Odveta 3. předkola Evropské ligy: Dnipro-1 vs. Slavia živě

Slavia vstoupila do 3. předkola Evropské ligy jasnou domácí výhrou nad Dniprem-1. V odvetě na Slovensku, kde ukrajinský tým hraje své pohárové zápasy, tak bude hájit velice slibný náskok. Ve hře jsou navíc také další body do koeficientu.

Živý přenosKurzyPreviewTip

Lingr a Babenko Foto: Profimedia

Evropská liga, 3. předkolo: Dnipro-1 vs. Slavia Praha ve čtvrtek živě

Úvodní utkání 3. předkola Evropské ligy přineslo jednoznačnou podívanou. Slavia před vyprodaným stadionem v Edenu ukrajinského soupeře jasně přehrála, nebezpečnější byla dokonce i v závěru duelu, kdy dohrávala v deseti. V polovině dvojzápasu tak má tříbrankový náskok, který bude chtít minimálně uhájit. Odvetu mezi Dniprem-1 a Slavií sledujte ve čtvrtek od 20:00 živě na O2 TV Sport.

sipka Získejte bonus za registraci u Tipsportu ZDE

Sleduj průběh zápasu ZDE

3. předkolo Evropské ligy, odveta: informace, kurzy

Slávisté před týdnem ukázali, že jsou o třídu lepší než jejich ukrajinský protivník. Vítězství 3:0 už je výrazně přiblížilo postupu do 4. předkola Evropské ligy a s ním spojené jistotě účasti v základní skupině některého z pohárů. Pokud pražský celek v odvetě neselže, rozdá si to o EL s dalšími Ukrajinci ze Zorye Luhansk. Na Dnipro-1 by měl čekat lepší z dvojice Lech Poznaň – Trnava, kde je situace zatím otevřená.

Aby to však takto dopadlo, musí Slavia zvládnout ještě odvetu. Ta se z důvodu pokračující válečné situace na Ukrajině odehraje ve slovenských Košicích, kde Dnipro-1 hraje své utkání evropských pohárů už od minulé sezony. V azylu se mu však daří spíše průměrně, loni zde ve skupině Konferenční lize získalo čtyři body a v prvním kole vyřazovací části nedokázalo odvrátit úvodní porážku s Larnakou.

Sázkové kurzy podobnému scénáři napovídají i tentokrát. Na postup Dnipra-1 je vypsán kurz 28,50, zatímco na Slavii si už momentálně ani nelze vsadit. Favoritem jsou totiž Sešívaní i v samotné odvetě, kde je jejich vítězství ohodnoceno kurzem 1,64.

Klíčové informace o utkání Dnipro-1 - Slavia
Kdy: 17. 08. 2023 od 20:00
Kde: Košická futbalová aréna, Košice
Fáze: Evropská liga, 3. předkolo, 2. zápas (0:3)
Rozhodčí: Jesús Gil Manzano, Španělsko
Kurzy Tipsportu: 5,18 - 4,18 - 1,64
Přímý přenos: O2 TV Sport

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Dnipro-1 opět potvrdilo slabý vstup do sezony

Ukrajinský vicemistr minulé sezony vstup do té aktuální příliš nevychytal. Z pěti soutěžních zápasů vyhrál jediný, když s velkými problémy udolal nováčka nejvyšší soutěže ze Žytomyru. V Evropě už jednou musel putovat o soutěž níže a na spadnutí je další neúspěch.

Proti Panathinaikosu ještě Dnipro-1 alespoň sehrálo dva opticky vyrovnané duely a srazily ho především hrubé individuální chyby. Úvodní utkání 3. předkola Evropské ligy ale přineslo těžké vystřízlivění. Slavia byla po všech stránkách lepším týmem a v poklidu si dokráčela pro třígólový triumf.

Dnipro-1 působilo značně rozladěným dojmem, obvyklý distributor většiny akcí Blanco byl těsně bráněn Zafeirisem, další šikovný záložník Pikhalyonok přišel do hry až na závěrečnou půlhodinu a celý tým jako by nevěděl, kudy se do obrany soupeře dostat. Více klidu na míči Ukrajincům přineslo vyloučení Ogba, přesto si ale první zakončení na branku připsali až v nastaveném čase, ani to přitom nemělo příliš šancí na úspěch.

O moc lépe se ale tým trenéra Kuchera nenaladil ani o víkendu. Na hřišti průměrného Minaje uhrál pouze v divokém duelu pouze bod. Téměř celý druhý poločas Dnipro-1 odehrálo oslabeno o jednoho muže v poli po červené kartě Sarapiy, v závěru pak navíc neproměnil penaltu Babenko. Po trefě Tverdokhliba tak alespoň bod v nastavení zachránil střídající Blanco.

Vybrané statistiky z úvodního duelu (Slavia - Dnipro-1 3:0)
Slavia Statistika Dnipro-1
13 Střely 4
7 Střely na branku 2
50 Držení míče (%) 50
9 Rohové kopy 2
9 Fauly 12
1 Žluté karty 5
1 Červené karty 0

Slavia se v Boleslavi natrápila, zůstala ale stoprocentní

Sešívaní mají za sebou v začínajícím ročníku stejně jako Dnipro-1 pět utkání, na rozdíl od něj ale všech pět zvládli vítězně. Nejsou to přitom hlavně tedy ve Fortuna lize žádné dominantní výkony, dvakrát vyhráli o jediný gól, dvakrát o dva. Proto je z toho zatím průběžně až druhé místo, od vedoucí Sparty je však dělí jen čtyři góly ve skóre.

Přesto jsou prozatímní výkony Slavie v lize alespoň částečným zdviženým ukazováčkem. Naposledy v Mladé Boleslavi sice svěřenci kouče Trpišovského nepovolil soupeři ani jednou přímo ohrozit branku gólmana Koláře, o svém hubeném vítězství 1:0 ale rozhodli až ve druhé půli a v závěru opět působili nervózním dojmem.

Na druhou stranu je ale pozitivem, že Slavii přispěl k výhře střídající útočník Tijani. Ten ostatně přesně pro takové účely do Edenu přišel poté, co se tým v minulé sezoně často na hřištích soupeřů proti těsným obranám trápil. Tijani sice tentokrát sám gól nedal, po standardní situace byl ale nejblíže v souboji bránícímu Poulolovi, jenž si srazil míč do vlastní sítě.

Ne vše ale šlo úplně podle plánu. Conrad Wallem, který před týdnem zažil snový debut, když už po několika desítkách vteřin na hřišti v sešívaném dresu skóroval a třetí brankou uklidnil svůj tým. V ligovém utkání ale cítil bolest v hamstringu a z preventivních důvodů musel střídat. V Boleslavi pro podobný problém vůbec nenastoupil Ondřej Lingr, jeden z nejlepších hráčů úvodního duelu 3. předkola EL.

Proti Dnipru-1 celkově Slavia předvedla jasně nejlepší výkon v sezoně. Pokud se v Košicích bude prezentovat stejným způsobem, nebude mít s postupem problém. Další případnou výhrou by navíc pomohla v hodnocení koeficientu jak sama sobě, tak celému českému fotbalu.

  • Datum, čas a místo zápasu: 17. 8. 2023 ve 20:00, Košice

Domácí nemají na co čekat, pokud chtějí alespoň teoreticky pomýšlet na zvrat v dvojzápase. Proto se od úvodu musí pustit do ofenzivy. Ani Slavia ale určitě nejede odvetu ubránit, a tak by mohl být k vidění otevřený fotbal.

TIP: Alespoň 6 rohů v 1. půli sipka Získat bonus za registraci u Tipsportu

Tip

Kde živě sledovat utkání Dnipro-1 vs. Slavia Praha? K dispozici přímý přenos v televizi, je někde live stream?

Druhé vystoupení Slavie v letošním ročníku evropských pohárů nabídne v přímém přenosu televizní stanice O2 TV Sport. Stream na svých webových stránkách tentokrát české sázkové kanceláře k dispozici nemají. Na utkání si ale můžete vsadit u Betana, a to před jeho začátkem i v jeho průběhu.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Pohár pro vítěze Evropské ligy

Evropská liga UEFA 2023/2024: los, zápasy a tabulka

Evropská liga je druhou nejprestižnější evropskou klubovou soutěží. Účastní se jí špičkové týmy a zisk trofeje nabírá na prestiži.

SK Slavia Praha - fanoušci fotbalové Slavie, Profimedia

SK Slavia Praha fotbal - zápasy, program a výsledky

SK Slavia Praha ⚽ je jedním z nejúspěšnějších fotbalových klubů v české historii. Podívejte se na aktuální informace o Slavii, včetně...

Neapol

Kdo vyhrál titul: přehled mistrů evropských lig 2022/23

Fotbalová sezona 2022/23 je u svého konce. Podívejte se na přehled, kdo se v nejprestižnějších evropských ligách radoval z titulu.