Fortuna liga: Sparta Praha vs. Baník Ostrava v live streamu

Jejich souboje patří k tomu nejočekávanějšímu, co český fotbalový kalendář nabízí. Sparta v sobotu hostí Baník. Přečtěte si, jak na tom oba týmy jsou před tímto sledovaným duelem. A pusťte si jejich zápas na Fortuna TV.

Živý přenosKurzy
Sparta – BaníkH2HTip

Ladislav Krejčí a Veljko Birmančević slaví gól proti Bohemians Foto: Radek Vebr / MFDNES + LN / Profimedia

Fortuna liga, 29. kolo: Sparta Praha vs. Baník Ostrava živě v online live streamu

Bitvy Sparty s Baníkem jsou známé díky velké rivalitě mezi oběma kluby. Tentokrát to ale nebude jen o ní. Pražané budou hájit průběžné vedení v tabulce, do kterého se vrátili minulý týden. Také ostravský celek letos hraje nahoře a do 29. kola jde ze čtvrté příčky. Sledujte střetnutí mezi Spartou a Baníkem v sobotu od 15:00 na Fortuna TV.

sipka Klikněte ZDE a sledujte zápas Sparta vs. Baník

Sleduj průběh zápasu ZDE

Sparta přivítá Baník, jak vypadají kurzy?

Blíže k vítězství má podle bookmakerů Sparta, na kterou si můžete vsadit v kurzu 1,32. Na to, že všechny body poputují do Ostravy, je vypsaný kurz 9,00. Remíza je ohodnocena kurzem 5,80.

Třaskavý duel dostal na starost rozhodčí Dalibor Černý. Tento sudí na jaře řídil utkání Sparty i Baníku. Pražané za jeho dohledu padli 0:4 v Plzni, Slezané naopak vyhráli 1:0 ve Zlíně.

Informace před zápasem Sparta vs. Baník
📅 Kdy: 20. 4. 2024 od 15:00
🌍 Kde: epet ARENA, Praha
🏆 Soutěž: 29. kolo Fortuna ligy 2023/24
Rozhodčí: Dalibor Černý
Kurzy Fortuny: 1,32 – 5,80 – 9,00
📺 Přímý přenos: Fortuna TV, O2 TV Sport

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Sparta je po obratu v Ďolíčku opět první

Zase se jí lépe dýchá. Pražská Sparta se po minulém kole vrátila do čela ligy. Nervozita přitom mohla v táboře Letenských růst s nepřesvědčivými výkony v posledních zápasech. Po reprezentační pauze ještě sparťané vydolovali tři body v Českých Budějovicích (1:0). Poté ale doma klopýtli s Mladou Boleslavi (1:1).

Tato remíza znamenala také ztrátu prvního místa v tabulce. Na něj se dostal věčný rival ze Slavie, vydržel zde ale jen jedno kolo. Minulý týden si Sparta vedení vzala zpět, když otočila zápas na půdě Bohemians. Při výhře 3:1 se dvěma góly zaskvěl ve skvělé formě hrající Veljko Birmančević.

A protože slávisté následně padli 0:1 v Plzni, tak první flek aktuálně patří Letenským. Ti mají dvě kola před koncem základní části náskok dvou bodů. Právě vedení po 30 odehraných utkáních může být velice důležité. Zajistí vedoucímu celku domácí derby v nadstavbě a rozhodne také o pořadí při případném stejném počtu bodů.

Snahu o setrvání Sparty na první pozici už může proti Baníku z lavičky dirigovat Brian Priske. Dánský trenér musel v Ďolíčku kvůli karetnímu trestu jen na tribunu. Distanc naopak ze hry vyřadí Angela Preciada a Jaroslava Zeleného. Kvůli zranění jinak v uplynulých soubojích chyběli Jan Mejdr, Qazim Laci a David Pavelka.

Sestava Sparty v posledním zápase proti Bohemians (3:1)
Vindahl – Vitík, Panák, Krejčí – Wiesner, Sadílek, Kairinen, Ryneš – Tuci, Kuchta, Birmančević
Kdo šel do hry z lavičky: Haraslín, Olatunji, Solbakken, Zelený

Baník po třech výhrách ztratil body s posledním

V minulém ročníku z toho bylo až 11. místo. Tentokrát má Baník našlápnuto mnohem lépe. A to i díky třem vítězstvím v řadě. Ostravský mančaft postupně z cesty odklidil Pardubice (1:0), Teplice (4:1) i Jablonec (3:2). Naposledy ale ztratil, a to rovnou se 16. Karvinou, která si z Vítkovic odvezla bod za remízu 2:2.

Zatímco Sparta se v uplynulých duelech spoléhá hlavně na Veljka Birmančeviće, tak Baník má zase Ewertona. Brazilský ofenzivní fotbalista zářil také proti Karviné. Ewerton dal oba baníkovské góly. Ten první dokonce z vlastní poloviny, z níž překvapil hostujícího brankáře Dominika Holce.

Na výhru to ale nestačilo. Kouč Pavel Hapal na pozápasové tiskové konferenci kritizoval hlavně představení ve druhé půli. V ní označil výkon svých svěřenců za pomalý a nepřesný. Ostravané nicméně i po této zbytečné ztrátě drží v ligové tabulce čtvrtou příčku se čtyřbodovým náskokem na Mladou Boleslav.

Dobrou zprávou pro fanoušky je také prodloužení smlouvy Matěje Šína, jehož kontrakt nově platí do roku 2027. Baník si tak po Davidu Buchtovi a Jiřím Boulovi na jaře pojistil už třetího hráče. Špatně to nevypadá ani s marodkou Slezanů. Na ní je pouze Ladislav Takács, který se věnuje rekonvalescenci po zranění kolene.

Sestava Baníku v posledním zápase proti Karviné (2:2)
Letáček – Blažek, Frydrych, Lischka – Rusnák, Boula, Rigo, Buchta – Ewerton – Tanko, Klíma
Kdo šel do hry z lavičky: Kpozo, Kubala, Šín, Adediran

Vzájemná bilance Sparty s Baníkem (H2H)

V samostatné české lize se mezi Spartou a Baníkem zatím odehrálo 62 zápasů. Úspěšnější jsou Letenští, kteří vyhráli 37 duelů. Baníkovci naproti tomu brali 10 výher.

Ta zatím poslední přišla v roce 2018, kdy doma triumfovali 3:2. Vítězný gól tehdy dával Milan Baroš a hosty vedl nynější kouč Baníku Pavel Hapal.

Vzájemná bilance Sparty a Baníku v české lize
Výhry Sparty Remízy Výhry Baníku
37 15 10

Posledních 10 vzájemných zápasů:

  • Baník vs. Sparta 0:0 (14. 12. 2019)
  • Sparta vs. Baník 3:2 (23. 6. 2020)
  • Baník vs. Sparta 0:0 (17. 1. 2021)
  • Sparta vs. Baník 3:1 (9. 5. 2021)
  • Baník vs. Sparta 2:2 (31. 10. 2021)
  • Sparta vs. Baník 2:1 (2. 4. 2022)
  • Sparta vs. Baník 3:1 (23. 4. 2022)
  • Sparta vs. Baník 1:1 (17. 9. 2022)
  • Baník vs. Sparta 0:3 (11. 3. 2023)
  • Baník vs. Sparta 0:1 (12. 11. 2023)

Kdy hraje Sparta další zápas:

  • Datum, čas a místo: 20. 4. v 15:00, epet ARENA (Praha)

Tip na výsledek zápasu Sparta Praha vs. Baník Ostrava v 29. kole Fortuna ligy

Na Letné se střetnou druhý a čtvrtý tým ligy v počtu střel na bránu. Myslíme si tedy, že v sobotu by oba celky mohly dohromady vyprodukovat alespoň 10 přesných střeleckých pokusů.

Spartě se do velké formy rozehrál Veljko Birmančević, jeho parťák Lukáš Haraslín si zase proti Bohemians odpočinul a do hry šel až z lavičky. Na straně Baníku je pak ofenzivní hrozbou Ewerton. Nejen tito fotbalisté by se tak mohli postarat o zakončení mezi tři tyče.

TIP: Bude +9,5 střely na bránu sipka Vsadit u Fortuny

Vsaďte si na 29. kolo Fortuna ligy

Kde sledovat Fortuna ligu živě: fotbal Sparta vs. Baník v televizi (TV) i online live streamu zdarma

Duel Sparty s Baníkem vysílá placená televizní stanice O2 TV Sport. Utkání si můžete pustit i zdarma na internetu, a to díky streamu u sázkové kanceláře Fortuna.

Před výkopem si můžete poslechnout, jak zápas na Letné vyhlíží trenér Pavel Hapal.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Slávisté se radují ze zisku MOL Cupu

Český fotbalový pohár MOL Cup 2023/2024 - program, výsledky

MOL Cup je český fotbalový ⚽ pohár, do kterého se zapojuje okolo 150 klubů z České republiky. Podívejte se na jeho program ⏰ a výsledky.

Pohár pro vítěze Evropské ligy

Evropská liga UEFA 2023/2024: los, zápasy a tabulka

Evropská liga je druhou nejprestižnější evropskou klubovou soutěží. Účastní se jí špičkové týmy a zisk trofeje nabírá na prestiži.

Řezníček

Fotbalová národní liga: informace, program zápasů a tabulka

Podívejte se na veškeré důležité informace ☝️ o Fortuna národní lize. Druhou nejvyšší fotbalovou ⚽ soutěž v Česku hraje v sezoně 2023/24 16...