Nejlepší hráči v zahraničí: leden 2024

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

První měsíc roku 2024 je za námi a nás čeká tradiční fotbalové ohlédnutí. Česká liga si užívala zimní přestávku, tudíž ji tentokrát z našeho přehledu vyřadíme a zaměříme se pouze na zahraničí, které bez ohledu na měsíc běželo dál. Kdo v lednu zazářil, zklamal a překvapil, to se dozvíte v článku.

Nejlepší hráčiMladík
PřekvapeníBřídil

Lautaro Martínez v dresu Interu Milán v utkání finále Superpoháru proti Neapoli Foto: Profimedia

Nejlepší hráči v lednu 2024: ve světě zaujal Lautaro Martínez

České týmy se v lednu pilně připravovaly na zbytek fotbalové sezóny. Ani pohárová klání nebyla k vidění. Největší ligy světa však nadále pokračovaly. Ze zahraničí nás nakonec přesvědčil Lautaro Martínez, který je jeden z důvodů proč Inter vede tabulku Serie A.

sipka Získejte registrační bonus zdarma a vsaďte si na fotbal

Sleduj průběh zápasu ZDE

Nejlepší hráči na světové scéně v lednu 2024

1) Lautaro Martínez (Inter Milán)

Šestá sezóna v dresu Interu se zdá pro Lautara Martíneze klíčová. Argentinský sniper se nadechl k fantastické formě a s devatenácti brankami vede tabulku střelců Serie A. Navíc mu stačí pouhé tři branky a překoná svoje maximum z minulé a předminulé sezóny, které čítalo dvacet jedna branek.

Kapitán Nerazzurri byl k nezastavení i v lednu, když si v pěti utkáních připsal pět branek. Hned v prvním zápase po svalovém zranění pomohl brankou porazit Veronu 2:1. Následně se dvěma brankami podílel na vítězství 5:1 proti Monze.

Jeho největší chvíle přišla ve finále italského Superpoháru. Inter měl v utkání více ze hry, ale svěřencům Simoneho Inzaghiho se nedařilo prosadit. Když se zdálo, že utkání pomalu spěje k prodloužení, tak kapitán zužitkoval zpětnou přihrávku a rozhodl o třetím vítězství v Superpoháru v řadě.

Následně pak rozhodl o výhře proti Fiorentině, když vstřelil jedinou branku zápasu. Během utkání se navíc stihl vyfotit s mladým fanouškem, který vnikl na trávník, aby ho následně doprovodil k pořadatelské službě.

2) Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain)

V lednu se o Kylianu Mbappém velmi mluvilo, ale nebylo to díky jeho výkonům na hřišti, spíše o budoucím angažmá francouzského kanonýra. Mbappé, kterému končí smlouva s PSG, je opět středem zájmu velkoklubů a brzy vyjde najevo, kam povedou kroky kapitána francouzské reprezentace.

Momentálně je Mbappé hráčem PSG a jasně demonstroval, že jakékoliv spekulace nemají vliv na jeho výkonnost. Hned na začátku ledna se radoval společně s celým týmem ze zisku Superpoháru, když ve finále porazili Toulouse 2:0, v kterém Mbappé vstřelil druhou branku Pařížanů.

Následně se v poháru, v kterém PSG vyhrálo 9:0 nad Revelem, podílel třemi brankami a jednou asistencí. V Ligue 1 přidal při vítězství 2:0 nad Lensem branku a asistenci a vše zakončil v pohárovém klání proti Orléans, když se na výhře 4:1 podílel dvěma brankami a dvěma asistencemi.

Celkově za leden nastřílel sedm branek a přidal čtyři asistence, což je úctyhodná bilance. V Ligue 1 s přehledem vede tabulku střelců, když v devatenácti zápasech dokázal vstřelit dvacet branek.

3) Diogo Jota (Liverpool FC)

Fanoušci Liverpoolu se obávali, jak se jejich týmu povede v ofenzivě, když tým v lednu kvůli Africkému poháru národů opustil Mohamed Salah. Diogo Jota se vracel po svalovém zranění a bylo otázkou, v jaké formě se portugalský útočník vrátí.

Liverpool si nakonec v lednu vedl výborně a Jota byl jeden z tahounů ofenzivy. V prvních dvou lednových zápasech, v kterých nastoupil pouze v průběhu, si připsal po asistenci.

Proti Fulhamu v poháru již odehrál celý zápas, aby v následujícím zápase zazářil proti Bournemouthu. Tam se na vítězství 4:0 podílel dvěma brankami a jednou asistencí a byl nejlepším hráčem na hřišti. Branku pak vstřelil proti Norwichi v FA Cupu, aby následně ve šlágru Premier League proti Chelsea dal první branku zápasu po parádní individuální akci.

Jota si celkově v lednu připsal čtyři branky a tři asistence a odpracoval obrovské kvantum práce. Liverpool tak je stále na první pozici v Premier League, i když se na něj dotahují konkurenti z Manchesteru City a Arsenalu.

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Nejlepší český hráč v zahraničí v lednu 2024

Václav Černý (Wolfsburg)

Václav Černý si po přestupu do Wolfsburgu nejspíš představoval, že se mu povede lépe. Německá Bundesliga je přece jen jinde než nizozemská Eredivisie. Pozitivní jistě je, že se Černému vyhýbají zranění a hraje pravidelně.

Leden ukázal, že by se mohlo blýskat na lepší časy. Prosadil se v přípravném utkání proti Schalke a pak se ukázal i v bundeslize. V utkání proti Mohuči (1:1) nechal Černý vzpomenout na Arjena Robbena a po parádní individuální akci rozvlnil síť střelou před vápnem.

Další branku si nechal na následující utkání s Heidenheimem. Nováček soutěže je houževnatým protivníkem, ale už v 7. minutě se po pěkné akci Černý prosadil a otevřel skóre. Utkání nakonec skončilo 1:1, ale Černý zanechal rozhodně pozitivní dojem.

Pro Černého je dobře, že nastupuje a počítá se s ním, ale není tajemstvím, že v Twente hrál často křídelního útočníka, z čehož plynula i jeho výborná čísla. Wolfsburg a s ním i bundesliga přece jen není tolik ofenzivní a nyní má v týmu více defenzivních úkolů.

Níže se můžete podívat na branku Černého proti Mohuči, která je vidět v úvodu videa:

Nejlepší hráč do 21 let na světové scéně v lednu 2024

Conor Bradley (Liverpool FC)

Liverpool měl silný leden, ale trápila ho zranění. Když naráz vypadli Robertson, Trent Alexander-Arnold a Tsimikas, vypadalo to pro kraj obrany Reds špatně. Na pravý kraj tudíž doputoval Conor Bradley.

Dvacetiletý Bradley se ujal svého postu se ctí, a i když v utkání proti Fulhamu chyboval, podal celkově velmi dobrý výkon. V dalším utkání přidal asistenci a další solidní výkon.

Výborný fyzický fond a obranné schopnosti ukázaly, že Alexander- Arnold nejspíš bude muset výrazně více bojovat o svoje místo v sestavě Reds. Nejlepší výkon mládence ze Severního Irska byl v zápase proti Chelsea, v kterém se Bradley premiérově prosadil a na výhře 4:1 se ještě podílel dvěma asistencemi.

Momentálně má Bradley rodinné problémy, takže mu přejme brzký návrat na trávníky.

Největší překvapení či objev na světové scéně v lednu 2024

Sávio (Girona)

Girona je jedním z největších překvapení španělské La Ligy. Katalánský klub zatím ztrácí pouhé dva body na vedoucí Real Madrid a pyšní se nejlepším útokem španělské ligy. K tomu jí dopomohly dvě posily do útoku, které přišly loni v létě. První byl ukrajinský bombarďák Artem Dovbyk, druhý byl šikovný Brazilec Sávio.

Odchovanec Atlética Mineiro je ve španělském klubu pouze na hostování z Troyes. La Liga mu svědčí, protože zatím si připsal pět branek a sedm asistencí, což jsou solidní statistiky na devatenáctileté křídlo. Sáviova kvalita je v ohromné rychlosti, skvělém driblinku a soubojích jeden na jednoho.

Podle všech indicií by mělo šikovné brazilské křídlo v létě přestoupit do Manchesteru City. Tam ho čeká obrovská konkurence, takže uvidíme, jak se s touto výzvou popere.

Největší břídil na světové scéně v lednu 2024

Marcus Rashford (Manchester United)

Manchester United neprožívá dobrou sezónu. Vypadl z Ligy mistrů a v Premier League střídá horší výkony s těmi lepšími. Momentálně se nachází na šestém místě tabulky, kdy se může mluvit o štěstí, že se nachází tak vysoko.

Kromě špatných výkonů hráči plní i bulvární plátky. Greenwood, Sancho, Antony a momentálně Rashford se v médiích ukazují častěji, než by bylo záhodno.

Poslední jmenovaný si připsal nejnovější skandál v kabině United, když se omluvil pro nemoc z tréninku před utkáním s Newportem. Jenže pravý důvod byl, že Rashford byl na nočním tahu Belfastem a vrátil se až v časných ranních hodinách.

Rashford vyfasoval tučnou pokutu 650 tisíc liber a nelze opomenout, že podobný skandál si připsal už v říjnu, když byl načapán na nočním tahu po prohře v derby s Manchesterem City (0:3). O to víc zvláštní je rozhodnutí Ten Haga, který přijal jeho omluvu a nechal ho v kádru.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Dominic Solanke v dresu Bournemouthu

Nejlepší hráči v Česku i zahraničí: prosinec 2023

Je tady rok 2024 a nás čeká ohlédnutí za posledním měsícem roku 2023. Přehled hráčů, kteří zazářili nebo zklamali.

Rodrygo v dresu Realu Madrid proti Granadě

Nejlepší hráči v Česku i zahraničí: listopad 2023

Je tu další měsíc a naše ohlédnutí za listopadem. Přehled nejlepších hráčů, ale i překvapení a zklamání.

Harry Kane slaví branku v dresu Bayernu Mnichov

Nejlepší hráči v Česku i zahraničí: říjen 2023

Kdo v měsíci říjnu nejvíce zazářil a o kom se mluví? Přehled nejlepších a nejzajímavějších hráčů uplynulého měsíce.