Premier League: Manchester United vs. Manchester City živě

Premier League nabídne v neděli další zápas, který by si neměl nechat ujít žádný fanoušek fotbalu. Manchester United přivítá Manchester City. Výkony Red Devils začínají mít vzestupnou tendenci a úspěšný zápas se City by jim pomohl do dalších zápasů. To Citizens překonali herní krizi a vrací se zpět na výsluní. Jak toto derby o Manchester dopadne, jaké jsou prognózy a kurzy, to se dozvíte v článku.

Přímý přenosKurzy – Manchester United
Manchester CityH2HTIP

Erling Haaland v dresu Manchesteru City proti Young Boys Bern Foto: Profimedia

Manchester United vs. Manchester City: Premier League živě

Premier League v dohrávce 10. kola nabídne další atraktivní zápas. Souboj mezi Manchesterem United a Manchesterem City. Oba týmy jsou v odlišné situaci. City je druhé a chce se dotáhnout na čelo. To United jsou na osmém místě a chtějí odčinit nepovedený vstup do sezóny. Bitvu o Manchester sledujte v neděli 29. 10. od 16:30 na CANAL+ Sport.

sipka Získejte bonus za registraci u Betana a vsaďte si na Premier League

Sleduj průběh zápasu ZDE

Derby má za favorita Citizens, ale jaké jsou kurzy?

United neprožili dobrý vstup do sezóny a budou ho chtít odčinit. Poslední tři utkání vyhráli a jejich výkony mají vzestupnou tendenci.

To Citizens měli skvělý vstup do sezóny, ale postupem času na ně padla deka. Prohráli v Premier League dvakrát v řadě a vypadli z Carabao Cupu, což je na jejich poměry nevídané. To už je však pryč, stejně jako gólové mlčení Erlinga Haalanda, který opět dává góly.

Podle bookmakerů je favoritem hostující Manchester City v kurzu 1,65. To na domácí United si můžete vsadit v kurzu 5,20, remíza je pak hodnocena kurzem 3,90.

Utkání bude pískat anglický sudí Paul Tierney.

Informace před zápasem Manchester United vs. Manchester City
🕡 Kdy: 29. 10. 2023 od 16:30
🌍 Kde: Old Trafford, Manchester
🏆 Soutěž: 10. kolo Premier League 2023/24
Rozhodčí: Paul Tierney
Kurzy Betana: 5,20 – 3,90 – 1,65
📺 Přímý přenos: CANAL+ Sport

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Manchester United je po bídném startu na vzestupu

United neměli dobrý vstup do sezóny a během uplynulých devíti kol si připsali už čtyři porážky. Týmu rozhodně nepomohly kauzy ohledně Masona Greenwooda a Jadona Sancha. Fanoušky a klub také zasáhlo úmrtí Sira Bobbyho Charltona. Poslední zápasy jsou však patrné vzestupné výkony Red Devils, kteří vyhráli ve třech zápasech za sebou.

Poslední zápas Premier League odehráli United se Sheffieldem, který v letošním ročníku získal pouhý bod, a o úchvatnou podívanou ze strany Red Devils opravdu nešlo. Manchester šel ve 28. minutě do vedení zásluhou McTominaye, Sheffield však ve 34. minutě vyrovnal z penalty. Kvůli festivalu nepřesností a sympatickému výkonu Sheffieldu to vypadalo na další ztrátu Red Devils. V 77. minutě je však spasil krásnou ranou Dalot a Manchester United vyhrál 2:1.

Další utkání United čekalo v Lize mistrů, kde na ně čekala FC Kodaň, přemožitel Sparty v předkole Ligy mistrů. Tam rovněž United nepředvedli nejlepší výkon a Kodaň měla několik šancí, které však neproměnila. Zápas měl dva nečekané hrdiny. Prvním byl mnohými zatracovaný Harry Maguire, který si v 72. minutě naskočil na centr Eriksena a hlavou dal na konečných 1:0. Druhým hrdinou byl brankář André Onana. Ten se vytáhl několika dobrými zákroky a v nastavení na konci zápasu chytil penaltu.

Trenéra Ten Haga tak může těšit, že kritizování hráči nalézají formu. Tu by chtěl najít i Marcus Rashford, který se momentálně trápí. United nyní dokážou vyhrát zápasy, ve kterých se jim tolik nedaří, a i to lze brát jako odrazový můstek do dalších klání. Zranění trápí Martíneze, Malaciu, Dialla a Shawa. Nejistý start je u Casemira a Wan-Bissaky.

Posledních 5 zápasů Manchesteru United
24. 10. 2023 Manchester United - FC Kodaň 1:0
21. 10. 2023 Sheffield United - Manchester United 1:2
07. 10. 2023 Manchester United - Brentford 2:1
03. 10. 2023 Manchester United - Galatasaray 2:3
30. 09. 2023 Manchester United - Crystal Palace 0:1

Manchester City je opět na vlně, Haaland se dostává zpět do formy

Citizens zažili tři prohry ve čtyřech utkáních, což by kde kdo považoval za nevídanou věc. Navíc prohráli s hlavním konkurentem o titul Arsenalem. Poslední dvě utkání se vše pomalu dostávají do původních kolejí, protože City si připsalo dvě výhry a probudil se spící obr Erling Haaland.

Ten se probudil v zápase s nevyzpytatelným Brightonem. City na Racky vletělo a na levé straně skvělý Doku působil Brightonu velké problémy. V 7. minutě se po jeho průniku radoval Álvarez. V 19. minutě se po ztrátě balónu dostal k míči Haaland a před vápnem vystřelil nádherně k tyči – 2:0. Ani ve 2. poločase hráči Citizens nepolevovali, tentokrát jim však nepřálo štěstí, naopak za Brighton snížil na konečných 2:1 Fati. V 96. minutě se po dvou žlutých kartách nechal vyloučit Akanji a bude tak Guardiolovi chybět.

To v Lize mistrů přijelo City na hřiště Young Boys a opět byla vidět dominance hráčů z modré části Manchesteru. Góly však padaly až v 2. poločase. Na branku Akanjiho odpověděl krásným lobem Elia, pak se však do hlavní role obsadil norský obr Erling Haaland, který vstřelil dvě branky, a City vyhrálo 3:1.

Guardiolovi bude scházet jen dlouhodobě zraněný Kevin De Bruyne a vykartovaný Akanji. Španělského stratéga může těšit skvělá forma Álvareze, Dokua a probuzený střelecký apetit Erlinga Haalanda.

  • Datum, čas a místo zápasu: 29. 10. 2023 od 16:30, Old Trafford, Manchester

Vzájemné zápasy mezi Manchesterem United a Manchesterem City – H2H

Manchesterské derby není tak vyhrocené jako jiné zápasy Premier League, přesto i zde můžeme najít vypjaté zápasy. Historicky oba rivalové odehráli 190 utkání a lepší bilanci má Manchester United, ale City v posledních letech dotahují.

  • První vzájemné utkání se odehrálo v roce 1881.
  • Týmy odehrály 190 vzájemných utkání, 78x vyhráli United, 59x City, 53x skončilo utkání remízou.
  • Nejvíce branek padlo 02. 10. 2022, kdy Manchester City vyhrál 6:3.
  • Nejvyšší výhra je z 23. 10. 2011, kdy City vyhrálo 6:1.
  • Nejlepším střelcem tohoto derby je Wayne Rooney, trefil se 11x.
  • Průměr vstřelených branek v této sezóně: Manchester United: 1,53 a Manchester City: 2,06.
  • Posledních 21 vzájemných duelů neskončilo remízou.
Posledních 5 vzájemných zápasů mezi Man United a Man City
03. 06. 2023 FA Cup Manchester City - Manchester United 2:1
14. 01. 2023 Premier League Manchester United - Manchester City 2:1
02. 10. 2022 Premier League Manchester City - Manchester United 6:3
06. 03. 2022 Premier League Manchester City - Manchester United 4:1
22. 08. 2021 Premier League
Manchester United - Manchester City 0:2

TIP na utkání Premier League Manchester United vs. Manchester City

Pro oba týmy by bylo vítězství v derby potřebné a mohlo by jim pomoci do dalších bojů. Poslední vzájemný zápas v Premier League vyhráli United, přesto se jedná spíš o ojedinělé vítězství, protože poslední zápasy hovoří pro City.

City je favoritem a bude mít jistě více ze hry, a pokud Erik ten Hag něco nezmění, tak může utkání skončit debaklem. Navíc se City probudil Erling Haaland a měl by dělat United problémy.

TIP: Erling Haaland vstřelí gól sipka Vsadit u Betana

Tip na utkání Manchester United vs. Manchester City - Betano

Kde živě sledovat utkání Manchester United vs. Manchester City? Přímý přenos v televizi, bude i live stream?

Zápas Premier League mezi Manchesterem United a Manchesterem City lze sledovat na stanici CANAL+ Sport, která se nachází v nabídce O2 TV. České sázkové kanceláře bohužel nevlastní jakákoliv práva na vysílání Premier League. Na zápasy nejvyšší anglické ligy si však můžete vsadit například u Betana.

Na tiskovou konferenci Josepa Guardioly před utkáním s United se podívejte níže:

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Haaland a Saliba

Fotbalová Premier League: kurzy na vítěze, umístění, střelci

Už v pátek se rozběhne nová sezona anglické Premier League. Titul obhajuje Manchester City, který je i hlavním favoritem.

Man City

Anglická Premier League: informace, program zápasů a tabulka

Nejsledovanější fotbalovou ⚽ ligou světa je Premier League. Přečtěte si ☝️ informace o sezoně 2023/24 i o historii anglické ligy.

Majitel Manchester City - Šejk Mansour

Vlastníci klubů v Premier League 2023/2024

Anglická Premier League je považována za nejlepší fotbalovou ligu na světě. Jsou v ní peníze a prestiž. Kdo však vlastní kluby v Premier...