Mistrovství světa klubů živě: Manchester City vs. Fluminense

Mistrovství světa klubů pozná svého vítěze. Nový světový šampion vzejde ze souboje Manchesteru City s Fluminense. Přečtěte si vše důležité před finálovým utkáním v Saúdské Arábii. A to včetně toho, kde zápas sledovat živě.

Živý přenosKurzy
Man CityFluminenseTip

Bernardo Silva během semifinále MS klubů Foto: Profimedia

Mistrovství světa klubů 2023 živě: finále Manchester City vs. Fluminense v pátek v TV od 19:00

Šampioni Evropy a Jižní Ameriky se utkají o světový titul. Vítězem mistrovství světa klubů se stane úspěšnější z utkání Manchesteru City proti Fluminense. Zápas vítěze Ligy mistrů se šampionem Copa Libertadores sledujte v pátek od 19:00 na Nova Sport 1.

sipka Získejte bonus a vsaďte si na MS klubů

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na MS klubů: City je ve finále proti Fluminense favoritem

Sázkové kanceláře vidí jasného favorita v Manchesteru City. Na výhru Citizens po 90 minutách vypsali kurz 1,36. Triumf Fluminense v základní hrací době ohodnotili kurzem 8,50. U remízy, která by finálový duel poslala do prodloužení, najdete kurz 5,10.

V případě nerozhodného skóre po 90 minutách by se prodlužovalo 30 minut. Pak by případně přišly na řadu penalty. Na celkové prvenství City je vypsaný kurz 1,19. Pokud věříte, že pohár nakonec nad hlavu zvedne Fluminense, tak si na to můžete vsadit v kurzu 4,75.

Utkání v saúdskoarabské Džiddě odpíská Szymon Marciniak. Tento polský rozhodčí už ve své kariéře řídil finálové duely mistrovství světa a Ligy mistrů.

Informace před zápasem Manchester City vs. Fluminense
📅 Kdy: 22. 12. 2023 od 19:00
🌍 Kde: King Abdullah Sports City, Džidda
🏆 Soutěž: Finále MS klubů 2023
Rozhodčí: Szymon Marciniak, Polsko
Kurzy Betana: 1,36 – 5,10 – 8,50
📺 Přímý přenos: Nova Sport 1

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

City si snadno poradilo s Urawou, ve finále ale opět bude bez Haalanda

Manchester City cestoval na mistrovství světa klubů do Saúdské Arábie jako největší favorit turnaje. Zároveň se ale probírala nevalná forma Citizens. Ti v Premier League porazili v posledních šesti zápasech jen nováčka z Lutonu. A i proti němu se na výhru 2:1 docela nadřeli.

Poslední nepříjemnou ranou před odletem na světový klubový šampionát byla remíza 2:2 s Crystal Palace. Tým trenéra Pepa Guardioly měl přitom vše pod kontrolou, ještě 15 minut před koncem vedl doma 2:0. Pak se ale Eagles vzepjali a Citizens se tak musí po 17 ligových kolech spokojit s až čtvrtou příčkou v tabulce.

Na mistrovství světa klubů už to pro City probíhalo ve větším klidu. Do turnaje vstoupil vítěz Ligy mistrů v semifinále, ve kterém čekala japonská Urawa. Guardiolův mančaft si sice na první gól počkal až do nastavení prvního poločasu, v tom druhém ale přidal další dvě branky. A může se tak těšit na finále.

Guardiola na tiskové konferenci zdůrazňoval důležitost této soutěže pro celý klub. V boji o ni mu ale nepomůže trio Erling Haaland, Kevin De Bruyne a Jérémy Doku. Ti se sice postupně vracejí po zdravotních problémech, ale nebyli na soupisce pro semifinále. A pravidla říkají, že v takovém případě nemohou být zapsáni ani pro finále.

Semifinále MS klubů 2023
18.12., 19:00 Fluminense vs. Al Ahly 2:0
19.12., 19:00 Urawa vs. Manchester City 0:3

Fluminense má za triumfem dovést „brazilský Guardiola“

Zatímco Manchester City se v červnu poprvé stal králem Evropy, tak Fluminense od listopadu premiérově vládne Jižní Americe. Po triumfu v Copa Libertadores čekalo Flu ještě sedm ligových zápasů. V nich tento nejstarší klub Ria de Janeira vyhrál jen dvakrát a celkově obsadil v lize sedmé místo.

Lepší už to bylo v semifinále mistrovství světa klubů. Utkání s egyptským Al Ahly bylo dlouho otevřené se šancemi na obou stranách. Postup nakonec vystřelil Jhon Arias, který proměnil penaltu. Tu zařídil veterán Marcelo, když nasadil soupeři ve vápně jesle a protivník ho následně fauloval. Na 2:0 pak v poslední minutě upravil John Kennedy.

Marcelo není jediným fotbalistou, kterého můžete znát z Evropy. V 35 letech je bývalý hráč Realu Madrid ještě mladíkem. Takový Felipe Melo, který si zahrál v Juventusu nebo Interu, už oslavil dokonce 40. narozeniny. Fluminense ale ve svém kádru má i hráče, kteří mohou mít evropskou cestu teprve před sebou.

V Evropě se dobře ví třeba o defenzivním záložníkovi Andrém. Toho chce podle Sky Sports získat v lednu Fulham, který se chystá na možný odchod Joãa Palhinhy. Zatím má ale Andrého na starost trenér Fernando Diniz. Ten je zároveň dočasným koučem brazilské reprezentace. A ve své zemi bývá označován jako „brazilský Guardiola“.

  • Datum, čas a místo zápasu: 22. 12. v 19:00, King Abdullah Sports City (Džidda)

Tip na výsledek zápasu Manchester City vs. Fluminense ve finále MS klubů

Defenzivního záložníka Andrého čeká jedna z nejtěžších zkoušek v kariéře. Bude mít za úkol zastavovat útoky Manchesteru City. André má ve 22 letech před sebou dost možná zajímavou budoucnost v Evropě, musí ale ještě zapracovat na disciplíně.

Jde o nejtrestanějšího hráče Fluminense v sezoně. A tipujeme, že ani bránění hvězd Citizens se neobejde bez karty.

TIP: André dostane žlutou kartu sipka Vsadit u Betana

Vsaďte si u Betana

Kde sledovat finále MS klubů živě: fotbal Man City vs. Fluminense v televizi (TV), jak je to s online live streamy?

Finále mistrovství světa klubů odvysílá placený televizní kanál Nova Sport 1. U českých sázkových kanceláří bohužel stream nenajdete, můžete si ale na finálový duel vsadit před výkopem i poté LIVE.

Manchester City v semifinále vyřadil Urawu. Poslechněte si ohlasy trenéra Pepa Guardioly.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Pohár pro vítěze Ligy mistrů

Liga mistrů UEFA 2023/2024: los, zápasy a tabulka

Liga mistrů je tou největší trofejí, kterou může fotbalista na klubové úrovni vyhrát. 🏅 Podívejte se na ✔️ program a výsledky této soutěže.

Jack Grealish v dresu Manchesteru City proti Lipsku

FIFA - Mistrovství světa klubů 2023 v Saúdské Arábii

V prosinci nás čeká každoroční mistrovství světa klubů. Letos se bude odehrávat v Saúdské Arábii a největším favoritem je Manchester City.

I Vánoce si můžete zpříjemnit sledováním toho nejlepšího fotbalu

Program TV vysílání fotbalových zápasů: týden 18.12.-24.12.

Vánoce se neúprosně blíží, to ale neznamená, že by se fanoušci neměli na co těšit. Naopak! Fotbalová nadílka pokračuje i v tomto týdnu.