Liga mistrů živě: Viktoria Plzeň vs. Barcelona už v úterý

Plzeňská Viktoria má poslední příležitost uhrát v letošní sezoně Ligy mistrů čestné body. Do Štruncových sadů přijede už rovněž vyřazená Barcelona. Ta doma nechala svou největší hvězdu. Více o novinkách z obou mužstev i o možnostech sledování přímého přenosu se dozvíte v článku.

Živý přenosKurzyPreviewTip

Dembele a Jemelka Foto: Profimedia

Liga mistrů 2022/23, skupina C: Viktoria Plzeň vs. Barcelona v úterý od 21:00

Ve skupině C Ligy mistrů je před závěrečnými duely o všem zcela rozhodnuto. Z prvního místa do osmifinále postupuje favorizovaný Bayern, na jaře ho ve vyřazovací části doprovodí i Inter. Barceloně podruhé za sebou zbyly jen oči pro pláč, čeká ji sesun o soutěž níže do Evropské ligy. Plzeňská Viktoria je zatím bez bodu, což ji řadí na beznadějné poslední místo, v posledním utkání tak bude hrát alespoň o čestný úspěch. Souboj dvou zklamaných týmů sledujte v úterý od 21:00 na Premier Sport 2.

sipka Získejte bonus zdarma a vsaďte si na zápas Plzeň vs. Barcelona

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Získá Viktoria první body? Bookmakeři ji věří na gól, jaké jsou kurzy?

Plzeň je zatím poslední s celkovým skóre 3:20. Dva góly dala doma Bayernu, který už ve druhé půli za rozhodnutého stavu utkání spíše dohrával, ten třetí se ji pak podařilo vstřelit právě Barceloně na Camp Nou. To bylo ještě před přestávkou za stavu 2:0, a tak o žádném podcenění nemohla být řeč.

Sázkové kanceláře situaci vidí podobně i před odvetou ve Štruncových sadech. Viktorii sice dávají poměrně slušnou příležitost ke skórování, o čemž svědčí kurz Tipsportu na vstřelený gól domácích ve výši 1,55, výsledkově to ale opět dobře nevypadá. Favorita hledejme v táboře hostí, na jejichž výhru je vypsán kurz 1,40. Bodový zisk Plzně je ohodnocen kurzem 3,18.

Jisté je, že domácí i potřetí v Lize mistrů požene dopředu vyprodaná Doosan Arena. Většinu sedaček zaplní majitelé balíčků na všechny tři zápasy základní skupiny, zbylé stovky propadlých rezervací pak byly prodány ve volném prodeji v polovině měsíce.

Na utkání bude dohlížet rumunský sudí Radu Marian Petrescu. Pro něj půjde o premiéru v nejprestižnější evropské klubové soutěži, alespoň tedy v její hlavní části. Doposud řídil jen zápasy předkol či nižších soutěží.

Klíčové informace o utkání Plzeň - Barcelona
Kdy: 1. 11. 2022 od 21:00
Kde: Doosan Arena, Plzeň
Rozhodčí: Radu Marian Petrescu (Rumunsko)
Kurzy Tipsportu: 7,96 - 5,35 - 1,40
Přímý přenos: Premier Sport 2

Plzeň v lize opět nezaváhala, ale dočká se bodů i v LM?

Vystoupení českého mistra v letošní sezoně je na ligové a evropské scéně jako nebe a dudy. Zatímco ve Fortuna lize Viktoria ještě ani jednou neprohrála, ze třinácti zápasů poztrácela jen čtyři body za dvě remízy a na čele ligového pelotonu má kromě jednoho utkání k dobru i čtyři body, srovnání s evropskými giganty nevyznívají zrovna dvakrát lichotivě.

Pravda, soupeři v základní skupině mohli jen stěží být náročnější. Přesto obhájce českého titulu nepůsobí konkurenceschopně, věhlasné protivníky vlastně ještě nedokázal pořádně potrápit. Horší bilanci mají v letošním ročníku zatím jen glasgowští Rangers se skóre 1:19. Plzeň navíc jen dvanáctkrát v pěti duelech přímo ohrozila branku soupeře, čímž překonává kromě Rangers už jen Kodaň.

To naopak brankáři Viktorie se musejí pořádně ohánět, na svém kontě mají z celé Ligy mistrů nejvíce úspěšných zákroků, 28. Jen Staňkovi s Tvrdoněm tak mohou v Plzni vděčit, že inkasovali "jen" 20 gólů, což je mimochodem vůbec nejhorší číslo ze všech účastníků.

Nezbývá než věřit, že poslední měření sil se západním velkoklubem na zmíněných statistikách spíše trochu přilepší. Generálku na Barcelonu Viktoria zvládla, ve Zlíně vyhrála přesvědčivě 3:0. Zajímavě se předvedl především slovenský křídelník Jirka, který dal dva góly a třetí připravil.

Viktoriáni oproti minulým zápasům v Lize mistrů tentokrát nemohou počítat se službami Jhona Mosquery. Levonohý univerzál má stopku za žluté karty. Zdravotní problémy pak ze hry vyřadí Klimenta, Kopice, Sýkoru, Tijaniho a Řezníka.

Plzeň v základní skupině LM 2022/23 - tabulka
# Tým Z V R P Skóre B
1. Bayern 6 6 0 0 18:2 18
2. Inter 6 3 1 2 10:7 10
3. Barcelona 6 2 1 3 12:12 7
4. Viktoria Plzeň 6 0 0 6 5:24 0

Barcelona přijede bez Lewandowskiho, přesto s řadou hvězd

Katalánci před týdnem museli zkousnout další velké zklamání. Nejen že už výhra Interu nad Plzní rozhodla o tom, že Barcelona podruhé v řadě bude na jaře hrát jen Evropskou ligu, hned v zápětí pak Blaugranas sami opět nestačili na svého v posledních letech nejméně oblíbeného soupeře, s Bayernem doma padli jasně 0:3.

Měl to být přitom letos už začátek nové éry pod vedením nadějného kouče Xaviho, s řadou letních posil v čele s nestárnoucím kanonýrem Lewandowskim. Místo toho přišla další tvrdá rána, z pěti kol jen čtyři získané body a obrovský finanční problém pro klub, který už tak s penězi vycházel, že z toho nejednomu fotbalovému velikánovi zůstával rozum stát.

Kromě ekonomické katastrofy ale účinkování v základní skupině Ligy mistrů nabídlo tvrdou realitu i o fotbalové kvalitě Barcelony. Ta ukázala, že ve srovnání s těmi úplně největšími evropskými giganty stále výrazně zaostává, otazník se pak vznáší také nad trenérem Xavim. Ten byl určen jako vedoucí postava nového projektu, o jeho kvalitách ale zatím nelze být stoprocentně přesvědčen.

V lize sice Barcelona o víkendu zvládla těžký duel na hřišti Valencie, díky čemuž šlape na paty vedoucímu Realu, za kterým zaostává o jediný bod. Ve vzájemném souboji v El Clásicu ale před pár týdny nestačila. Čím dál hlasitěji se mluví mimochodem také o tom, že se ve velkých zápasech vytrácí kanonýr Lewandowski. Ten si pravidelně smlsává na většině protivníků, opravdovým velikánům ale tolik gólů nedává.

Proti Valencii ale opět ukázal svou extratřídu, když o hubené výhře 1:0 rozhodl až v nastavení. Plzeň ale tentokrát polský šutér neohrozí, vzhledem k situaci ve skupině dostal tentokrát volno. V trestu je Sergio Busquets, na marodce pak obránci Araujo, Christensen, García, Koundé a Roberto a útočník Memphis.

Předpokládané sestavy: Plzeň vs. Barcelona

Plzeň: Staněk - Holík, Hejda, Pernica, Jemelka, Havel - Bucha, Kalvach - Vlkanova, Jirka - Bassey
Barcelona: Ter Stegen - Bellerín, Piqué, Alonso, Baldé - Gavi, Kessié, Pedri - Raphinha, Torres, Fati

Datum, čas a místo zápasu: 1. 11. ve 21:00, Doosan Arena

V utkání už o nic nejde. Plzeň bude hrát o čest a o důkaz, že do nejprestižnější klubové soutěže patří. Barcelona si zase bude chtít s chutí zastřílet, s Ligou mistrů se alespoň rozloučit důstojně a pozitivně se naladit do dalších týdnů. Proto by utkání nemuselo být tolik svázané taktikou, a tak by se diváci mohli bavit.

TIP: Bude více než 10,5 střel na branku v kurzu 1,84 sipka Vsadit u Tipsportu

Tip

Kde živě sledovat 6. kolo základních skupin Ligy mistrů? Viktoria Plzeň vs. Barcelona v televizi, dá se někde sledovat online live stream?

Práva na vysílání Ligy mistrů jsou v letošní sezoně rozděleny mezi několik vysílatelů. Přenosy každopádně vždy najdete v televizi na placených stanicích Premier Sport, O2 TV Sport a Nova Sport. České sázkové kanceláře bohužel práva na vysílání přímých přenosů nemají. Na utkání Plzně s Barcelonou se můžete podívat na kanále Premier Sport 2, předzápasové studio začíná hodinu před výkopem.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Pohár pro vítěze Ligy mistrů

Liga mistrů UEFA 2023/2024: los, zápasy a tabulka

Liga mistrů je tou největší trofejí, kterou může fotbalista na klubové úrovni vyhrát. 🏅 Podívejte se na ✔️ program a výsledky této soutěže.

Sparta

1. česká fotbalová liga: informace, program zápasů a tabulka

Nejvyšší fotbalová ⚽ soutěž v Česku se jmenuje Fortuna liga. Podívejte se na její program, ⏰ výsledky i aktuální tabulku.

Na ligový trůn se vrátila Barcelona

Španělská La Liga 2023/2024: informace, program zápasů a tabulka

Španělská La Liga se loni dostala pod nadvládu Barcelony. Real Madrid se ale chce vrátit na vrchol, stejně jako Atlético.