Fortuna liga: Sparta Praha vs. Hradec Králové v live streamu

Po konci v Evropě Sparta opět přepíná na ligu. V jejím 25. kole přivítá Hradec Králové. Letenští chtějí do reprezentační přestávky jít z prvního místa v tabulce. Hosté ale pod novým trenérem ze dvou zápasů získali čtyři body. Pusťte si souboj Sparty s Hradcem na Fortuna TV.

Živý přenosKurzy
Sparta – HradecH2HTip

Brian Priske během odvety s Liverpoolem Foto: Profimedia

Fortuna liga, 25. kolo: Sparta Praha vs. Hradec Králové živě v online live streamu

Sparta musí reagovat. Za sebou má totiž tři soutěžní porážky v řadě. V rámci 25. ligového kola přijede do Prahy Hradec Králové. Ten na Letné v historii české ligy ještě nikdy nevyhrál. Sledujte vyprodaný zápas Sparty s Hradcem Králové v neděli od 18:00 na Fortuna TV.

sipka Sledujte duel Sparta vs. Hradec živě a zdarma

Sleduj průběh zápasu ZDE

Sparta je proti Hradci favoritem, jak vypadají kurzy?

Asi příliš nepřekvapí, že bookmakeři vidí favorita v pražské Spartě. Na její výhru vypsali kurz 1,22. Zato vítězství Hradce Králové je ohodnoceno kurzem 12,00. Remízu si můžete zahrát v kurzu 7,20.

Rozhodčím nedělního duelu bude Ondřej Berka. Ten zatím v tomto ligovém ročníku pískal 16 utkání. Nařídil tři penalty a udělil také dvě červené karty.

Informace před zápasem Sparta vs. Hradec Králové
📅 Kdy: 17. 3. 2024 od 18:00
🌍 Kde: epet ARENA, Praha
🏆 Soutěž: 25. kolo Fortuna ligy 2023/24
Rozhodčí: Ondřej Berka
Kurzy Fortuny: 1,22 – 7,20 – 12,00
📺 Přímý přenos: Fortuna TV, O2 TV Sport

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Sparta dostala na Anfieldu šest gólů a v Evropě skončila

Letenští už bojují pouze na dvou frontách. Ve čtvrtek padli na ikonickém Anfieldu 1:6 s Liverpoolem. A protože první zápas v Praze sparťané prohráli 1:5, tak se s Evropskou ligou rozloučili v osmifinále. Celkově byl pohárový ročník Sparty vydařený, v dvojutkání s Reds ale narazili na opravdu jiný level.

To ostatně na pozápasové tiskové konferenci uvedl i trenér Brian Priske. Omlouvat tím dva příděly ale nechtěl. Naopak připomněl, že nelze vymazat ani ligovou prohru 0:4 v Plzni. Sparťané se tak rychle potřebují zvednout. Kvůli zmiňované porážce na půdě Viktorie se totiž jejich náskok na prvním místě smrskl na pouhý jeden bod.

Kolem Sparty ale tento týden nelétaly jen špatné zprávy. Klub v sobotu oznámil, že prodloužil smlouvu s Kaanem Kairinenem. Klíčový záložník Letenských měl podle vyjádření svého agenta podepsat nový kontrakt do roku 2028. Jeho nejbližšími metami jsou obhajoba titulu a úspěch v MOL Cupu, kde jsou sparťané v semifinále.

I když by měl Kairinen při plnění obou cílů hrát zásadní roli, tak proti Hradci Králové ho na hřiště nepustí karetní trest. Za vyloučení pak budou pykat Ladislav Krejčí a Angelo Preciado. Kvůli zranění poslední dobou scházeli Asger Sørensen, David Pavelka a Jakub Pešek. Posledně dva jmenovaní se ale podle Priskeho už vracejí do tréninku.

Sestava Sparty v posledním zápase proti Liverpoolu (1:6)
Vindahl – Vitík, Zelený, Krejčí – Preciado, Laci, Solbakken, Kairinen, Ryneš – Birmančević, Kuchta
Kdo šel do hry z lavičky: Panák, Haraslín, Sadílek, Tuci, Vydra

Hradec Králové zvládl derby a na jaře poprvé zapsal tři body

Fotbalisté Hradce Králové se podruhé v sezoně chystají na duel se Spartou. Některé okolnosti tohoto zápasu jsou přitom stejné jako na podzim. I tehdy Votroci narazili na českého mistra po jeho utkání v Evropské lize. Také šlo o poslední utkání před reprezentační pauzou. A rovněž to bylo třetí střetnutí pro nového trenéra.

Tím se v Hradci Králové stal David Horejš, který vystřídal Václava Kotala. Vedení nesáhlo ke změně na základě výsledků. Kotal musel skončit ze zdravotních důvodů. Jeho nástupce převzal mančaft, který na jaře třikrát remizoval. A plichtu Horejš zapsal i při své premiéře, když přivezl bod z Jablonce (1:1).

Na pátý pokus už ale Votroci na jaře vyhráli. V minulém kole je čekalo derby proti Pardubicím. Hradečtí doma díky gólům Filipa Čiháka a Daniela Vašulína zvítězili 2:0. Obě branky padly ve druhé půli, kdy ale zároveň domácí dostali také pět žlutých karet. Hned pro trojici fotbalistů přitom tato napomenutí znamenají stopku pro duel na Spartě.

V trestu jsou Štěpán Harazim, Petr Pudhorocký a Václav Pilař. Kvůli zranění kouč Horejš, jemuž dělá asistenta Lukáš Vácha, nemohl naposledy počítat s Davidem Heidenreichem, Danielem Horákem, Michalem Leiblem a Danielem Kaštánkem. Na Letné by ale Kaštánka, hosta ze Sparty, i tak vyřadila ze hry dohoda klubů.

Sestava Hradce Králové v posledním zápase proti Pardubicím (2:0)
Zadražil – Klíma, Čihák, Spáčil – Čmelík, Pudhorocký, Dancák, Krejčí – Šašinka, Pilař – Vašulín
Kdo šel do hry z lavičky: Koubek, Harazim, Čech, Hais

Vzájemná bilance Sparty s Hradcem Králové (H2H)

Hradec Králové odehrál v samostatné české lize se Spartou 34 utkání. A výrazně lépe jsou na tom ve vzájemných zápasech Letenští. Ti vyhráli hned 29 duelů. I v minulé sezoně měli navrch sparťané, když zvládli vítězně oba dva souboje.

Vzájemná bilance Sparty s Hradcem Králové v české lize
Výhry Sparty Remízy Výhry Hradce Králové
29 1 4

Posledních 10 vzájemných zápasů:

  • Sparta vs. Hradec Králové 3:1 (21. 9. 2014)
  • Hradec Králové vs. Sparta 0:3 (4. 4. 2015)
  • Hradec Králové vs. Sparta 1:2 (27. 11. 2016)
  • Sparta vs. Hradec Králové 3:2 (20. 5. 2017)
  • Sparta vs. Hradec Králové 4:0 (21. 8. 2021)
  • Hradec Králové vs. Sparta 0:1 (18. 12. 2021)
  • Sparta vs. Hradec Králové 1:1 (30. 4. 2022)
  • Sparta vs. Hradec Králové 2:1 (1. 10. 2022)
  • Hradec Králové vs. Sparta 0:2 (18. 3. 2023)
  • Hradec Králové vs. Sparta 1:3 (8. 10. 2023)

Kdy hraje Sparta další zápas:

  • Datum, čas a místo: 17. 3. v 18:00, epet ARENA (Praha)

Tip na výsledek zápasu Sparta Praha vs. Hradec Králové v 25. kole Fortuna ligy

Sparta se musí rychle srovnat po prohrách s Liverpoolem a Plzní. Už ale mnohokrát ukázala, že doma je velice silná. Myslíme si tedy, že se Letenští gólově prosadí v obou poločasech.

Kouč Brian Priske sice může po čtvrteční zátěži v ofenzivě sáhnout k rotaci, má ale dostatečně kvalitní kádr na to, aby obraně Hradce Králové dělal výrazné problémy.

TIP: Sparta dá gól v obou poločasech sipka Vsadit u Fortuny

Vsaďte si na 25. kolo Fortuna ligy

Kde sledovat Fortuna ligu živě: fotbal Sparta vs. Hradec Králové v televizi (TV) i online live streamu zdarma

Zápas Sparty s Hradcem Králové můžete sledovat v televizi i na internetu. Stream tohoto utkání najdete u sázkové kanceláře Fortuna. Nedělní duel vysílá i placený televizní kanál O2 TV Sport.

V minulém kole David Horejš zažil první vítězství na hradecké lavičce. Podívejte se na tiskovou konferenci trenéra Votroků po výhře nad Pardubicemi.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Fanoušci Sparty při utkání s Jabloncem

AC Sparta Praha fotbal - zápasy, program a výsledky

Sparta Praha je nejúspěšnějším klubem české fotbalové ⚽ historie. Podívejte se, kdy ❓ hrají Letenští příští zápas a prohlédněte si jejich...

Sparta

1. česká fotbalová liga: informace, program zápasů a tabulka

Nejvyšší fotbalová ⚽ soutěž v Česku se jmenuje Fortuna liga. Podívejte se na její program, ⏰ výsledky i aktuální tabulku.

Řezníček

Fotbalová národní liga: informace, program zápasů a tabulka

Podívejte se na veškeré důležité informace ☝️ o Fortuna národní lize. Druhou nejvyšší fotbalovou ⚽ soutěž v Česku hraje v sezoně 2023/24 16...