Fortuna liga: Slovácko vs. Sparta Praha v online live streamu

V Evropě uspěla. Po postupu v Evropské lize přes Galatasaray nyní Sparta potřebuje udržet tempo i v lize. Vítězstvím na Slovácku by si totiž Letenští udrželi od těla druhou Slavii. Přečtěte si preview utkání Sparty v Uherském Hradišti. A sledujte další souboj, který bude důležitý pro titulové dostihy.

Živý přenosKurzy
SlováckoSpartaH2HTip

Lukáš Haraslín při odvetě proti Galatasarayi Foto: Profimedia

Fortuna liga, 22. kolo: 1. FC Slovácko vs. Sparta Praha živě v online live streamu

Ve čtvrtek Letná slavila. Sparta postoupila přes slavný Galatasaray do osmifinále Evropské ligy. Ještě ale než sparťané nastoupí v osmifinále proti ještě slavnějšímu Liverpoolu, tak jsou tu domácí soutěže. Příští týden Letenští odehrají dvě derby. V poháru a v lize. Ze všeho nejdříve je ale čeká nevyzpytatelný ligový výjezd na Slovácko. V Uherském Hradišti se začíná v neděli od 18:00 a zápas vysílá Fortuna TV.

sipka Sledujte utkání Slovácko vs. Sparta živě a zdarma

Sleduj průběh zápasu ZDE

Sparta jede na Slovácko, jak je to s kurzy?

Když se Sparta představila na Slovácku naposledy, tak jí remíza stačila k zisku titulu. Pokud si myslíte, že to nerozhodně skončí i tentokrát, tak je pro vás připraven kurz 3,75. Jestli ale věříte, že vyhrají Letenští, tak na jejich vítězství si můžete vsadit v kurzu 1,87. Zatímco triumf domácích je oceněn kurzem 4,20.

Utkání bude řídit rozhodčí Ladislav Szikszay. Ten se rozhodně nebojí rozdávat karty. V aktuálním ligovém ročníku jde o sudího, který udělil nejvíce žlutých i červených karet.

Informace před zápasem Slovácko vs. Sparta
📅 Kdy: 25. 2. 2024 od 18:00
🌍 Kde: Městský stadion Miroslava Valenty, Uherské Hradiště
🏆 Soutěž: 22. kolo Fortuna ligy 2023/24
Rozhodčí: Ladislav Szikszay
Kurzy Fortuny: 4,20 – 3,75 – 1,87
📺 Přímý přenos: Fortuna TV, O2 TV Sport

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Slovácku se při prohře v regionálním derby vykartovali dva obránci

Na jaře to zatím Slovácku nejde. Místo toho, aby prohánělo třetí Plzeň, tak zatím prohrává s týmy, které bojují o záchranu. Vše začalo domácí porážkou 1:2 s Pardubicemi. V dalším kole pak klub z Uherského Hradiště jel do Zlína, kde ho čekalo regionální derby. Výsledek se ale nezměnil, Slovácko opět padlo 1:2.

Mančaftu Martina Svědíka dal sice rychlé vedení Pavel Juroška, ještě v první půli šli ale hosté do oslabení. Vlastimil Daníček trefil v přerušené hře soupeře loktem a viděl červenou kartu. Disciplinární komise mu následně udělila dvouzápasový trest. Zpět ale k dění na hřišti. Na něm Slovácko ve druhém poločase dvakrát inkasovalo.

Směrem dopředu zatím kouč Svědík marně čeká na gólový příspěvek Marka Havlíka. Ten dal na podzim 10 ligových branek a před aktuálním kolem se dělil o vedoucí příčku mezi nejlepšími střelci. Neděle ho pak postaví proti Lukáši Haraslínovi, který se zatím v lize trefil devětkrát.

Slovenské křídlo určitě nebude bránit Petr Reinberk. Ve Zlíně totiž dostal čtvrtou žlutou kartu. Při zmiňované absenci Daníčka jde o další problém. Svědík navíc na pozápasové tiskové konferenci nedokázal odhadnout, jestli se stihne uzdravit Michal Kadlec. Právě složení obrany tak může být pro Slovácko velkou starostí.

Sestava Slovácka v posledním zápase proti Zlínu (1:2)
Heča – Reinberk, Daníček, Hofmann, Doski – Juroška, Trávník, Havlík, Blahút – Mihálik, Cicilia
Kdo šel do hry z lavičky: Sinyavskiy, Kalabiška, Kvasina, Kim Seung-Bin, Vecheta

Sparta slaví postup v Evropě i novou smlouvu pro nejlepšího střelce

Úvod jara je pro Spartu trochu bláznivý. Boje ve třech soutěžích se postarají o to, že Letenští budou pořád v zápřahu. A po vyřazení Galatasaraye v Evropské lize toto tempo rozhodně nezvolní. Odměnou bude pro sparťany osmifinále se slovutným soupeřem. Na Letnou v březnu přijede Liverpool, aktuální lídr Premier League.

Tým Briana Priskeho si postup z předkola play-off zajistil po výhře 4:1 v odvetě. Sparťané přitom byli bez vykartovaného tria Ladislav Krejčí, Matěj Ryneš a Veljko Birmančević. Když nic jiného, tak bude tato trojice alespoň odpočatá na duel na Slovácku. Při případné rotaci sestavy to tak může usnadnit práci kouči Priskemu.

O minuty se hlásí také nově příchozí Indrit Tuci. A proti Galatasarayi se připomněl opravdu výrazně. Jeden gól dal a na další nahrál Lukáši Haraslínovi. Slovenské křídlo je nejlepším střelcem Sparty v této sezoně. Kromě postupového zásahu pak udělal radost sparťanským fanouškům i v pátek, kdy na Letné podepsal nový kontrakt.

Haraslín vyléčil kotník, na marodce tak před čtvrteční odvetou zůstával jen David Pavelka. Po nemoci už alespoň z lavičky nastoupil také Jaroslav Zelený. Pozor si ale Letenští musejí dávat na karty. Tomáš Wiesner, Qazim Laci, Jan Kuchta a Victor Olatunji jsou jedno napomenutí od trestu a vynechání ligového derby se Slavií.

Sestava Sparty v posledním zápase proti Galatasarayi (4:1)
Vindahl – Vitík, Panák, Sørensen – Preciado, Laci, Kairinen, Wiesner – Olatunji, Kuchta, Haraslín
Kdo šel do hry z lavičky: Tuci, Zelený, Sadílek

Vzájemná bilance Slovácka se Spartou (H2H)

Slovácko proti Spartě v samostatné české lize nastoupilo v 45 případech. Většinou brali tři body Letenští, tak jako na podzim v Praze. Tehdy sparťané vyhráli jasně 5:0.

V Uherském Hradišti ovšem Sparta už třikrát v řadě v lize nevyhrála. I když v zatím posledním vzájemném duelu na Moravě jí to vůbec nevadilo. Květnová remíza 0:0 totiž Letenským přihrála mistrovský titul.

Vzájemná bilance Slovácka a Sparty v české lize
Výhry Slovácka Remízy Výhry Sparty
9 5 31

Posledních 10 vzájemných zápasů:

  • Sparta vs. Slovácko 5:0 (17. 9. 2023)
  • Slovácko vs. Sparta 0:0 (23. 5. 2023)
  • Slovácko vs. Sparta 1:1 (22. 4. 2023)
  • Sparta vs. Slovácko 4:0 (9. 11. 2022)
  • Sparta vs. Slovácko 1:2 (11. 5. 2022)
  • Sparta vs. Slovácko 3:1 (17. 4. 2022)
  • Slovácko vs. Sparta 4:0 (21. 11. 2021)
  • Sparta vs. Slovácko 1:0 (18. 4. 2021)
  • Slovácko vs. Sparta 1:2 (13. 12. 2020)
  • Slovácko vs. Sparta 0:2 (14. 6. 2020)

Kdy hraje Sparta další zápas:

  • Datum, čas a místo: 25. 2. v 18:00, Městský stadion Miroslava Valenty (Uherské Hradiště)

Tip na výsledek zápasu Slovácko vs. Sparta Praha ve 22. kole Fortuna ligy

Predikovat složení sestavy Sparty může být vzhledem k možné rotaci složité. Prostor by ale mohl dostat Veljko Birmančević, který proti Galatasarayi nehrál kvůli kartám.

Srbský křídelník už na jaře přihrál na tři góly. Branky ale umí i dávat, což potvrzuje jeho bilance 10 zásahů ve všech soutěžích. A další trefu by mohl přidat na Slovácku. Sedl mu už podzimní vzájemný zápas, ve kterém dvakrát skóroval a přidal jednu asistenci.

TIP: Veljko Birmančević dá gól sipka Vsadit u Fortuny

Vsaďte si u Fortuny

Kde sledovat Fortuna ligu živě: fotbal Slovácko vs. Sparta v televizi (TV) i online live streamu zdarma

Nedělní zápas odvysílá placená televizní stanice O2 TV Sport. Utkání ale můžete sledovat i zdarma. A to díky streamu u sázkové kanceláře Fortuna.

V minulém kole dal gól Zlínu, nyní ho čeká zkouška v podobě Sparty. Pusťte si rozhovor s Pavlem Juroškou.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Sparta

1. česká fotbalová liga: informace, program zápasů a tabulka

Nejvyšší fotbalová ⚽ soutěž v Česku se jmenuje Fortuna liga. Podívejte se na její program, ⏰ výsledky i aktuální tabulku.

Fanoušci Sparty při utkání s Jabloncem

AC Sparta Praha fotbal - zápasy, program a výsledky

Sparta Praha je nejúspěšnějším klubem české fotbalové ⚽ historie. Podívejte se, kdy ❓ hrají Letenští příští zápas a prohlédněte si jejich...

Slávisté se radují ze zisku MOL Cupu

Český fotbalový pohár MOL Cup 2023/2024 - program, výsledky

MOL Cup je český fotbalový ⚽ pohár, do kterého se zapojuje okolo 150 klubů z České republiky. Podívejte se na jeho program ⏰ a výsledky.