Evropská konferenční liga živě: Servette vs. Viktoria Plzeň

České týmy nemáme jen v Evropské lize. Viktoria Plzeň na podzim zcela ovládla skupinu Evropské konferenční ligy a nyní v osmifinále narazí na švýcarský Servette. Viktoriáni zajíždí v prvním utkání do Ženevy, kde se pokusí zajistit co nejlepší výsledek pro následnou odvetu.

Živý přenosKurzy
ServettePlzeňTip

Tomáš Chorý během utkání v Pardubicích Foto: Vlastimil Vacek / Právo / Profimedia

Osmifinále Evropské konferenční ligy 2023/2024 živě: Servette vs. Viktoria Plzeň v TV dnes od 21:00

Zatímco Viktoria porazila na podzim všechny své soupeře a skupinu Evropské konferenční ligy bez problému vyhrála, Servette hrál Evropskou ligu, v jejíž skupinové fázi obsadil konečné třetí místo (mimo jiné dvakrát prohrál se Slavií). To pro švýcarský klub sice neznamenalo postup do další části soutěže, ale svěřenci Reného Weilera alespoň dostali šanci v Evropské konferenční lize. Jejich první vystoupení v nové soutěži dopadlo na výbornou, jelikož v únorovém předkole play off vyřadili ve dvojzápase bulharský Ludogorec.

Plzeň měla díky prvnímu místu ve skupině více času na odpočinek a následný los EKL jí přisoudil právě Servette. Po pražské Slavii se jedná už o druhý český celek, který se v krátké době utká s aktuálně druhým týmem švýcarské ligy. Podaří se Plzni napodobit výkon Pražanů? První utkání osmifinále je na programu ve čtvrtek od 21:00. Sledovat ho můžete na Sport 1.

sipka Získejte bonus a vsaďte si na zápas Servette vs. Plzeň

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na osmifinále Evropské konferenční ligy: dle bookmakerů je postup Plzně pravděpodobnější, první zápas ale nemá jednoznačného favorita

Bookmakeři přisoudili postupu Plzně kurz 1,60. Pokud sázející věří, že do čtvrtfinále postoupí švýcarské mužstvo, je pro ně připraven kurz 2,34.

První vzájemný zápas vidí sázkové kanceláře poměrně vyrovnaně. Výhra Servettu je oceněna kurzem 2,26. Na vítězství Plzně bookmakeři vypsali kurz o něco vyšší, a to 3,36. U nerozhodného stavu nalezneme kurz 3,28.

Utkání bude pískat dánský rozhodčí Morten Krogh. 35letý sudí rozhodoval v letošním ročníku celkem tři zápasy Evropské ligy a rozdal v nich dohromady sedm karet (šest žlutých, jedna červená).

Informace před zápasem Servette vs. Plzeň
📅 Kdy: 7. 3. 2024 od 21:00
🌍 Kde: Stade de Genève, Ženeva
🏆 Soutěž: Osmifinále Evropské konferenční ligy 2023/24
Rozhodčí: Morten Krogh, Dánsko
Kurzy Tipsportu: 2,26 – 3,28 – 3,36
📺 Přímý přenos: Sport 1

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Servette vyhrál posledních pět zápasů ve všech soutěžích

Jak už bylo zmíněno, Servette na podzim skončil v tabulce Evropské ligy na třetí pozici, což pro něj znamenalo účast v únorovém předkole Evropské konferenční ligy, kde poté vyřadil bulharský Ludogorec (0:0, 1:0). Domácí fotbalisté mají od konce února fazónu a již pět utkání po sobě neztratili ani bod.

Celek z Ženevy je stále ve třech soutěžích a formu potvrdil i ve Švýcarském poháru. Ve čtvrtfinále si poradil s druholigovým Delemontem, když rozhodl o svém postupu dvěma brankami ve druhém poločase. O den později navíc z poháru vypadl jeho obhájce – BSC Young Boys, a tak Servette v současné chvíli zůstává největším favoritem na zisk této trofeje.

Velký boj mezi Young Boys a Servettem probíhá rovněž ve švýcarské lize. Svěřenci Reného Weilera o víkendu přivítali St. Gallen. Domácí fanoušky potěšil už ve 13. minutě francouzský záložník Timothé Cognat, jenž chytrým zakončením k tyči otevřel skóre zápasu. Vítězství domácího týmu pojistil v 84. minutě střídající Guillemenot. Po čtrnácté ligové výhře stáhl Servette náskok vedoucího Bernu na jediný bod. Boj o titul tak slibuje zajímavou podívanou.

Domácí fotbalisté hlásí před čtvrtečním duelem s Plzní jedinou absenci. Spoluhráčům určitě nepomůže defenzivní záložník Douline.

sipka Podívejte se na představení Servettu Ženeva

Výsledky Servettu proti českým klubům
Sezona Soutěž Výsledek
2001/02 1. kolo Poháru UEFA Servette vs. Slavia 1:0 a 1:1
2023/24 Skupina Evropské ligy Servette vs. Slavia 0:2 a 0:4

Potvrdí Plzeň prozatímní dominanci v Evropské konferenční lize?

Svěřenci Miroslava Koubka předvedli doposud v pohárové Evropě suverénní jízdu a ve skupině zaslouženě získali plný počet bodů. Západočeský klub rozhodně neměl slabé soupeře (Dinamo Záhřeb, Astana, FC Ballkani), o to více si svého úspěchu může cenit. Viktoria těžila z výborné defenzivy (pouze jeden inkasovaný gól) a ráda by ve své pouti Evropskou konferenční ligou pokračovala i na jaře.

Plzeň sice v tomto ročníku Fortuna ligy zaostává za Slavií a Spartou, stále si ovšem udržuje vysoký herní nadstandard, což dokazuje například 55 vstřelených gólů (nejvíce společně se Spartou). Viktoriáni zatím odehráli po zimní pauze 5 zápasů a získali v nich dohromady 13 bodů. Naposled zvítězili na hřišti Pardubic 3:2. V utkání opět kraloval Pavel Šulc, jehož 2 branky měly výrazný podíl na patnácté výhře Plzně.

Úctyhodná je i série bez porážky, jež trvá od poloviny listopadu 2023. Posledním týmem, který Plzeň porazil, bylo Slovácko. Všichni jsou zcela jistě zvědaví, jak si trenér Miroslav Koubek poradí se čtvrteční absencí Pavla Šulce. Plzeňský záložník se stará především o góly a v prvním duelu ho bohužel čeští fanoušci neuvidí z důvodu karetního trestu.

Na trávníku budou mimo jiné chybět Durosinmi, Havel a Jirka.

  • Datum, čas a místo zápasu: 07. 03. ve 21:00, Stade de Genève (Ženeva)

Tip na výsledek zápasu Servette vs. Viktoria Plzeň v osmifinále Evropské konferenční ligy

Silnou stránkou Plzně je v Evropské konferenční lize obrana. Hostující celek by na tuto kartu mohl v prvním zápase vsadit vše, proto v redakci vybíráme podobný tip.

TIP: Počet gólů v zápasu: méně než 2,5

Vsaďte si u Tipsportu

Kde sledovat osmifinále Evropské konferenční ligy živě: fotbalové utkání Servette vs. Viktoria Plzeň v televizi (TV), jak je to s online streamy?

První zápas osmifinále Evropské konferenční ligy mezi Servettem a Viktorií Plzeň můžete sledovat na placeném televizním kanálu Sport 1. U českých sázkových kanceláří bohužel nelze sledovat online streamy k této soutěži, po registraci si však u nich lze na zápas vsadit. Obsáhlou kurzovou nabídkou disponuje například Tipsport.

Ještě před výkopem se můžete podívat na rozhovor s Janem Kopicem.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Fotbalisté Plzně slaví gól do sítě Českých Budějovic

FC Viktoria Plzeň - zápasy, program a výsledky

Plzeň je jedním z nejúspěšnějších českých klubů. ⚽ V sezoně 2022/23 skončila v lize třetí. Podívejte se na její program a výsledky.

Pohár pro vítěze Konferenční ligy

Evropská konferenční liga UEFA 2023/2024: losování, zápasy

Vyřazovací část třetího ročníku Evropské konferenční ligy ⚽ hraje také Viktoria Plzeň. Podívejte se na výsledky ✔️ i program.

Juventus s Atalantou bojují o každou pozici

Program TV vysílání fotbalových zápasů: týden 4.3.-10.3.

České týmy vstupují do osmifinále evropských pohárů, pokračují také boje o titul. Na co se můžete v týdnu od 4. do 10. března těšit?