Fortuna liga: Bohemians Praha vs. Sparta Praha v live streamu

Bohemians potřebují bodovat, aby se vyhnuli skupině o záchranu. Sparta zase musí dotahovat v boji o titul. Vzájemný souboj v Ďolíčku bude tedy důležitý pro obě mužstva. Přečtěte si naše preview a zjistěte, kde malé pražské derby sledovat živě.

Živý přenosKurzy
BohemiansSparta – H2HTip

Jan Kuchta během utkání s Mladou Boleslaví Foto: Vlastimil Vacek / Právo / Profimedia

Fortuna liga, 28. kolo: Bohemians Praha 1905 vs. Sparta Praha živě v online live streamu

V aktuální sezoně se střetnou už potřetí. Bohemians zatím se Spartou prohráli jak v poháru, tak v lize. V 28. kole ligové soutěže dostanou šanci to napravit. V sobotu od 15:00 se oba soupeři utkají v Ďolíčku. Sledujte jejich duel na Fortuna TV.

sipka Klikněte ZDE a sledujte zápas Bohemians vs. Sparta

Sleduj průběh zápasu ZDE

Sparta je proti Bohemians favoritem, jak vypadají kurzy?

Bookmakeři považují Spartu za favorita. Na výhru Letenských si můžete vsadit v kurzu 1,55. Triumf Bohemians je ohodnocen kurzem 5,60. Remízu můžete zkusit trefit v kurzu 4,40.

Zápas odpíská rozhodčí Ondřej Berka. Toho v této sezoně čeká v roli hlavního už 20. ligový duel. Větší vytížení měl před víkendem jen Dalibor Černý.

Informace před zápasem Bohemians vs. Sparta
📅 Kdy: 13. 4. 2024 od 15:00
🌍 Kde: Ďolíček, Praha
🏆 Soutěž: 28. kolo Fortuna ligy 2023/24
Rozhodčí: Ondřej Berka
Kurzy Fortuny: 5,60 – 4,40 – 1,55
📺 Přímý přenos: Fortuna TV, O2 TV Sport

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Bohemians padli v bitvě o Vršovice a nadále je straší skupina o záchranu

Po minulé sezoně Bohemians slavili postup do evropských pohárů, do kterých se vrátili po dlouhých 36 letech. Pohárová Evropa není pro tým kouče Jaroslava Veselého nereálná ani letos. Stejně tak ale Klokani mohou v nadstavbě skončit v neoblíbené skupině o záchranu. Do ní mají momentálně z 11. místa nejblíže.

Zelenobílí ztrácejí jediný bod na to, aby se vyšvihli o patro výš. Z prostřední skupiny se poté mohou dostat až do boje o Konferenční ligu. Bohemians se ale budou muset výrazně zlepšit. Na jaře totiž v osmi utkáních zapsali jen jedno vítězství. Prohry s Plzní a Slavií sice nevypadají tak hrozně, pět jarních remíz je ale příliš.

Na půdě svého vršovického rivala sehráli Klokani svůj zatím poslední duel. Trenér hostů na tiskové konferenci uznal, že slávistická výhra 2:1 byla zasloužená. A litoval špatně vyřešených brejků. Veselý si na druhou stranu pochvaloval, že se mu pro následný souboj se Spartou nikdo nevykartoval. Naopak se mu několik hráčů vrací.

Karetní tresty si odseděli Jan Vondra, Jan Shejbal a Michal Beran. Brankář Michal Reichl už po zranění alespoň trénuje. Zdravotní problémy jinak trápily také Denise Valu, Vojtěcha Smrže, Vojtěcha Nováka a Jana Matouška. Fotbalistou, který se na trávník podívat nemůže, je Matyáš Kozák. Ten v Ďolíčku hostuje právě ze Sparty.

Sestava Bohemians v posledním zápase proti Slavii (1:2)
Soukup – Kadlec, Křapka, Hybš – Köstl, Hůlka, Hrubý, Kovařík – Prekop, Hála – Ristovski
Kdo šel do hry z lavičky: Dostál, Kozák, Puškáč, Huf

Sparta přišla o první místo i o potrestaného Preciada

Mladá Boleslav není v této sezoně pro fotbalisty Sparty oblíbeným soupeřem. Letenští s ní nejprve na podzim padli venku 1:3. Výhru proti Středočechům nezapsali ani na jaře. V domácím prostředí s Boleslaví jen remizovali 1:1. Trenér Brian Priske poté na tiskové konferenci poukazoval hlavně na promarněný první poločas.

Na stejnou úroveň s výkonem v úvodním dějství ale dal i jednu událost ze druhé půle. V ní byl za oplácení vyloučen Angelo Preciado, což otupilo ofenzivní snažení Sparty. Ekvádorský fotbalista byl pak disciplinární komisí potrestán stopkou na čtyři utkání. I v oslabení mohli sparťané vyhrát. Třeba střela Kaana Kairinena ale skončila na tyči.

Letenští se tak z kořisti proměnili na lovce. Spadli totiž na druhou příčku za Slavii. Na ni ztrácejí jeden bod a v 28. kole hrají dříve než sešívaní. Případným vítězstvím nad Bohemians tak mohou slávisty dostat pod tlak, než v neděli nastoupí v Plzni. Kouč Priske přitom věří, že sparťané mají kvalitu na to mistrovský titul obhájit.

Pokud jde o absence v rudém táboře, tak na lavičce bude chybět právě Priske. Proti Boleslavi viděl čtvrtou žlutou kartu. Disciplinární trest do akce nepustí ani zmiňovaného Preciada. Jinak v minulém kole scházeli zranění Jan Mejdr, David Pavelka a Qazim Laci. Albánský záložník už ale byl spatřen v tréninku s týmem.

Sestava Sparty v posledním zápase proti Mladé Boleslavi (1:1)
Vindahl – Vitík, Sørensen, Krejčí – Preciado, Kairinen, Solbakken, Zelený – Birmančević, Kuchta, Haraslín
Kdo šel do hry z lavičky: Panák, Ryneš, Sadílek, Olatunji, Wiesner

Vzájemná bilance Bohemians a Sparty (H2H)

Bohemians se Spartou už v tomto ročníku sehráli pohárový i ligový duel. Níže se ale podíváme na vzájemnou bilanci obou klubů pouze v samostatné české lize.

Výrazně lépe z tohoto srovnání vycházejí Letenští. Ti ukořistili hned 29 výher, zatímco Klokani se ze tří bodů radovali jen čtyřikrát.

Vzájemná bilance Bohemians a Sparty v české lize
Výhry Bohemians Remízy Výhry Sparty
4 11 29

Posledních 10 vzájemných zápasů:

  • Sparta vs. Bohemians 4:0 (26. 10. 2019)
  • Bohemians vs. Sparta 0:1 (6. 6. 2020)
  • Sparta vs. Bohemians 0:1 (30. 1. 2021)
  • Bohemians vs. Sparta 1:2 (23. 5. 2021)
  • Bohemians vs. Sparta 1:1 (14. 8. 2021)
  • Sparta vs. Bohemians 5:1 (12. 12. 2021)
  • Sparta vs. Bohemians 1:1 (27. 8. 2022)
  • Bohemians vs. Sparta 2:6 (12. 2. 2023)
  • Sparta vs. Bohemians 2:1 (20. 5. 2023)
  • Sparta vs. Bohemians 2:0 (4. 11. 2023)

Kdy hraje Sparta další zápas:

  • Datum, čas a místo: 13. 4. v 15:00, Ďolíček (Praha)

Tip na výsledek zápasu Bohemians vs. Sparta Praha v 28. kole Fortuna ligy

Výhra Sparty v Ďolíčku 6:2 z minulého roku byla spíše výjimkou. Jinak bychom pro vítězství Letenských ve Vršovicích o více než jeden gól museli jít až do roku 2016.

I tentokrát si myslíme, že to bude poměrně vyrovnané. Sázíme na to, že ve 30. minutě bude panovat nerozhodný stav.

TIP: Remíza ve 30. minutě sipka Vsadit u Fortuny

Vsaďte si na 28. kolo Fortuna ligy

Kde sledovat Fortuna ligu živě: fotbal Bohemians vs. Sparta v televizi (TV) i online live streamu zdarma

Pokud jde o televizní vysílání, tak duel Bohemians se Spartou najdete na placené stanici O2 TV Sport. Na internetu si tento zápas můžete pustit zdarma u sázkové kanceláře Fortuna.

Utkání v Ďolíčku by mělo mít parádní kulisu. Solidní atmosféra panovala i při střetnutí Bohemians na Slavii. Pusťte si děkovačku Klokanů s fanoušky.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Sparta

1. česká fotbalová liga: informace, program zápasů a tabulka

Nejvyšší fotbalová ⚽ soutěž v Česku se jmenuje Fortuna liga. Podívejte se na její program, ⏰ výsledky i aktuální tabulku.

Řezníček

Fotbalová národní liga: informace, program zápasů a tabulka

Podívejte se na veškeré důležité informace ☝️ o Fortuna národní lize. Druhou nejvyšší fotbalovou ⚽ soutěž v Česku hraje v sezoně 2023/24 16...

Slávisté se radují ze zisku MOL Cupu

Český fotbalový pohár MOL Cup 2023/2024 - program, výsledky

MOL Cup je český fotbalový ⚽ pohár, do kterého se zapojuje okolo 150 klubů z České republiky. Podívejte se na jeho program ⏰ a výsledky.