Fortuna liga: Sparta Praha vs. Jablonec v online live streamu

Jablonec jde nahoru. Severočeši neprohráli šest soutěžních utkání v řadě, nyní je ale čeká jedna z nejtěžších zkoušek. Jedou na půdu mistrovské Sparty, která v aktuálním ligovém ročníku doma ještě neztratila ani bod. Sledujte tento duel na Fortuna TV.

Živý přenosKurzy
SpartaJablonecH2HTip

Ladislav Krejčí během utkání s Pardubicemi Foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Fortuna liga, 18. kolo: Sparta Praha vs. Jablonec živě v online live streamu

Počasí narušilo i 18. ligové kolo. Kluby po celém Česku ale doufají, že to nebude tak vážné jako v předchozím kole. V sobotu od 15:00 je pak na programu také souboj Sparty s Jabloncem. Sledovat ho můžete na Fortuna TV.

sipka Pusťte si zápas Sparta vs. Jablonec živě a zdarma

Sleduj průběh zápasu ZDE

Sparta přivítá Jablonec, jak vypadají kurzy?

Bookmakeři vidí sobotní duel jednoznačně. Jako jasného favorita berou domácí Spartu. Na triumf Letenských vypsali kurz 1,20. Vítězství hostujícího Jablonce ohodnotili kurzem 17,50. Dělbě bodů pak přisoudili kurz 6,60.

Utkání bude pískat rozhodčí Ondřej Pechanec. Ten už byl v této sezoně na Letné u prestižního zápasu Sparty s Plzní, který domácí vyhráli 2:1.

Informace před zápasem Sparta vs. Jablonec
📅 Kdy: 9. 12. 2023 od 15:00
🌍 Kde: epet ARENA, Praha
🏆 Soutěž: 18. kolo Fortuna ligy 2023/24
Rozhodčí: Ondřej Pechanec
Kurzy Fortuny: 1,20 – 6,60 – 17,50
📺 Přímý přenos: Fortuna TV, O2 TV Sport

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Sparta může v čele tabulky odskočit na rozdíl osmi bodů

V 17. kole byla Sparta jedním ze čtyř týmů, který odehrál svůj zápas v původním termínu. Ostatní duely byly kvůli počasí odloženy. Nehrála třeba Slavia, která jen přihlížela, jak její rival z Letné navyšuje náskok na prvním místě na pět bodů. Tentokrát sešívaní hrají až v neděli, Sparta tak může alespoň na chvíli vést o osm bodů.

Do této pozice se Letenští dostali díky výhře 2:1 v Pardubicích. Sparťané za sebou měli souboj s Betisem (1:0) v Evropské lize a trenér Brian Priske tak sáhl k výrazné rotaci sestavy. V základu bylo osm nových jmen a na hře Sparty to bylo znát. Až druhá půle, kdy na hřiště přišli Lukáš Haraslín nebo Jan Kuchta, přinesla potřebné zlepšení.

O góly se ale postaral stoper. Ladislav Krejčí se trefil dvakrát a po nedávném zranění vypadá v dobré formě. Kapitánovo zotavení je pro Letenské v závěru podzimu extrémně důležité. Kromě první příčky v lize totiž bojují také o postup do jarní fáze Evropské ligy. Když ve čtvrtek vyhrají na půdě Arisu Limassol, tak je postup nemine.

Určitou roli by v závěru sparťanského podzimu mohl hrát i Asger Sørensen. Dánský obránce se nedávno zranil v tréninku a vynechal poslední dvě utkání. Na tiskové konferenci po výhře v Pardubicích ale kouč Priske uvedl, že v případě Sørensena šlo jen o malé zranění.

Sestava Sparty v posledním zápase proti Pardubicím (2:1)
Vindahl – Vitík, Vydra, Krejčí – Wiesner, Pavelka, Sadílek, Ryneš – Karabec, Olatunji, Pešek
Kdo šel do hry z lavičky: Haraslín, Kuchta, Birmančević, Kairinen, Zelený

Jablonec začíná po hrůzném začátku konečně sbírat body

Takový vstup do nového angažmá si rozhodně nepředstavoval. Trenér Radoslav Látal v létě převzal Jablonec, na první ligovou výhru s ním ale čekal až do 10. kola. V poslední době se ovšem situace Severočechů přece jen obrací k lepšímu. Neprohráli už šest soutěžních utkání za sebou.

To kromě postupu do čtvrtfinále MOL Cupu přineslo také posun na 11. příčku v ligové tabulce. To by sice stále znamenalo účast ve skupině o záchranu, na prostřední skupinu už ale Látalův mančaft ztrácí jen bod. Ten mu chybí na Teplice, se kterými si ve středu poradil poměrem 3:2.

Šlo o odložený duel kvůli počasí, který se měl hrát už minulý víkend. Svým pátým gólem ligového ročníku k vítězství přispěl také Miloš Kratochvíl. Právě tento záložník aktuálně Jablonec táhne. Ještě před výhrou nad Teplicemi dal Kratochvíl dva góly Pardubicím při triumfu 2:1.

Na Spartě pak jablonecké fotbalisty určitě nepotáhnou Matěj Polidar a Filip Souček. Oba totiž patří právě Letenským. Polidar navíc v sezoně viděl už čtyři žluté karty. Souček se zase potýkal se zdravotními problémy. S těmi bojoval také Václav Drchal, který Spartu za Jablonec vyměnil v létě. Zdraví trápilo také Daniela Součka.

Sestava Jablonce v posledním zápase proti Teplicím (3:2)
Hanuš – Štěpánek, Tekijaški, Hurtado, Chanturishvili – Černák, Martinec, Kratochvíl, Alégué – Pleštil, Krulich
Kdo šel do hry z lavičky: Chramosta, Jovović, Houska, Velich, Polidar

Vzájemná bilance Sparty s Jabloncem (H2H)

Sparta zatím s Jabloncem sehrála v samostatné české lize 61 utkání. Vzájemná bilance přitom hovoří jasně pro Letenské, kteří vyhráli 38 zápasů.

Na severu Čech už se jim ale tolik nedařilo. Sérii bez vítězství, která trvala od roku 2018, zlomili až v této sezoně, kdy v Jablonci vyhráli 5:1.

Vzájemná bilance Sparty a Jablonce v české lize
Výhry Sparty Remízy Výhry Jablonce
38 12 11

Posledních 10 vzájemných zápasů:

  • Sparta vs. Jablonec 2:0 (20. 7. 2019)
  • Jablonec vs. Sparta 2:2 (9. 11. 2019)
  • Sparta vs. Jablonec 3:0 (5. 7. 2020)
  • Sparta vs. Jablonec 2:1 (3. 10. 2020)
  • Jablonec vs. Sparta 1:0 (14. 4. 2021)
  • Sparta vs. Jablonec 1:1 (19. 9. 2021)
  • Jablonec vs. Sparta 1:1 (9. 3. 2022)
  • Jablonec vs. Sparta 1:1 (30. 8. 2022)
  • Sparta vs. Jablonec 3:0 (19. 2. 2023)
  • Jablonec vs. Sparta 1:5 (12. 8. 2023)

Kdy hraje Sparta další zápas:

  • Datum, čas a místo: 9. 12. v 15:00, epet ARENA (Praha)

Tip na výsledek zápasu Sparta Praha vs. Jablonec v 18. kole Fortuna ligy

Sparta dala nejvíce gólů z celé ligy (nutno doplnit, že odehrála o zápas více než třeba Slavia nebo Plzeň). Letenští se přitom dokázali díky formě Lukáše Haraslína a Veljka Birmančeviće vyrovnat i s tím, že to tam momentálně nepadá Janu Kuchtovi. Minule se pak dvakrát trefil Ladislav Krejčí.

Sparťané tak podle nás mají dostatek ofenzivních zbraní, aby proti Jablonci skórovali v obou dějstvích.

TIP: Sparta dá gól v obou poločasech sipka Vsadit u Fortuny

Vsaďte si u Fortuny

Kde sledovat Fortuna ligu živě: fotbal Sparta vs. Jablonec v televizi (TV) i online live streamu zdarma

Sobotní zápas si můžete pustit v televizi i na internetu. Televizní přenos najdete na placené stanici O2 TV Sport. Stream zdarma můžete sledovat u sázkové kanceláře Fortuna.

Oba týmy už se na podzim jednou potkaly. Navrch měla Sparta, která vyhrála v Jablonci 5:1. Vraťte se do čtvrtého ligového kola díky videu ze série Buď v týmu.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Fanoušci Sparty při utkání s Jabloncem

AC Sparta Praha fotbal - zápasy, program a výsledky

Sparta je nejúspěšnějším klubem české fotbalové ⚽ historie. Podívejte se, kdy ❓ hraje příští zápas a prohlédněte si její soupisku.

Sparta

1. česká fotbalová liga: informace, program zápasů a tabulka

Nejvyšší fotbalová ⚽ soutěž v Česku se jmenuje Fortuna liga. Podívejte se na její program, ⏰ výsledky i aktuální tabulku.

Řezníček

Fotbalová národní liga: informace, program zápasů a tabulka

Podívejte se na veškeré důležité informace ☝️ o Fortuna národní lize. Druhou nejvyšší fotbalovou ⚽ soutěž v Česku hraje v sezoně 2023/24 16...