Vlastníci klubů v Premier League 2023/2024

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Mít klub v Premier League znamená mít status. Něco znamenat ve světě. V Premier League je 20 týmů, které bojují o svoje místo na slunci. Kdo však bude vítěz a kdo sestupující je momentálně zahaleno tajemstvím. Každý vlastník vkládá do svého klubu naděje a nemalé finanční prostředky. Kdo tedy vlastní kluby v nejvyšší anglické soutěži, ve které se točí neuvěřitelné peníze a hrají zde nejlepší hráči světa?

Aston Villa – Arsenal – Bournemouth – Brentford – Brighton – Burnley
Chelsea – Crystal Palace – Everton – Fulham – Liverpool – Luton Town
Manchester City – Manchester United – Newcastle United – Nottingham
Sheffield United – Tottenham – West Ham – Wolverhampton

Majitel Manchester City - Šejk Mansour Foto: Profimedia

Hodnocení anglické Premier League: 9,9/10

  • Začátek sezóny: 11. 8. 2023 ve 21:00
  • Kdo: Burnley – Manchester City
  • Kde: Zápasy nejprestižnější ligy na světě si diváci mohou vychutnat pouze prostřednictvím televize CANAL+ Sport, což je placený kanál, který naleznete na platformách Skylink, freeSAT a T-Mobile. Případně si můžete zaplatit streamovací službu Canal+. Sázkové kanceláře bohužel Premier League nevysílají.

Premier League přitahuje velké peníze

Anglická Premier League je považována za nejlepší a nejnáročnější ligu na světě. To vše vede k tomu, že je i nejsledovanější ligou světa. Sleduje ji přes 3,2 miliardy lidí. Je snem mnoha kluků, kteří za barákem kopou do míče. Jsou v ní velké peníze a s nimi spojená prestiž. To vše přitahuje bohaté a vlivné lidi z různých zemí. Kteří to momentálně jsou?

sipka Získejte bonus a vsaďte si na Premier League

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Aston Villa FC – Nassef Sawiris a Wes Edens

Aston Villa nezačala dobře a v říjnu to odnesl Steven Gerrard vyhazovem. Legendárního záložníka Liverpoolu na postu hlavního kouče vystřídal specialista na Evropskou ligu Unai Emery. Druhá štace španělského trenéra v Premier League vyznívá zatím lépe než angažmá v Arsenalu. Tým z Birminghamu totiž okamžitě nastartoval a nakonec se může těšit na boje o Evropskou konferenční ligu.

Majitelé klubu jsou Egypťan Nassef Sawiris a Američan Wes Edens. Oba fungují jako úspěšní investoři do akcií. Společně ještě vlastní 44 % akcií v klubu Vitória S.C., který hraje portugalskou ligu. Edens je navíc jeden z majitelů klubu NBA Milwaukee Bucks.

ASTON VILLA FC
Datum založení 1874
Vlastník Nassef Sawiris a Wes Edens
Stadion Villa Park (42 640 míst)
Manažer Unai Emery

Arsenal FC – Stan Kroenke

Arsenal letos prožil povedenou sezónu a dlouho si myslel na titul. Přesto je 2. místo a účast v Lize mistrů úspěchem, na který by chtěl mladý a hladový tým Mikela Artety navázat i v dalším ročníku, avšak tentokrát jej zakončit nějakou trofejí.

Trpělivost s Artetou jistě těší i majitele klubu, kterým je od roku 2007 americký miliardář Stan Kroenke. Ten založil svůj byznys na realitách a developerských projektech. Skrz svoje investiční společnosti je majitelem klubu NFL Los Angeles Rams, basketbalového klubu NBA Denver Nuggets, hokejového klubu NHL Colorado Avalanche a fotbalového klubu MLS Colorado Rapids. Nebojí se investic ani do několika e-sportových týmů.

ARSENAL FC
Datum založení 1886
Vlastník Stan Kroenke
Stadion Emirates Stadium (60 704 míst)
Manažer Mikel Arteta

AFC Bournemouth – William P. Foley II

Bournemouth se ke své radosti zachránil, avšak do dobrých výkonů měl rozhodně daleko. Pouhých 5 bodů od sestupu rozhodně není dobrý výsledek, a jelikož tým obdržel ze všech zachráněných i nejvíce branek, tak v Bournemouthu mají o čem přemýšlet. Pomoci by jim měl nový manažer Andoni Iraola.

Americký finančník a bývalý právník William P. Foley II vlastní několik společností poskytující finanční služby. Bournemouth patří do jeho portfolia od prosince 2022. Tento rodilý Texasan je velkým nadšencem v oblasti sportu. Mezi jeho vlastnictví patří například letošní vítěz Stanley Cupu v NHL Vegas Golden Knights nebo tým z fotbalové Ligue 1, FC Lorient.

AFC BOURNEMOUTH
Datum založení 1899
Vlastník William P. Foley II
Stadion Vitality Stadium (11 329 míst)
Manažer Andoni Iraola

Brentford FC – Matthew Benham

Malý fotbalový klub zahájí svoji třetí sezónu mezi elitou a daří se mu více než dobře. Své 13. místo v nováčkovské sezóně poté vylepšil dokonce na 9. pozici. Thomas Frank na lavičce je evidentně výbornou volbou a mnoho lidí je zvědavo, kam dostane svůj tým v další sezóně.

Za Brentfordem stojí britský byznysmen Matthew Benham. Úspěšný sázkař založil firmy SmartOdds a Matchbook, kde pomocí analytiky hledá chyby v kurzech bookmakerů a vydělává na nich. Velký fanoušek Brentfordu si klub svého srdce odkupuje v roce 2012 a tím ho zachraňuje od krachu. Kromě něj mu patří i dánský Midtjylland. V obou týmech je průkopníkem analytických dat a statistik, dle kterých pak klub uzpůsobuje taktiku v zápasech i na přestupovém trhu.

BRENTFORD FC
Datum založení 1889
Vlastník Matthew Benham
Stadion Gtech Community Stadium (17 250 míst)
Manažer Thomas Frank

Brighton & Hove Albion FC – Tony Bloom

Racci z Brightonu patří poslední dobou mezi stálice a platí za jeden z nejlépe vedených klubů Premier League. Roberto De Zerbi navázal na skvělou práci Grahama Pottera a Brighton skončil na solidním 6. místě, což je jeho nejlepší umístění v historii, a může se těšit na Evropskou ligu.

Majitelem Brightonu je od roku 2009 místní rodák, profesionální pokerový hráč a sázkař Tony Bloom. Ten vlastní několik sázkařských společností a dříve zaměstnával budoucího majitele Brentfordu Matthewa Benhama. S tím se však nerozešel v dobrém a dodnes si nemůžou přijít na jméno. Bloom vlastní i belgický klub Royale Union Saint-Gilloise, který hraje nejvyšší belgickou ligu.

BRIGHTON & HOVE ALBION FC
Datum založení 1901
Vlastník Tony Bloom
Stadion American Express Community Stadium (30 666 míst)
Manažer Roberto De Zerbi

Burnley FC – J. J. Watt a Kealia Watt

Klub, který rovněž slaví návrat do Premier League, si naštěstí nepobyl v Championship moc dlouho a po roce je zpátky mezi elitou. Tým, který vede jeden z Guardiolových učňů Vincent Kompany, bude podle predikci bojovat o záchranu v soutěži.

Burnley, které do nedávna vlastnili Mike Garlic a John Banaszkiewicz, odkoupil americký manželský pár Wattových. J. J. Watt je bývalý hráč americké NFL, kde se jako obránce proslavil hlavně v týmu Houston Texans. V NFL odehrál 12 sezón. Jeho žena Kealia Watt je fotbalistka, která naposledy hrála ženskou fotbalovou ligu za Chicago Red Stars.

BURNLEY FC
Datum založení 1882
Vlastník J. J. Watt, Kealia Watt
Stadion Turf Moor (21 944 míst)
Manažer Vincent Kompany

Chelsea FC – Todd Boehly

Chelsea neměla povedenou sezónu, kdy se na místě kouče prostřídali 3 trenéři. Thomas Tuchel, poté bývalý kouč Brightonu Graham Potter a naposledy jako prozatímní kouč Frank Lampard, o kterém se dá i říci, že konec sezóny totálně pohřbil. Klubu nepomohlo ani mnoho posil v celkové výši několika stovek milionů eur. Nový kouč Mauricio Pochettino má před sezónou mnoho práce.

Mnoho viny na této sezóně je na hlavě nového majitele Todda Boehlyho. Americký byznysmen a investor odkoupil tým od Romana Abramoviče v roce 2022 a ihned investoval nemalé peníze do posil. Avšak vzápětí si vysloužil kritiku, když nechal vyhodit Thomase Tuchela. Další kritiku si vysloužil nápadem na Utkání hvězd v Premier League. Angažování Franka Lamparda, který z 11 duelů vyhrál pouze 1, se také nedočkalo přijetí ze strany veřejnosti. Američan to bude mít v Londýně velmi těžké.

CHELSEA FC
Datum založení 1905
Vlastník Todd Boehly
Stadion Stamford Bridge (40 341 míst)
Manažer Mauricio Pochettino

Crystal Palace FC – John Textor, David Blitzer, Josh Harris, Steve Parish

Celkově 11. místo nakonec bylo pro Crystal Palace více než solidní umístění. Krizi v herním projevu odnesl trenér Patrick Vieira a na lavičku se musel vrátit legendární Roy Hodgson. Tým naštěstí pozvedl a dovedl to klidného středu tabulky.

Majitelé týmu jsou čtyři, z toho tři Američané a jediný Angličan Steve Parish. Nejvíce akcií, 40 %, vlastní John Textor, který do klubu vstoupil v roce 2021. Jeho podnikání vychází, jako u ostatních z majitelů, z investic. Ve své skupině majitelé vlastní další sportovní kluby. Konkrétně to jsou klub NHL New Jersey Devils a basketbalový tým NBA Philadelphia 76ers.

CRYSTAL PALACE FC
Datum založení 1861
Vlastník John Textor, David Blitzer, Josh Harris, Steve Parish
Stadion Selhurst Park (25 486 míst)
Manažer Roy Hodgson

Everton FC – Farhad Moshiri

Jedna z nejhorších sezón karamelek v novodobé historii. Evertonu se nedařilo a nakonec skončil jen 2 body od sestupu. Na začátku sezóny měl klub na starost Frank Lampard a vypadalo to opravdu na padáka. Na jeho místo brzy přišel Sean Dyche, tým se trochu zvedl a nakonec se zachránil, přesto klub bude muset posílit, pokud chce zůstat mezi elitou. Starosti okolo možného sestupu se určitě nelíbily majiteli klubu.

Tím je íránsko-britský podnikatel Farhad Moshiri, který vstoupil do klubu v roce 2016 a vlastní 77,6 % akcií. Podniká v ocelárenském a energetickém byznysu. S klubem měl jistě velké plány, proto ve své krátkodobé historii angažoval ambiciózní trenéry. Ronald Koeman, Carlo Ancelotti, Rafael Benítez nebo právě Frank Lampard se vystřídali na manažerské sesli. Momentálně se však klub pravidelně umisťuje v druhé polovině tabulky.

EVERTON FC
Datum založení 1878
Vlastník Farhad Moshiri
Stadion Goodison Park (39 572 míst)
Manažer Sean Dyche

Fulham FC – Shahid Khan

Fulham navzdory očekáváním měl dobrou sezónu a skončil v poklidném středu na 10. místě. Loňský nováček doufá v podobně dobrou sezónu v dalším ročníku a dlouhodobé etablování v Premier League. K tomu mu stále bude pomáhat kouč Marco Silva, který odmítl lukrativní nabídku ze Saudské Arábie a dle všech indicií by měl pokračovat v londýnském klubu.

Za klubem stojí vlastník Shadid Khan, pákistánsko-americký byznysmen v automobilovém průmyslu. Khan vlastní Fulham od roku 2013 a kromě něj mu náleží i tým NFL Jacksonville Jaguars. V roce 2019 se svým synem založil novou profesionální organizaci wrestlingu All Elite Wrestling.

FULHAM FC
Datum založení 1879
Vlastník Shahid Khan
Stadion Craven Cottage (25 700 míst)
Manažer Marco Silva

Liverpool FC – Fenway Sports Group

Kritický sedmý rok Jürgena Kloppa byl pro Reds sezónou nahoru dolů. Když porazili 7:0 odvěkého rivala z Manchesteru United, tak vzápětí prohráli na Southamptonu 0:1. Liverpool již začal posilovat, aby revitalizoval zálohu pro nadcházející sezónu a opět bojoval o titul a účast v Lize mistrů.

Slavný tým z města Beatles vlastní americká společnost Fenway Sports Group, kdy na postu předsedy klubu je Tom Werner. Fenway se zabývá investicemi do sportovních klubů a mají pod svojí správou kluby z různých sportovních odvětví. Do portfolia kromě Liverpoolu patří Boston Red Sox, NASCAR’s RFK Racing, klub NHL Pittsburgh Penguins a další. Jeden z investorů, který patří do Fenway, je i velký fanoušek Reds, legendární basketbalista LeBron James.

LIVERPOOL FC
Datum založení 1892
Vlastník Fenway Sports Group
Stadion Anfield Road (54 000 míst)
Manažer Jürgen Klopp

Luton Town FC – Paul Ballantyne

Další Popelka anglického fotbalu. Luton se od roku 1992 mezi elitu nepodíval, roky ani nehrál profesionální soutěž. Avšak jako v příběhu o Popelce, tak i zde je šťastný konec. Luton je zpátky mezi elitou a v romantickém staroanglickém městečku se budou prohánět ty největší hvězdy světového fotbalu. Manažer Rob Edwards však bude mít co dělat, aby udržel Luton v Premier League.

Velkou zásluhu má na tom i Paul Ballantyne, který do klubu vstoupil v roce 2008. Paul Ballantyne je londýnský finančník, který přes 20 let patřil k investiční firmě Genesis Investment Management LLP. Odtud v roce 2018 odešel. Nyní působí jako ředitel firmy Moneybaba. V klubu vlastní 82 % akcií.

LUTON TOWN FC
Datum založení 1885
Vlastník Paul Ballantyne
Stadion Kenilworth Road (10 356 míst)
Manažer Rob Edwards

Manchester City FC – Mansour bin Zayed Al Nahyan

Pep Guardiola zlomil svoje prokletí a dovedl Manchester City k vítězství v Lize mistrů, což byl hlavní důvod, pro který byl angažován. A nejen to, dovedl ho i k dalšímu ligovému triumfu a vítězství v FA Cupu. Historický treble rozšířil sbírku trofejí, které klub sbírá od vstupu šejka Mansoura do klubu v roce 2008.

Šejk Mansour patří mezi nejbohatší majitele fotbalového klubu na světě a jeho předmětem podnikání je hlavně ropa. Navíc se podílí na politice ve Spojených arabských emirátech. Do té doby průměrný tým Premier League začal po jeho investicích sbírat trofeje jako na běžícím páse a kupovat zvučné posily. Například nákup norského zabijáka Erlinga Haalanda před sezónou se ukázal jako jeden z klíčových, protože mladíček s blonďatou hřívou lámal jeden střelecký rekord za druhým.

MANCHESTER CITY FC
Datum založení 1880
Vlastník Mansour bin Zayed Al Nahyan
Stadion Etihad Stadium (53 400 míst)
Manažer Josep Guardiola

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Manchester United FC – rodina Glazerova

Manchester United si pod trenérem Erikem ten Hagem zahraje Ligu mistrů. Po ne úplně ideálním začátku začal rozkol s jednou z hvězd Cristianem Ronaldem, který si po listopadovém rozhovoru do médií mohl hledat nové angažmá. Od té doby tým šlapal přece jen lépe. Přesto v Manchesteru vyhlíží přestupové období pro posílení kádru.

Vlastníky týmu jsou rodina Glazerova, kdy Malcolm Glazer do klubu vstoupil jako investor v roce 2005. V roce 2014 Malcolm zemřel a rodina vedení klubu převzala skrze svůj investiční fond. Glazerovi za svá rozhodnutí však často dostávají kritiku, že klub není veden správným směrem. Klub je totiž bez titulu od odchodu sira Alexe Fergusona v roce 2013.

MANCHESTER UNITED FC
Datum založení 1878
Vlastník Rodina Glazerova
Stadion Old Trafford (74 310 míst)
Manažer Erik ten Hag

Newcastle United FC – PIF (Mohammed bin Salman)

Newcastle si po vydařené sezóně zahraje Ligu mistrů a příští sezóna bude jistě plná očekávání. Tým Eddiho Howea hraje solidní fotbal a do kádru i přes tučný rozpočet přišli hráči, kteří přesně zapadali do koncepce trenéra. Kádr však bude nyní posilovat pro Ligu mistrů, kdy první vlaštovkou je Sandro Tonali z AC Milán.

Za výraznou změnou je nový majitel, kterým je PIF (Public Investment Fund – Veřejný investiční fond). Ten je v rukou korunního prince a de facto vládce Saudské Arábie Mohammeda bin Salmana. Bohatství klubu je momentálně větší než všech klubů Premier League dohromady. Vstup bin Salmana do klubu proběhl v roce 2021 a byl spojen s kontroverzí, že anglický klub ovládá jeden z politických vůdců země, kde jsou potlačována základní lidská práva.

NEWCASTLE UNITED FC
Datum založení 1892
Vlastník PIF (Mohammed bin Salman)
Stadion St. James' Park (52 000 míst)
Manažer Eddie Howe

Nottingham Forest FC – Evangelos Marinakis

Loňský nováček soutěže bojoval dlouho o udržení a nakonec o 4 body unikl sestupovému pásmu. Manažer Steve Cooper to měl několikrát nahnuté, ale nakonec stejně jako celý tým, vydržel. V týmu se před minulou sezónou obměnilo mnoho hráčů, takovou přestavbu však nelze letos čekat, avšak i letos to vypadá na boj o záchranu.

Za klubem z Nottinghamu stojí řecký byznysmen Evangelos Marinakis. Člověk, který pokračuje v rodinném podniku. Jeho loďařská společnost se soustředí na doručování nákladu z různých koutů světa. Do klubu z Nottinghamu vstoupil jako hlavní investor v roce 2017. Temný stín na jeho podnikání padl v roce 2018, kdy byl Marinakis obviněn z pašování drog do Evropy skrze svoji společnost. Obvinění byl však zproštěn.

NOTTINGHAM FOREST FC
Datum založení 1865
Vlastník Evangelos Marinakis
Stadion City Ground (30 445 míst)
Manažer Steve Cooper

Sheffield United FC – Abdullah bin Musa'ad bin Abdulaziz Al Saud

Nováček soutěže postoupil do Premier League po dvou letech strávených v Championship. Hlavní úkol kouče Paula Heckingbottoma bude bezesporu se udržet a pokud možno stabilně hrát Premier League.

Vlastníkem klubu je saudsko-arabský princ Abdullah bin Musa'ad bin Abdulaziz Al Saud. Ten do klubu vstoupil již v roce 2013 a kromě jiného se angažuje i v politice. Ve světě vlastní ještě několik menších fotbalových klubů, Sheffield je z nich bezesporu nejvýznamnější.

SHEFFIELD UNITED FC
Datum založení 1889
Vlastník Abdullah bin Musa'ad bin Abdulaziz Al Saud
Stadion Bramall Lane (32 050 míst)
Manažer Paul Heckingbottom

Sleduj průběh zápasu ZDE

Tottenham Hotspur FC – Joe Lewis a Daniel Levy

Tottenham stále marně touží po trofejích a loni z toho bylo jen 8. místo v tabulce. Nový trenér Ange Postecoglou má před sebou náročnou výzvu, jak namotivovat tým do bojů v nové sezóně. Klub navíc řeší možný odchod největší hvězdy Harryho Kanea, který se chce posunout do týmu, kde může vyhrávat trofeje.

Mnozí fanoušci dávají vinu za to, že se nedaří, majitelům klubu Joe Lewisovi a hlavně Danielu Levymu. Ti do klubu vstoupili v roce 1991. V posledních letech jsou kritizováni za svoje přestupy, svou tendenci předražit vlastní hráče i problémy s manažery mužstva. V klubu totiž neuspěli osobnosti jako Nuno Espírito Santo, José Mourinho nebo naposledy Antonio Conte.

Lewisova a Levyho společnost Enic International se zaměřuje na obchodování s měnami.

TOTTENHAM HOTSPUR FC
Datum založení 1882
Vlastník Joe Lewis, Daniel Levy
Stadion Tottenham Hotspur Stadium (62 850 míst)
Manažer Ange Postecoglou

West Ham United FC – David Sullivan, Daniel Křetínský, Estate of David Gold, Albert "Tripp" Smith

West Ham měl co dělat, aby po tučných letech, kdy bojoval o poháry, nesestoupil. Pachuť nepříliš úspěšné sezóny se zlepšila vítězstvím v Evropské konferenční lize. Tím si nejspíš manažerskou židli zachránil David Moyes a na lavičce kladivářů bude pokračovat.

Bohužel už u toho nebude jeden z majitelů, zesnulý David Gold. Kdo se naopak může těšit na další sezónu, je český byznysmen Daniel Křetinský. Ten vládne v České republice energetickému průmyslu a kromě 27 % West Hamu mu patří i pražská Sparta. Naopak dvojice Gold a Sullivan vydělala své jmění na obchodu s pornoprůmyslem a erotickými pomůckami. Cca 8 % patří americkému byznysmenovi Albertu Smithovi.

WEST HAM UNITED FC
Datum založení 1895
Vlastník David Sullivan, Daniel Křetínský, Estate of David Gold, Albert Smith
Stadion London Stadium (60 000 míst)
Manažer David Moyes

Wolverhampton Wanderers FC – Fosun International

Wolverhampton po neuspokojivých výsledcích rovněž vyměnil trenéra. Bruno Lage odcházel v říjnu 2022. Na měsíc ho zastoupil Steve Davis, než byl oznámen nový kouč Julen Lopetegui. Ten Wolves dotáhl do klidného středu tabulky. Na prahu nové sezóny se ovšem s klubem dohodl na ukončení spolupráce. Nahradil ho Gary O'Neil. Wolves budou muset řešit odchod kapitána Rubéna Nevese, kterého přemohla vůně petrodolarů ze Saudské Arábie. Na odchodu je nejspíš i Adama Traoré, kterému skončila smlouva a má nabídky ze Španělska.

Za klubem stojí čínská společnost Fosun International. Společnost se specializuje na mnoho služeb od výroby a prodeje zdravotních pomůcek přes těžbu a zpracování železné rudy a dalších kovů nebo pojišťovnictví. Do klubu vstoupili v roce 2016.

WOLVERHAMPTON WANDERERS FC
Datum založení 1877
Vlastník Fosun International
Stadion Molineux Stadium (32 050 míst)
Manažer Gary O'Neil
NEJLEPŠÍ ONLINE SÁZKOVÉ KANCELÁŘE - PŘEHLED BONUSŮ:
Tipsport Bonus ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč za ověření VSAĎ TEĎ
Fortuna Bonus ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč za ověření VSAĎ TEĎ
Betano Bonus ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč za ověření VSAĎ TEĎ
Chance Bonus ke vkladu až 2 000 Kč + 200 Kč za ověření VSAĎ TEĎ
SynotTip Bonus 300,- zdarma bez nutnosti vkladu VSAĎ TEĎ
Sazkabet Bonus ke vkladu až 9 500 Kč + 500 Kč za ověření VSAĎ TEĎ
MerkurXtip Bonus ke vkladu až 10 000 Kč + 100 Kč za registraci VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Gavi a ocenění Golden Boy

Golden Boy Award – nominace, historie

Golden Boy je ocenění pro nejlepšího mladého hráče v Evropě v dané sezóně. Cílem je každý rok představit novou budoucí hvězdu světového...

Neapol

Kdo vyhrál titul: přehled mistrů evropských lig 2022/23

Fotbalová sezona 2022/23 je u svého konce. Podívejte se na přehled, kdo se v nejprestižnějších evropských ligách radoval z titulu.

Alex Král, Tomáš Souček a Patrik Schick

Kvalifikace na mistrovství Evropy 2024: program a výsledky

Podívejte se na výsledky kvalifikace na EURO 2024. 🏅 O postup na mistrovství Evropy v Německu ⚽ se ucházelo 53 zemí.