Fortuna liga: Viktoria Plzeň vs. Baník Ostrava v live streamu

Viktoria Plzeň přivítá na domácím hřišti Baník Ostrava. Obě mužstva v minulém kole prohrála s pražskými S a budou si chtít napravit reputaci. Jak duel dopadne, sledujte online na Fortuna TV.

Přímý přenosKurzy
PlzeňBaníkH2HTip

Cadu z Viktorie Plzeň během utkání nadstavby Fortuna ligy proti Slavii Praha Foto: Vlastimil Vacek / Právo / Profimedia

Nadstavba Fortuna ligy, 4. kolo: Viktoria Plzeň vs. Baník Ostrava živě v online live streamu

Viktoria Plzeň ve Štruncových sadech přivítá ostravský Baník. Oba kluby se budou chtít vrátit na vítěznou vlnu, protože Západočeši padli se Slavií, zatímco Slezané prohráli se Spartou. Předchozí dvě vzájemná střetnutí vyzněli ve prospěch domácích. Jak souboj tentokrát dopadne, sledujte dnes od 17:00 na Fortuna TV.

sipka Sledujte zápas Plzeň vs. Baník živě

Sleduj průběh zápasu ZDE

Plzeň je favoritem, jaké jsou kurzy?

Plzeňští měli výbornou formu, kterou chtěli zúročit i na Slavii. Tu dvakrát v letošní sezóně porazili. Západočeši však v Edenu jednoznačně prohráli 0:3 a mají co napravovat..

Ještě větší revanš dluží fanouškům Baníkovci, kteří padli na Spartě 1:2 a prožívají sérii šesti utkání bez výhry.

Podle bookmakerů Fortuny je favoritem Viktoria Plzeň v kurzu 1,75. Na hostující Baník si lze vsadit v hodnotě 4,10. Na remízu je kurz 4,30.

Rozhodčím duelu bude Dalibor Černý. Ten má průměr 4,3 rozdaných žlutých karet na zápas.

Informace před zápasem Plzeň vs. Baník
📅 Kdy: 18. 5. 2024 od 17:00
🌍 Kde: Doosan Aréna, Plzeň
🏆 Soutěž: Nadstavba Fortuna ligy 2023/24, 4. kolo
Rozhodčí: Dalibor Černý
Kurzy Fortuny: 1,75 – 4,30 – 4,10
📺 Přímý přenos: Fortuna TV, O2 TV Sport

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Viktoria Plzeň dostala nařezáno v Edenu, nechá před finále poháru odpočívat opory?

Viktoriáni se těšili v posledních týdnech výborné formě a uštědřovali tří a více gólové příděly. Vstup do nadstavby se jim nadmíru vydařil, když porazili jak Mladou Boleslav (3:0), tak i Slovácko (4:2) a vše naznačovalo, že navzdory kurzům by mohli i podruhé v sezóně vykrást Eden.

V úvodu duelu přišla zajímavá situace, při níž se Mosquera řítil na Staňka a v souboji s Ogbuem upadl, rozhodčí však tento moment jako faul neposoudil. Slávisté, kteří nechtěli rivalovi z Letné dopřát brzké oslavy, zatlačili hosty a už v 5. minutě se radoval Zmrzlý, který dorazil vyražený Oscarův střílený centr. Po další pětiminutovce se po odvráceném rohu do míče opřel z pětatřiceti metrů Oscar Dorley a jeho rána skončila v síti. Nutno říci, že Jedlička neměl čisté svědomí.

Po změně stran se obraz hry příliš nezměnil a sešívaní měli více ze hry. Západočeši se dvakrát dožadovali penalty, nejprve po mírném zatažení za dres, kterému Mosquera výrazně přidal, podruhé Vydra nakopl míč Ogbuovi do ruky. Pokutový kop se ani v jednom případě nepískal. Poslední hřebíček do rakve dostali Plzenští v nastavení po nádherné přihrávce Juráska, kterou zužitkoval Jurečka. Viktoriáni tak padli 0:3.

Tým Miroslava Koubka může být v klidu, o třetí místo ho nikdo nepřipraví a hraje de facto jen pro diváky a o čest. Proti Baníku se nabízejí dvě varianty. Buď Plzeň nastoupí v plné síle, nebo kouč pošetří některé opory na středeční bitvu ve finále poháru. Druhá možnost se jeví pravděpodobněji.

Týmu budou chybět stále zranění Baier, Durosinmi, Kopic, Sýkora a Valenta. Nejistý start visí nad Jemelkou, Metsokem a Paluskou.

Sestava Plzně v posledním zápase proti Slavii
Jedlička – Hejda, Hranáč, Dweh – Cadu, Červ, Kalvach, Suaré – Šulc, Mosquera – Chorý
Kdo šel do hry z lavičky: Traore, Vydra, Havel, Jirka

Baník na Letné zažil třetí porážku za sebou

Hapalovo mužstvo nezažívá dobré období. Do nadstavby vstoupilo dvěma prohrami, když v prvním utkání schytalo debakl 0:5 od Slavie, aby v druhém svém vystoupení padlo 0:1 s Mladou Boleslaví. Ve třetím kole nadstavby přijeli Slezané na Letnou, kde je přivítala pražská Sparta.

Baník, který před pár týdny v epet Aréně padl 3:4 po napínavé podívané, věřil v lepší průběh i výsledek. Úvod byl ve znamení domácích, kteří měli několik příležitostí. Ve 20. minutě zahrozili i hosté, když nepříjemnou tečovanou ránu Ewertona musel likvidovat Vindahl. Buchta následně zamířil vedle. Po půl hodině se poprvé měnilo skóre, když tvrdou ránu Kuchty vyrazil Letáček jen k Birmančevićovi, který dorážel do odkryté branky.

Po změně stran měla stále více ze hry Sparta. V 54. minutě přišel rohový kop Slezanů, který Šín přetáhl na zadní tyč a tam parádním nůžkami vyrovnal Frydrych. Jen o čtyři minuty později se Birmančević řítil sám na Letáčka. V souboji s Kpozem upadl a ghanský obránce šel předčasně do sprch. Z následné standardní situace padl po závaru domácích druhý gól Birmančeviće. Oslabený Baník následně jen těžce odolával nájezdům rudých. V závěru však dalekonosná rána Riga málem zaplula za Vindahla, když těsně minula jeho bránu. To bylo ze strany hostů vše, tým Pavla Hapala prohrál 1:2.

A byla to jeho třetí prohra v řadě. Celkově nevyhrál šest zápasů za sebou a nyní ho čeká silná Plzeň, s kterou padl v obou předchozích střetnutích.

Kádru chybí Boula za žluté karty a v minulém duelu vyloučený Kpozo, jinak je kompletní.

Sestava Baníku v posledním zápase proti Spartě
Letáček – Ndefe, Lischka, Blažek, Kpozo – Rigo, Boula, Klíma – Buchta, Kubala, Ewerton
Kdo šel do hry z lavičky: Frydrych, Rusnák, Šín, Adediran
  • Datum, čas a místo: 18. 5. v 17:00, Doosan Aréna, Plzeň

Vzájemné zápasy mezi Plzní a Baníkem – H2H

Souboj mezi Plzní a Baníkem postrádá řevnivost, která panuje vůči pražským S. Přesto se historicky jedná o zajímavá střetnutí. V těch má lepší bilanci Viktoria Plzeň.

  • Celkově spolu odehrály oba týmy 55 zápasů.
  • Bilance Plzeň vs. Baník je 27 - 13 - 15.
  • Baník má průměr vstřelených branek 1,48.
  • Plzeň má průměr vstřelených branek 2,24.
  • Průměr gólů v posledních 10 vzájemných duelech je 2,6 branky na utkání.
Posledních 5 vzájemných zápasů mezi Plzní a Baníkem
13. 02. 2024 Česká liga Baník - Plzeň 0:1
06. 08. 2023 Česká liga Plzeň – Baník 3:1
16. 04. 2023 Česká liga Baník - Plzeň 2:1
22. 10. 2022 Česká liga Plzeň - Baník 3:1
15. 05. 2022 Česká liga Plzeň - Baník 1:0

Tip na výsledek zápasu Viktoria Plzeň vs. Baník Ostrava ve 4. kole nadstavby Fortuna ligy

Západočeši jsou favorité, ale je možné, že proti Baníku nechají odpočívat opory, tudíž nebudou na hřišti v plné síle. To může být šance pro hosty, kteří se potřebují nakopnout k lepším výsledkům. Přesto se v našich očích štěstěna přikloní na stranu Plzně.

TIP: Plzeň vyhraje s čistým kontem sipka Vsadit u Fortuny

Tip na utkání Plzeň vs. Baník - Fortuna

Kde sledovat Fortuna ligu živě: fotbal Viktoria Plzeň vs. Baník Ostrava  v televizi (TV) i online live streamu zdarma

Utkání Viktorie Plzeň s Baníkem Ostrava si můžete pustit nejen v televizi, ale i na internetu. Duel vysílá již tradičně O2 TV Sport. Zcela zdarma můžete souboj sledovat ve streamu sázkové kanceláře Betano.

Rozhovor trenéra Koubka po prohře se Slavií:

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Titul obhajuje Sparta

1. česká fotbalová liga: Chance Liga 2024/2025

Nejvyšší fotbalová ⚽ soutěž v Česku se jmenuje Chance Liga. Podívejte se na její program, výsledky i aktuální tabulku.

Řezníček

Chance Národní Liga 2024/25: program, výsledky a tabulka

Podívejte se na veškeré důležité informace ☝️ o Chance Národní Lize. Druhou nejvyšší fotbalovou ⚽ soutěž v Česku hraje 16 týmů.

I tentokrát se dá v nadstavbě očekávat vypjaté derby

Nadstavba Chance Ligy 2024/2025: program zápasů a tabulka

Chance Liga v sezoně 2024/25 vyvrcholí nadstavbou. 🏅 Přečtěte si, v jakém formátu bude nadstavba probíhat ❓ a jaký je její program.