Premier League: Arsenal vs. Manchester City živě

Další šlágr fotbalové Premier League je tady. Arsenal přivítá Manchester City a fanoušci se můžou těšit na bitvu největších aspirantů na titul nejvyšší anglické ligy. City nedávno zaváhalo s Wolves, když prohrálo 2:1. To Arsenal v lize naposledy smetl Bournemouth 4:0. Kdo je favoritem přímého duelu o titul, jaké jsou prognózy a kurzy, to se dozvíte v článku.

Živý přenosKurzyArsenal
Manchester CityH2HTIP

Martinelli a Kyle Walker v utkání Community Shield Foto: Profimedia

Arsenal vs. Manchester City: Premier League živě

Přímá bitva dvou aspirantů na titul, souboj učně a jeho mistra, to je zápas Arsenalu s Manchesterem City, Artety a Guardioly. Vítězství ve šlágru osmého kola by mohlo určit budoucí ráz celého ročníku. Oba týmy vyznávají ofenzivní líbivý styl, proto by utkání mělo být zážitkem. Sledujte utkání mezi Arsenalem a Manchesterem City v neděli 8. 10. od 17:30 na CANAL+ Sport.

sipka Získejte bonus od forBETu a vsaďte si na Premier League

Sleduj průběh zápasu ZDE

Arsenal vs. Manchester City: bitva o titul, ale jaké jsou kurzy?

Oba týmy si poměrně nedávno připsaly porážku. City nečekaně prohrálo s Wolves (2:1) a Arsenal se v Lize mistrů musel sklonit proti francouzskému Lens (2:1). City navíc vypadlo z Ligového poháru, když podlehlo Newcastlu (1:0).

Vítězstvím proti rivalovi v boji o titul se může jak Arsenal, tak City vrátit zpět na vítěznou sérii, ze které může těžit značnou část sezóny. Fanoušci proto očekávají parádní podívanou.

Kurzy jsou značně vyrovnané, mírným favoritem však je Manchester City v kurzu 2,35. To na domácí Arsenal si lze vsadit v kurzu 2,95. Remíza je ohodnocena kurzem 3,40.

Utkání bude pískat anglický sudí Michael Oliver. Ten byl nedávno zmiňován s možností, že by odešel pískat do Saudi Pro League a ukončil tak svou činnost na Ostrovech.

Informace před zápasem Arsenal FC vs. Manchester City
🕡 Kdy: 8. 10. 2023 od 17:30
🌍 Kde: Emirates Stadium, Londýn
🏆 Soutěž: 8. kolo Premier League 2023/24
Rozhodčí: Michael Oliver
Kurzy forBETu: 2,95 – 3,40 – 2,35
📺 Přímý přenos: CANAL+ Sport

Zaregistruj se online a vsaď si u Chance

Arsenal je v Premier League stále bez prohry

Kanonýři zatím v Premier League neprohráli a proti Citizens by rádi svoji sérii prodloužili. Sebevědomí mohou těžit i z vítězného Community Shieldu na začátku sezóny, kde Manchester City porazili na penalty.

Naposledy si v lize poradili jednoznačně 4:0 na půdě Bournemouthu. V tomto utkání se opět zaskvěl v dobré formě hrající kapitán Ødegaard. Kanonýři navíc vyrovnali sérii bez prohry z roku 2007. V předchozím zápase postoupili v Carabao Cupu, když v obměněné sestavě porazili Brentford 1:0. Vítězná nálada se však v úterý poněkud pokazila.

Arsenal v utkání Ligy mistrů proti fotbalistům Lens, kteří byli považováni za outsidera, povážlivě klopýtl a prohrál 2:1. Samotný zápas začal pro Gunners dobře. Ve 14. minutě Saka vystihl přihrávku Thomassona a vzápětí našel Gabriela Jesuse, který se nemýlil. V 25. minutě přišlo po hrubce brankáře Rayi vyrovnání a v 69. minutě Lens utkání otočil.

Arsenal však nejen ztratil body, ale i Bukaya Saku, který ve 34. minutě odkulhal ze hřiště. Jeho start proti City je nejistý a podle posledních zpráv se bude muset Arteta obejít bez jednoho ze svých tahounů.

Pro Artetu to je další znepokojení, protože nejistý je i start Martinelliho. Oba utrpěli svalové zranění hamstringu. Dlouhodobě mimo je Jurrien Timber s poraněním kolena. Arsenal však bude chtít napravit svoje zaváhání, pomoci mu má vzrůstající forma Gabriela Jesuse a Martina Ødegaarda.

Posledních 5 zápasů Arsenalu FC
03. 10. 2023 RC Lens – Arsenal 2:1
30. 09. 2023 Bournemouth – Arsenal
0:4
27. 09. 2023 Brentford – Arsenal 0:1
24. 09. 2023 Arsenal – Tottenham 2:2
20. 09. 2023 Arsenal – PSV
4:0

Citizens mají co napravovat

Manchester City ihned po začátku ligy vypadal, že naváže tam, kde skončil a bude jen vyhrávat. Poslední zářijový týden však byl pro Citizens vskutku hororový. Napřed je z Carabao Cupu vyřadil Newcastle, který vyhrál 1:0. Poté je čekal zápas ve Wolverhamptonu, kde podlehli 2:1.

V samotném zápase měli City častěji míč na kopačkách, ale Wolves trpělivě bránili a čekali na svojií příležitost. Ta přišla po nedorozumění Citizens ve středu hřiště, kdy míč uloupil Neto, rozkmital svoje rychlé nohy a přímočaře vyrazil k bráně City, tam si jeho centr srazil do vlastní branky kapitán Dias. V druhé půli Álvarez vyrovnal z přímého kopu. Po dalším protiútoku skóroval v 66. minutě Hee-Chan Hwang a rozhodl o výhře Wolves.

Nad zápasem se vznáší mírná pachuť, protože rozhodčí zápasu Craig Pawson pouštěl řadu zákroků a v prvním poločase měl hrdinovi Wolves Hee-Chan Hwangovi udělit po zákroku ve vápně soupeře druhou žlutou kartu a vyloučit ho.

Lize mistrů však Citizens nezaváhali a porazili 3:1 Lipsko. Od tohoto výsledku se chtějí odrazit a vítězství s Arsenalem by jim pomohlo se definitivně vrátit na vítěznou vlnu.

Guardiolu může těšit ve výborné formě hrající Julián Álvarez a Phil Foden. Co je však nezvyklé, že se na dva zápasy odmlčel brankostroj Haaland. Tomu se proti Arsenalu daří, takže bude chtít půst přerušit. Citizens budou nadále chybět zranění Kevin De Bruyne a John Stones. Kvůli červené kartě proti Nottinghamu Forest bude chybět i Španěl Rodri.

Posledních 5 zápasů Manchesteru City
04. 10. 2023 RB Lipsko – Manchester City 1:3
30. 09. 2023 Wolves – Manchester City
2:1
27. 09. 2023 Newcastle – Manchester City 1:0
24. 09. 2023 Manchester City – Nottingham 2:0
20. 09. 2023 Manchester City – CZ Bělehrad
3:1

Vzájemné zápasy mezi Arsenalem a Manchesterem City – H2H

Zápasy mezi Arsenalem a Citizens jsou svátkem, přesto pro Arsenal nevyznívají dobře. V Premier League totiž kanonýři nad City nevyhráli od roku 2015! Od té doby vybojovali jen dvě remízy a zbytek prohráli. Momentálně trvá série, kdy Citizens vyhráli nad Arsenalem dvanáct utkání Premier League v řadě. City se tedy ve vzájemných zápasech více než daří.

Jenže Arsenal se může pochlubit triumfem nad City v Community Shieldu a od tohoto úspěchu brát sebevědomí, takže vše je momentálně otevřené. Navíc Arsenal je momentálně v o něco větší pohodě.

Posledních 10 vzájemných zápasů mezi Arsenalem a Manchesterem City
06. 08. 2023 Community Shield Manchester City – Arsenal 1:2 pen.
26. 04. 2023 Premier League Manchester City – Arsenal 4:1
15. 02. 2023 Premier League Arsenal – Manchester City 1:3
27. 01. 2023 FA Cup Manchester City – Arsenal 1:0
01. 01. 2022 Premier League Arsenal – Manchester City 1:2
28. 08. 2021 Premier League Manchester City – Arsenal 5:0
21. 02. 2021 Premier League Arsenal – Manchester City 0:1
22. 12. 2020 Carabao Cup Arsenal – Manchester City 1:4
17. 10. 2020 Premier League Manchester City – Arsenal 1:0
18. 07. 2020 FA Cup Arsenal – Manchester City 2:0
  • Datum, čas a místo zápasu: 18. 10. 2023 od 17:30, Emirates Stadium, Londýn

TIP na utkání Premier League Arsenal FC vs. Manchester City

Oba týmy chtějí vyhrát a dají do utkání všechno. Vzájemné zápasy však vyznívají lépe pro City. Pokud však Gunners chtějí pomýšlet na titul, tak musí porážet i silné soupeře. Tým Mikela Artety je již dostatečně zkušený a silný, aby se mu to povedlo. Jak ukázalo utkání s Wolves, tak Citizens nejsou neporazitelní, takže šanci Arsenal rozhodně má. Přesto je síla Manchesteru City nezpochybnitelná a na tým ze severního Londýna to umí.

Ve vzájemných utkáních padají branky a na to by si vsadila i redakce. Důležité utkání vybízí k opatrnosti, proto očekáváme branky až ve 2. poločase.

TIP: Oba týmy vstřelí branku ve 2. poločase sipka Vsadit u forBETu

Tip na utkání Arsenal vs. Manchester City – forBet

Kde živě sledovat utkání Arsenal FC vs. Manchester City? Přímý přenos v televizi, bude i live stream?

Zápas Arsenalu s Manchesterem City lze sledovat na stanici CANAL+ Sport, která se nachází v nabídce O2 TV. České sázkové kanceláře nevlastní jakákoliv práva na vysílání Premier League. Na zápasy nejvyšší anglické ligy si však můžete vsadit například u forBETu.

Tisková konference Pepa Guardioly před utkáním s Arsenalem:

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Chance

CHANCE - získej 200 Kč ZDARMA

Využij skvělé nabídky sázkových příležitostí - zaregistruj se snadno online a získej bonus 200 Kč zadarmo.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Chance

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Haaland a Saliba

Fotbalová Premier League: kurzy na vítěze, umístění, střelci

Už v pátek se rozběhne nová sezona anglické Premier League. Titul obhajuje Manchester City, který je i hlavním favoritem.

Man City

Anglická Premier League: informace, program zápasů a tabulka

Nejsledovanější fotbalovou ⚽ ligou světa je Premier League. Přečtěte si ☝️ informace o sezoně 2023/24 i o historii anglické ligy.

Majitel Manchester City - Šejk Mansour

Vlastníci klubů v Premier League 2023/2024

Anglická Premier League je považována za nejlepší fotbalovou ligu na světě. Jsou v ní peníze a prestiž. Kdo však vlastní kluby v Premier...