Soccer Champions Tour: Real Madrid vs. Barcelona živě

Real Madrid i Barcelona pokračují v letní přípravě na nový ročník na americké půdě. V sobotu večer se spolu v přátelském utkání utkají v Texasu.

Živý přenosKurzyPreviewTip

Bellingham Foto: Profimedia

Letní příprava: Real Madrid vs. Barcelona v sobotu živě

Španělská La Liga startuje už za dva týdny a oba nesmiřitelní rivalové budou mít jako již tradičně roli největších favoritů na titul. Ten obhajuje Barcelona, zatímco Real se bude chtít vrátit na vrchol po nevydařené loňské sezoně. V letní přípravě se mu ale zatím vede lépe. Slavné El Clásico, tentokrát v přátelském vydání z amerického Texasu, sledujte v sobotu od 23:00 živě na Betanu.

sipka Získejte 350 Kč za registraci u Betana ZDE

Sleduj průběh zápasu ZDE

El Clásico v přípravě: informace, kurzy

V historii zápasů mezi Realem Madrid a Barcelonou už proběhla celá řada velkých soubojů o ty nejprestižnější klubové trofeje. Tentokrát ale o tolik nepůjde. Oba týmy se potkají v rámci Soccer Champions Tour ve Spojených státech amerických, kde se na novou sezonu připravuje šest evropských gigantů.

El Clásico se konkrétně odehraje na AT&T Stadium v Texasu, kde své domácí zápasy hrají Dallas Cowboys z nejvyšší ligy amerického fotbalu NFL. Real už dokázal porazot AC Milán i Manchester United, Barcelona nestačila na Arsenal. V přípravním turnaji hraje ještě také Juventus.

Dle bookmakerů je za favorita utkání považován Bílý balet, který se zatím v létě projevuje v lepší formě. Přátelské vzájemné zápasy ale většinou lépe vycházejí Barceloně, ta vyhrála 23 z 41 zápasů a prohrála jen v šesti. Ovládla i loňský souboj v Soccer Champions Tour poměrem 1:0.

Klíčové informace o utkání Real Madrid - Barcelona
Kdy: 29. 07. 2023 od 23:00
Kde: AT&T Stadium, Arlington, Texas
Fáze: Letní příprava, Soccer Champions Tour
Kurzy Betana: 2,07 - 3,60 - 2,87
Přímý přenos: Betano

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Real zatím v přípravě válí, posily se uvedly gólově

Bílý balet zvolil na novou sezonu velice těžkou přípravu. V ní odehraje celkem čtyři zápasy proti soupeřům zvučného jména a velké kvality. Polovinu z nich už má za sebou a nutno říci, že si zatím vede výborně. Proti AC Milán sice špatně začal a po půli prohrával 0:2, pak ale dokonala splaskla obávaná Csaplárova past a byl z toho obrat na konečných 3:2 po dvou trefách Valverdeho a rozhodujícím zásahu Viniho.

Druhé utkání proti Manchesteru United už probíhalo klidněji, Real ho kontroloval už od šesté minuty, kdy se poprvé v novém dresu prosadila nejzvučnější posila, anglický středopolař Jude Bellingham. Vítězství královského klubu pak v samotném závěru pečetil další nově přichozí hráč, útočník Joselu.

Real tak novou éru po odchodu legendárního kanonýra Karima Benzemy začal velmi dobře, na opravdové hodnocení je ale ještě velice brzy. Co už však hodnotit lze, to je změna systému hry, kterou přes léto vymyslel italský stratég Ancelotti. Rozestavení 4-3-3 s Benzemou na hrotu alespoň pro úvod přípravy vyměnil za 4-4-2 se záložní řadou připomínající diamant.

Bellingham v obou zápasech působil na jeho hrotu, tedy nejblíže dvojici brazilských šikulů v útoku Rodryga s Viníciusem a ukázal, že by jeho aklimatizace nemusela trvat dlouho. Pomalejší rozjezd bude mít zřejmě další novic Arda Guler, jenž je zraněný a ještě nenastoupil. Po Barceloně se Real utká ještě s Juventusem, už 12. srpna pak pro něj začíná La Liga soubojem na hřišti Athleticu Bilbao.

Nové posily obou týmů
Real Madrid Barcelona
Jude Bellingham Ilkay Gundogan
Arda Guler Oriol Romeu
Joselu Inigo Martinez
Fran García Vitor Roque

Barcelona setřásla virózu, přijde ještě o hráče?

Blaugrana zvolili o něco jeden duel napěchovanější program přípravy, ten jim ale narušila viróza. Kvůli ní musel být zrušen sobotní zápas s Juventusem. Barcelona se tak americkým fanouškům poprvé představila ve středu, kdy v bláznivé přestřelce nestačila na Arsenal a prohrála 3:5. O branky poraženého týmu se postarali Lewandowski, Raphinha a Ferran.

Kouč Xavi si po utkání postěžoval na příliš tvrdou hru soupeře, pozitivem ale je, že se nikdo z jeho kádru nezranil. Po problému s kotníkem se naopak vrátil do hry obránce Balde. Mimo tak zůstává pouze jedna z letních posil, stoper Inigo Martínez. Další dva výrazné přírůstky do kabiny, záložníci Gundogan a Romeu, už si ale svou premiéru v novém týmu odbyli. Nejdražší posila, brazilský útočník Vitor Roque, by pak do Katalánska měl dorazit až v zimě.

Je ale také dost možné, že Barcelonu ještě někdo opustí. Podle aktuálních informací by mělo být francouzské PSG velmi blízko podpisu křídelníka Ousmane Dembeleho, jehož výkupní klauzule ve výši 50 milionů eur platí do konce července. Klub už jinak opustily legendy Busquets a Alba, kteří zamířili za Messim do Miami.

Barcelona se po americkém turné, v němž změří síly kromě Realu ještě s AC Milán, vrátí zpět domů. Tam odehraje poslední přípravný zápas, v generálce na ligu přivítá londýnský Tottenham. Už 13. srpna pak Barca cestuje na hřiště Getafe k prvnímu kolu La Ligy.

  • Datum, čas a místo zápasu: 29. 7. 2023 ve 23:00, USA

Bilance obou týmů v přátelských zápasech vyznívá jasně ve prospěch Barcelony, až by se mohlo zdát, že ke vzájemným soubojům přistupuje přeci jen o něco vážněji bez ohledu na konkrétní okolnosti zápasu. Vzhledem k vysokému kurzu na vítězství Katalánců by se mohlo vyplatit zkusit jejich vítězství i tentokrát. Upozorňujeme, že vzhledem k "americkému" zápisu o utkání jsou u Betana oba týmy prohozeny, první uvedená je tak právě Barcelona.

TIP: Barcelona vyhraje sipka Získat bonus za registraci u Betana

Tip

Kde živě sledovat utkání Real Madrid vs. Barcelona? K dispozici přímý přenos v televizi, je někde live stream?

El Clásico v rámci letní přípravy na novou sezonu nabídne v přímém přenosu na svém webu sázková kancelář Betano. Na zápas si také rozhodně můžete vsadit, a to před jeho začátkem i v jeho průběhu.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Neapol

Kdo vyhrál titul: přehled mistrů evropských lig 2022/23

Fotbalová sezona 2022/23 je u svého konce. Podívejte se na přehled, kdo se v nejprestižnějších evropských ligách radoval z titulu.

Luton Town

Kdo postoupil a sestoupil: přehled změn účastníků evropských lig

Fotbalová sezona 2023/24 se nezadržitelně blíží. Přinášíme vám přehled nováčků v nejlepších evropských soutěží, stejně jako týmy, které...