahce 84:42 77 2. předkolo EKL
3. Besiktas 75:33 77 2. předkolo EKL
4. Adana Demirspor 76:45 69 2. předkolo EKL
Pohár Vítěz Finalista Výsledek Evropa
Pohár Fenerbahce Basaksehir 2:0 2. předkolo EKL
Superpohár Trabzonspor Sivasspor 4:0 /

Švýcarsko: Super League 2022/23

Žádných pochyb nebylo o mistrovi švýcarské ligy, stal se jím po jednoroční pauze opět tým Young Boys Bern. Loňský vítěz, Curych, tentokrát skončil až osmý. Místo něj si poháry zahrají Servette, Lugano, Lucern a Basilej. Young Boys nakonec po vítězství v poháru slaví zisk doublu.

Pořadí Tým Skóre Body Evropa
1. Young Boys 82:30 74 4. předkolo LM
2. Servette 53:48 58 2. předkolo LM
3. Lugano 59:47 57 4. předkolo EL
4. Lucern 56:52 50 2. předkolo EKL
5. Basilej 51:50 47 2. předkolo EKL
Pohár Vítěz Finalista Výsledek Evropa
Pohár Young Boys Lugano 3:2 4. předkolo LM

Ukrajina: Premier League 2022/23

Ukrajinská nejvyšší soutěž i přes ruskou agresi proběhla v normálním režimu. Podruhé v řadě a posedmé z posledních osmi let ji vyhrál Šachtar. Tradičně druhý nejsilnější celek, Dynamo Kyjev, tentokrát obsadilo až čtvrtou pozici. Zaostalo za Dněprem a také Zoryí. Ukrajinský pohár byl už v minulém ročníku přerušen při počátku invaze a od té doby nebyl obnoven.

Pořadí Tým Skóre Body Evropa
1. Šachtar 69:21 72 Skupina LM
2. Dnipro-1 61:27 67 2. předkolo LM
3. Zorya 64:31 67 4. předkolo EL
4. Dynamo Kyjev 51:25 60 3. předkolo EKL
5. Vorskla 38:37 45 2. předkolo EKL

Norsko: Eliteserien 2022

V Norsku se na rozdíl od většiny prestižních evropských soutěží hraje systémem jaro – podzim. Vítězem tamní ligy se tak už před startem mistrovství světa v Kataru stalo Molde. Druhé skončilo Bodo/Glimt, třetí Rosenborg. Právě tyto týmy budou nasazeny do evropských pohárů, které začnou po letní přestávce.

Eliteserien už rozehrála i novou sezonu. V ní si prozatím nejlépe vede Bodo/Glimt před Brannem a Tromsø. Molde je v tuto chvíli až šesté, odehráno je však jen neúplných jedenáct kol.

Pořadí Tým Skóre Body Evropa
1. Molde 71:25 78 2. předkolo LM
2. Bodo/Glimt 86:41 60 2. předkolo EKL
3. Rosenborg 69:44 56 2. předkolo EKL
Pohár Vítěz Finalista Výsledek Evropa
NM Pohár Brann Lillestrom 2:0 /

Dánsko: Superliga 2022/23

Poměrně dlouho to vypadalo na velký úspěch mladého mužstva Nordsjaellandu, který do nadstavby vstupoval z prvního místa. Ve skupině o titul ale nakonec zaostal za Kodaní, která obhájila titul. Na Nordsjaelland zbývá jen předkolo Konferenční ligy, stejně jako na třetí Aarhus. Čtvrtý Viborg si to v play-off o poslední evropské místo rozdal s vítězem skupiny o udržení. Tím se stal Midtjylland a nakonec si zajistil i místenku do Evropy.

Pořadí Tým Skóre Body Evropa
1. FC Kodaň 61:35 59 2. předkolo LM
2. Nordsjaelland 50:35 55 3. předkolo EKL
3. Aarhus 42:31 51 2. předkolo EKL
4. Midtjylland 55:39 51 4. předkolo EKL
Pohár Vítěz Finalista Výsledek Evropa
Pohár FC Kodaň Aalborg 1:0 2. předkolo LM

Chorvatsko: HNL 2022/23

Dlouhodobým vládcem chorvatského fotbalu je Dinamo Záhřeb. To vyhrálo už sedmnáctý titul z posledních osmnácti let, tentokrát s nákokem deseti bodů. Hajduk Split skončil druhý a vyhrál i pohár. Do Evropy pronikl také Osijek a Rijeka.

Pořadí Tým Skóre Body Evropa
1. Dinamo Záhřeb 81:28 81 2. předkolo LM
2. Hajduk Split 65:41 71 3. předkolo EKL
3. Osijek 46:41 50 2. předkolo EKL
4. Rijeka 44:44 49 2. předkolo EKL
Pohár Vítěz Finalista Výsledek Evropa
Pohár Hajduk Split Šibenik 2:0 3. předkolo EKL
Superpohár Dinamo Záhřeb Hajduk Split 1:0 2. předkolo LM

Řecko: Super League 2022/23

Řecký systém nejvyšší soutěže je poměrně neortodoxní. Čtrnáct týmů se rozdělí do dvou skupin, ne ale rovnoměrných. Ve skupině o titul hraje šest mužstev, zbylých osm bojuje o záchranu. AEK vstupovalo do nadstavby ze druhé příčky, nakonec ale slavilo titul. Druhý skončil lídr po základní části Panathinaikos, třetí Olympiakos.

Pořadí Tým Skóre Body Evropa
1. AEK 69:17 83 3. předkolo LM
2. Panathinaikos 47:16 78 2. předkolo LM
3. Olympiakos 70:24 73 3. předkolo EL
4. PAOK 57:32 67 2. předkolo EKL
5. Aris 55:41 51 2. předkolo EKL
Pohár Vítěz Finalista Výsledek Evropa
Pohár AEK PAOK 2:0 3. předkolo LM

Izrael: Ligat ha'Al 2022/23

Totožným systémem se řídí také izraelská první liga. Maccabi Haifa uhájilo vedení a zabojuje o Ligu mistrů. Ani na dalších místech se pořadí neměnilo, druhý skončil Hapoel Beer Sheva, třetí Maccabi Tel Aviv. Poháry si nakonec zahraje také až osmý tým celkového pořadí, Beitar Jeruzalém, a to díky výhře v poháru.

Pořadí Tým Skóre Body Evropa
1. Maccabi Haifa 76:34 81 1. předkolo LM
2. Hapoel Beer Sheva 65:29 74 2. předkolo EKL
3. Maccabi Tel Aviv 69:23 73 2. předkolo EKL
Pohár Vítěz Finalista Výsledek Evropa
State Cup Beitar Jeruzalém Netanya 3:0 2. předkolo EKL

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Pohár pro vítěze Ligy mistrů

Liga mistrů UEFA 2023/2024: los, zápasy a tabulka

Liga mistrů je tou největší trofejí, kterou může fotbalista na klubové úrovni vyhrát. 🏅 Podívejte se na ✔️ program a výsledky této soutěže.

Pohár pro vítěze Evropské ligy

Evropská liga UEFA 2023/2024: los, zápasy a tabulka

Evropská liga je druhou nejprestižnější evropskou klubovou soutěží. Účastní se jí špičkové týmy a zisk trofeje nabírá na prestiži.

Pohár pro vítěze Konferenční ligy

Evropská konferenční liga UEFA 2023/2024: losování, zápasy

Vyřazovací část třetího ročníku Evropské konferenční ligy ⚽ hraje také Viktoria Plzeň. Podívejte se na výsledky ✔️ i program.