Bundesliga živě: Bayern vs. Dortmund v boji o titul

Angažmá Thomase Tuchela na lavičce Bayernu začne pěkně zostra. Mnichovský tým v sobotu v boji o titul přivítá Dortmund. Borussia má na čele tabulky jednobodový náskok, do konce sezony ale zbývá ještě devět kol. Sobotní duel tedy o mistrovi nerozhodne, přesto může pořádně napovědět. V jakém rozpoložení oba týmy do zápasu vstupují a kde bude možné ho sledovat?

Přímý přenosKurzy – PreviewTip

Tuchel Foto: Profimedia

Bundesliga, 26. kolo: Bayern Mnichov vs. Borussia Dortmund už v sobotu živě

Bayern během reprezentační přestávky šokoval fotbalový svět, když pár dní po prohře s Leverkusenem přišla zpráva o konci Juliana Nagelsmanna na lavičce týmu. Nahradil ho renomovaný trenér Thomas Tuchel a hned na úvod ho čeká ta nejtěžší bundesligová zkouška, souboj s vedoucí Borussií Dortmund. Klíčový duel o titul začne v sobotu od 18:30 a v přímém přenosu ho můžete sledovat v livestreamu Betana.

sipka Vsaďte si na utkání Bayern vs. Dortmund a získejte bonus zdarma

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Bayern je až druhý, přesto je jasným favoritem. Jaké jsou kurzy?

Bayern do zápasu jara vstupuje až ze druhé pozice, na první Dortmund ztrácí jeden bod. Po čerstvé změně u kormidla navíc není vůbec jisté, jak dlouho bude týmu trvat, než si zvykne na vedení nového kouče Tuchela. I přesto jsou ale domácí před výkopem považování za poměrně jednoznačného favorita.

Vítěz deseti bundesligových titulů v řadě je ostatně horkým adeptem i na další obhajobu svého prvenství, u Betana si na zisk trofeje Bayernu lze vsadit v kurzu 1,25. Vedoucí Borussia je ohodnocena kurzem 4,00, ostatní mužstva už pak dle bookmakerů příliš šancí nemají, v pořadí třetí Lipsko má kurz 75,00.

Podobně jasné jsou prognózy i v případě výsledku samotného vzájemného souboje. Na vítězství Bayernu a s ním spojený posun do čela tabulky je vypsán kurz 1,50. Bodový zisk Dortmundu a tedy i setrvání na první příčce lze hrát v kurzu 2,70. Tříbodový zisk hostí pak dokonce 5,60.

Utkání hrané v Allianz Areně v Mnichově je dlouho dopředu beznadějně vyprodané. Pískat ho bude zkušený německý arbitr Marco Fritz.

Klíčové informace o utkání Bayern - Dortmund
Kdy: 1. 4. 2023 od 18:30
Kde: Allianz Arena, Mnichov
Rozhodčí: Marco Fritz
Kurzy Betana: 1,50 - 5,00 - 5,60
Přímý přenos: Betano, Nova Sport 3

Bayern vsadil na Tuchela, toho čeká ostrý start

Na drobné klopýtání v průběhu sezony jsme si u Bayernu za poslední roky už poměrně zvykli, většinou k němu ale docházelo spíše v podzimní části ročníku. Na jaře už ale mnichovský klub pravidelně bral situaci pevně do svých rukou a všem konkurentům v boji o titul ukázal, kdo je v Bundeslize králem a nakonec soutěž vyhrál s velkým náskokem.

Nyní je však situace docela jiná. Bavoři od začátku druhé poloviny sezony ztratili ligové body už pětkrát, naposledy v kuriózním zápase nestačili na Leverkusen, který po dvou videem nařízených penaltách otočil skóre a zvítězil 2:1. A vedení Bayernu došla trpělivost. Z pozice hlavního trenéra byl odvolán ambiciózní Julian Nagelsmann a na jeho místo byl dosazen Thomas Tuchel.

Zkušený kouč má za sebou velmi úspěšné angažmá v Chelsea, se kterou vyhrál Ligu mistrů, dříve vedl také PSG či právě Dortmund, proti němuž bude nyní bojovat. Po nečekaném konci v londýnském klubu v úvodu letošní sezony bylo jen otázkou času, než si 49letý lodivod najde mezi evropskými velkokluby nového zaměstnavatele. Nyní tedy převzal Bayern. Na spadnutí je navíc také příchod jeho bývalého asistenta Anthonyho Barryho, jednání s Chelsea jsou dle všeho v plném proudu.

Na dlouhou aklimatizaci v Mnichově ale nebude čas, od Tuchela se čekají okamžité výsledky. Bayern čeká velmi náročný duben, v němž se kromě Dortmundu dvakrát utká s nebezpečným Freiburgem (z toho jednou v rámci německého poháru) a dvakrát také s Manchesterem City ve čtvrtfinále Ligy mistrů. Právě s týmem Pepa Guardioly přitom Tuchel v barvách Chelsea pravidelně sváděl velké souboje, fotbalová veřejnost se tak má dozajista na co těšit.

Jisté je, že pro nejbližší utkání s Borussií trenér nemůže počítat se službami dlouhodobě zraněných Neuera a Hernandeze. Z reprezentačního srazu si poranění třísel přivezl mladý útočník Tel, který ale příiš prostoru na hřišti stejně nedostával. Větším problémem je stav Jamala Musialy, jehož trápí stehenní sval a jeho start je nejistý.

Kariéra Thomase Tuchela
Tým Zápasy Výhry Remízy Prohry Body průměr
Chelsea 99 62 19 18 2.07
PSG 127 96 11 20 2.35
Dortmund 107 69 20 18 2.12
Mainz 183 72 45 66 1.43

Dortmund spoléhá na návrat opor, v Mnichově ale neumí

Borussia na jaře vykazuje velmi dobrou formu a především proto se ještě dokázali zapojit do boje o čelní pozice, přestože to na to dlouhou dobu moc nevypadalo. Během jara si Dortmund vybral jen jeden slabší týden, v jehož rámci nejprve prohrál v odvetě osmifinále Ligy mistrů s Chelsea a se soutěží se musel rozloučit, aby následně o víkendu nezvládl ani vestfálské derby se Schalke a pouze remizoval 2:2.

Kromě těchto dvou zmíněných duelů ale Borussia po návratu ze zimní pauzy výhradně vyhrává. Naposledy si Bellingham a spol. spravili chuť před reprezentační přestávkou šestibrankovým přídělem Kolínu.

Směrem ke klíčovému souboji v Allianz Areně navíc kouč Terzić vítá zpět ve svém kádru hráče, kteří mu v posledních týdnech scházeli. Klíčovou zprávou je návrat záložníka Emreho Cana, jemuž vypršel trest za žluté karty. Can se výraznou měrou podepsal pod zlepšené výkony Borussie, ve středu pole skvěle doplňuje Ozcana a dovoluje tak hlavní hvězdě Bellinghamovi operovat o něco výše.

Po zranění jsou zpět v tréninku i další klíčový záložník Julian Brandt a ofenzivní mladíci Adeyemi a Moukoko. Do branky by se pak měl opět vrátit Gregor Kobel, kterého v posledních čtyřech zápasech musel mezi třemi tyčemi zaskočit Meyer.

Dortmund se ale musí především zbavit strašáka jménem Allianz Arena. Tam prohrál šestkrát v řadě a inkasoval během této doby 24 gólů. Poslední úspěch ze hřiště Bayernu se datuje do roku 2017, jedinými pamětníky ze současného kádru jsou ale kapitán Reus a obránce Guerreiro. V dresu Bayernu dokonce tehdy v základní sestavě nenastoupil nikdo z aktuálních členů kádru, pouze na lavičce zůstali Kimmich a Müller.

  • Datum, čas a místo utkání: 1. 4. v 18:30, Allianz Arena

O nepříznivé bilanci Dortmundu v Allianz Areně již šla řeč, alespoň čtyři střely Borussia na hřišti svého rivala vyslala naposledy v roce 2017. Bayern je po výměně trenéra o něco hůře čitelný, dá se ale očekávat, že Tuchel bude v úvodu svého angažmá apelovat především na zajištěnou ofenzivu, kterou se vyznačoval i ve svých předchozích působištích.

TIP: Dortmund bude mít maximálně 3 střely na branku sipka Získejte bonus u Betana

Tip

Kde živě sledovat utkání Bayern vs. Dortmund? Dávají přímý přenos v televizi, bude live stream?

Všechny zápasy německé Bundesligy si lze v letošní sezoně naladit na placených televizních kanálech Nova Sport či Premier Sport. Šlágr mezi Bayernem Mnichov a Borussií Dortmund si konkrétně můžete pustit na Nova Sport 3. K dispozici jsou ale i varianty zdarma, a to skrze online live streamy na Betanu.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Bayern slavil už jedenáctý titul v řadě

Německá Bundesliga 2023/24: informace, program zápasů a tabulka

Německá Bundesliga je jednou z nejlepších ⭐ soutěží v Evropě. Pozornost přitahuje atraktivním fotbalem ⚽ s řadou hvězd i skvělou...