Debut Ronalda proti Messimu: Riyadh All-Stars vs. PSG

Cristiano Ronaldo a Lionel Messi se znovu setkají na jednom trávníku, i když tentokrát na poněkud jiné scéně, než na kterou jsou fanoušci zvyklí. V přípravném utkání se představí výběr hvězd saúdskoarabské ligy proti PSG. Ronaldo tak zažije svůj debut po přesunu na Blízký východ.

Živý přenosKurzyPreviewTip

Messi a Neymar Foto: Profimedia

Příprava: přátelský zápas Riyadh All-Stars vs. Paris Saint-Germain už dnes živě, dojde i na souboj Ronaldo vs. Messi

Utkání se odehraje v rámci tradičních saúdskoarabských festivalových oslav Riyadh Season. Jde o několikaměsíční státem sponzorovanou událost, během níž se konají nejrůznější akce od přehlídek automobilů, výstav, koncertů až právě po sportovní akce.

Premiéru měla tato událost v roce 2019. PSG se mělo původně zúčastnit už loni, kvůli koronavirovým restrikcím ale nakonec z jeho příjezdu sešlo. Letos už však jeho návštěvě i přes nabitý program nic nezabránilo.

Zápas je na programu ve čtvrtek od 18:00 našeho času. V televizi ho bude exkluzivně vysílat stanice beIN SPORTS, která ale v Česku není dostupná. Fanoušci ale přesto o utkání přijít nemusí, stačí si totiž naladit klubovou televizi PSG či sociální sítě pařížského klubu.

sipka Získejte bonus zdarma a vsaďte si na zápas Ronalda s Messim

Hvězdy Al-Hilal a Al-Nassr (Saúdská Arábie) vs. PSG: jaké jsou kurzy na zápas Ronalda s Messim?

U podobných přátelských zápasů je samozřejmě vždy otázkou, jak vážně k nim dané týmy přistoupí. Sezona je po reprezentační přestávce už opět v plném proudu, a tak si lze jen těžko představit, že například největší hvězdy PSG přikládají utkání výraznou váhu.

O motivaci postaráno naopak určitě budou mít domácí, kteří se na evropského giganta budou chtít vytáhnout. Pro Ronalda, který si odbyde svůj debut v Saúdské Arábii, pak jde o ideální příležitost představit se svým novým fanouškům.

Přesto je kvalita pochopitelně jasně na straně francouzského mužstva, což registrují i kurzy. Betano na výhru PSG vypsalo kurz 1,32, zatímco ten na domácí výběr dosahuje výše 6,70.

Informace o zápase Riyadh Season Team vs. PSG
🕒 Kdy: 19. 1. 2023 od 18:00
🌎 Kde: King Fahd International Stadium (Rijád)
🏆 Soutěž: Riyadh Season Cup
✅ Kurzy Betana: 6,70 - 5,90 - 1,32
📺 Živý přenos: beIN SPORTS, PSG TV a oficiální platformy PSG

Ronaldo se poprvé představí saúdskoarabským fanouškům

Je vlastně poetické, že přestože Cristiano Ronaldo největší fotbalovou scénu možná již nadobro opustil, svůj debut v Saúdské Arábii zažije právě proti svému celoživotnímu konkurentovi Messimu. Přestože nepůjde o soutěžní utkání, na souboje dvou nejlepších fotbalistů posledních dekád jsou fotbaloví příznivci po celém světě zvědavi vždy.

Ronaldo je členem výběru Riyadh All-Stars, který reprezentují dva nejlepší saúdskoarabské týmy současnosti, Al-Hilal a Al-Nassr. Každý z nich vyslal do boje po jedenácti hráčích. Z dvaadvacítky nominovaných je čtrnáct ze Saúdské Arábie, přičemž řadu z nich si fanoušci měli možnost prohlédnout na nedávném světovém šampionátu v Kataru.

Hráči jako Al-Owais, Abdulhamid, Al-Bulaihi, Al-Dawsari nebo Kanno sehráli klíčovou roli mimo jiné i při šokujícím vítězství Saúdské Arábie v základní skupině nad Argentinou s Lionelem Messim. Z řekněme dlouhodoběji evropským příznivcům známých jmen jsou v kádru například Brazilci Luiz Gustavo a Matheus Pereira, Peruánec Andre Carillo či Malijec Moussa Marega. Ti všichni mají bohaté zkušenosti i ze starého kontinentu.

Soupiska výběru Riyadh All-Stars
B - Amin Bukhari Z - Mohammed Kanno
B - Mohammed Al-Owais Z - Andre Carrillo
O - Saud Abdulhamid Z - Matheus Pereira
O - Ali Al-Bulaihi Z - Luis Gustavo
O - Jang Hyun-soo Z - Abdullah Al-Khaibari
O - Khalifah Al-Dawsari Z - Sami Al-Naji
O - Ali Lajami Z - Talisca
O - Abdulelah Al-Amri Z - Pity Martinez
O - Abdullah Madu Z - Salem Al-Dawsari
O - Sultan Al-Ghannam Ú - Cristiano Ronaldo
Z - Abdullah Otayf Ú - Moussa Marega

Náskok PSG na čele Ligue 1 se snižuje

V Paříži momentálně nepanuje velká spokojenost, PSG po restartu francouzské ligy po mistrovství světa prohrálo dva ze čtyř zápasů. Padlo jak na hřišti Lens, tak naposledy v neděli i na půdě Rennes, čímž se jeho náskok na prvním místě tabulky ztenčil na pouhé tři body. Připočtěme k tomu fakt, že ani zbylé dva duely nebyly žádným ofenzivním galapředstavením, výhry nad Angers i Štrasburkem byly spíše ubojovaného rázu.

Už v pondělí navíc čeká PSG další soutěžní utkání, i když druhým dechem je třeba dodat, že jde o pohárové klání na hřišti provinčního týmu Payd de Cassel, který by měl favoritovi umožnit pošetřit většinu opor. I proto se očekává, že by se ve čtvrtek v Saúdské Arábii měly představit všechny největší hvězdy včetně Messiho, Neymara a Mbappého. S týmem neodcestovali jen zranění Kimpembe, Mendes, Verratti a Mukiele.

Přesto Pařížané asi dvakrát nejásají, že musí absolvovat náročnou cestu a přípravné utkání se saúdskoarabským výběrem. Což mimochodem opravdu musí, jelikož se k uskutečnění tohoto utkání zavázali i smluvně. Pařížský celek by za to měl vyinkasovat celkem více než 10 milionů eur.

  • Datum, čas a místo zápasu: 19. 1. v 18:00, King Fahd International Stadium (Riyadh)

Mělo by jít především o show pro diváky, a tak se dá očekávat spíše uvolněná atmosféra a ofenzivní představení. Proto by se fanoušci na stadionu mohli dočkat většího počtu branek, k čemuž by mohli přispět i Ronaldo s Messim.

TIP: Padne +4,5 gólu v kurzu 2,15 sipka Vsadit u Betana

Tip

Kde sledovat Ronalda proti Messimu živě? Riyadh Season Cup: All Stars Saúdské Arábie vs. PSG v televizi (TV) a online livestreamu

Ve světě bude přímý přenos vysílat stanice beIN SPORTS. Ta ale bohužel českým divákům dostupná není. Čeští fanoušci navíc tentokrát nemohou využít ani přenosu u sázkových kanceláří. Variantu však nabízí oficiální kanály PSG, které budou utkání vysílat od 1,99 eur. U Betana si alespoň můžete na toto střetnutí vsadit před zápasem i poté v rámci LIVE sázek.

Můžete si také prohlédnout speciální promo video, které pařížský tým k utkání připravil.

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Cristiano Ronaldo s dresem svého nového klubu Al Nassr ze Saudské Arábie.

Saúdská Arábie fotbal: saúdská liga, informace, zápasy, tabulka

Začalo to Cristianem Ronaldem, v Saúdské Arábii už se ale fotbal posunul a tamní ligu nyní hraje řada hvězd. Vše se o ní dozvíte v našem...