Nejlepší hráči v Česku i zahraničí: říjen 2023

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Rok 2023 se přehoupnul do listopadu a je na čase se ohlédnout, co náš i světový fotbal přinesl v měsíci říjnu. Kteří hráči se podle naší redakce zaskvěli, kteří propadli, to vše najdete v článku.

Nejlepší hráčiMladíci
PřekvapeníBřídilové

Harry Kane slaví branku v dresu Bayernu Mnichov Foto: Profimedia

Nejlepší hráči v říjnu 2023: ve světě zářil Kane, v Česku zase Kušej

V měsíci říjnu bylo opět k vidění mnoho zajímavých událostí, jak na klubové, tak i reprezentační scéně. Kromě trápení českých reprezentantů bylo k vidění mnoho skvělých zápasů, v kterých zazářili světoví hráči. Naši redakci zaujala nová akvizice Bayernu Mnichov, která po odchodu z Premier League ukazuje, že si na bundesligu zvyká velice rychle.

sipka Získejte registrační bonus zdarma a vsaďte si na fotbal

Sleduj průběh zápasu ZDE

Nejlepší hráči na světové scéně v říjnu 2023

1) Harry Kane (Bayern Mnichov)

V loňské sezóně Bayern Mnichov trápil odchod Roberta Lewandowskiho, který spojil svoji budoucnost s Barcelonou, a Bayernu se nepodařilo najít adekvátní náhradu v útoku. Proto se bavorský velkoklub další sezónu odhodlal k velkému nákupu, kdy za cenu cca 100 milionů eur vykoupil hvězdu Tottenhamu Harryho Kanea.

Ten dokazuje, že to byl výborný tah, protože v uplynulých deseti zápasech bundesligy nastřílel už patnáct branek. Naposledy v Der Klassikeru proti Dortmundu „Hurikán“ nastřílel hattrick. V předchozím zápase proti Darmstadtu dal rovněž tři góly, kdy zejména ten druhý z cca 55 metrů je jeden z kandidátů na gól roku. Na reprezentační úrovni kapitán Anglie vstřelil dvě branky proti Itálii a Anglie získala vítězství 3:1.

Z Harryho Kanea je cítit hlad a opravdová touha po vítězství a Bayern se ukazuje jako vhodným klubem pro naplnění jeho ambicí.

Jeho fantastickou branku proti Darmstadtu si můžete vychutnat níže:

2) Jude Bellingham (Real Madrid)

A zase ten Bellingham, chtělo by se říct. Časté ódy na mladého hráče Realu Madrid už pomalu začínají znít jako stokrát omílané hity v rádiích. Je ho všude plno a všichni o něm rádi mluví. Jenže mladý Angličan v dresu Bílého baletu předvádí fantastický fotbal, proto není divu, že si svoji chválu zaslouží.

Bellingham, který si oblékl číslo 5 a vyjádřil se k obdivu jeho legendárního nositele Zinedina Zidana, si okamžitě podmanil španělskou La Ligu a dává najevo, že 103 miliónů eur byly dobře utracené peníze. Největší kandidát na vítězství Golden Boy Award byl v loňské sezóně tahounem Dortmundu a i vinou jeho nepřítomnosti v posledním zápase proti Mainzu Dortmund vybouchl a nezískal kýžený titul v bundeslize.

Naposledy rozhodl sledované El Clásico, které otočil dvěma brankami a Real si připsal vítězství 2:1. Právě on momentálně táhne Real Madrid. V Dortmundu vstřelil za celou minulou sezónu osm branek. Nyní v dresu Realu stihl vstřelit dokonce deset branek.

3) Antoine Griezmann (Atlético Madrid)

A v Madridu ještě zůstaneme, tentokrát se ale přesuneme do konkurenčního Atlética. Antoine Griezmann, který měl vcelku povedenou sezónu, navazuje, kde skončil a v říjnu se těšil solidní formě. Za osm říjnových utkání stihl vstřelit šest branek a přidat dvě asistence. Pokud branku nevstřelil, tak byl výrazně na trávníku cítit a z jeho pohybu těžili jeho spoluhráči.

Asi nejvíce se zaskvěl při vítězství 3:0 proti Celtě Vigo, v kterém nasázel všechny tři góly svého týmu. I reprezentační pauza zastihla fotbalového štírka v dobré formě a jako jedna z hlavních postav se podílel na obou výhrách Francie. Hlavně v přátelském utkání se Skotskem (4:1 pro Francii) se zaskvěl dvěma asistencemi.

Griezmann tak po nepovedeném angažmá v Barceloně stále má co nabídnout a jak v Atléticu, tak ve francouzské reprezentaci patří k vůdčím osobnostem kádru.

Nejlepší hráči na české scéně v říjnu 2023

1) Vasil Kušej (Mladá Boleslav)

Jedna z největších nadějí českého fotbalu měla podle spekulací před sezónou namířeno do Utrechtu. Přestup nakonec ztroskotal a mladý útočník i přes nabídky dalších klubů nakonec zůstal v Mladé Boleslavi. Tam evidentně dobře ví, jaký klenot se jim v týmu skrývá.

Nejlepší výkony si nechával na konec října, kdy napřed zazářil v nejbláznivějším utkání Fortuna ligy, v kterém Boleslav vyhrála ve Zlíně 9:5. V utkání si připsal dvě branky a dvě asistence a byl nejlepším hráčem utkání. Další parádní zápas si nechal na domácí utkání se Spartou. Ta, ačkoliv patřila k favoritům, tak nepředvedla dobrý výkon. Přímočarý útočník jí dělal obrovské problémy a nakonec se na výhře 3:1 pro Boleslav podílel gólem a asistencí.

Kušej, kterému se jako jednomu z mála povedlo Euro U21, v letošní sezóně překonává svoje maximum. V minulé sezóně v Boleslavi vstřelil v šestnácti zápasech pouze čtyři branky. Nyní za jedenáct zápasů vstřelil pět branek a na čtyři přihrál, čerstvě byl nominován do reprezentace a v zimním přestupovém období se dá očekávat, že bude horké zboží na trhu.

2) Christos Zafeiris (Slavia Praha)

Další mladá hvězda české ligy, tentokrát však zahraniční. Christos Zafeiris se sice narodil v Řecku, ale reprezentuje Norsko. Talentovaný fotbalista přestoupil do Slavie v lednu 2023 a od nové sezóny patří k tahounům sešívaných. Jeho kreativita, hra jeden na jednoho a přímočaré průniky patří k ozdobám celé ligy.

Nevýhodou norského fotbalisty je, že ačkoliv často patří k nejlepším na hřišti, tak tuto snahu nedokáže přetavit v branky a asistence. V probíhající sezóně si tak připsal pouze dva góly a dvě asistence. Jednu z nich si připsal v utkání s Libercem, kde i díky jeho trefě sešívaní otočili stav utkání z 0:2 na 3:2.

Pokud se jeden z talentů české ligy dostane brzy do čísel, tak je možné, že ho dlouho na českých trávnících neuvidíme. Potenciál má tento záložník Slavie obrovský.

3) Filip Panák

Obránce Sparty Filip Panák si v minulosti prošel mnoha patáliemi se zraněním kolena a dlouho to s ním nevypadalo dobře. To už je naštěstí za ním a fanoušci se můžou těšit ze hry konstruktivního obránce, kterého podzim zastihl v dobré formě a dost hlasitě si říkal o pozvánku do reprezentace. Tu ovšem nedostal, a tak se může plně soustředit na hru Sparty v lize i v pohárech.

Naposledy se sice sám Panák podepsal chybami pod prohru s Mladou Boleslaví, to je však jen malá kaňka nad skvělou hrou tohoto obránce, který není jen obyčejným řezníkem na stoperu, ale moderní, konstruktivní a kreativní obránce, který dokáže vyvézt balón a rozehrát ho. Nejvíc to bylo znát v postupovém utkání do Evropské ligy přes Dinamo Záhřeb.

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Nejlepší český hráč v zahraničí v říjnu 2023

Václav Černý (Wolfsburg)

Velký český talent se z příbramské akademie vydal už v 17 letech do Ajaxu Amsterodam. V něm se neprosadil i vinou zdravotních lapálií, kdy ho trápilo zranění kolena. Po skvělé sezóně v Twente si vysloužil angažmá ve Wolfsburgu. Po pomalém rozjezdu se dostává do formy a stává se jedním ze základních kamenů jak Wolfsburgu, tak i reprezentace.

Poslední říjnový den se zaskvěl v německém poháru proti Lipsku, když vstřelil jedinou branku zápasu a díky jeho gólu Wolfsburg postoupil do dalšího kola. Technický křídelník patřil i k nejlepším českým hráčům během dvou říjnových vystoupení české reprezentace.

Nejlepší hráč do 21 let na světové scéně v říjnu 2023

Warren Zaire-Emery (PSG)

Paris Saint-Germain je jeden ze symbolů arabských peněz ve světovém fotbale a nejzářivějších hvězd na celém světě. Proto je až s podivem, že v základní sestavě francouzského giganta řádí jeho odchovanec Warren Zaire-Emery. Teprve 17letý záložník nepřestává udivovat a nedávno si vysloužil i svoji první pozvánku do áčka francouzské reprezentace. Jedná se o nejmladšího hráče od roku 1911.

O výjimečnosti jeho talentu se mohli přesvědčit i fanoušci Ligy mistrů, když v prvním vzájemném utkání proti AC Milan přihrál po parádních průnicích na dvě branky domácích. PSG tak roste výjimečný klenot a již nyní má v 17 letech cenu rovných 50 milionů eur.

Na sestřih výše zmíněného utkání a akce Zaire-Emeryho se můžete podívat níže:

Nejlepší hráč do 21 let na české scéně v září 2023

Adam Karabec (Sparta Praha)

Jeden z největších sparťanských talentů se pomalu prokousal do základní sestavy Sparty a v říjnu patřil mezi nejlepší sparťanské hráče. Od Karabce se mnoho čekalo hlavně po odchodu Bořka Dočkala, avšak zatím očekávání nenaplnil. To se však v nové sezóně začíná pomalu měnit a Karabec díky zlepšeným výkonům dostává větší minutáž.

Na Betisu svoji velkou šanci neproměnil, následující utkání v Hradci Králové však rozhodl dvěma brankami. V dalších utkáních byl také rozhodně cítit a vypadá to, že by se Karabec konečně mohl dostávat častěji do základní sestavy. Fotbalista, na jehož služby se poptával Olympique Marseille i Atalanta, tak má konečně možnost zazářit a rozvinout potenciál, který se v něm skrývá.

Největší překvapení či objev na světové scéně v říjnu 2023

Marc Guiu (Barcelona)

Mladý Marc Guiu si zažil v říjnu svých pár minut slávy. Barcelona totiž hrála s Athleticem Bilbao a jednalo se o zápas, v kterém sice Barca měla navrch, ale branku ne a ne vstřelit. Při absenci Lewandowskiho a Pedriho už moc variant trenérovi Xavimu nezbývalo. V 80. minutě jde na plac Marc Guiu a po cca 30 vteřinách dává branku na 1:0 a rozhoduje zápas.

Od té doby ho byly plné noviny, i když si zatím žádný další start za áčko Barcelony nepřipsal. Talentovaný mladík upoutává pozornost i svou fyzickou konstitucí, kdy měří 187 cm a váží 82 kg. V La Masii tak roste útočník, který by mohl typologicky v budoucnu nahradit Roberta Lewandowskiho.

Největší překvapení či objev na české scéně v říjnu 2023

Matouš Krulich (FK Jablonec)

V Jablonci možná roste nová hvězda českého fotbalu. Matouš Krulich se v 18 letech objevuje v základní sestavě jabloneckého klubu. Mladý odchovanec Sparty se přes FC Turín dostal do Jablonce a přidává první minuty v nejvyšší soutěži. To, že bude výjimečným hráčem, dokazuje jeho debutová branka proti Slovácku, což byl první zápas, v kterém nastoupil od začátku.

Druhou branku přidal při gólové přestřelce s Plzní, kterou Jablonec prohrál 3:2. Na říjnovém srazu reprezentace U19 si navíc připsal branku a asistenci. Mladý hráč Jablonce ukazuje, že mu jdou velké zápasy, a pokud začne naplňovat svůj potenciál, tak se brzy může dočkat přestupu do většího klubu.

Největší břídil na světové scéně v září 2023

Yves Bissouma (Tottenham Hotspur)

Severolondýnský Tottenham zažívá výborný vstup do sezóny, a když přijel na hřiště Lutonu, nováčka Premier League, byl považován za jasného favorita. Tottenham měl více ze hry a nakonec zvítězil 1:0, ale cestu za vítězstvím mu velmi zkomplikoval Yves Bissouma. Ten v prvním poločase obdržel dvě žluté karty a šel zaslouženě do sprch a právě ta druhá ho dostala do našeho článku.

Na konci prvního poločasu se rozhodl pro odvážný průnik, a když proběhl mezi dvěma hráči Lutonu, tak komicky upadl. Rozhodčí Brooks, který byl velmi blízko, neváhal ani vteřinu a okamžitě ukázal Bissoumovi druhou žlutou kartu za simulaci, následně červenou a poslal ho ze hřiště.

Největší břídil na české scéně v říjnu 2023

Matěj Jurásek (Slavia Praha)

Slávistický klenot Matěj Jurásek je jedním z největších českých příslibů do budoucna. Už pravidelně nakukuje do sestavy Slavie a navzdory svému mládí předvádí dobré výkony a v budoucnu může být rozdílovým hráčem. Reprezentační sraz jedenadvacítky měl být potvrzením jeho formy. Proti Walesu se prezentoval parádní trefou z dálky a patřil k nejlepším hráčům našeho týmu.

Proč je tedy označen za největšího českého břídila v měsíci říjen? Za to může následující zápas s Dánskem U21. Ve 13. minutě dost nekompromisně sestřelil hráče Dánska a obdržel první žlutou kartu. Ve 38. minutě při útočné akci Lvíčat upadl po mírném přistrčení a jistý si tím, že bude odpískaný faul, tak sáhl rukou v pádu po balónu. Rozhodčí Jasmin Šabotić za úmyslné hraní rukou okamžitě vytáhl žlutou kartu, hned poté červenou a poslal Juráska do sprch.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Ahoj, Ligo mistrů! Fanoušci Newcastlu oslavili návrat ve velkém stylu a hráči je následovali

Největší události v Česku i zahraničí: říjen 2023

Také říjen nabídl ve fotbalovém světě mnoho významných událostí. Pojďme si ty nejzásadnější zrekapitulovat ve velkém přehledu.

Serhou Guirassy slaví gól proti Darmstadtu

Nejlepší hráči v Česku i zahraničí: září 2023

Podívejte se na přehled hráčů, ⚽ kteří naši redakci nejvíce zaujali v září 2023. A to jak na evropské scéně, ⭐ tak na té domácí.

Bellingham

Nejlepší hráči v Česku i zahraničí: srpen 2023

Úvod do nového ročníku nejlépe vyšel Bellinghamovi z Realu Madrid, který si okamžitě po svém příchodu podmanil Španělsko. Kdo další zaujal?