Premier League live: Manchester City vs. Liverpool živě

Po reprezentačním srazu se opět rozjíždí klubový fotbal a anglická Premier League nám v sobotu nabídne bitvu o čelo tabulky. Manchester City přivítá na svém stadionu Liverpool. Jaké jsou prognózy, kdo má lepší formu a jaké jsou kurzy, to se dozvíte v článku.

Přímý přenosKurzy – Manchester City
LiverpoolH2HTIP

Fotbalisté Manchesteru City se radují z branky proti Chelsea Foto: Profimedia

Manchester City vs. Liverpool FC: Premier League živě

Premier League se opět nastartuje a v sobotu nás čeká jeden z největších šlágrů. Bitva mezi Manchesterem City a Liverpoolem. Utkání je zajímavé i soubojem dvou nejlepších střelců anglické nejvyšší soutěže Erlinga Haalanda a Mohameda Salaha. Zápas mezi Manchesterem City a Liverpoolem sledujte v sobotu 25. 11. od 13:30 na CANAL+ Sport.

sipka Získejte bonus za registraci u SYNOT TIPu a vsaďte si na Premier League

Sleduj průběh zápasu ZDE

Manchester City vs. Liverpool FC: City je favoritem, ale jaké jsou kurzy?

Manchester City v posledním zápase remizoval s Chelsea 4:4 a mnozí experti tento zápas označili za zápas roku. Nádherný zápas byl napínavý od začátku do konce a mnozí litovali jeho skončení. City nyní bude hrát doma a bude chtít prodloužit svoji sérii vítězných zápasů na Etihad Stadium, která již činí neuvěřitelných dvacet tři utkání ve všech soutěžích.

To Liverpool v minulých kolech zaznamenal několik ztrát jak v lize, tak v Evropské lize. V posledním utkání si však v poklidu poradil s Brentfordem 3:0 a je zpátky na pozitivní vlně.

Bookmakeři však favorizují domácí Manchester City v kurzu 1,76. To na hostující Liverpool si lze vsadit v kurzu 4,21. Remíza je ohodnocena podobným kurzem 4,29.

Utkání bude pískat anglický sudí Chris Kavanagh. Ten má průměr 3,25 rozdaných karet na utkání. V osmi utkáních odpískal dva pokutové kopy.

Informace před zápasem Manchester City vs. Liverpool
🕡 Kdy: 25. 11. 2023 od 13:30
🌍 Kde: Etihad Stadium, Manchester
🏆 Soutěž: 13. kolo Premier League 2023/24
Rozhodčí: Chris Kavanagh
Kurzy SYNOT TIPu: 1,76 - 4,29 - 4,21
📺 Přímý přenos: CANAL+ Sport

Zaregistruj se online a vsaď si u SYNOT TIP

Manchester City je doma k neporažení

Citizens se povedlo udělat z domácího Etihad Stadium nedobytnou tvrz. Naposledy zde prohráli s Brentfordem 12. 11. 2022 (1:2). Poslední remíza se zde udála 31. 12. 2022, kdy City remizovalo s Evertonem (1:1). Od té doby však zvítězilo v každém zápase, který na Etihadu odehrálo. U Evertonu ještě zůstaneme. Ten totiž přišel o deset bodů vinou neplnění financial fair play, když jeho ztráta v uplynulých třech letech přesáhla 105 miliónů liber. Nyní se v rámci dalšího vyšetřování asociace zaměřila na Chelsea a právě Manchester City.

City mělo porušovat pravidla finančního fair play v letech 2009 až 2018 a již v únoru se ověřovalo přes sto přestupků, kterých se City mělo dopustit. Právě po odečtu bodů Evertonu přichází na přetřes, jakého trestu, jestli vůbec nějakého, se dočkáme pro City. Armáda právníků šejka Mansoura se však bude snažit, aby nic takového na modrou část Manchesteru nedopadlo. Přesto je možné, že v klubu mohou být cítit určitá nervozita a napětí.

Citizens nyní čeká Liverpool a uvidí se, v jakém budou rozpoložení. Pep Guardiola jistě nechce opakovat divokou přestřelku s Chelsea, která sice potěšila nestranného diváka, ale trenérovi City přibylo pár vrásek na čele. Zranění Stonese je totiž pro tým výrazně závažnější, než by se mohlo čekat. Rúben Dias totiž zatím roli Stonese plnit nedokáže.

Otázkou také je, jestli se do sobotního duelu stihne dát dohromady Erling Haaland, který si při utkání Norska s Faerskými ostrovy poranil kotník. Podle všech odhadů by nemělo jít o nic vážného. Nejistý start je však u celé řady dalších jmen.

Přehled zraněných hráčů Manchesteru City
Kevin De Bruyne poranění stehna
John Stones zranění kyčle
Nejistý start hráčů Manchesteru City
Nathan Aké nespecifikované zranění
Ederson zranění kotníku
Sergio Gomez zranění kotníku
Erling Haaland zranění kotníku
Mateo Kovačić zraněné stehno
Matheus Nunes svalové zranění

Liverpool táhne opět Salah

To Liverpool sice v posledním zápase přesvědčivě vyhrál na Anfield Road s Brentfordem 3:0. Předchozí zápasy však neodehrál zrovna dobře. Prohra v Evropské lize s Toulouse (2:3) a předchozí remíza s nováčkem v Lutonu (1:1) narušila solidní výsledky klubu od řeky Mersey. Proto domácí vítězství Reds s Brentfordem bylo důležité, aby se tým před reprezentační pauzou vrátil na vítěznou vlnu.

Samotné utkání ukázalo několik věcí. Sounáležitost Darwina Núñeze s týmem je na mnohem vyšší úrovni a již se zdá, že do soukolí trenéra Kloppa zapadá. V utkání dal dvě branky, které obě nebyly uznány pro ofsajd, kdy ten první byl opravdu těsný. Přesto obranu Brentfordu opravdu zlobil, ačkoliv se na konci zápasu musel spokojit pouze s jednou asistencí.

Další věcí je, že se do dobré formy rozehrál Mohamed Salah, který v utkání vstřelil dva góly a celkově jich má na kontě již deset a k tomu čtyři asistence. Poslední věcí bylo, že Trent Alexander-Arnold má mnoho kvalit, ale bránění mezi nimi opravdu není. Dvěma asistencemi však v utkání zazářil Tsimikas, který nyní po zranění Robertsona dostává mnohem větší minutáž.

Marodka také trápí Jürgena Kloppa, o Robertsonovi už byla řeč. Mimo je však Curtis Jones pro nemoc, stále je mimo Thiago. Nejistý start je u dalšího středopolaře Gravenbercha, kterého trápí koleno. Nejistota provází i stopery Ibrahima Konatého a Joea Gomeze, kteří bojují se svalovým zraněním. Klopp má tedy mnoho otazníků v sestavě. Další problém je, že venku se Liverpoolu nedaří. Naposledy vyhrál venku v září proti Wolverhamptonu (3:1).

Nejlepší střelci Premier League
Jméno Počet branek
Erling Haaland 13
Mohamed Salah 10
Jarrod Bowen
8
Heung-min Son 8
Callum Wilson 7
  • Datum, čas a místo zápasu: 25. 11. 2023 od 13:30, Etihad Stadium, Manchester

Vzájemné zápasy mezi Manchesterem City a Liverpoolem – H2H

Zápasy mezi Manchesterem City a Liverpoolem nejsou nijak vyhrocené na rozdíl od soubojů Manchesteru United s Liverpoolem. Oba týmy však mají za sebou dlouhou historii. Historicky má lepší vzájemnou bilanci rozhodně Liverpool, ale City v poslední dekádě a půl bilanci pomalu vyrovnává. Poslední vzájemný zápas City vyhrálo 4:1.

  • Vzájemná bilance: 224 zápasů; 108x vyhrál Liverpool; 60x vyhrál Manchester City; 56x remíza.
  • Průměr branek na zápas v letošním ročníku Premier League: Manchester City 2,66, Liverpool 2,25.
  • Klopp a Guardiola se jako trenéři střetli již 28x.
Posledních 10 vzájemných zápasů mezi Manchesterem City a Liverpoolem
01. 04. 2023 Premier League Manchester City - Liverpool 4:1
22. 12. 2022 Carabao Cup Manchester City - Liverpool 3:2
16. 10. 2022 Premier League Liverpool - Manchester City 1:0
30. 07. 2022 Community Shield Liverpool - Manchester City
3:1
16. 04. 2022 FA Cup
Manchester City - Liverpool 2:3
10. 04. 2022 Premier League Manchester City - Liverpool 2:2
03. 10. 2021 Premier League
Liverpool - Manchester City
2:2
07. 02. 2021 Premier League
Liverpool - Manchester City
1:4
08. 11. 2021 Premier League Manchester City - Liverpool
1:1
02. 07. 2020 Premier League Manchester City - Liverpool
4:0

TIP na utkání Premier League Manchester City vs. Liverpool

Oba týmy dávají hodně branek a jejich zápasy baví. City je však favoritem, protože na Etihad Stadium neprohrává. To Liverpoolu se venku nedaří a často inkasuje.

I když je favorit jasný, tak Liverpool může překvapit. Stones se totiž v sestavě Citizens ukazuje jako nenahraditelný a zranitelná obrana může být vodou na mlýn Liverpoolu, kde v útoku opět řádí Mohamed Salah.

TIP: Oba týmy dají gól sipka Vsadit u SYNOT TIPu

Tip na utkání Manchester City vs. Liverpool FC - Synot

Kde živě sledovat utkání Manchester City vs. Liverpool FC? Přímý přenos v televizi, bude i live stream?

Na zápas Manchesteru City s Liverpoolem se lze podívat na stanici CANAL+ Sport, která se nachází v nabídce O2 TV. České sázkové kanceláře bohužel nevlastní jakákoliv práva na vysílání Premier League. Na zápasy nejvyšší anglické ligy si však můžete vsadit například u SYNOT TIPu.

Prohlédněte si upoutávku k sobotnímu duelu Premier League mezi Manchesterem City a Liverpoolem.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři SYNOT TIP

SYNOT TIP - získej skvělé bonusy

Zaregistruj se online u SYNOT TIPu a získej zdarma 300,-, bonus až 10 000 Kč ke vkladu a "sázku bez rizika" 500 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u SYNOT TIP

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Haaland a Saliba

Fotbalová Premier League: kurzy na vítěze, umístění, střelci

Už v pátek se rozběhne nová sezona anglické Premier League. Titul obhajuje Manchester City, který je i hlavním favoritem.

Man City

Anglická Premier League: informace, program zápasů a tabulka

Nejsledovanější fotbalovou ⚽ ligou světa je Premier League. Přečtěte si ☝️ informace o sezoně 2023/24 i o historii anglické ligy.

Šlágrem víkendu je souboj Manchesteru City s Liverpoolem

Program TV vysílání fotbalových zápasů: víkend 24.-26. listopadu

Které zápasy si můžete naladit v televizi o víkendu od 24. do 26. listopadu? Poradíme vám, kdy a kde si pustit ty největší šlágry.