3. předkolo Evropské ligy: Slavia vs. Dnipro-1 živě

Ve čtvrtek začne svou letošní pohárovou cestu také Slavia. V úvodním utkání 3. předkola Evropské ligy na domácím hřišti přivítá ukrajinský tým Dnipro-1.

Živý přenosKurzyPreviewTip

van Buren Foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Evropská liga, 3. předkolo: Slavia Praha vs. Dnipro-1 ve čtvrtek živě

Šestkrát v řadě byla Slavia v hlavní fázi některého z evropských pohárů. Ve čtvrtek se Sešívaní vydají na pouť, na jejímž konci by měla být tentokrát základní skupiny Evropské ligy. K tomu ale musí nejprve zdolat hned dva ukrajinské protivníky. Tím prvním bude tým Dnipro-1, úvodní zápas se odehraje v pražském Edenu. Startuje ve čtvrtek od 19:00 a v přímém přenosu ho odvysílá O2 TV Sport.

sipka Získejte 350 Kč za registraci u Betana ZDE

Sleduj průběh zápasu ZDE

3. předkolo Evropské ligy: informace, kurzy

Slávisté jsou z posledních let v evropských pohárech už pořádně ostřílení, pravidelně se dostávají skrz předkola do základních skupin. Na druhé straně Dnipro-1 v loňské sezoně prožilo svou evropskou premiéru a letos by tak chtělo na čerstvou zkušenost navázat či ji ještě předčit.

Právě zkušenost je ale jedním z faktorů, který hovoří před výkopem ve prospěch Slavie. Ta bude mít výhodu také v domácím prostředí pro úvodní duel, zatímco ten odvetný se vzhledem k přetrvávající válečné situaci na Ukrajině odehraje ve slovenských Košicích.

I proto jsou Sešívaní favoritem i pro bookmakery. Na jejich postup je u Betana vypsán kurz 1,23, zatímco na ukrajinský tým je to 4,15. Vyšší šance se Slavii pochopitelně dávají i směrem čistě k prvnímu utkání, tam je kurz na vítězství domácích 1,42. Eden je dlouho před zápasem vyprodaný a očekává se tak znovu skvělá atmosféra.

Oba týmy už také znají své soupeře pro poslední předkolo. Na vítězný celek čeká ve 4. předkole Evropské ligy další ukrajinské mužstvo, Zorya Luhansk. Poražený spadne o soutěž níže a o účast alespoň v Konferenční lize si zahraje s lepším z dvojice Lech Poznaň – Trnava.

Klíčové informace o utkání Slavia - Dnipro-1
Kdy: 10. 08. 2023 od 19:00
Kde: Fortuna Arena, Praha
Fáze: Evropská liga, 3. předkolo, 1. zápas
Rozhodčí: Lawrence Wisser, Belgie
Kurzy Betana: 1,42 - 4,85 - 7,40
Přímý přenos: O2 TV Sport

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Slavia zatím vyhrává, musí ale zlepšit koncovku

Slávisté mají za sebou zatím tři soutěžní duely v začínající sezoně a drží si stoprocentní bilanci. Nebyly to papírově nejnáročnější zápasy, které českého vicemistra čekají, přesto každý z nich představova pro Slavii určité nebezpečí. Proti Hradci Králové i Českým Budějovicím tým kouče Trpišovského v minulých letech několikrát zaváhal, a tak bylo jejich překonání určitou psychologickou vzpruhou.

V neděli proti Zlínu to měl být v Edenu ofenzivní koncert a gólová smršť. První část plánu se částečně naplnila, Slavia vyslala na branku soupeře 31 střel, z toho hned 15 přímo na branku, kopala 12 rohů, míč držela na svých kopačkách v 77 % času. Přesto se ale do poslední chvíle musela o body strachovat.

Hned třikrát totiž domácí nastřelili brankovou konstrukci, v řadě dalších čistých příležitostech pak nechali vyniknout zlínského brankáře Dostála. Na trefy Lingra a van Burena v závěru tečovanou střelou reagoval Černín a nakonec z toho tedy byla hubená výhra 2:1. Po ní mimochodem Slavia o skóre přišla o vedení v tabulce,  Fortuna liga je však samozřejmě teprve ve svém úvodu.

Sešívaní ale doufají, že si podzimní program naplní ještě dalšími osmi zápasy Evropské ligy. V ní mají za sebou z nedávných let dvě velkolepé jízdy až do čtvrtfinále, na které by určitě rádi navázali. Minulý ročník ale v Evropě Slavii nevyšel, v poměrně snadné skupině Konferenční ligy skončila až třetí a do jarní fáze se tak už nepodívala. Nyní jsou však Trpišovského svěřenci připraveni opět ukázat svou sílu i v evropské konkurenci.

K tomu ale musí kromě soupeřů překonat i další aspekt, který tedy evropské parametry rozhodně nesplňuje. Nový trávník na stadionu v Edenu nedokázal zakořenit a vydatně se trhá, což hráčům komplikuje kombinaci a představuje i zvýšené zdravotní riziko. Slavia již ohlásila, že okamžitě po zápase s Dniprem-1 přistoupí k další výměně hrací plochy, která by podle posledních informací neměla ovlivnit další program v Edenu.

Dosavadní zápasy obou týmů v sezoně
Slavia Dnipro-1
Hradec Králové 2:0 Panathinaikos 1:3
České Budějovice 3:1 Panathinaikos 2:2
Zlín 2:1 Žytomyr 2:1

Dnipro-1 se v premiéře v Evropě neztratilo, letos ale slavně nezačalo

Tým z Dněpropetrovsku dosud odehrál rovněž tři soutěžní zápasy, na rozdíl od Slavie ale hned dva z nich proběhly už v rámci kvalifikace evropských soutěží. Usiloval dokonce o premiérovou účast v Lize mistrů, ve vyrovnaném dvojutkání ale nakonec nestačil na řecký Panathinaikos.

V košickém azylu nejprve padl po výsledku 1:3, přestože měl o trochu více ze hry. V odvetě na půdě soupeře pak vedl 2:1 a od prodloužení ho dělila jediná trefa. Naděje ukrajinského klubu ale nejprve nalomil svým třetím gólem v dvojzápase Šporar a o pět minut později je svou červenou kartou definitivně pohřbil střídající Tanchyk.

Dnipro-1 si kvůli předkole Ligy mistrů nechalo odložit první kolo ukrajinské ligy, do soutěže tak vstoupilo až o víkendu. S nováčkem ze Žytomyru se ale překvapivě natrápilo. Proti soupeři, který už od 20. minutě hrál oslaben o jednoho muže v poli, hrálo ještě na začátku nastaveného času nerozhodně 1:1. V 91. minutě ale z velké dálky levačkou napřáhl záložník Babenko a zajistil domácím první tři body.

Klub založený teprve v roce 2015 si loni odbyl svou premiéru v Evropě a hned se dokázal probojovat až do jarní fáze Evropské konferenční ligy. Tam ale narazil hned na prvním soupeři a prohrál s AEK Larnaka. Do stejné soutěže se může dostat i letos, rád by ale tentokrát zamířil o soutěž výše.

  • Datum, čas a místo zápasu: 10. 8. 2023 v 19:00, Fortuna Arena

Slavia se na domácím hřišti dlouhodobě prezentuje aktivním fotbalem, který i vzhledem k jejímu stylu hry po stranách často přináší vyšší počet rohových kopů. Také v úvodním zápase třetího předkola Evropské ligy se dá očekávat, že domácí budou chtít útočit a vytvořit si náskok do odvety, a tak by mohl být zajímavý kurz na větší množství rohů Slavie.

TIP: Slavia bude mít alespoň 8 rohů sipka Získat bonus za registraci u Betana

Tip

Kde živě sledovat utkání Slavia Praha vs. Dnipro-1? K dispozici přímý přenos v televizi, je někde live stream?

Úvodní vystoupení Slavie v letošním ročníku evropských pohárů nabídne v přímém přenosu televizní stanice O2 TV Sport. Stream na svých webových stránkách tentokrát české sázkové kanceláře k dispozici nemají. Na utkání si ale můžete vsadit u Betana, a to před jeho začátkem i v jeho průběhu.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Pohár pro vítěze Evropské ligy

Evropská liga UEFA 2023/2024: los, zápasy a tabulka

Evropská liga je druhou nejprestižnější evropskou klubovou soutěží. Účastní se jí špičkové týmy a zisk trofeje nabírá na prestiži.

SK Slavia Praha - fanoušci fotbalové Slavie, Profimedia

SK Slavia Praha fotbal - zápasy, program a výsledky

SK Slavia Praha ⚽ je jedním z nejúspěšnějších fotbalových klubů v české historii. Podívejte se na aktuální informace o Slavii, včetně...

Neapol

Kdo vyhrál titul: přehled mistrů evropských lig 2022/23

Fotbalová sezona 2022/23 je u svého konce. Podívejte se na přehled, kdo se v nejprestižnějších evropských ligách radoval z titulu.