Evropská konferenční liga živě: Viktoria Plzeň - ACF Fiorentina

Viktoria Plzeň se dostala poprvé v historii do čtvrtfinále evropských pohárů. V Konferenční lize ji čeká italská Fiorentina, pro Viktoriány to bude zápas jara. Dokážou favoritovi vzdorovat a mají vůbec šanci na postup?

Přímý přenosKurzy
Plzeň – Fiorentina – TIP

Pavel Šulc v dresu Viktorie Plzeň Foto: Vlastimil Vacek / Právo / Profimedia

Evropská konferenční liga 2023/2024 živě: Viktoria Plzeň vs. ACF Fiorentina ve čtvrtek v TV od 18:45

Na Plzeň zdá se dopadla nervozita před největším utkáním roku. Prohra v lize s Libercem a remíza s Karvinou jsou laciné ztráty. Viktoriáni se nyní musejí vzchopit, aby předvedli solidní výkon. V Konferenční lize navíc hájí svojí neporazitelnost.

Fiorentina nijak nezáří a svojí pozornost zaměřuje hlavně na Konferenční ligu, v které patří mezi adepty na celkové vítězství. Utkání mezi Viktorií Plzeň a Fiorentinou sledujte dnes od 18:45 na stanici ČT sport.

sipka Získejte bonus u Fortuny a vsaďte si na Evropskou konferenční ligu

Sleduj průběh zápasu ZDE

Fiorentina je favoritem: jaké jsou kurzy?

Dle bookmakerů je favoritem italská Fiorentina v kurzu 1,95. To na domácí Plzeň je vypsán kurz 4,10. Na remízu si lze vsadit v kurzu 3,40.

Hlavním rozhodčím bude izraelský sudí Orel Grinfeld, ten rozdá v průměru necelé čtyři žluté karty za utkání.

Informace před zápasem Viktoria Plzeň vs. FC Fiorentina
🕘 Kdy: 11. 04. 2024 od 18:45
🌍 Kde: Doosan Aréna, Plzeň
🏆 Soutěž: Evropská konferenční liga, čtvrtfinále
Rozhodčí: Orel Grinfeld, Izrael
Kurzy Fortuny: 4,10 – 3,40 – 1,95
📺 Přímý přenos: ČT sport

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Plzeň v lize nezáří, proti Fiorentině bude hájit neporazitelnost v Konferenční lize

Viktoriáni se chlubili na jaře výbornou formou, když náhle jejich sérii neporazitelnosti narušil v lize Slovan Liberec. Náladu si spravili proti Jablonci v poháru, který smetli 3:0. Jenže pak přišla další ztráta, když Západočeši klopýtli s Karvinou.

V utkání se musela Plzeň vyrovnat s faktem, že jí chyběl kapitán Hejda a hlavně trenér Miroslav Koubek, který si odpykával trest za čtyři žluté karty. Samotný zápas byl od začátku v režii Viktorie Plzeň, když první šance si vytvořila už ve 4. minutě. Vydra a následně Červ však neuspěli. Přicházeli další možnosti, ale vše likvidoval výborný Holec v brance Karviné. Samotný Vydra měl tři stoprocentní šance, ale žádnou nevyužil. I přes velkou převahu tak utkání skončilo 0:0.

Plzeň nejen ztratila body, ale i Jana Sýkoru, který si poranil v 15. minutě koleno a ze hřiště ho odnášeli na nosítkách.

Proti Fiorentině bude Plzeň hájit svojí neporazitelnost v Evropské konferenční lize a letos se jí i přes výkyvy v lize na evropské scéně dařilo. V poslední šesti zápasech Konferenční ligy navíc nedostala ani branku.

Nyní před Koubkem stojí výzva v podobě druhého nejofenzivnějšího týmu celé EKL. K tomu jí pomůže do sestavy navrátivší Hejda, který proti Karviné byl mimo za žluté karty a stejně tak trenér Koubek, který bude na lavičce domácích.

Negativní je rozrůstající se marodka, na kterou od jara přibyli Valenta, Sýkora a Mosquera. Mimo je i Dweh a Kopic za žluté karty.

Fiorentina v Evropě baví ofenzivním fotbalem, nastoupí proti Plzni Barák?

Fiorentina se v loňské sezóně Evropské konferenční ligy dostala do finále, kde padla s West Hamem. Letos by chtěla svoje loňské umístění vylepšit a zvednout nad hlavu trofej pro vítěze.

V osmifinále EKL měl italský klub velké problémy s Maccabi Haifa, který vyřadil po výsledcích 4:3 a 1:1. Velkou měrou se na tom podílel i český reprezentant Antonín Barák, který se stává pohárovým specialistou. V prvním utkání vstřelil rozhodující čtvrtou branku Fiorentiny v 95. minutě. Ve druhém utkání dal jediný gól Fialek při remíze 1:1. Ačkoliv většinou nepatří mezi členy základní jedenáctky, tak pomalu nabírá formu.

V základní sestavě nastoupil i proti Juventusu Turín v Serii A. Samotný zápas sice přinesl řadu branek, ale nakonec platila jen jedna. Tu vstřelil turínský Gatti. Zbytek branek neplatil kvůli ofsajdovému postavení. Juventus měl v utkání více ze hry a Fiorentina i přes šanci v závěru bod nevyválčila a do Plzně jede po prohře 0:1.

V pohárových utkáních vstřelila La Viola devatenáct branek za osm utkání a má druhý nejlepší útok v Evropské konferenční lize. Zároveň má Fiorentina problémy s defenzivou, když pouze dvakrát dokázala udržet čisté konto.

Trenér Italiano by měl na západ Čech přivést kompletní mužstvo is legendárním Bonaventurou. Jelikož se Antonín Barák pravidelně prosazuje v Konferenční lize, tak se dá očekávat, že dostane porci minut i proti Plzni.

sipka Více o Fiorentině si můžete přečíst zde

  • Datum, čas a místo zápasu: 11. 4. v 18:45, Doosan Aréna, Plzeň

Tip na utkání Evropské konferenční ligy: Viktoria Plzeň vs. ACF Fiorentina

Viktoriáni mají před sebou bitvu roku. Fiorentina však určitě není neporazitelná, a pokud Plzeň předvede výkon na hranici možností, nic není nemožné. Trenér Koubek bude sázet na defenzivu a rychlé protiútoky. Navíc si jeho mužstvo může pomoci v případě nouze dlouhým nákopem na Chorého, který se ukazuje jako hráč pro velké zápasy. Západočeši v letošním ročníku Evropské konferenční ligy nejen neprohráli, ale v domácím prostředí neinkasovali ani jednu branku.

TIP: Remíza po 1. poločase sipka Vsadit u Fortuny

Tip na utkání Plzeň vs. Fiorentina - Fortuna

Kde sledovat skupinu Evropské konferenční ligy živě: fotbal Viktoria Plzeň vs. Fiorentina v televizi, je k dispozici live stream?

Zápas mezi Viktorií Plzeň s Fiorentinou odvysílá veřejnoprávní stanice ČT sport. Sázkové kanceláře bohužel toto utkání vysílat nebudou. U sázkové kanceláře Fortuna si na tento duel můžete vsadit.

Asistent trenéra Marek Bakoš před utkáním s Fiorentinou:

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Pohár pro vítěze Konferenční ligy

Evropská konferenční liga UEFA 2023/2024: losování, zápasy

Vyřazovací část třetího ročníku Evropské konferenční ligy ⚽ hraje také Viktoria Plzeň. Podívejte se na výsledky ✔️ i program.

Plzeň a postup do Ligy mistrů

České kluby v evropských pohárech: statistiky, historie

Sparta má před sebou boj o Ligu mistrů. Bohemians si po dlouhé době zahrají o Evropu, stejně jako Slavia a Plzeň. Jak si vedly české kluby...

Trofej pro vítěze Konferenční ligy

Bonusy UEFA v Evropské lize a Evropské konferenční lize

Nejen ve fotbalové ⚽ Lize mistrů jsou ve hře vysoké finanční odměny. Zajímavé prémie 🏅 čekají na kluby i v Evropské lize a Konferenční...