Klopp oznámil, že po sezoně skončí v Liverpoolu

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Jürgen Klopp po sezoně skončí v Liverpoolu. Tato zpráva v pátek šokovala fotbalový svět. Jaké pro to má německý trenér důvody a kdy se o jeho rozhodnutí dozvědělo klubové vedení? Odpovědi na tyto otázky najdete v článku.

Jürgen Klopp po sezoně skončí na lavičce Liverpoolu Foto: Profimedia

Klopp překvapil: po sezoně se rozloučí s Liverpoolem

Po osmi a půl letech přijde konec. Liverpool v pátek vydal prohlášení, že v klubu po aktuální sezoně skončí Jürgen Klopp. Vše doprovodil videem, ve kterém německý kouč vysvětluje své rozhodnutí nepokračovat na lavičce Reds. Spolu s Kloppem se s Liverpoolem rozloučí také jeho asistenti Pepijn Lijnders a Peter Krawietz. Odejde také development coach Vitor Matos.

sipka Získejte bonus a vsaďte si na Premier League

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Kloppovi dochází energie, klub o jeho rozhodnutí věděl od listopadu

Rozhodnutí skončit v Liverpoolu, v němž se stal jedním ze symbolů, Klopp pro klubové kanály zdůvodnil tím, že mu dochází energie. Protože jakmile jedna sezona skončí, tak v podstatě hned začíná plánování té příští. A právě při řešení následující letní přípravy a možných posil německý trenér sám sebe přistihl při myšlence, že si vlastně není jistý, jestli v té době bude ještě u Reds působit.

Touto myšlenkou Klopp sám sebe překvapil. Po minulé sezoně, kterou se Liverpool protrápil a skončil v lize až pátý, chtěl ale jeho kouč vrátit klub na tu správnou cestu. A když se mu to podle jeho slov povedlo, tak mohl začít myslet více na sebe. Uzrálo v něm tak rozhodnutí opustit klub, se kterým mimo jiné vyhrál Ligu mistrů i Premier League.

Klopp uvedl, že odchod není něčím, co by chtěl udělat. Je to ale podle něj 100% správné rozhodnutí. V listopadu loňského roku pak o všem informoval i klubové vedení. A 25. ledna to klub komunikoval zbytku světa. Na celé video s Kloppem, ve kterém vysvětluje svůj plánovaný konec v Liverpoolu, se můžete podívat níže.

Liverpool může ve zbytku ročníku získat ještě čtyři trofeje

Od svého nástupu v říjnu 2015 Klopp vyhrál s Liverpoolem několik trofejí. Mezi ty nejcennější patří triumfy v Lize mistrů a Premier League. S Reds na mezinárodní scéně ovládl také Superpohár UEFA a mistrovství světa klubů. V Anglii se pak radoval ze zisku FA Cupu, EFL Cupu i Community Shieldu.

A o co hrát má tento Němec i v závěrečných měsících svého angažmá. Liverpool nadále bojuje o titul v anglické lize a ve hře je i v obou domácích pohárech. V Evropě ho pak čeká vyřazovací fáze Evropské ligy.

Sám Klopp uvedl, že času na rozloučení bude dost na konci sezony. Nyní chce z aktuálního ročníku vymáčknout maximum, aby bylo v budoucnosti na co vzpomínat.

O co ještě hraje Liverpool ve zbytku sezony 2023/24
Evropská liga Osmifinále
Premier League 1. místo po 21 kolech
FA Cup 4. kolo proti Norwichi
EFL Cup Finále proti Chelsea

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Man City

Anglická Premier League: informace, program zápasů a tabulka

Nejsledovanější fotbalovou ⚽ ligou světa je Premier League. Přečtěte si ☝️ informace o sezoně 2023/24 i o historii anglické ligy.

Pohár pro vítěze Evropské ligy

Evropská liga UEFA 2023/2024: los, zápasy a tabulka

Evropská liga je druhou nejprestižnější evropskou klubovou soutěží. Účastní se jí špičkové týmy a zisk trofeje nabírá na prestiži.

Erling Haaland, Manchester City - Profimedia

Fotbal dnes - kalendář akcí 2023/24 a rozpis termínů na jednom místě

Chcete vědět, co se ve fotbale děje dnes, v tomto týdnu či v příštím měsíci? ✔️ Podívejte se na náš přehledný kalendář.