Odveta semifinále Copa del Rey: Barcelona vs. Real Madrid živě

El Clásico v posledních měsících vždy opanovala Barcelona, která si drží náskok i před odvetou semifinále Copa del Rey. Zvrátí Real nepříznivý vývoj? Sledujte slavné El Clásico ze stadionu Camp Nou živě v livestreamu na Tipsport TV.

Živý přenosKurzy – Preview – Tip

Vinicius a Araujo Foto: Profimedia

Copa del Rey, odveta semifinále: Barcelona vs. Real Madrid ve středu živě

Barcelona v letošní sezoně přebrala otěže nad španělským fotbalem, ligu vede o 12 bodů, má nakročeno do finále poháru Copa del Rey a hlavně i vzájemné zápasy s úhlavním nepřítelem z Madridu zvládá lépe. V roce 2023 zatím vyhrála všechny tři El Clásica, jedno z toho i v rámci úvodního semifinále poháru. Do domácí odvety tak jdou Katalánci s náskokem 1:0. Druhé semifinále Copa del Rey začíná ve středu ve 21:00 a vy u toho můžete být díky živému livestreamu Tipsport TV.

sipka Sledujte utkání Barcelona vs. Real Madrid v online live streamu ZDE

Sleduj průběh zápasu ZDE

Domácí jsou favoritem utkání i na postup. Jaké jsou kurzy?

Půjde už o páté El Clásico letošní sezony. V ligovém utkání byl v říjnu úspěšnější Real Madrid po výsledku 3:1, od té doby ale Barcelona zabrala a další tři duely zvládla vítězně. Nejprve stejným skóre svému rivalovi porážku oplatila v polovině ledna, kdy uspěla v boji o španělský Superpohár. Následně lépe vstoupila i do dvojzápasu v rámci semifinále Copa del Rey, když si z Madridu přivezla náskok 1:0. Naposledy pak před čtrnácti dny zvítězila i v lize a učinila klíčový krok směrem k zisku titulu.

Není proti divu, že Blaugrana jsou i před odvetou semifinále královského poháru bookmakery pasováni do role favorita, a to jak v samotném zápase, tak na postup do boje o trofej. Co se týče postupu do finále, tam je Barcelona dle Tipsportu favoritem v poměru 1,24 ku 3,60.

Ve druhém duelu má navíc výhodu domácího prostředí, a tak jsou pomyslné nůžky ještě o něco více rozevřeny. Na vítězství Barcelony si lze vsadit v kurzu 2,36. Pro Real Madrid nic neřeší ani remíza (3,50), čistou "dvojku" si pak můžete zahrát v kurzu 3,00. V případě vítězství Bílého baletu o gól by následovalo prodloužení a v případě potřeby i penalty.

Zajímavé je, že několik hodin před výkopem šlo u Tipsportu více sázek (45 %) na hostující Real. Třináct procent sázkařů spoléhalo na remízu a zbylých 42 % věřilo více Barceloně.

Klíčové informace o utkání Barcelona - Real Madrid
Kdy: 05. 04. 2023 od 21:00
Kde: Camp Nou, Barcelona
Fáze: Copa del Rey, 2. semifinále
Rozhodčí: José Luis Munuera Montero
Kurzy Tipsportu: 2,36 - 3,50 - 3,00
Přímý přenos: TV Tipsport, Sport 1, Sport 2

Barcelona vyhrála pětkrát v řadě, směřuje k trofejím

Katalánci i přes přetrvávající problémy za oponami zůstávají ve skvělé sportovní formě. Na černý týden z konce února, v němž nejprve vypadli z Evropské ligy s Manchesterem United a následně překvapivě v lize nestačili na Almeríu, už je dávno zapomenuto, Barcelona totiž od té doby vyhrála všech pět soutěžních zápasů.

Hned dva z toho navíc byly právě proti Realu Madrid a oba Barcelona zvládla vítězně, což se na Camp Nou hodnotí samozřejmě obzvláště pozitivně. Právě v těchto dvou utkáních navíc Blaugrana učinili dva klíčové kroky na cestě k trofejím. V rámci úvodního semifinále poháru Copa del Rey v Madridu sice nebyli lepším týmem, poměrně brzy se však dostali do vedení a to uhájili až do konce.

O dva týdny později v lize pak naopak zcela po zásluze otočili nepříznivý vývoj El Clásica, v němž už po devíti minutách po vlastní brance Arauja ztráceli. Ještě do poločasu ale stihl vyrovnat Sergi Roberto a v závěru utkání pak už do otevřené obrany Realu, kterému nestačil bod, přiblížil Barcelonu titulu Kessie.

Také návrat z reprezentační přestávky Barca zvládla na jedničku, na hřišti slaboučkého Elche dokráčela k pohodové výhře 4:0. Klub má tak na čele tabulky La Ligy dvanáctibodový náskok v době, kdy do konce sezony zbývá jedenáct kol.

Jediné starosti tak má momentálně kouč Xavi s marodkou, na kterou při reprezentačním srazu přibyli Dán Christensen a Nizozemec de Jong. Už dlouhé týdny na ní navíc figurují další dvě hvězdy, záložník Pedri a křídelník Dembele. Ani jeden ze zmíněného kvarteta nebude připraven zasáhnout ani do středečního souboje s Realem.

Poslední soutěžní vzájemné zápasy Barcelony s Realem
Datum Soutěž Výsledek Góly
19.03.2023 Liga 2:1 Roberto, Kessie - Araujo vl.
02.03.2023 Pohár 1:0 Militao vl.
15.01.2023 Superpohár 3:1 Gavi, Lewandowski, Pedri - Benzema
16.10.2022 Liga 1:3 Torres - Benzema, Valverde, Rodrygo

Benzema se znovu rozstřílel, Real bude jeho góly potřebovat

Šance Realu Madrid na obhajobu ligového titulu už sice nejsou kdovíjak valné, rozhodně to ale neznamená, že by ve zbytku sezony už nebylo o co hrát. Bílý balet stále doufá v obrat v semifinále Copa del Rey a postup do finále, ve které byl naposledy před dlouhými devíti lety!

Kromě toho na rozdíl od svého konkurenta stále úspěšně bojuje na evropské frontě, kde se už nezadržitelně blíží čtvrtfinálové setkání s Chelsea v Lize mistrů. Také zde Bílý balet obhajuje loňský úspěch, cesta za dalším vavřínem je ale tentokrát nesmírně náročná. Už v osmifinále čekal v repríze finálového souboje Liverpool, po Chelsea by v případném semifinále Real změřil síly ještě s lepším z dvojice Bayern/Manchester City.

V milionářské soutěži ale Madrid pravidelně předvádí své nejlepší výkony. Do skvělé pohody se navíc v pravý čas dostává francouzský kanonýr Benzema, který o víkendu hattrickem během sedmi minut sestřelil Valladolid. I přes stále častější zdravotní trable se tak dotahuje na čelo tabulky střelců La Ligy, v 17 zápasech dal 14 branek. Real se ve zmíněném utkání naladil na blížící se El Clásico ve velkém stylu, zvítězil 6:0.

Do sestavy se navíc poprvé po více než měsíci vrátil defenzivní univerzál David Alaba, který zvládl 68 minut. Bude zřejmě potřeba i ve středu, jelikož stopera Rüdigera trápí bolavé koleno a jeho start je nejistý. Trenér Ancelotti však má z čeho vybírat, po trestu za žluté karty už je znovu k dispozici také další obránce Nacho Fernández. Mimo hru tak zůstávají jen málo využívaní obránce Mendy a útočník Díaz.

  • Datum, čas a místo zápasu: 5. 4. ve 21:00, Camp Nou

Real Madrid dohání ztrátu a potřebuje zvítězit, a tak se od něj dá očekávat aktivní přístup od první minuty. Tento tip by vyšel ve třech ze čtyř letošních vzájemných soubojů, jedinou výjimkou bylo finále Superpoháru v Saúdské Arábii, kde byly ofsajdy "jen" čtyři.

TIP: Bude alespoň 5 ofsajdů sipka Získat bonus u Tipsportu

Tip

Kde živě sledovat utkání Barcelona vs. Real Madrid? Přímý přenos v televizi, bude i live stream?

Slavné El Clásico tentokrát v televizi odvysílá placený kanál Sport 1 a Sport 2. Existují ale i varianty bezplatné. Jednou z nich je sledování živého livestreamu na Tipsport TV. Na zápas si také samozřejmě můžete vsadit live.

Připomeňte si poslední El Clásico, po němž Barcelona utekla v lize svému rivalovi na rozdíl dvanácti bodů.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Na ligový trůn se vrátila Barcelona

Španělská La Liga 2023/2024: informace, program zápasů a tabulka

Španělská La Liga se loni dostala pod nadvládu Barcelony. Real Madrid se ale chce vrátit na vrchol, stejně jako Atlético.

Erling Haaland, Manchester City - Profimedia

Fotbal dnes - kalendář akcí 2023/24 a rozpis termínů na jednom místě

Chcete vědět, co se ve fotbale děje dnes, v tomto týdnu či v příštím měsíci? ✔️ Podívejte se na náš přehledný kalendář.