Kdy hrají české kluby evropské poháry a na koho mohou narazit?

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Po víkendu už je jasno. Definitivně se rozhodlo o čtyřech českých zástupcích, kteří budou v příští sezoně bojovat v evropských pohárech. K už jistému triu ve složení Sparta, Slavia a Plzeň se přidali Bohemians. Přečtěte si, kdy půjdou české kluby v Evropě do akce. A na koho mohou narazit.

TermínySpartaSlavia
PlzeňBohemians

Lukáš Haraslín a Tomáš Holeš bojují o míč Foto: MICHAL RŮŽIČKA / MAFRA / Profimedia

Kdy hrají české kluby evropské poháry? Termíny Ligy mistrů, Evropské ligy i Konferenční ligy

V sezoně 2023/24 uvidíme v evropských pohárech čtyři české kluby. Mistrovská Sparta zamíří do předkola Ligy mistrů. Druhá Slavia zabojuje v předkole Evropské ligy. Předkolo Evropské konferenční ligy pak čeká na třetí Plzeň i čtvrté Bohemians.

sipka Sledujte zápasy Fortuna ligy živě a zdarma

Sleduj průběh zápasu ZDE

Ještě než se podíváme na každý klub zvlášť, tak si shrneme české zástupce v Evropě. Konkrétně to, která soutěž je čeká a do kterého půjdou předkola. Z následující tabulky také zjistíte, kdy se jednotlivé kluby dozvědí své soupeře. A kdy v evropských pohárech odehrají své první zápasy.

Klub Fáze a soutěž Los První zápas
Sparta 3. předkolo Ligy mistrů 24. července 8./9. srpna
Slavia 3. předkolo Evropské ligy 24. července 10. srpna
Plzeň 2. předkolo Konferenční ligy 21. června 27. července
Bohemians 2. předkolo Konferenční ligy 21. června 27. července

Sparta začne ve 3. předkole Ligy mistrů, v Evropě má jistou skupinu

Sparta si původně ziskem ligového titulu zajistila účast ve 2. předkole Ligy mistrů. Protože už je ale jisté, že vítěz letošního ročníku Ligy mistrů si ji díky svému ligovému umístění zahraje i v příštím ročníku, tak Letenští poskočili do 3. předkola.

To s sebou nese důležitou výhodu. Sparťané mají totiž bez ohledu na své výsledky v předkolech jistotu, že v Evropě stráví celý podzim. Pojďme to ale vzít popořadě.

  • Sparta začne ve 3. předkole Ligy mistrů, kde bude nenasazená. Narazit může na Dinamo Záhřeb, dánského mistra (ligu vede FC Kodaň), tureckého mistra (ligu vede Galatasaray), Ferencváros Budapešť, Karabach nebo Slovan Bratislava.
  • Pokud Sparta ze 3. předkola Ligy mistrů postoupí, zahraje si play-off Ligy mistrů, kde bude nenasazená. Případný postup z play-off jí zajistí základní skupinu Ligy mistrů, v opačném případě si Letenští zahrají základní skupinu Evropské ligy.
  • Pokud Sparta ze 3. předkola Ligy mistrů nepostoupí, zahraje si play-off Evropské ligy. Případný postup z play-off jí zajistí základní skupinu Evropské ligy, v opačném případě si Letenští zahrají základní skupinu Konferenční ligy.

sipka Připomeňte si, jak probíhala mistrovská sezona Sparty

Slavii čeká 3. předkolo Evropské ligy, ve hře je i přesun do Konferenční ligy

U Slavie se teprve rozhodne, jestli bude po dobu celého podzimu hrát evropské poháry. A případně, ve které ze dvou soutěží to bude. Aby měli Sešívaní jistotu podzimu v pohárech, tak musí zvládnout alespoň jedno z předkol.

Červenobílý klub v lize skončil na druhém místě. Zároveň ale vyhrál domácí pohár, začne tedy ve 3. předkole Evropské ligy.

  • Slavia začne ve 3. předkole Evropské ligy, kde narazí na některý z vyřazených klubů z nemistrovské části 2. předkola Ligy mistrů. Záleží na pořadí ligových soutěžích a výsledku následného 2. předkole Ligy mistrů, soupeřem ale může být třeba Panathinaikos Athény nebo Servette Ženeva.
  • Pokud Slavia ze 3. předkola Evropské ligy postoupí, zahraje si play-off Evropské ligy. Případný postup z play-off jí zajistí základní skupinu Evropské ligy, v opačném případě si Sešívaní zahrají základní skupinu Konferenční ligy.
  • Pokud Slavia ze 3. předkola Evropské ligy nepostoupí, zahraje si play-off Konferenční ligy, kde bude nasazená. Případný postup z play-off jí zajistí základní skupinu Konferenční ligy, v opačném případě Sešívaní v Evropě skončí.

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Plzeň musí v Konferenční lize zvládnout tři předkola, nahrává jí ale silný koeficient

Viktorii čeká po třetí příčce v ligové tabulce 2. předkolo Evropské konferenční ligy. Plzni zajistí celý podzim strávený v Evropě jen překonání tří soupeřů. Je přitom dané, že viktoriáni se nemohou z Konferenční ligy nikam posunout.

Kromě samotných protivníků je pak otazníkem, ve kterých předkolech bude Plzeň nasazená.

  • Plzeň začne ve 2. předkole Konferenční ligy, kde bude nasazená. Zde čeká dlouhý seznam možných soupeřů. Mezi ty už potvrzené s nejlepším koeficientem patří Petrocub, Vojvodina nebo Lucern.
  • Pokud Plzeň ze 2. předkola Konferenční ligy postoupí, zahraje si 3. předkolo Konferenční ligy, kde bude nasazená. Případný postup ze 3. předkola jí zajistí play-off Evropské ligy, kde už není jisté, jestli by byla nasazená. Případný postup z play-off jí zajistí základní skupinu Konferenční ligy.
  • Pokud Plzeň ze 2. předkola Konferenční ligy nepostoupí, tak v Evropě skončí. To stejné platí i pro případné vypadnutí ve 3. předkole nebo v play-off.

Bohemians potřebují při návratu do Evropy přejít přes tři soupeře, pokaždé budou nenasazení

Podobný scénář jako pro Plzeň je připravený pro čtvrté Bohemians. I oni musí pro zajištění pohárového podzimu vyřadit v předkolech Evropské konferenční ligy tři soupeře. Na rozdíl od Viktorie mají Klokani dané, že pokaždé budou nenasazení.

V evropských pohárech se totiž v historii samostatné České republiky ukáží poprvé. Poháry si Bohemians zahrají po 36 letech.

  • Bohemians začnou ve 2. předkole Konferenční ligy, kde budou nenasazení. Zde čeká dlouhý seznam možných soupeřů. Mezi ty už potvrzené s nejlepším koeficientem patří Club Bruggy, Gent nebo PAOK Soluň.
  • Pokud Bohemians ze 2. předkola Konferenční ligy postoupí, zahrají si 3. předkolo Konferenční ligy, kde budou nenasazení. Případný postup ze 3. předkola jim zajistí play-off Evropské ligy, kde budou nenasazení. Případný postup z play-off jim zajistí základní skupinu Konferenční ligy.
  • Pokud Bohemians ze 2. předkola Konferenční ligy nepostoupí, tak v Evropě skončí. To stejné platí i pro případné vypadnutí ve 3. předkole nebo v play-off.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Fanoušci Sparty při utkání s Jabloncem

AC Sparta Praha fotbal - zápasy, program a výsledky

Sparta Praha je nejúspěšnějším klubem české fotbalové ⚽ historie. Podívejte se, kdy ❓ hrají Letenští příští zápas a prohlédněte si jejich...

SK Slavia Praha - fanoušci fotbalové Slavie, Profimedia

SK Slavia Praha fotbal - zápasy, program a výsledky

SK Slavia Praha ⚽ je jedním z nejúspěšnějších fotbalových klubů v české historii. Podívejte se na aktuální informace o Slavii, včetně...

Fotbalisté Plzně slaví gól do sítě Českých Budějovic

FC Viktoria Plzeň - zápasy, program a výsledky

Plzeň je jedním z nejúspěšnějších českých klubů. ⚽ V sezoně 2022/23 skončila v lize třetí. Podívejte se na její program a výsledky.