Evropská liga živě: Sheriff Tiraspol vs. Slavia Praha

Slavia už má jistotu pokračování v jarní fázi evropských pohárů, ve hře je ale stále první místo a s ním spojený postup přímo do osmifinále EL. K němu je potřeba uspět v Tiraspolu na hřišti Sheriffu, který v prvním utkání doma rozdrtili 6:0.

Živý přenosKurzy
Sheriff – SlaviaTip

Proti Budějovicím v Edenu světla oslavně potemněla jen dvakrát Foto: Profimedia

Základní skupina Evropské ligy 2023/2024 živě: Sheriff Tiraspol vs. Slavia Praha ve čtvrtek v TV

Slavia napravila matný výkon z Říma a slavné AS v odvetě porazila 2:0, čímž se vrátila o skóre zpět do čela tabulky skupiny G Evropské ligy. To má kromě cti i praktický význam, vítěz každé skupiny totiž míří rovnou do osmifinále, zatímco druhý tým začne na jaře o kolo dříve. Sledujte páté vystoupení Slavie v hlavní fázi Evropské ligy, tentokrát na hřišti moldavského Sheriffu Tiraspol, ve čtvrtek od 21:00 živě na Sport 2.

sipka Získejte u Betana bonus a vsaďte si na Evropskou ligu

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na skupinu EL: Slavia by měla Moldavce porazit i podruhé

Když se obě mužstva potkala v letošní sezoně Evropské ligy poprvé, přepisovaly se historické statistiky soutěže, Slavia soupeře deklasovala 6:0 a vyrovnala nejvyšší vítězství v dějinách. Podobný výsledek se v odvetě v Moldavsku zřejmě očekávat nedá, přesto jsou ale Sešívaní poměfně jasným favoritem duelu.

Řečí čísel je v sázkové nabídce Betana na vítězství Slavie vypsán kurz 1,65, zatímco ten na domácí činí 5,40. Pro zajímavost, pokud by se triumf 6:0 přeci jen měl opakovat, stává se relevantním kurz v hodnotě rovných 200,00.

Utkání se odehraje na čtrnáctitisícovém stadionu Sheriff Arena. Pískat ho bude rumunský sudí Ciochirca, pro kterého půjde o vůbec první duel v Evropské lize. Dosud má zkušenosti jen s Konferenční ligou a mládežnickou UEFA Youth League.

Informace před zápasem Sheriff - Slavia
📅 Kdy: 30. 11. 2023 od 21:00
🏟 Kde: Stadionul Sheriff, Tiraspol
🏆 Soutěž: Základní skupina Evropské ligy 2023/24, 5. kolo
Rozhodčí: Christian-Petru Ciochirca, Rumunsko
Kurzy Betana: 5,40 - 3,90 - 1,65
📺 Přímý přenos: Sport 2

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Sheriff doma vládne, na evropské scéně ale nestačí

Hegemon moldavského fotbalu vyhrál na domácí scéně 20 titulů z 31 let samostatné ligy. Momentálně obhajuje sedm ligových prvenství v řadě, celkem ovlávl devět z posledních deseti sezon. Dvakrát v řadě navíc ovládl i domácí pohár, celkem ve své historii už dvanáctkrát, a tak o jeho nadvládě nad fotbalovým prostředím nemůže být sporu.

Ostatně podobně skvěle má Sheriff nakročeno i v aktuálním ročníku, ze třinácti kol jedenáctkrát zvítězil a ztratil jen pět bodů. Po šesti triumfech za sebou má v čele tabulky tamní Super Ligy už šestibodový náskok, pochlubit se navíc může zdaleka nejlepším útokem (o 11 více než druhé nejproduktivnější Balti) i nejlepší obranou (pouhé 4 inkasované branky).

Klub z Tiraspolu ale zároveň znovu poznává, že fotbal v Moldavsku a v celoevropském měřítku je docela jiná písnička. Ve skupině Evropské ligy zatím získal jediný bod za domácí remízu se Servette, od Slavie v Edenu dokonce schytal potupnou "šestku", která vyrovnala historicky nejvyšší rozdíl ve skóre v základní skupině soutěže.

Ve Švýcarsku na půdě Servette odehrál Sheriff sice vyrovnaný duel, pokaženou koncovkou se ale připravil o body a zároveň si zkomplikoval další průběh skupiny. Dva inkasované góly v posledních deseti minutách znamenaly prohru 1:2, dvě zbytečná vyloučení Zohouriho a Kikiho zase tyto hráče vyřadila z boje proti Slavii.

Sheriff přitom musí proti pražskému celku bezpodmínečně bodovat, pokud chce v posledním kole alespoň teoreticky pomýšlet na prodloužení své pohárové účasti. Na Servette totiž ztrácí tři body a má horší vzájemnou bilanci, v případě čtvrteční porážky by tak byl osud moldavského mistra zpečetěn.

Slavia v základní skupině EL 2023/24 - tabulka
# Tým Z V R P Skóre B
1.Slavia Praha650117:415
2.AS Roma641112:413
3.Servette61234:135
4.FC Sheriff60155:171

Slavii se rozstřílel Jurečka, opory ani trenér ale v Moldavsku nepomohou

Sešívaným se podařilo napravit si reputaci po dvou zpackaných zápasech v krátkém časovém sledu, když prakticky bez boje padli v Římě a následně přišli o dlouho trvající domácí neporazitelnost po ostudném výkonu proti Plzni. Už před reprezentační přestávkou ale zabrali, nejprve si spravili chuť proti AS Řím a doma mu oplatili výsledek 2:0, aby poté přesvědčivě vyhráli na půdě nepříjemné Sigmy Olomouc.

Dvoutýdenní pauza tentokrát žádný citelný efekt neměla, Slavia v prvním utkání Fortuna ligy po návratu z reprezentace porazila doma České Budějovice. Výsledek se nerodil tak snadno, jak se asi očekávalo, poslední tým tabulky v Edenu skóroval a šanci na vedení mu zastavila jen tyč. Přesto tentokrát zápas nepůsobil dojmem, který by měl Slavii znepokojovat.

V prvním poločase byli hráči s hvězdou na srdci jasně lepší a působili živelným dojmem, "jen" je brzdila slabší koncovka. V tom druhém už, především pak po vítězném gólu Chytila, situaci spíše kontrolovala. Obě trefy zaznamenala Slavia po standardních situacích, což se ji v letošní sezoně zatím až tolik nedařilo. Kromě Chytila se střelecky prosadil také Václav Jurečka, který se trefil ve třetím utkání v řadě.

Proti Českým Budějovicím sice na lavičce stál i kouč Jindřich Trpišovský, kvůli tříštivé zlomenině nosu ale směrem k týmu mnohem více komunikovali asistenti v čele s Jaroslavem Köstlem. Zdravotní problémy, které způsobil nešťastným zásahem míčem na tréninku obránce Tomič, ale Trpišovského vůbec nepustily do Moldavska. Bude zajímavé sledovat, jestli se jeho absence na střídačce na týmu projeví.

To ale není všechno. V Praze zůstala i řada opor, Sheriff tak neohrozí stoper Holeš, záložník Ševčík a křídelníci Jurásek a Ogungbayi. Především první dva jmenovaní by mohli chybět, klub se ale rozhodl je z preventivních důvodů pošetřit na zbytek podzimní části. Jurásek už je po delším zranění zpět v tréninku, naplno ale ještě připraven není. Zpět by měl být naopak Schranz, jehož bude v nejbližší době zdobit ochranná maska na obličeji.

sipka Přečtěte si více o působení Slavie v Evropské lize

  • Datum, čas a místo zápasu: 30. 11. ve 21:00, Stadionul Sheriff (Tiraspol)

Tip na výsledek zápasu Sheriff Tiraspol vs. Slavia ve skupině G Evropské ligy

David Douděra je čím dál více pod tlakem dobře hrajícího Tomiče, který se tlačí na jeho postu na místo v základní sestavě. V reprezentaci ale v obou klíčových duelech ukázal, že svými výkony nechce nechat nikoho na pochybách o svých kvalitách a často se z pozice wingbacka tlačil i do zakončení. Na podporu ofenzivy by měl mít pořádnou dávku prostoru i proti moldavskému klubu poté, co tamní reprezentaci dokonce sestřelil rozhodujícím gólem.

TIP: Douděra vystřelí na branku

Douděra je v posledních týdnech při chuti

Kde sledovat skupinu EL živě: fotbal Sheriff Tiraspol vs. Slavia v televizi (TV), bude i online live stream?

Přímý přenos zápasu Slavie se Sheriffem odvysílá placený televizní kanál Sport 2. Některá vystoupení českých týmů v evropských pohárech v letošní sezoně nabídne i veřejnoprávní ČT Sport, to ale není případ pátého utkání Slavie v Evropské lize. Stream zdarma tentokrát bohužel také nenajdete, české sázkové kanceláře nemají práva na vysílání. U Betana si však můžete vsadit, a to před zápasem i v jeho průběhu.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Newcastle zažil proti PSG pohádku, potřebuje ji ale zopakovat

Program TV vysílání fotbalových zápasů: týden 27.11-3.12.

Které zápasy si můžete naladit v televizi v týdnu od 27. listopadu do 3. prosince? Poradíme vám, kdy a kde si pustit ty největší šlágry.

Pohár pro vítěze Evropské ligy

Evropská liga UEFA 2023/2024: los, zápasy a tabulka

Evropská liga je druhou nejprestižnější evropskou klubovou soutěží. Účastní se jí špičkové týmy a zisk trofeje nabírá na prestiži.

SK Slavia Praha - fanoušci fotbalové Slavie, Profimedia

SK Slavia Praha fotbal - zápasy, program a výsledky

SK Slavia Praha ⚽ je jedním z nejúspěšnějších fotbalových klubů v české historii. Podívejte se na aktuální informace o Slavii, včetně...