Fortuna liga: Sparta Praha vs. Slovan Liberec v live streamu

Po istanbulském dramatu se špatným koncem čeká Spartu liga. Tu sparťané vedou a proti Liberci potřebují přidat další body. Slovan ale na Letnou přijede po vítězném vstupu do jara a nadále se přetahuje o první šestku. Přečtěte si preview nedělního utkání a sledujte ho živě na Fortuna TV.

Živý přenosKurzy
SpartaLiberecH2HTip

Sparťané se radují z gólu na hřišti Galatasaraye Foto: Profimedia

Fortuna liga, 21. kolo: Sparta Praha vs. Slovan Liberec živě v online live streamu

Toto už sparťané dobře znají z podzimu. Přepínání z pohárů na ligu pro ně nebylo vždy jednoduché. Už v neděli od 18:00 uvidíme, jak to zvládnou tentokrát. Sparta na Letné přivítá Slovan Liberec. Přímý přenos utkání nabídne Fortuna TV.

sipka Sledujte zápas Sparta vs. Liberec živě a zdarma

Sleduj průběh zápasu ZDE

Sparta přivítá Liberec, jaké jsou kurzy?

Bookmakeři o vítězi nedělního duelu nepochybují. Za velkého favorita považují Spartu, na kterou vypsali kurz 1,25. Na to, že tři body poputují do Liberce, se dá sázet v kurzu 11,00. Remízu najdete pod kurzem 6,20.

Utkání dostal na starost rozhodčí Jan Všetečka. Tento sudí s kartami celkem šetří. Za 11 zápasů udělil 40 žlutých napomenutí. S průměrem 3,6 žluté karty na utkání mu v tomto ohledu mezi ligovými rozhodčími patří 14. místo.

Informace před zápasem Sparta vs. Liberec
📅 Kdy: 18. 2. 2024 od 18:00
🌍 Kde: epet ARENA, Praha
🏆 Soutěž: 21. kolo Fortuna ligy 2023/24
Rozhodčí: Jan Všetečka
Kurzy Fortuny: 1,25 – 6,20 – 11,00
📺 Přímý přenos: Fortuna TV, O2 TV Sport

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Sparta se vyrovnala Galatasarayi, po velkém dramatu ale padla

Velkou bitvu za sebou mají hráči Sparty. V předkole play-off Evropské ligy nakonec prohráli v Istanbulu 2:3. Proti Galatasarayi ale sparťané předvedli statečný výkon a remízu do odvety jim až v nastavení vzal Mauro Icardi. Letenští každopádně příjemně překvapili tím, kolik šancí si v RAMS Parku dokázali vypracovat.

Jejich neproměňování je ovšem odsoudilo do role poraženého. K tomu se přidaly i chyby v defenzivě, které naopak Galatasaray tvrdě trestal. Než se ale oba týmy potkají v odvetě, tak Spartu čeká ligový souboj s Libercem. Trenér Brian Priske nejspíše sáhne k rotaci, kdy stejný přístup uplatňoval v pohárových týdnech i na podzim.

Na zápasovou zátěž je připravený Lukáš Haraslín, který v Istanbulu odehrál asi 25 minut. Odpočinku by se možná za normálních okolností dostalo Ladislavu Krejčímu nebo Veljku Birmančevićovi. Oba ale budou v odvetě stát kvůli žlutým kartám, takže je není na co šetřit. Podobný osud potkal i Matěje Ryneše, který byl v Istanbulu vyloučen.

Za Ryneše se příští týden nabízí náhrada v podobě Jaroslava Zeleného. Toho v poslední době trápila nemoc. Kouč Priske ale po utkání na Galatasarayi uvedl, že by mohl být k dispozici už proti Liberci. V Turecku s týmem kvůli zdravotním problémům nebyli ani Jakub Surovčík, David Pavelka a Michal Ševčík.

Sestava Sparty v posledním zápase proti Galatasarayi (2:3)
Vindahl – Vitík, Sørensen, Krejčí – Preciado, Kairinen, Laci, Ryneš – Karabec, Kuchta, Birmančević
Kdo šel do hry z lavičky: Haraslín, Solbakken, Wiesner, Olatunji, Sadílek

Liberec začal jaro výhrou nad konkurentem v boji o top šestku

V Česku se rozjely změny ve vlastnictví fotbalových klubů. Nejdiskutovanější byla nové éra Slavie pod Pavlem Tykačem. I v Liberci se ale dějí věci. Už v prosinci Slovan oznámil, že opci na nákup 75 % akcií klubu získal Ondřej Kania. Poprvé od roku 1996 by tak v Liberci neměla většinový podíl společnost Preciosa Ludvíka Karla.

Přechod klubu do rukou nového majitele ale nyní přece jen přehlušilo dění na hřišti. Slovan vstoupil do jarní části výhrou 2:0 nad Olomoucí. Vítězství bylo o to důležitější, že šlo o jednoho z největších soupeřů Slovanu v honu za umístěním v první šestce. Kouč Luboš Kozel si pak kromě výsledku pochvaloval i předvedenou hru.

Tu už na jaře nemůže stavět na Lukáši Červovi. Na něj uplatnila zpětný odkup Slavia a poté ho posunula dál do Plzně. Do Liberce naopak dorazil Lukáš Letenay. Autor 15 podzimních gólů ve druholigovém Púchově se už stihl jednou trefit i v novém dresu. Šlo však ještě o přípravu. Soutěžní start proti Sigmě mu vzaly zdravotní trable.

Jeho zapojení proti Spartě tedy zůstává nejisté. Jasno by mělo být v případě Dominika Plechatého a Christiana Frýdka. Pro duel na Letné, kde to oba dobře znají, se nestihnou dát dohromady. Oba laborují s kolenem. Plechatý je navíc stále kmenovým hráčem Sparty. Proti svému klubu by tedy stejně nemohl nastoupit.

Sestava Liberce v posledním zápase proti Olomouci (2:0)
Bačkovský – Prebsl, Chaluš, Mikula – Penner, Varfolomeev, Žambůrek, Ghali – Kok, Tupta – Kulenović
Kdo šel do hry z lavičky: Fukala, Pourzitidis, Horský, Rabušic, Doumbia

Vzájemná bilance Sparty s Libercem (H2H)

V samostatné české lize už Sparta s Libercem sehrála 63 zápasů. Většinu z nich vyhráli Letenští, pro poslední vítězství Slovanu ale nemusíme chodit daleko.

Liberec vyhrál na Spartě v prvním kole minulé sezony. Tehdy budoucího mistra porazil 2:1.

Vzájemná bilance Sparty a Liberce v české lize
Výhry Sparty Remízy Výhry Liberce
34 12 17

Posledních 10 vzájemných zápasů:

  • Liberec vs. Sparta 0:2 (3. 9. 2023)
  • Liberec vs. Sparta 1:3 (30. 4. 2023)
  • Sparta vs. Liberec 1:2 (31. 7. 2022)
  • Sparta vs. Liberec 2:1 (28. 11. 2021)
  • Liberec vs. Sparta 0:5 (31. 7. 2021)
  • Liberec vs. Sparta 2:2 (2. 5. 2021)
  • Sparta vs. Liberec 1:1 (22. 12. 2020)
  • Sparta vs. Liberec 4:1 (20. 6. 2020)
  • Sparta vs. Liberec 0:2 (15. 2. 2020)
  • Liberec vs. Sparta 3:1 (25. 8. 2019)

Kdy hraje Sparta další zápas:

  • Datum, čas a místo: 18. 2. v 18:00, epet ARENA (Praha)

Tip na výsledek zápasu Sparta Praha vs. Slovan Liberec ve 21. kole Fortuna ligy

Myslíme si, že Sparta potvrdí roli favorita a Liberec porazí. Slovan by se ale na Letné mohl gólově prosadit.

Liberečtí mají pátou nejlepší ofenzivu ligy a přímo na Spartě se trefili pětkrát v řadě. Mohli by také využít případných změn v sestavě domácích, kteří za sebou mají čtvrteční zápas v Istanbulu.

TIP: Sparta vyhraje, ale dostane gól sipka Vsadit u Fortuny

Vsaďte si u Fortuny

Kde sledovat Fortuna ligu živě: fotbal Sparta vs. Liberec v televizi (TV) i online live streamu zdarma

Utkání Sparty s Libercem si můžete pustit na placené televizní stanici O2 TV Sport. Zdarma můžete tento zápas sledovat díky streamu u sázkové kanceláře Fortuna.

Letenští za sebou mají první duel proti Galatasarayi. Podívejte se mimo jiné na to, jak v Istanbulu probíhal jejich předzápasový trénink.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Mojmír Chytil se snaží udržet míč před Asgerem Sørensenem a Tomášem Wiesnerem

Statistiky Fortuna ligy: nejlepší střelci, nahrávači a brankáři

Podívejte se na individuální statistiky Fortuna ligy. V článku najdete nejlepší střelce, nahrávače i brankáře s nejvíce čistými konty.

Fanoušci Sparty při utkání s Jabloncem

AC Sparta Praha fotbal - zápasy, program a výsledky

Sparta Praha je nejúspěšnějším klubem české fotbalové ⚽ historie. Podívejte se, kdy ❓ hrají Letenští příští zápas a prohlédněte si jejich...

Slávisté se radují ze zisku MOL Cupu

Český fotbalový pohár MOL Cup 2023/2024 - program, výsledky

MOL Cup je český fotbalový ⚽ pohár, do kterého se zapojuje okolo 150 klubů z České republiky. Podívejte se na jeho program ⏰ a výsledky.