Evropská liga živě: AS Řím vs. Slavia Praha

Třetí kolo Evropské ligy nabídne očekávaný souboj Slavie s AS Řím. Oba týmy jdou do vzájemné konfrontace se stoprocentní bilancí. Uspějí Sešívaní i proti favoritovi skupiny, navíc na jeho hřišti?

Živý přenosKurzy
AS Řím – SlaviaTip

Oscar bude hrát ve středu pole klíčovou roli Foto: Profimedia

Základní skupina Evropské ligy 2023/2024 živě: AS Řím vs. Slavia Praha ve čtvrtek v TV

Po loňském trápení v Konferenční lize se Slavia v aktuální sezoně vrací k tomu, co ji zdobilo v předchozích letech. Do základní skupiny Evropské ligy vstoupila dvěma přesvědčivými výhrami. Nyní ji ale čeká jeden z favoritů na celkové vítězství v soutěži, který má po dvou kolech rovněž šest bodů. Zápas Slavie na hřišti AS Řím sledujte ve čtvrtek od 21:00 živě na ČT Sport.

sipka Získejte u Tipsportu bonus a vsaďte si na Evropskou ligu

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na skupinu EL: Slavia je poprvé v sezoně outsiderem

Sešívaní odehráli v letošní sezoně už 19 soutěžních utkání, v každém z nich přitom byli favoritem. V Římě si ve čtvrtek poprvé vyzkouší také opačnou roli, bookmakeři dávají poměrně jasně větší šance domácímu AS.

Na vítězství Giallorossi je u Tipsportu vypsán kurz 1,78. Slavia by vzhledem k síle soupeře určitě brala i remíza, ta je ohodnocena kurzem 3,81. Překvapení v podobě tříbodového zisku pražského celku lze hrát za 4,58.

Dějištěm zápasu bude slavné Stadio Olimpico, které pojme více než 70 tisíc diváků. Do Říma se tradičně chystá i poměrně početná skupina slávistických příznivců, i hosté by tak měli mít během utkání slyšitelnou podporu. Hlavním rozhodčím bude Nor Eskås.

Informace před zápasem AS Řím - Slavia
📅 Kdy: 26. 10. 2023 od 21:00
🏟 Kde: Stadio Olimpico, Řím
🏆 Soutěž: Základní skupina Evropské ligy 2023/24, 3. kolo
Rozhodčí: Espen Eskås, Norsko
Kurzy Tipsportu: 1,78 - 3,81 - 4,58
📺 Přímý přenos: ČT Sport

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

AS Řím nabral dobrou formu, střelecky se probral Lukaku

Osm utkání v základní sestavě, sedm branek. Romelu Lukaku po svém letním příchodu do hlavního města Itálie ukazuje, že ještě rozhodně nepatří do starého železa. V Chelsea už paběrkoval, na hostování v Interu sice platný byl, ale přesto v klíčových zápasech zůstával jen na lavičce. V Římě je to ale opět ten obávaný útočník, který strašil obrany soupeřů.

Své zkušenosti s ním ostatně mají i Slávisté, bujaré oslavy bývalého stopera Hovorky po každém vyhraném souboji mnohým fanouškům zůstávají v paměti. Při zranění Dybaly je právě Lukaku největší útočnou silou současného Říma. Argentinský šikula už se sice blíží návratu, ve čtvrtečním duelu se však jeho zapojení ještě neočekává. To samé platí také o kapitánovi Pellegrinim a Sanchesovi.

Návrat po reprezentační přestávce a zároveň i generálku na Slavii zvládli Giallorossi vítězně, rozhodně ale ne nijak přesvědčivě. Proti Monze, která hrála více než poločas v oslabení, se domácí pořádně natrápili, soupeř byl dokonce i v deseti místy nebezpečnější. Trápení ukončil až v devadesáté minutě střídající El Shaarawy. V emotivním závěru byl ještě vyloučen kouč Mourinho, na jeho dostupnosti pro Evropskou ligu to ovšem vliv mít nebude.

Pro AS šlo už o čtvrté soutěžní vítězství v řadě, čímž dává tak trochu zapomenout na slabý vstup do nové sezony. V tabulce Serie A je z toho už průběžná sedmá pozice a pohárová umístění jsou na dohled, do konce je však samozřejmě ještě daleko. Největší úspěchy ale Mourinhův tým v posledních letech zažívá právě v Evropě, kde se pravidelně dostává do závěrečných kol.

sipka Přečtěte si více o historii i současnosti AS Řím

Slavia v základní skupině EL 2023/24 - tabulka
# Tým Z V R P Skóre B
1.Slavia Praha650117:415
2.AS Roma641112:413
3.Servette61234:135
4.FC Sheriff60155:171

Slavia pošetřila síly, i tak zvládla urvat tři body

Fanoušci Slavie vlastně o víkendu zažili velmi podobnou zkušenost jako jejich římští kolegové. Jejich tým se na domácí půdě dlouho trápil, nakonec ale i on bral všechny tři body do tabulky Fortuna ligy. Slovácko sice na rozdíl od Monzy nehrálo o jednoho muže v poli méně, svým stylem tak ale většinu času působilo.

Kouč Trpišovský se svým realizačním týmem evidentně upřednostnil přípravu na čtvrteční duel v Římě a podle toho vypadalo už složení základní sestavy. V ní se objevili Vlček, Kačaraba, Tomiš, Hromada, Dumitrescu či Ogungbayi, jejichž start na Stadio Olimpico by byl velkým překvapením. Také proto Slavia hlavně v první půli tápala a vysvobodit ji museli až v závěru střídající Jurásek a Jurečka.

Citelná byla také absence dvou středních záložníků Zafeirise s Oscarem. První jmenovaný byl mimo hru kvůli trestu za žluté karty, ten druhý po náročném programu i v libérijské reprezentaci odpočíval a zahrál si až druhý poločas, ve kterém výkon Slavie šel i díky němu výrazně nahoru. V Římě už téměř jistě oba nastoupí od první minuty.

Otazník zatím visí nad stoperem Ogbuem, který by za normálních okolností zřejmě dostal na povel bránění Lukakua. Nigérijského obránce ale trápí nemoc a jeho dostupnost je nejistá. To samé se zatím týká také českého reprezentanta Provoda. Oba ale do Říma s týmem odletěli a pokud jim to jejich zdravotní stav dovolí, měli by nastoupit.

sipka Přečtěte si více o působení Slavie v Evropské lize

  • Datum, čas a místo zápasu: 26. 10. ve 21:00, Stadio Olimpico (Řím)

Tip na výsledek zápasu AS Řím vs. Slavia ve skupině G Evropské ligy

Římané sice vyhráli čtyři zápasy v řadě, na druhou stranu to ale bylo proti papírově výrazně slabším soupeřům (Frosinone, Servette, Cagliari a Monza), které by Slavia měla aktuálně převyšovat. Sešívaní si už navíc v minulosti několikrát dokázali, že se na evropské scéně nemusí bát ani mnohem zvučnějších jmen, venku remizovala s Interem či Barcelonou, několik těžkých soupeřů dokázala dokonce porazit. V redakci věříme ve vyrovnaný duel.

TIP: Remíza

Slavia už v minulosti dokázala na hřišti favoritů bodovat

Kde sledovat skupinu EL živě: fotbal AS Řím vs. Slavia v televizi (TV), bude i online live stream?

Přímý přenos zápasu Slavie se Sheriffem odvysílá veřejnoprávní stanice ČT Sport, která je dostupná v každé domácnosti. V případě internetových prohlížečů může posloužit také ČT Sport Plus. České sázkové kanceláře nemají práva na vysílání. U Tipsportu si však můžete vsadit, a to před zápasem i v jeho průběhu.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Spolupráce Mourinha s Lukakuem začíná přinášet ovoce

AS Řím: představení soupeře Slavie v Evropské lize

Slavia se už ve čtvrtek představí na hřišti slavného AS Řím. Sedmý tým Serie A láká na stadion, hvězdy či kouče Mourinha.

SK Slavia Praha - fanoušci fotbalové Slavie, Profimedia

SK Slavia Praha fotbal - zápasy, program a výsledky

SK Slavia Praha ⚽ je jedním z nejúspěšnějších fotbalových klubů v české historii. Podívejte se na aktuální informace o Slavii, včetně...

Pohár pro vítěze Evropské ligy

Evropská liga UEFA 2023/2024: los, zápasy a tabulka

Evropská liga je druhou nejprestižnější evropskou klubovou soutěží. Účastní se jí špičkové týmy a zisk trofeje nabírá na prestiži.