Ligue 1: livestream Olympique Marseille vs. Paris Saint-Germain

Fotbalová Francie se těší na jeden z největších zápasů celé sezony. Duely mezi Olympiquem Marseille a Paris Saint-Germain bývají už tak velice sledované. Teď je navíc ve hře ligový titul. Sledujte toto slavné utkání živě a zdarma na TV Tipsport.

Živý přenosKurzyPreviewTip

Lionel Messi po gólu proti Lille Foto: Profimedia

Ligue 1: Olympique Marseille vs. Paris Saint-Germain živě a zdarma na TV Tipsport

Zatímco ve Španělsku mají El Clásico, tak ve Francii vyhlížejí zápas zvaný Classique. Jde o střetnutí mezi Olympiquem Marseille a Paris Saint-Germain. Souboj druhého s prvním sledujte v neděli od 20:45 v livestreamu sázkové kanceláře Tipsport.

sipka Sledujte zápas Marseille vs. PSG živě a zdarma

Sleduj průběh zápasu ZDE

Francouzská liga: kurzy na zápas Marseille vs. PSG

Předzápasové kurzy jsou velice vyrovnané. Mírným favoritem je pařížský klub, na jehož výhru si můžete vsadit v kurzu 2,58. Vítězství domácího Olympiqu Marseille je ohodnoceno kurzem 2,68. Remízu si pak můžete zahrát v kurzu 3,78.

Utkání odřídí rozhodčí Clément Turpin. Tento sudí pískal i podzimní duel obou týmů, který jedinou brankou rozhodl Neymar. Naposledy pak byl Turpin v akci ve čtvrtek, kdy řídil zápas Evropské ligy mezi Manchesterem United a Barcelonou (2:1).

Informace o zápase Olympique Marseille vs. PSG
🕒 Kdy: 26. 2. 2023 od 20:45
🌎 Kde: Stade Vélodrome (Marseille)
🏆 Fáze: 25. kolo
📌 Rozhodčí: Clément Turpin (Francie)
✅ Kurzy Tipsportu: 2,68 – 3,78 – 2,58
📺 Živý přenos: Tipsport, Nova Sport 2

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

OM vyhrálo potřetí v řadě a nadále sní o titulu

Už 13 let trvá čekání Olympiqu Marseille na ligový titul. V této sezoně to ale konečně pro giganta francouzského fotbalu vypadá nadějně. Největším soupeřem celku kouče Igora Tudora je Paris Saint-Germain. Na svého velkého rivala ztrácí Olympique z druhého místa pět bodů.

V relativní blízkosti k PSG se marseillský klub udržel vítězstvím na půdě Toulouse. To se přitom nerodilo snadno. Po poločase Tudorovi svěřenci prohrávali a až obrat ve druhé půli zajistil triumf 3:2. O tom, že Olympique měl při této výhře i trochu štěstí, napovídá také údaj očekávaných gólů (xG). U OM svítila po zápase hodnota 1,08.

Od koho se branky zase tolik neočekávají, jsou obránci Nuno Tavares a Chancel Mbemba. Oba se ale v Toulouse trefili. Pro Tavarese, jenž v Marseille hostuje z londýnského Arsenalu, šlo přitom už o pátý soutěžní gól sezony. Mbemba se dokonce v aktuálním ročníku trefil už pošesté.

Právě Mbemba bude ale proti PSG chybět kvůli žlutým kartám. Pro trenéra Tudora jde přitom o klíčového muže obrany. Letní posila z Porta totiž naskočila do všech 24 ligových utkání. Mbemba tak má výrazný podíl na tom, že Olympique v tomto kalendářním roce vyhrál devět z 11 soutěžních zápasů.

Vzájemné zápasy OM a PSG v sezoně 2022/23
16.10. 2022 Ligue 1 PSG vs. OM 1:0
08.02. 2023 Coupe de France OM vs. PSG 2:1

PSG zvládlo velké drama, přišlo ale o Neymara

Po třech prohrách v řadě začínalo být okolo Paris Saint-Germain pořádné dusno. Když tedy Pařížané v minulém ligovém kole vedli nad Lille v 17. minutě už o dva góly, tak to vypadalo na vítaný oddych. Nakonec ale musel trenér Christophe Galtier přihlížet sedmigólovému dramatu, které rozsekl až ve čtvrté minutě nastavení Lionel Messi.

Proti Lille byly ale vidět všechny tři ofenzivní hvězdy PSG. Kylian Mbappé skóroval dokonce dvakrát. Neymar si kromě vstřelené branky připsal také asistenci. Právě tento Brazilec ale musel střídat už zkraje druhého dějství. Pařížský klub následně uvedl, že Neymar má vymknutý kotník a poškozené vazy. O výjezd do Marseille tedy přijde.

To platí i pro Achrafa Hakimiho, který už alespoň částečně trénuje, svalové zranění ho ale do zápasu zatím nepustí. Sval podle všeho naopak vyléčil Nordi Mukiele. Ten je v zápasové nominaci PSG poprvé od půlky ledna. Pravý obránce nebo záložník se tak opět může prát o místo v základní sestavě, ve které se zabydlel po příchodu z Lipska.

I on si v pátek mohl se svými spoluhráči užít otevřený trénink v Parku princů, kterému přihlíželo okolo 33 tisíc fanoušků. Na půdě rivala z Marseille už budou mít podporu jen domácí. Classique se totiž z bezpečnostních důvodů odehraje bez hostujících příznivců.

  • Datum, čas a místo zápasu: 26. 2. ve 20:45, Stade Vélodrome (Marseille)

Ligové zápasy Olympiqu Marseille i Paris Saint-Germain bývají hodně gólové, což by mohlo platit také v neděli. Oba týmy mají kvalitní ofenzivy, které by se mohly prosadit. OM bude navíc scházet důležitý obránce Mbemba. PSG zase proti Lille ukázalo, že v obraně má na čem pracovat.

TIP: Padne +2,5 gólu a oba týmy dají gól v kurzu 1,92 sipka Vsadit u Tipsportu

Vsaďte si u Tipsportu

Kde sledovat Messiho a Mbappého v Ligue 1 živě? Classique OM vs. PSG v televizi (TV) a online livestreamu zdarma

Nedělní Classique můžete sledovat jak v televizi, tak na internetu. O televizní vysílání se postará placená stanice Nova Sport 2. Utkání si můžete pustit i zdarma. A to prostřednictvím livestreamu sázkové kanceláře Tipsport.

PSG v minulém kole porazilo Lille 4:3. Podívejte se na všechny góly tohoto bláznivého duelu.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport nyní

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 300 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 300 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Erling Haaland, Manchester City - Profimedia

Fotbal dnes - kalendář akcí 2023/24 a rozpis termínů na jednom místě

Chcete vědět, co se ve fotbale děje dnes, v tomto týdnu či v příštím měsíci? ✔️ Podívejte se na náš přehledný kalendář, kde najdete...

Pohár pro vítěze Ligy mistrů

Liga mistrů UEFA 2023/2024: los, zápasy a tabulka

Liga mistrů je tou největší trofejí, kterou může fotbalista na klubové úrovni vyhrát. 🏅 Podívejte se na ✔️ program a výsledky této soutěže.

Kylian Mbappé v zápase se Štrasburkem

Fotbal v roce 2023: přehled největších akcí a hráčů ke sledování

Fotbalové mistrovství světa se sice odehrálo už minulý rok, i v roce 2023 se ale ve fotbale ⚽ máme na co těšit. Podívejte se, ☝️ co nás...