Fortuna liga: Sparta Praha vs. Mladá Boleslav v live streamu

Sparta se chce vrátit do čela. Po sobotní výhře Slavie Letenští na svého rivala ztrácejí dva body. Sparťané tedy potřebují doma porazit Mladou Boleslav. Ta ale už pětkrát v řadě neprohrála. Pusťte si tento duel na Fortuna TV.

Živý přenosKurzy
Sparta – Mladá BoleslavH2HTip

Sparťané slaví gól Jana Kuchty proti Opavě Foto: ČTK / Ožana Jaroslav

Fortuna liga, 27. kolo: Sparta Praha vs. Mladá Boleslav živě v online live streamu

Boj o titul je nadále napínavý. O ligové prvenství se přetahují Sparta se Slavií a právě Letenští se mohou vrátit na první místo tabulky. Dostane je na něj výhra nad Mladou Boleslaví. Středočeši jsou ale v poslední době v dobré formě. Jak to celé bude vypadat na hřišti, sledujte v neděli od 18:00 na Fortuna TV.

sipka Sledujte zápas Sparta vs. Mladá Boleslav živě

Sleduj průběh zápasu ZDE

Sparta je doma proti Boleslavi favoritem, jaké jsou kurzy?

Favoritem zápasu je podle bookmakerů Fortuny pražská Sparta. Na její vítězství si můžete vsadit v kurzu 1,30. Triumf Mladé Boleslavi najdete pod kurzem 9,00. Na remízu je vypsaný kurz 6,20.

Utkání bude pískat Karel Rouček. Ten zatím v aktuálním ligovém ročníku řídil 15 duelů. Jeho dosavadní kariérní vrchol ale přišel v MOL Cupu. Ve čtvrtfinále pískal derby mezi Slavií a Spartou (2:3 po prodloužení).

Informace před zápasem Sparta vs. Mladá Boleslav
📅 Kdy: 7. 4. 2024 od 18:00
🌍 Kde: epet ARENA, Praha
🏆 Soutěž: 27. kolo Fortuna ligy 2023/24
Rozhodčí: Karel Rouček
Kurzy Fortuny: 1,30 – 6,20 – 9,00
📺 Přímý přenos: Fortuna TV, O2 TV Sport

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Sparta potřetí za sebou postoupila do finále poháru

Už uprostřed týdne si zahrála pražská Sparta. Čekalo ji semifinále MOL Cupu, ve kterém jela do Opavy. Letenští po gólech Jana Kuchty a Victora Olatunjiho na hřišti druholigového celku zaslouženě vyhráli 2:0. Hostům zatrnulo jen v momentě, kdy Slezané za stavu 1:0 pro Spartu nastřelili tyč.

Jinak měli svěřenci trenéra Briana Priskeho utkání pod kontrolou. Balon drželi dokonce v 69 % případů a domácí zasypali 27 střelami. Mohou tedy vyhlížet soupeře pro třetí finále v řadě, který vzejde z duelu Plzně se Zlínem. Aktuálně se ovšem sparťanská pozornost přesouvá zpět k lize.

Po sobotní výhře Slavie nad Bohemians totiž Letenští musejí opět dotahovat. Sešívaní mají na první příčce náskok dvou bodů. Do konce základní části přitom zbývají jen čtyři kola. A vedení v tabulce po 30 kolech zajistí danému mužstvu mimo jiné výhodu v podobě nadstavbového derby na domácím stadionu.

Představit se na Letné už mohou Angelo Preciado a Tomáš Wiesner, kteří proti Opavě nastoupili po karetních trestech. Pokud jde o marodku, tak na ní pro střetnutí ve Slezsku byli David Pavelka a Adam Karabec. Pavelka zatím na jaře neodehrál ani minutu. Karabec si přivezl zdravotní problémy z reprezentačního srazu.

Sestava Sparty v posledním zápase proti Opavě (2:0)
Vorel – Vitík, Panák, Zelený – Preciado, Sadílek, Solbakken, Ryneš – Tuci, Kuchta, Birmančević
Kdo šel do hry z lavičky: Haraslín, Olatunji, Kairinen, Wiesner, Ševčík

Mladá Boleslav pětkrát v řadě neprohrála a vyšvihla se na páté místo

V Mladé Boleslavi zatím mohou být se zimní změnou trenéra spokojeni. Marka Kuliče nahradil na lavičce David Holoubek a ze sedmi jarních zápasů prohrál jediný. Jinak si jeho hráči připsali tři vítězství a stejný počet remíz. Aktuálně dokonce Středočeši nenašli přemožitele v pěti duelech za sebou.

To je poslalo na pátou příčku ligové tabulky. Takové umístění by jim v nadstavbě zajistilo účast ve skupině o titul. Prokousat se na tuto pozici ale nebylo pro Boleslav lehké. V prvním utkání po reprezentační pauze doma porazila Zlín 3:2 až brankou hluboko v nastavení.

Holoubkův tým sice po 15 minutách vedl 2:0, vše si ale výrazně zkomplikoval. Hosté dokonce v nastavení vyrovnali a vypadalo to na zbytečnou ztrátu. Kouč domácích poté na tiskové konferenci uvedl, že ho trefa Zlína dostala do kómatu. Vysvobodil ho z něj až vlastní gól Martina Cedidly.

Když následně Holoubek hektický závěr rozdýchal, tak ho mohl potěšit fakt, že byl v lize zvolen trenérem měsíce. Nyní bude skládat sestavu proti Spartě, ve které dříve působil. Nebude moct počítat s Martinem Suchomelem, který patří právě Letenským. V Boleslavi jen hostuje a nemůže tedy nastoupit kvůli dohodě klubů.

Sestava Mladé Boleslavi v posledním zápase proti Zlínu (3:2)
Mikulec – Kadlec, Král, Karafiát, Fulnek – Mareček, Kubista – Kostka, Ladra, Kušej – Pulkrab
Kdo šel do hry z lavičky: Jawo, John, Sakala, Fila, Šimek

Vzájemná bilance Sparty a Mladé Boleslavi (H2H)

Ve vzájemných soubojích obou nedělních soupeřů je úspěšnější Sparta. Ta v samostatné české lize vyhrála proti Mladé Boleslavi 25 utkání. Středočeši zapsali 11 vítězství. Poměrně vzácné jsou remízy. Ty byly k vidění jen tři.

Ta zatím poslední přišla v roce 2016. Šlo o zápas, kdy svou obnovenou premiéru v rudém dresu zažil Tomáš Rosický, současný sportovní ředitel Sparty.

Vzájemná bilance Sparty a Mladé Boleslavi v české lize
Výhry Sparty Remízy Výhry Mladé Boleslavi
25 3 11

Posledních 10 vzájemných zápasů:

  • Mladá Boleslav vs. Sparta 2:1 (30. 3. 2019)
  • Mladá Boleslav vs. Sparta 4:3 (11. 8. 2019)
  • Sparta vs. Mladá Boleslav 5:2 (8. 12. 2019)
  • Sparta vs. Mladá Boleslav 1:0 (24. 1. 2021)
  • Mladá Boleslav vs. Sparta 4:5 (16. 5. 2021)
  • Sparta vs. Mladá Boleslav 1:0 (24. 10. 2021)
  • Mladá Boleslav vs. Sparta 0:3 (20. 3. 2022)
  • Mladá Boleslav vs. Sparta 1:3 (20. 8. 2022)
  • Sparta vs. Mladá Boleslav 4:1 (5. 2. 2023)
  • Mladá Boleslav vs. Sparta 3:1 (29. 10. 2023)

Kdy hraje Sparta další zápas:

  • Datum, čas a místo: 7. 4. v 18:00, epet ARENA (Praha)

Tip na výsledek zápasu Sparta Praha vs. Mladá Boleslav v 27. kole Fortuna ligy

Sparta má druhý nejlepší útok ligy. Mladá Boleslav je v počtu nastřílených branek na čtvrtém místě. Sázíme tedy na to, že v neděli budou padat góly. A to třeba už v první půli, ve které by mohly být k vidění alespoň dvě branky.

Domácí mají k dispozici obávané trio Veljko Birmančević, Jan Kuchta, Lukáš Haraslín. Všichni tři hráli určitou část utkání proti Opavě, ani jeden z nich ale nemusel odkopat celých 90 minut. Hosté se zase spoléhají na Vasila Kušeje nebo Matěje Pulkraba.

TIP: V 1. poločase padne +1,5 gólu sipka Vsadit u Fortuny

Vsaďte si na 27. kolo Fortuna ligy

Kde sledovat Fortuna ligu živě: fotbal Sparta vs. Mladá Boleslav v televizi (TV) i online live streamu zdarma

Utkání Sparty s Mladou Boleslaví si můžete pustit v televizi i na internetu. Televizní přenos najdete na placené stanici O2 TV Sport. Zdarma si tento duel můžete pustit díky streamu sázkové kanceláře Fortuna.

Letenští ve středu postoupili do finále domácího poháru. Podívejte se na sestřih jejich semifinálové výhry nad Opavou.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Sparta

1. česká fotbalová liga: informace, program zápasů a tabulka

Nejvyšší fotbalová ⚽ soutěž v Česku se jmenuje Fortuna liga. Podívejte se na její program, ⏰ výsledky i aktuální tabulku.

Řezníček

Fotbalová národní liga: informace, program zápasů a tabulka

Podívejte se na veškeré důležité informace ☝️ o Fortuna národní lize. Druhou nejvyšší fotbalovou ⚽ soutěž v Česku hraje v sezoně 2023/24 16...

Pohár pro vítěze Evropské ligy

Evropská liga UEFA 2023/2024: los, zápasy a tabulka

Evropská liga je druhou nejprestižnější evropskou klubovou soutěží. Účastní se jí špičkové týmy a zisk trofeje nabírá na prestiži.