Madridské derby v La Lize: Real vs. Atlético živě v livestreamu

Real v týdnu předvedl jeden z nejúžasnějších obratů historie Ligy mistrů. V sobotu ho čeká další náročný zápas, tentokrát už na domácí scéně, totiž madridské derby s Atléticem.

Živý přenosKurzy – Preview – Tip

Benzema a Vinicius Foto: Profimedia

La Liga, 23. kolo: Real Madrid vs. Atlético Madrid v sobotu živě

Bílý balet uhranul fotbalový svět úterním neuvěřitelným comebackem na hřišti Liverpoolu, kde sice brzy prohrával o dvě branky, následně ale pětkrát v řadě skóroval a je jednou nohou ve čtvrtfinále Ligy mistrů. Nakopne tento výkon Real k jarní stíhací jízdě vedoucí Barcelony? Hned o víkendu je na programu další náročný souboj, madridské derby s Atléticem. To můžete sledovat v sobotu od 18:30 živě zdarma na TV Tipsport.

sipka Sledujte utkání Real Madrid vs. Atlético Madrid v online live streamu ZDE

Sleduj průběh zápasu ZDE

Derby tentokrát má favorita. Jaké jsou kurzy?

Stará fotbalová poučka praví, že derby zápasy zpravidla nemají favorita. V případě souboje o Madrid to ale tentokrát tak úplně neplatí. Real se po slabším období dostává do dobré formy a vyhrál pět utkání za sebou, navíc bude mít i výhodu domácího prostředí.

Také proto je Bílý balet tentokrát pasován do role týmu, který by měl mít přeci jen k vítězství blíže. To podporují i kurzy sázkové kanceláře Tipsport. Zatímco na tříbodový zisk domácího Realu si lze vsadit v kurzu 1,83, jakýkoliv bodový zisk Atlética je ohodnocen kurzem 2,05. Čistá "dvojka" pak dokonce 4,65.

Hlavním arbitrem utkání bude zkušený Jesús Gil Manzano. Ten v letošní sezoně v lize odpískal zatím pouze 11 duelů, patří ale k těm přísnějším rozhodčím. V průměru totiž rozdává téměř 5,5 žlutých karet na jeden zápas. Udělil navíc už pět karet červených.

Klíčové informace o utkání Real Madrid - Atlético Madrid
Kdy: 25. 02. 2023 od 18:30
Kde: San Bernabéu (Madrid)
Rozhodčí: Jesús Gil Manzano
Kurzy Tipsportu: 1,83 - 3,57 - 4,65
Přímý přenos: TV Tipsport, Nova Sport 4

Real vstal z mrtvých a ohromil svět, zachrání sezonu?

Přestože jde o reprízu loňského finále Ligy mistrů, tentokrát to při vzájemném setkání už v osmifinále aktuálního ročníku měl být spíše souboj dvou trápících se celků. Pro Real tím navíc začalo zřejmě klíčové období celé sezony, kdy ho kromě dvou soubojů s Liverpoolem čeká také právě madridské derby či hned tři duely s Barcelonou v relativně krátkém časovém úseku.

A nutno říci, že lépe do tohoto složitého programu Bílý balet ani vstoupit nemohl. Přitom ještě po úvodní čtvrthodince utkání na Anfield Road to vypadalo na průšvih a další propad do marastu. Už po čtyřech minutách inkasoval poprvé, o deset minut později nabídl soupeři gól na zlatém podnose Courtois a nic nenasvědčovalo tomu, že by Real mohl najít sílu na obrat.

Jenže mluvíme tu o slavném Realu Madrid. Ještě do poločasu se dvakrát prosadil Vinícius, po přestávce Ancelottiho svěřenci přidali další tři trefy a před odvetou mají po výhře 5:2 velmi blízko k postupu. Bílý balet se stal prvním týmem v historii Ligy mistrů, kterému se podařilo smazat dvougólovou ztrátu a zvítězit o tři a více branek.

Přestože šlo o šokující průběh utkání, v mnoha ohledech to byl (od stavu 0:2) vlastně typický Real Madrid. Klidný, sebejistý, takticky vyspělý, strojově přesný. A také mimořádně úderný. Kromě dvou tref Viníciuse se dvakrát prosadil také Benzema a jednou Militao. A vše jako již tradičně ze středu hřiště řídil nestárnoucí Luka Modrić. Všechny tyto hvězdy bude Real potřebovat v nejlepší formě, pokud chce ještě na jaře dohnat v tabulce osmibodové manko na vedoucí Barcelonu.

Negativem je před nabitým programem zranění dvou členů základní sestavy Realu. Už v prvním poločase ze hry musel odstoupit obránce Alaba, v závěru zápasu pak stejný osud potkal také útočníka Rodryga. U obou hráčů je jisté, že do madridského derby nezasáhnou.

Poslední vzájemné zápasy Realu s Atléticem
Datum Výsledek Góly
26.01.2023 3:1 pp Rodrygo, Benzema, Vinícius - Morata
18.09.2022 2:1 Rodrygo, Valverde - Hermoso
08.05.2022 0:1 Carrasco

Atlético se soustředí na ligu a po svém se dostává do formy

Atlético do derby vstupuje ze čtvrté pozice v tabulce, ale ve velmi dobré náladě. V lize vyhrálo čtyři z pěti posledních duelů, v tom pátém navíc alespoň remizovalo. Povedenou sérii zajistil především návrat k tomu, co klub pod vedením kouče Simeoneho zdobí už dlouhé roky, totiž k pevné defenzivě.

Rojiblancos ve zmíněných pěti zápasech jen jedinkrát inkasovali a hned třikrát se radovali po svém tak trochu už typickém výsledku 1:0. Atlético žádného soupeře nedrtí, zůstává ale týmem, proti kterému se protivníkům nehraje snadno.

Oproti svému slavnějšímu a ne úplně oblíbenému madridskému bratříčkovi navíc pro Atlético hovoří větší odpočatost. Není to sice výhoda, která by nebyla zaplacena velkým zklamáním, tým kolem Griezmanna totiž překvapivě ve své skupině Ligy mistrů skončil až poslední a v pohárové Evropě tedy nepokračuje. V týdnu měl proto volno.

Mohl se tak připravovat na zhruba patnáctikilometrovou cestu na Santiago Bernabéu, kde na úspěch čeká až příliš dlouho. Naposledy na půdě svého největšího rivala bodoval v roce 2018, z vítězství se pak neradoval už od roku 2016. Na Real má navíc negativní vzpomínky i z doby nedávné, když si na něm před necelým měsícem vylámal zuby ve čtvrtfinále poháru Copa del Rey.

Také Atlético se může pochlubit poměrně úzkou marodkou. Také jemu na ní ovšem v posledním utkání přibyl člen základní sestavy, záložník de Paul. Kromě něj je mimo hru už jen odchovanec Realu Reguilon, který ale stejně do plánů Simeoneho příliš nepatří.

  • Datum, čas a místo zápasu: 25. 2. v 18:30, Santiago Bernabéu

Od Atlética se dá očekávat typicky urputný styl fotbalu, proti kterému se prosazuje jen těžko. Real má navíc za sebou náročný duel s Liverpoolem, a tak se může stát, že se bude rozjíždět pomaleji. Proto lze čekat především v úvodním dějství hlavně boj. Real má však vyšší kvalitu a ta by se nakonec měla projevit.

TIP: V poločase bude remíza, Real zvítězí v kurzu 4,69 sipka Vsadit u Tipsportu

Tip

Kde živě sledovat utkání Real Madrid vs. Atlético Madrid? Přímý přenos v televizi, bude i live stream?

El Derbi Madrileño můžete sledovat živě a zdarma v livestreamu TV Tipsport. Kromě toho přímý přenos nabídne také placený televizní kanál Nova Sport 4. Na zápas si také samozřejmě můžete vsadit live.

Připomeňte si legendární obrat Realu na hřišti Liverpoolu.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Na ligový trůn se vrátila Barcelona

Španělská La Liga 2023/2024: informace, program zápasů a tabulka

Španělská La Liga se loni dostala pod nadvládu Barcelony. Real Madrid se ale chce vrátit na vrchol, stejně jako Atlético.

Sázková kancelář Tipsport

Recenze sázkové kanceláře Tipsport: registrace, bonusy a kurzy

Přečtěte si recenzi ☝️ sázkové kanceláře Tipsport. V článku se mimo jiné dozvíte, jaké ❓ služby a bonusy Tipsport nabízí.