La Liga: El Clásico Barcelona vs. Real Madrid v neděli živě

V neděli je na programu další El Clásico, tentokrát ligové. Barceloně do něj vstupuje s devítibodovým náskokem na čele tabulky a v případě vítězství může Real možná už definitivně setřást.

Živý přenosKurzyPreviewTip

Vini a Gavi Foto: Profimedia

La Liga, 26. kolo: Barcelona vs. Real Madrid živě v live streamu

Půjde už o čtvrté El Clásico letošní sezony a dokonce třetí v posledních dvou měsících. A to je ještě další na programu za necelé tři týdny. Úspěšnější je zatím Barcelona, která zvládla souboj o Superpohár i nedávné první semifinále poháru Copa del Rey. V lize slavil Real, ten ale i přesto ztrácí v tabulce na svého rivala devět bodů a v nyní tak potřebuje uspět, pokud chce ještě zdramatizovat boj o titul. Atraktivní souboj dvou španělských gigantů sledujte v neděli od 21:00 v přímém přenosu na Tipsport TV.

sipka LIVE STREAM utkání Barcelona vs. Real Madrid živě a zdarma

Sleduj průběh zápasu ZDE

Více šancí se dává Barceloně, jaké jsou kurzy?

V El Clásicu sice často platí stejné pořekadlo jako při derby utkáních, tedy že nemá favorita a jakákoliv snaha o předzápasové predikce bývá velmi složitá. Taková už je ale úloha fotbalových expertů a stejně tak i bookmakerů. Ti z Tipsportu vidí před výkopem situaci o něco nadějněji pro domácí Barcelonu.

Ta vstupuje do zápasu odpočatější, Madrid totiž v týdnu hrál odvetu osmifinále Ligy mistrů proti Liverpoolu. Ve prospěch domácích hovoří také dva nedávné úspěchy proti svému úhlavnímu rivalovi a lepší pozice v tabulce. Na to, že Barcelona uspěje i potřetí v řadě a přiblíží se titulu, je vypsán kurz 2,24. Remíza je ohodnocena kurzem 3,47, hosté z Madridu by svým případným vítězstvím potěšili sázkaře, kteří si zahrají kurz 3,24.

Hlavním rozhodčím utkání bude Ricardo de Burgos Bengoetxea. Pro něj půjde o třetí pískané El Clásico, ovšem první ve španělské lize. Řídil také lednový duel o Superpohár, v němž Barceloně zvítězila 3:1.

Klíčové informace o utkání Barcelona - Real Madrid
Kdy: 19. 3. 2023 od 21:00
Kde: Camp Nou, Barcelona
Rozhodčí: Ricardo de Burgos Bengoetxea
Kurzy Tipsportu: 2,24 - 3,47 - 3,24
Přímý přenos: Tipsport TV, Nova Sport 4

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Barcelona dál vyhrává 1:0, může se přiblížit titulu

Není to od Barcelony žádná velkolepá jízda plná drtivých vítězství a krásného fotbalu, na což byli fanoušci zvyklí za dob Lionela Messiho. Katalánci jsou v letošní sezoně především efektivní. Za pětadvacet odehraných kol vstřelil tým jen 47 branek, tedy v průměru necelé dvě na jedno utkání.

Na co se ale mohou spolehnout, to je fantastická defenziva. Ta v čele s brankářem ter Stegenem inkasovala jen osm gólů, což je v této fázi ročníku vskutku nevídaná bilance. Často jsou pak z toho těsné, doslova upocené výsledky 1:0, které ale pochopitelně mají v tabulce stejnou váhu jako debakly. Právě 1:0 ve prospěch Blaugrana skončily tři poslední soutěžní duely.

Naposledy to odnesl Athletic Bilbao, který jedinou trefou skolil v poslední době ve velmi dobré formě hrající Raphinha. Ještě větším pozitivem byl ale návrat do sestavy v podání polského kanonýra Roberta Lewandowskiho, jenž kvůli zranění vynechal předchozí dva zápasy a původně se mluvilo i o možné absenci pro ligové El Clásico. To nakonec nehrozí, a tak na marodce zůstávají jen delší dobu zranění Pedri a Dembele.

Barcelona je každopádně v komfortní pozici, na čele tabulky La Ligy má momentálně devítibodový náskok. Případná nedělní výhra by tak už mohla domácí velmi výrazně nasměrovat k titulu. Na ten klub čeká od sezony 2018/19, což je na poměry Barcelony už příliš dlouho.

Poslední roky navíc přinášejí i zklamání v pohárové Evropě, a tak je výraznější úspěch na Camp Nou už opravdu potřeba. Tím spíše, že se klub nachází v dalších problémech. Tentokrát se řeší odchozí platby na účet šéfa španělských rozhodčích Enríqueze Negreiru, který od Barcelony inkasoval v posledních dvaceti letech přes 7 milionů eur za údajné "rozhodcovské konzultace". Celá věc se bude řešit u soudu a může ještě Kataláncům přinést pořádné potíže. O to důležitější je dopřát fanouškům sportovní radost.

Poslední vzájemné duely Barcelony s Realem Madrid
Datum Výsledek Střelci
02.03.2023 1:0 Militao vl.
15.01.2023 3:1 Gavi, Lewandowski, Pedri - Benzema
16.10.2022 1:3 Torres - Benzema, Valverde, Rodrygo

Real opět porazil Liverpool, ale přišel o Benzemu?

Byl to dlouho velice klidný a úspěšný večer. Real Madrid po úvodní venkovní drtivé výhře na hřišti Liverpoolu 5:2 sebejistě kráčel za postupem, i v domácí odvetě kontroloval hru a ani na moment to nevypadalo, že by mělo být zaděláno na problém. Což o to, z hlediska postupové matematiky žádné trable ani nepřišly, Real zvítězil 1:0 a může se těšit na čtvrtfinále, kde ho čeká anglická Chelsea.

S ohledem na víkendové El Clásico ale má kouč Ancelotti starosti kvůli zdravotnímu stavu Karima Benzemy. Kapitán Realu a jediný úspěšný střelec středečního duelu totiž právě po své trefě začal kulhat a krátce nato musel hřiště opustit. Poslední zprávy hovoří o poranění kotníku a nejistotě, zda bude francouzský útočník k dispozici proti Barceloně.

Real bude jeho služby potřebovat, jestliže chce ještě zdramatizovat vývoj La Ligy. Obhájce titulu stále bojuje na třech frontách, kromě zmíněné Ligy mistrů, kde je mimochodem rovněž úřadujícím šampionem, stále ještě živí naděje na vítězství ve španělském královském poháru. Úvodní semifinále ale přineslo poměrně znepokojující obrázek.

Bílý balet rozhodně zrovna dvakrát netančil, i přes optickou převahu si dokázal vypracovat spíše jen jakýsi platonický tlak a dokonce za celý zápas branku ter Stegena ani jednou přímo neohrozil. Vzhledem k vývoji lednového utkání v Superpoháru, kde byla Barcelona jasně lepším týmem a Real se prosadil až v samotném závěru za rozhodnutého stavu, má Ancelotti určitě o čem přemýšlet.

Kromě zmíněného Benzemy, o jehož dostupnosti se rozhodne zřejmě až krátce před výkopem, nemůže italský stratég počítat ještě s defenzivním univerzálem Alabou.

  • Datum, čas a místo zápasu: 19. 3. ve 21:00, Camp Nou

O defenzivní kvalitě Barcelony v letošní sezoně už byla řeč, osm inkasovaných branek v 25 kolech hovoří za vše. Proti Realu navíc domácí nemají kam spěchat, vzhledem k situaci v tabulce by zřejmě byli spokojeni i s remízou. Proto se nedá očekávat žádný strhující úvod a do kabin by se mohlo jít za stavu 0:0.

TIP: V 1. půli nepadne gól sipka Sledujte živě u Tipsportu

Tip

Kde živě sledovat utkání Barcelona vs. Real Madrid? Online live stream zdarma, další možnost v televizi

Zápasy La Ligy můžete pohodlně sledovat zdarma díky vysílání sázkových kanceláří. Stačí se zaregistrovat s bonusem zdarma u Tipsportu a pak už si můžete vychutnat zápasy španělské fotbalové ligy v přímém přenosu.

Další alternativou je vysílání Nova Sport 4, což je ovšem placený kanál.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Na ligový trůn se vrátila Barcelona

Španělská La Liga 2023/2024: informace, program zápasů a tabulka

Španělská La Liga se loni dostala pod nadvládu Barcelony. Real Madrid se ale chce vrátit na vrchol, stejně jako Atlético.